Dodaj do ulubionych

inwestycja

13.02.07, 07:50
czy ktoś wie, co powstaje przy ANGAMIE?
Obserwuj wątek
    • babciafrania Re: inwestycja 13.02.07, 09:50
      Ładne budynki z ładnym placem i cos jeszcz
    • sugar_boy Re: inwestycja 13.02.07, 12:13
      Powstaje aquapark, a obok będzie skatepark dla ziomali śmigających na deskach i
      rolkach;p
    • blondyn30 Re: inwestycja 13.02.07, 12:20
      stacja paliw i myjnia
    • ziomka.a Re: inwestycja 15.02.07, 21:52
      Powstaje inwestycja firmy Inter-Trade, jak tu ktoś wspomniał myjnia, stacja
      paliw ale i także biura i miejsca parkingowe dla samochodów ciężarowych. Panu
      M jest ciągle za mało i poprostu kosztem pracowników powiększa sobie firmę.
      • ka-wa3 Re: inwestycja 16.02.07, 00:11
        dlaczego kosztem pracowników?
        • ziomka.a Re: inwestycja 16.02.07, 16:34
          Ponieważ, oszukuje pracowników nie płaci im delegacji i innych dodatków, a z
          umowami o pracę robi niesamowite przekręty, np 1 umowa jest na rok druga na
          czas nieokreślony aczkolwiek tej właśnie pracownik nie dostaje do ręki tylko
          przy rozwiązaniu okazuje się że była na czas określony i wpisują sobie
          odpowiedną datę i tę przekazują kierowcy , no chyba że sie coś zmieniło przez
          ostatni rok.
          Czy to nie można nazwać dorabianiem soię kosztem pracowników?
          • blondyn30 Re: inwestycja 09.03.07, 18:44
            a jak mozna pracowac bez umowy o prace?To co dostaje sie in blanco?
            • ziomka.a Re: inwestycja 09.03.07, 20:40
              Niestety tak właśnie jest. Bo jak sie chce pracować to się człowiek nie upomina
              o swoje.
              • cherby Re: inwestycja 12.03.07, 21:30
                to nie pierwszy i nie ostatni pracodawca tak zwany biznesmen zostal bossem
                dzieki nam szarakom ludziom z marginesu wybil sie na wyzyny dla mnie to taki
                sam czlowiek jak kazdy inny z was kazdego da sie zlamać jego wlasna bronia
                pracownicy są w takich przypadkach sami sobie winni wiec niech nie płaczą
                pamiętajcie jest was tylu a on sam jeden za wszystkich wszysty za jednego
                jezeli nie zawalczycie o swoje to i nic nie dostaniecie płacz tu nie pomoze To
                co miałem do powiedzenie na ten temat Dobranoc
                • domena18 Re: inwestycja 15.03.07, 03:22
                  cherby ciekawy gość z Ciebie chciałbym zobaczyć jak Ty sie stawiasz
                  pracodawcy.Każdy mądry jak daleko a jak co do czego to cichutko siedzimy i
                  robimy co nam każą...pozdrawiam
                  • ziomka.a Re: inwestycja 15.03.07, 21:01
                    Zgadzam się w 100% z Tobą domena18 , niestety tak właśnie jest każdy milczy bo
                    chce mieć za co utrzymać rodzinę a na jego miejsce są chętni. Nie ma
                    solidarności, zawsze w każdej firmie ktoś się wyłamie , jak tu coś wywalczyć?
                    pozdrawiam.
                    • cherby Re: inwestycja 15.03.07, 22:46
                      ja jestem osoba ktorej nie zalezy na pracodawcy a na robocie to fakt ale jezeli
                      pracodawca przegina to zmienia sie prace i koniec jak to sie mopwi masz łeb i
                      hu... to kombinuj nie ta praca to inna zyjemy w czasach gdzie trzeba byc
                      elastycznym i miec minimum dwa lub trzy fachy w reku Tydzien temu bylem na
                      sprawie sadowej w sadzie pracy o roszczenia za caly okres przepracowany
                      wygralem sprawe bo zawalczylem o swoje i sie postawilem pracodawcy Moja rodzina
                      byla nawet zastraszana przez niego ale nie popuscilem bo zaden gnój w krawaciku
                      nie bedzie grał nietykalnego boga
    • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 16.03.07, 16:57
      cherby ma rację.Nikt nie zmusza nikogo do pracy w tym czy innym miejscu.Chciało
      nam sie demokracji to decydujmy za siebie .Kiedyś komuna myślała za wszytstkich
      i wbrew pozorom wielu obywatelom to odpowiadało.Praca 8 godzin ,pózniej piwko i
      telewizorek.Skonczyło sie, żyjemy w czasach kapitalizmu gdzie trzeba dosłownie
      walczyć o godziwe życie.Niestety każdy ustrój ma swoje wady i zalety.Więc
      podobnie jak cherby proponuję nie płakać tylko działać.pozdrawiam.
      • sauber1 Re: inwestycja 16.03.07, 23:35
        rdzenny_mieszkaniec napisał:

>Skonczyło sie, żyjemy w czasach kapitalizmu gdzie trzeba dosłownie
        > walczyć o godziwe życie.

Piszesz bzdury, kasy jest tyle ze ludzie mogliby godniej żyć we własnym kraju,
        tylko jest bałagan i wielkie przyzwolenie dla różnych kombinacji i pieniądz nie
        schodzi do do dołów, do tych co uczciwie i ciężko czasem pracują, resztę można
        sobie dorysować........., A co to jest godziwe życie, za 1.500 złotówek na
        miesiąc???
        • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 17.03.07, 00:32
          sauber 1 .nie rozumiemy sie .własnie o to chodzi ,ze kasy jest dużo ale nie jest
          wykorzystana tak jak trzeba bo ustrój na to pozwala . czy ty nie rozumiesz tego
          co napisałem?powtarzam .każy ustrój ma swoje wady i zalety. chciałbyś dochodów
          jak na zachodzie a pracy jak na wschodzie czyli czterech na jedno
          miejsce.napisałeś 1500zł to godziwe życie? gdzie ty żyjesz? nie wiesz że połowe
          rodaków ma 1/2 tego.jeżeli znasz definicje kapitalizmu to naprawdę napisz
          jaśniej bo nie wiem o co ci chodzi pisząc że gadam bzdury. p.s dla twojej wiedzy
          prawie 18 lat żyjemy w kapitaliżmie. pozdrawiam
          • sauber1 Re: inwestycja 17.03.07, 01:08

> sauber 1 .nie rozumiemy sie .własnie o to chodzi ,ze kasy jest dużo ale nie jes
            > t
            > wykorzystana tak jak trzeba bo ustrój na to pozwala .

Doskonale to rozumie, ale to nie wina ustroju, tylko pazerności ludzi i ich
            psiego charakteru.........
            jak będziesz kiedyś gdzieś na świecie popatrz jak to wygląda, nie jest tak
            słodko, ale też nie tak śmiesznie jak u Nas
            • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 17.03.07, 02:35
              sauber .ok .to ludzie są winni. ale czy to nie ludzie stanowią prawo.tak wybrali
              tak mają.chodzi mi o to że to my sami ponosimy odpowiedzialność za nasze decyzje
              .proponuję żebyś blizej zapoznał się z osobą prowadzącą działalność na wlasna
              rękę i zobaczysz wtedy czy jest tak słodko i jak czesto pracodawca musi
              wybierać między dobrem pracowników a swoim własnym.nie chodzi tu o pana M ,bo
              znam też kilka innych przypadków ludzi co mają już dosyć a i tak płacą jak
              płacą i nikogo nie szanują.ludzie są winni ale ustrój im pomaga.mówisz o świecie
              .polacy i tam nie potrafia sie dogadać.politycy przynosza nam wstyd wygłaszajac
              swoje poglądy które w 95% ni mają nic wspólnego z opinią narodu a rodacy na
              zachodzie często gorzej traktują swoich ziomków niż miejscowi.moim zdaniem wiele
              pokoleń musi wymrzeć żeby było lepiej.mówisz że u nas jest smiesznie.ale
              przecież kosmici u nas nie rządzą tylko ludzie wybrani przez ludzi.może kiedys
              nasz naród to zrozumie i wyciągnie wnioski?pozdrawiam.ps .sauber zrozum ze
              ustrój to wybór narodu .niestety jednak często nie do końca świadomy .
              • sauber1 Re: inwestycja 18.03.07, 13:47

>pozdrawiam.ps .sauber zrozum ze
                > ustrój to wybór narodu .niestety jednak często nie do końca świadomy .

Ja to doskonale rozumiem i dlatego tak na początku napisałem, ale też ostatnio
                rozmawiałem z piekarzem i on mi mówi - że jak się wnerwi to nie wstawi chleba do
                sklepów i ludzie będą bardziej pokorni i dadzą więcej za bochenek, a ja jemu na
                to, - to zrób tak przez tydzień zobaczymy kto wygra, tylko żebyś nie poszedł z
                torbami, od tych ludzi i twój byt zależy, on mi na to, - to ciemna masa nie ma o
                tym pojęcia , -zapytałem czy oby na pewno???
                • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 18.03.07, 14:08
                  sauber.wygląda na to że twój rozmówca piekarz to jeden z tych o których
                  pisałem,że mają dość a i tak nie dadzą drugiemu . a z tym chlebem i ciemną masą
                  to pieprzenie bo jak nie on to kto inny zapewni ludziom chlebek a on po prostu
                  pójdzie z torbami.fakt że naród za kumaty nie jest bo jak pokazuje historia to
                  ciagle popełniamy te same błędy.uważam jednak że nie jeden z tych skrzywdzonych
                  gdyby stanął po drugiej stronie byłby gorszy od swojego pracodawcy.tak jak
                  pisałem wcześniej jeszcze wiele pokoleń..............pozdrawiam
                  • sauber1 Re: inwestycja 18.03.07, 16:56

>fakt że naród za kumaty nie jest bo jak pokazuje historia to
                    > ciagle popełniamy te same błędy.

No i widzisz jak ładnie sobie odpowiedziałeś, na to skomplikowane zagadnienie ,
                    jak ludziom by nie odpowiadało za grosze robić, to po prostu by sie zjednoczyli
                    , dogadali i dostali by na godne życie zapłatę, ale w tłumie zawsze znajdą się
                    przydupasy, dupolizy i tak kółko się kręci, szkoda słów i nie nasza to sprawa ,
                    ale jak komuś tak pasi to niech haruje za grosze, by dzieci pracodawcy mogły
                    dobrze sie bawić, doba w hotelu ponad 600,- kosztuje, ale też w tym nic złego
                    nie widzę, jeżeli ktoś ma dobry pomysł i potrafi firmę sobie zorganizować to
                    należy mu się więcej, ważne by uczciwie płacił należne podatki, to i nam
                    bezrobotnym trochę skapnie i na czarno dorobimy, jak to mówią "oszczędzają
                    bogaci i nam sie opłaci", a naród tworzą ludzie.
                    • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 18.03.07, 17:57
                      no to sauber zawiodłem się na tobie.dobrze gadasz ale co ty zamierzasz być całe
                      życie bezrobotny?trochę więcej optymizmu.po co czekać aż ci coś skapnie. ludzie
                      muszą być teraz obrotni.sam mówiłeś o tym co na świecie. czy tam ludzie pracują
                      na jednym stanowisku całe życie?pozatym migrują za pracą.wielu moich znajomych
                      dojeżdża do pracy po 50km i się opłaca a jak nie polska to dalej za granicę
                      podobno tam jest super i nie tak śmiesznie jak u nas twoje słowa.na czarno
                      dorobimy... to całe twoje ambicje? po twoich wcześniejszych wypowiedziach to
                      mnie chłopie rozczarowałeś.wez mi to jakoś wytłumacz bo nie chce mi się wieżyć
                      w to co przeczytałem.pozdrawiam.
                      • sauber1 Re: inwestycja 19.03.07, 00:43
                        a) rdzenny_mieszkaniec napisał: b) sauber1 dopisał:

> no to sauber zawiodłem się na tobie
                        - a po co?
                        >dobrze gadasz ale co ty zamierzasz być całe
                        > życie bezrobotny?
                        - tak, nie ukrywam, nie lubię pracować.
                        > trochę więcej optymizmu.
                        - tak zdecydowanie tego mi bardzo potrzeba, ale wiesz otoczenie nie zawsze
                        pozwala, czasem kanciarze chcą więcej, szczególnie cudzego.
                        > po co czekać aż ci coś skapnie.
                        - ja nie czekam kapie mi.
                        > ludzie muszą być teraz obrotni.sam mówiłeś o tym co na świecie. czy tam ludzie
                        > pracują na jednym stanowisku całe życie?
                        - nie, nie pracują na jednym, ale marzą pracując o państwowej posadzie, by mieć
                        wszystkie świadczenia i zabezpieczenie na przyszłość na dobry dom cichej
                        starości i na rozrywkę, tam ludzie bawią się do końca,tak szybko nie gnuśnieją.
                        > poza tym migrują za pracą. wielu moich znajomych dojeżdża do pracy po 50km i
                        > się opłaca, a jak nie polska to dalej za granicę podobno tam jest super i nie
                        tak śmiesznie jak u nas twoje słowa.
                        - tak moje słowa, ale nie chce już mi się, ile można?
                        > na czarno dorobimy...
                        - to policz, zasiłek dla bezrobotnych plus kilka ładnych groszy i to wszystko
                        bez podatku, ulgi, dopłaty, zapomogi; nie jeden urzyndnik w gminie chciałby
                        mieć taka kasę do ręki. (pomarzyć może, ale szkoda posady, nadzieja wielka,
                        tylko na co?)
                        > to całe twoje ambicje? po twoich wcześniejszych wypowiedziach to
                        > mnie chłopie rozczarowałeś.wez mi to jakoś wytłumacz bo nie chce mi się
                        > wieżyć w to co przeczytałem. pozdrawiam.
                        - Dzięki za pozdrowienia, dobrze kombinujesz, zapytaj teraz, albo i nie, jak ja
                        mogę inaczej, czy jaśniej jeszcze można???
    • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 19.03.07, 18:07
      ok sauber .wydaje się że jesteś spoko koleś a i wiedzy ci nie brakuje.proponuję
      skończyć rozmowę na ten temat.pozdrawiam i czekam na spotkanie na innym temacie.
      • sauber1 Re: inwestycja 19.03.07, 20:58

> ok sauber .wydaje się że jesteś spoko koleś a i wiedzy ci nie brakuje.proponuję
        > skończyć rozmowę na ten temat.pozdrawiam i czekam na spotkanie na innym temacie
        > .
        OK. idę na to ;)
        • rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 19.03.07, 23:50
          no to się cieszę. normalny a jednak z charakterem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka