kama48 10.01.06, 13:28 Czy ktoś był i mógłby podzielić się wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amadores Re: Jarosławiec -Panorama 11.01.06, 20:12 Czesc! Jarosławiec to dobre miejsce na wakacje z dziecmi. Piekna piaszczysta, szeroka plaza, niestety woda BARDZO zimna. Osrodek prezentuje sie bardzo dobrze - piekna zielen, ładne place zabaw dla najmłodszych.I co w naszym przypadku okazało sie zbawienne- lekarz przyjmujacy po godzinie 20! W tym roku znowu wracamy do jaroslawca na wspaniałe rodzinne wakacje, liczac ze pogoda dopisze!! amadores Odpowiedz Link Zgłoś
kama48 Re: Jarosławiec -Panorama 11.01.06, 23:17 Dzieki serdeczne, że napisałaś amadores napisała: > Jarosławiec to dobre miejsce na wakacje z dziecmi. Piekna piaszczysta, szeroka > plaza, niestety woda BARDZO zimna. A to mnie zaskoczyłaś, bo znajomy był przejazdem, i to jeszcze w czerwcu, i mówił, że woda jest wyjątkowo ciepła! Szczerze powiedziawszy, dla mnie i tak będzie jak lód, brrr; na długie kąpiele nie liczę. A jak daleko jest od ośrodka PIASZCZYSTA plaża? Czy ośrodek nie jest zbyt blisko ruchliwej drogi? > Osrodek prezentuje sie bardzo dobrze - piekna zielen, ładne place zabaw dla > najmłodszych. A gdzie lepiej: w domkach czy domu? > W tym roku znowu wracamy do jaroslawca na wspaniałe rodzinne > wakacje, liczac ze pogoda dopisze!! Czytałam, że jest dość bogaty program, również dla dzieci. Czy mogłabyś coś więcej na ten temat napisać (organizacja dnia, zabiegi, zorganizowane atrakcje dla dzieci, itp). Ładnie to wygląda na ich stronie, choć cena nie jest niska. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Jarosławiec -Panorama 12.01.06, 15:11 Witam Bylam w Panoramie 2 lata temu - moj Kubuś wtedy 2 lata. Ogolnie osrodek robi bardzo pozytywne wrazenie (faktycznie lekarz jest i bardzo mi sie przydal, jak Mały sie przeziebil), są piękne place zabaw, cały teren zielony i pięknie zadbany,są konie, dyskoteki dla dzieci, konkursy rysunkowe i inne, teatrzyki, różne atrakcje dla dorosłych typu dancingi z bufetem, występy kabaretów itp. (po przyjeździe dostałam kilkustronicowy program atrakcji przewidziany na turnusie). Ale... nie byłam z tego pobytu do końca zadowolona. Dostałam fatalny domek ze starą, zagrzybioną, syfiastą, obskurną łazienką, były wielkie problemy z ciepłą wodą, mimo że przy rezerwacji zaznaczałam, że prosze o dobre warunki, bo mam małe dziecko. Byłam tam sama, bez męża, wiec z rozrywek dla dorosłych nie korzystałam, bo nie miałam z kim Młodego zostawić, a na te wszystkie rozrywki dla dzieci on był jeszcze trochę za malutki. Ale dla większych kilkulatków pewnie będzie tam raj. Ja tam już nie pojadę, bo się zraziłam - tą łazienką i tym, że mały się dość poważnie tam rozchorował (ale to akurat już nie wina ośrodka, poza tym jedzenie nie bylo zbyt rewelacyje - Kuba nie zawsze chciał jeść to co podawali. Ale może łazienki juz są OK, bo mi pechowo trafił się domek z łazienką "bez renowacji", jak zostałam poinformowana przez obsługę, a za rok podobno już wszystkie miały być po modernizacji. Zresztą są też tam budynki z pokojami. Aha, to jst moloch, jedzenie jest wydawane na 4 tury, ludzi jest tam bardzo dużo. Ale, jak już zaznaczyłam wcześniej, dzieci trochę starsze będą się tam czuły chyba bardzo dobrze, a jak pozwolą rodzicom wyjść wieczorem pohasac na dyskotece, to Starzy też powinni być zadowoleni... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kama48 Re: Jarosławiec -Panorama 13.01.06, 15:17 bogna71 napisała: >Dostałam fatalny domek ze starą, > zagrzybioną, syfiastą, obskurną łazienką, były wielkie problemy z ciepłą wodą, Mam nadzieję, że to rzeczywiscie już przeszłość, teraz ponoć wszystkie domki mają wyremontowane łazienki. A jak zagospodarowane sa domki w środku, czy jest gdzie pochować wszystkie graty? Napisz, proszę, jaka plaża (kamienista czy piaszczysta)jest w poblizu ośrodka. W jakim miesiacu byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakkasia Re: Jarosławiec -Panorama 14.01.06, 10:48 Ja byłam w Jarosławcu w zeszłym roku i rok wcześniej też. Nie w "Panoramie" ale w innym ośrodku. Ale Panorama to jedyny ośrodek w Jarosławcu gdzie przyjmuje lekarz. Schodzi się tam cały Jarosławiec. Fajne w tym ośrodku jest też to, że mają tam taką konną bryczkę. Można jeździc po całej mieścinie. Dla dzieciaków niezła frajda. Jarosławiec ogólnie jest fajną miejscowością na wczasy z dzieckiem. Ale na tyle małą, że już tam się więcej nie wybieramy. W zeszłym roku nie mieliśmy pogody i nie było co robi. nie chciało nam się spacerowac ciągle tymi samymi ścieżkami, tym bardziej, że znaliśmy je z roku poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
kama48 plaża 16.01.06, 11:20 Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje.Napiszcie jeszcze co z tą plaża; Piaszczysta, kamienista? ( ta najbliżej Panoramy) Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: plaża 18.01.06, 13:23 plaza piaszczysta, trzeba przejsc przez ulice (przy ośrodku), a potem w dol po schopdkach - troche problem, jak musisz z wozkiem - a potem deptakiem kawalek - jakies 250 -300 metrow. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Jarosławiec -Panorama 18.01.06, 23:25 domki, z tego co pamiętam, to są w miarę OK (oprócz tej osławionej łazienki, ja byłam z koleżanką, jej dzieckiem i mężem - oni mieszkali w pokoju dość dużym, mieli nawet coś w rodzaju kuchenki przy tym pokoju (szafki i chyba zlew) i osobne wyjście na dwór. Drugi pokój był niestety nie za duży (wąski bardzo), ale jakoś się z Kubusiem zmieściłam. W obu pokojach był telewizor i czajnik bezprzewodowy. Jest tam jeszcze mały przedpokoik, z którego jes wyjście na zewnątrz. To był domek chyba 5-cio osobowy. Byłam w lipcu, ppogoda była niezbyt ciekawa (stąd ta choroba u Młodego mi się wzięła), ale nad tym naszym pięknym morzem to już tak bywa, niestety... Tak jak już pisałam niżej, plaża jest piaszczysta i nie za daleko, jedno zejście jest strome, ale można też to obejść i zajść sobie na plażę normalnie, płasko. Zdecydowałaś się już? Masz w planach pobyt sanatoryjny? Bo o tym, to Ci za dużo nie napiszę, ja byłam na zwykłych wczasach. Podejrzewam, że teraz Kuba dużo więcej by skorzystał z pobytu tam, ale wtedy miał tylko niecałe dwa lata i dyskoteki dla dzieci nie za bardzo do niego trafiały, chociaż kiełbaski na ognisku lubił sobie upiec Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kama48 Re: Jarosławiec -Panorama 19.01.06, 17:33 bogna71 napisała: > domki, z tego co pamiętam, to są w miarę OK Serdeczne dzięki za te dodatkowe informacje. >Zdecydowałaś się już? Właściwie tak; zarezerwowałam, choć jeszcze nie płaciłam. Nie mogłam się dogadać, jak z tymi płatnościami (ponoć na raty) . Wiesz coś na ten temat? > Masz w planach pobyt sanatoryjny? Głównie dla siebie chciałam skorzystać z zabiegów. Pobyt, niestety, pełnopłatny. >Bo o tym, to Ci > za dużo nie napiszę, ja byłam na zwykłych wczasach. Przede wszystkim interesują mnie atrakcje pod kątem dzieciaków. Dobrze, że opisałaś pokoje. A czy jest wystarczająco miejsca na bagaż? Ja to lubię mieć walizki, a potem jest kłopot gdzie je położyć >Podejrzewam, że teraz Kuba > dużo więcej by skorzystał z pobytu tam, ale wtedy miał tylko niecałe dwa lata Pozdrowienia dla Kubusia Mam nadzieję, że w Sandrze będzie mu dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Jarosławiec -Panorama 24.01.06, 10:35 Nie bardzo pamiętam, żebym miała jakieś problemy z ulokowaniem bagażu, mimo mojego wąskiego i małego pokoju, ale ja to jeżdżę z torbami) Też Was pozdrawiamy i życzymy miłego pobytu! (Ja płaciłam przelewem chyba całą kwotę - nie wiem jak to z ratami) Aha - nie wiem, jak to będzie wyglądało teraz, ale proces meldowania się gości - przyjmowania turnusu - był koszmarny. Kolejka jak po papier toaletowy w wiadomych czasach - długo to trwało i było męczące dla dziecoiaków Odpowiedz Link Zgłoś
janka19 Re: Jarosławiec -Panorama 20.01.06, 20:46 I ja sie wybieram z całą rodzinką do Panoramy. Tyle że my jedziemy na turnus, w części refundowany przez PCPR. Juz się ciesze na ten wyjazd Jedziemy w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kama48 Re: Jarosławiec -Panorama 21.01.06, 19:18 janka19 napisała: > części refundowany przez PCPR. > Juz się ciesze na ten wyjazd Jedziemy w czerwcu. Ja rozważam też czerwiec, albo siepień. I też się już cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
janka19 Re: Jarosławiec -Panorama 21.01.06, 22:32 To może czerwiec ? My będziemy od 13 do 26 czerwca-pawilon E. Odpowiedz Link Zgłoś
amadores Re: Jarosławiec -Panorama 21.01.06, 00:39 Plaża przepiekna- piaszczysta. Ts nsjblizej Panoramy ma nawet specjalne zjady, wiec mozna dojechac nad wode wozkiem. Ja również bede w jarosławcu- niestey jeszcze nie wiem w jakim terminie. amadores Odpowiedz Link Zgłoś