Dodaj do ulubionych

Ostrowo - opinie

05.01.14, 12:02
Hej,
zaczynam szukać jakiegoś fajnego miejsca na wakacje z dziećmi 2 i 5 letnim.
W tamtym roku byliśmy w Dębkach i wszystko byłoby ok gdyby nie główna ulica. Mimo, że mieszkaliśmy na uboczu aby dojść do plaży trzeba było przez nią przejść, a z wózkiem było to duże utrudnienie. W poprzednich latach byliśmy 2 krotnie w Białogórze i tam o wiele bardziej mi się podobało. Teraz myślę o Ostrowie ale nie wiem czy warto. Wiem, że te wszystkie miejscowości są obok siebie ale odpowiada mi ten region no i te piękne plaże. Może doradzicie mi jakieś fajne kwatery w Ostrowie i powiecie czy warto tam jechać. Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • edie70 Re: Ostrowo - opinie 05.01.14, 17:28
      jest parę wątków na forum Morze np :
      forum.gazeta.pl/forum/w,195,142145616,146285885,Re_Ostrowo_opinie.html
      ja mieszkałam w Lazurze , znajomi w Pelikanie

• sebastianm85 Re: Ostrowo - opinie 05.01.14, 22:13
      Byliśmy w Ostrowie ponad tydzień. Jest to spokojna miejscowość, bez większych atrakcji, do plaży jakieś 15 minut, zejścia ok., aczkolwiek my spacerowaliśmy po plaży, głównie wieczorami. Dużo spokojniejsza niż Karwia i jednocześnie tańsza smile
      My akurat dużo podróżowaliśmy, więc dla nas było to miejsce noclegu. W deszcz - raczej nudno, ale my radziliśmy sobie wyjeżdżając np. do Gdańska, do Słowińskiego Parku Narodowego, na Hel itp. Niezłe miejsce na wypady.

Jeśli chodzi o kwaterę, to jakiej szukasz?
    • iwonka0877 Re: Ostrowo - opinie 06.01.14, 14:38
      Obejrzałam ośrodek Lazur i mi się podoba. A jak wygląda droga na plaże. Będziemy potrzebowali wózka dla młodszego dziecka. Droga utwardzona czy z wózkiem będzie ciężko?
      Który region ostrowa jest lepszy? Podobają mi się jeszcze domki "Na leśnej polanie". Możecie cos na ten temat powiedzieć?
      • sebastianm85 Re: Ostrowo - opinie 06.01.14, 20:43
        My mieszkaliśmy na ul. Nowej - można by rzec blisko "centrum"wink i było ok., widziałem, że dużo rodzin z dziećmi tam mieszkało. Inne rejony Ostrowa też zwiedziliśmy, testując najlepszą drogą na plażę, ale najlepiej było chodnikiem wzdłuż drogi dojeżdżającej do drogi na Jastrzębią Górę. Tego miejsca, o którym piszesz nie znam. Od nas na plażę szło się chodnikiem, później 200-300 m przez las, ale nie było problemu z wózkiem - tereny na spacery w lesie były świetne, fajne ścieżki. My spacerowaliśmy wózkiem po lesiesmile

www.dzieciakiwplecaki.pl
        • edie70 Re: Ostrowo - opinie 07.01.14, 17:32
          W centrum są śliczne domki Balfala - oglądałam je smile
          Lazur jest super smile Przesympatyczni właściciele , pokoje czyste,urządzone w stylu Ikea (żadnych dywanowych wykładzin i tapicerowanych aksamitnych wersalek), duży ogród dla dzieci. Jeden minus(dla mojego męża) leży on naprawde na końcu wsi. Mnie akurat 30min spacer z wózkiem nad morze absolutnie nie przeszkadzał smile Droga asfaltowa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka