Dodaj do ulubionych

Ale tu cicho ...

IP: *.* 20.08.02, 18:00
Cześć Dziewczyny,jakoś cicho się zrobiło na naszym forum... Korzystacie z uroków lata, czy tez może odpoczywacie po wyprawie do Sasa? ;) Szkoda mi było, że musiałam wcześniej uciekać z parku... No i oczywiście zostawilliśmy nasze zabawki w piasku; to już trzeci zestaw w tym miesiącu! A jak rozwinęło się dalej spotkanie? Tym mamom z kilkumiesięcznymi maluszkami to było fajnie, a my kurcgalopkiem :hot: po placyku (prawda Maciejka, Elik i Janeczka?). Zdjęć jeszcze nie mam, bo muszę wypstrykać resztę filmu.PozdrawiamRafaPS. A tak w ogóle to gdzie można kupić w Lublinie tę opiewaną Pulannę, bo chętnie nabędę, żeby być mamą cud. :love:
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciejka Re: Ale tu cicho ... IP: *.* 20.08.02, 22:16
      Cześć i czołem!!!Oj, chciałabym móc korzystać z uroków sierpniowego słoneczka... Niestety, bimbałam sobie przez długie lata i oto - przyciśnięta do muru przez termin - w pocie czoła dłubię przy moim doktoracie... :( Aż mi się jęczmienie porobiły na oczyskach! Ale nic to. Jakoś to przeżyję. Muszę. Najbardziej gryzie mnie sumienie, ze nie mam czasu dla Maciulki mojego kochanego. Dobrze, że przynajmniej spędza czas z tatusiem, a nie z jakąś obcą osobą. Ale i tak będę musiała jakoś tak sobie zorganizować czas, żeby czasem pobyć z dzieckiem, bo się ode mnie odzwyczai. ;) A swoją drogą, jak sobie pomyślę, ze już wkrótce dojdzie mi jeszcze całe mnóstwo zajęć pracowych to słabo mi sie robi. I w dodatku zgłosiłam sie z referatem na konferencję na listopad, więc muszę coś napisać. Zawsze tak sobie zwalam na głowę tysiac rzeczy na raz. Potem jestem zestresowana, z niczym nie moge zdażyć i w ogóle jest strasznie. Ale potem za to satysfakcja jest ogromna.Rafaello Droga! Twoje zabawki chyba ma Elik. Tak mi się wydawało, ze widziałam Wasze foremki wśród elikowych, ale nie miałam pewności. Może Ci odda...;) Fajowo było w Sasie. Trzeba się znów spotkać. Ale marzyła mi się mozliwość spokojnego poplotkowania w cieniu. Nic to, wkrótce wszystkie będziemy ganiać za pociechami. Dzieci szybko rosną. Zwłaszcza cudze.:)Pozdrówka! :hello:Maciejka
      • Gość: janeczka Re: Ale tu cicho ...do Maciejki IP: *.* 21.08.02, 15:42
        Maciejko-poradzisz sobie-na pewno! Życzę Ci dużo sił, a te jęczmienie potrzyj złotem-to nie czary.Ucałuj Maciusia.psNikomu nie zabrałam jakiejś zabawki?
        • Gość: Maciejka Re: Ale tu cicho ...do Janeczki IP: *.* 21.08.02, 18:02
          Janeczko! Trę oczyska złotem jak szalona! Ja jestem stara "jęczmieniara". W dzieciństwie miewałam po pięc na jednym oku. Nawet w determinacji pozwalałam sobie pluć w oko i szeptać jakieś zaklęcia oraz wiązałam czarną nitkę na palcu. W tę nitke nigdy nie wierzyłam, ale ja generalnie lubię zabobony... :) Zresztą już trochę przeszło.Dzięki za wsparcie duchowe. Jakoś to będzie. Nie takie osły jak ja mają doktoraty! ;)Napisz koniecznie jak Jasieczek będzie znosił żłobek.Papapa! :hello:Maciejka
          • Gość: Kasia_R Re: Ale tu cicho ...do Maciejki IP: *.* 22.08.02, 21:22
            Westchnę sobie - Oj, niestety widuję duuużo straaasznych osłów, które mają doktoraty i Maciejko droga, nie porównuj się z nimi, bo się obrażasz...:hello:Kasia R mama Luizy, dla której pojęcie doktorat to abstakcja, ale może kiedyś będzie go miała ;) ?
    • Gość: janeczka Re: Ale tu cicho ... IP: *.* 21.08.02, 15:39
      Ano cicho...Sama jeżdżę z miejsca w miejsce i zajrzałam dzisiaj na chwilkę...Miło było Cię poznać Rafaelko. No i oczywiście przeuroczego Rafałka.A dzisiaj dostałam wiadomość, że moja latorośl dostała się do żłobka...Ach, jak ten czas leci.Pozdrawiam wszystkie lubelanki.
      • Gość: q1313q Re: Ale tu cicho ... IP: *.* 21.08.02, 18:58
        A ja tez ostatnio nie mam czasu. Rzadko wpadam do rodzicow (zrodlo internetu- ktory zwykle nie dziala, bo kabel wymaga wymiany) i to przewaznie na chwilke.Napisalam rozdzial pracy magisterskiej i ten wstretny rzęch, komputer, ktory mam w domu skasowal mi wszystko bezpowrotnie :-(. Troche w tym mojej winy, ale malo. W ogole oststnio mam tak absurdalnego pecha, ze szkoda gadac...Spotkajmy sie znowu wkrotce , poki jeszcze jest cieplo, bo cos mi sie wydaje , ze jesien idzie :-)Janeczko, mowilam Ci, ze sie uda ze zlobkiem, ciesze siesmilePozdrawiam Was wszystkie serdecznie.Renia.
    • Gość: Elik Re: Ale tu cicho ... IP: *.* 02.09.02, 21:00
      Hmm, zwykle pamiętam jakie foremki biorę dla Oli i cudzych nie biorę. Może Olik przemyciła coś w kieszeni. Co prawda po lecie niewiele nam tego zostało, zresztą też ciągle coś dokupuję, ale chętnię się podzielę ;)Czy to jakieś konkretne zabawki?
      • Gość: Maciejka Re: Ale tu cicho ... -do Elik IP: *.* 03.09.02, 11:34
        Ojej, Elik!Jakoś tak się poczułam jakbym Cię zadenuncjowała... ;) wierz mi, nie miałam takiego zamiaru! Widocznie macie po prostu takie same zestawy z Rafaelką, a ja z racji częstszych kontaktów z nimi znam ich zabawki i wiedząc, ze to juz kolejny zestaw zostawiony w piaskownicy chciałam pomóc. Wiem, ze to głupotka i przepraszam, ze tak wyskoczyłam. Chciałąm dobrze, chyba wyszło głupio... :( To moja popędliwość, prosze o wybaczenie! Wszelkie krzywdy moralne wynagrodze suto za pomocą gotówki o wysokich nominałach! I odszczekam spod stołu, z psiej budy i z czego jeszcze chcesz!smileNaprawdę mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam "posądzeniem" o przemyt foremek. Daj znać, ze nie zrobiłaś laleczki w kształcie Maciejki i nie wbijasz w nia igieł każdego ranka...Ściskam!!!Maciejka
        • Gość: Elik Re: Ale tu cicho ... -do Elik IP: *.* 05.09.02, 10:22
          Przeprosiny przyjętehi,hi,hi ;)Nic się nie stało w sumie wiem, że nie miałaś nic złego na myśli ale jakoś mi się głupio zrobiło. Swoją drogą zestawy się powtarzają a ja nie dalej jak w poniedziałek kupiłam nową łopatkę i grabki....już ich nie ma. Zacznę podpisywać czy co ;) U nas poza tym wszystko w przoądku, wróciliśmy z udanych(pogoda dopisała) wakacji nad morzem i trzeba było wracać do pracy. Pozdrowionka, Elik
    • Gość: dorcia:)) Re: Ale tu cicho ...Odezwijcie sie!! IP: *.* 21.09.02, 14:17
      faktycznie ...Strasznie przycichło na naszym forum...Moze troche rozruszamy sie..co??Co u Was i u Waszych maluchów????Moja zaczyna chodzic!!! (8 miesiecy) -Wiem ze za wczesnie ale nic na to nie poradze ze sie tak do tego wyrywa. Narazie przy łóżku..ale starszny dia8ełek sie z niej ro8i :)).Pomyslalam o jakims spotkanku ...ale pewnie trudno teraz o dora pogode 8edzie...nie??podrowkadorciap.s. Renia (cynamon) - o8iecalas kiedys fajne przepisy, napisz tez co to 8yly za lody dokl. co moglas jesc...ja sie pochwale ze chy8a (pssss...tfu tfu)nam alergia mija, zaczelam jesc sery zółte jogury, wczoraj capucinno ..i nic.Dale 8ede pro8owac...p.s.2 Sory za ta "8" ale nie "dziala" mi jedna literka w klawiaturze tzn a...c (ta zamiast kropek).
      • Gość: q1313q Re: Ale tu cicho ...Odezwijcie sie!! IP: *.* 21.09.02, 15:48
        Ja bym sie chetnie spotkala.Za tydzien bede miala mnostwo wolnego czasu. Nie zdaze sie obronic teraz, bo nie zrobilam dyplomu, ale praca magisterska w wiekszosci napisana :-)Moja mala(juz 7 miesiecy!) usiadla 3 dni temu zupelnie sama. ale siedzenie juz nie jest interesujace, za to stanie i kicanie, owszem.Dorcia, lody o ktorych mowilam sa z Zielonej Budki. Nazywaja sie Sorbet , albo Lody Sorbetowe. Sa sprzedawane w wiaderkack pol litrowych (cena ok 5 zl) i na bank mozna je kupic w sklepie Stokrotka na ul. Godebskiego i pwenie wielu innych sklepach, ale tam sa ciagle.A co do przepisow, to faktycznie, maialm podac, ale zapomnialam jakie :-(Cos mi swita, ze chodzilo o specjalne pulpety i pieczone miesko do jedzenia zamiast plastikowych wedlin ze sklepu. Przepis na pulpety jest na forum Wszystko o jedzeniu , post pt. "Ciagle to jem". a na miesko jest tam pare postow, trzeba poszukac, chyba w tytule jest pieczone miesko.Moja Ola tez jakby wyrasta z alergii. Od dawna nie miawe liszai, aja tez podjadam ostatnio coraz smielej nabial i rozne inne pyszne rzeczy :-) Sama Olka zaczela jesc jabluszko i kleik ryzowy a dzis pierwszy raz testowalysmy marchewke. Smakowala jej (wedlug mnie obrzydliwa jest taka marchewka ze sloika bez przypraw, bleee....)To jak spotykamy sie, poki jeszcze snieg nie sypie???Pozdrawiam.Renia.
        • Gość: dorcia:)) Odezwijcie sie!! Może Spotkanie?? IP: *.* 21.09.02, 18:14
          to moze wstepnie za tydzien w so8ote?? he?? :)Kto sie pisze???? tamgdzie zawsze...Oczywiscie jak 8edzie pogoda.. Jak nie to odłozymy...pa czekamy na odzew innych dziewczynpa
          • Gość: q1313q Re: Odezwijcie sie!! Może Spotkanie?? IP: *.* 21.09.02, 18:35
            Mi pasuje.Do zobaczenia.
            • Gość: janeczka Re: Odezwijcie sie!! Może Spotkanie?? IP: *.* 24.09.02, 08:54
              Jak na mój gust to za zimno...Mój Synuś jest tak samo ciepłolubny, jak mamusia.Ale, ale! Przecież zapowiadają "babie lato". Tylko kiedy ono będzie?
              • Gość: Maciejka Re: Może Spotkanie?? W FIKOLANDII ? IP: *.* 24.09.02, 18:54
                Kochane!Wczoraj wracając z pracy zobaczyłam w autobusie ogłoszenie, ze w najbliższy piątek (28.09) jest otwarcie FIKOLANDII czyli czegoś takiego jak Centrum Radości na Daszyńskiego. Baseny z piłeczkami, labirynty, zamki powietrzne i jeszcze inne cuda. Nie wiem co się pod tym kryje, ale tak sobie pomyślałam, że jest to dla nas szansa na spotkania, kiedy za oknem szaro i buro. Mieści się to na Bursztynowej 17. I tu moja prośba do dziewczyn z Poręby. Może byście sprawdziły co to za cudo i ile trzeba odłożyć do skarpetki, zeby móc tam pobyc czas jakiś z dzieckiem. No i co najważniejsze dla jakich dzieci jest to przeznaczone. Ja tam pewnie zadzwonię, ale co innego pogadać, a co innego podejrzeć. Napiszcie zresztą co sądzicie o spotkaniu w takim miejscu. Wiem, ze dla wielu z Was to będzie cała wyprawa, ale w razie czego mozemy "wykorzystać " tatusiów i zrobić lubelskie eobleżenie na Czubach. W razie czego słuzę swoim domkiem, jeśli trzeba będzie się przebrać, najeść, przechować, czy po prostu ktoś poczuje chęć zobaczenia zabawek Maciusia.Ściskam!!!MaciejkaP.S. A może macie inne pomysły na zadaszone spotkanko?
                • Gość: dorcia:)) Re: Może Spotkanie?? W FIKOLANDII ? IP: *.* 24.09.02, 19:31
                  Jak dla mnie to .. SUPER POMYSL!!!Faktycznie trzeba tylko sprawdzic jak to wyglada,w jakich godz.czynne, i ile kosztuje...Myslisz ze dla takich maluszkow 8 mies. nada to sie???
                  • Gość: Maciejka Re: Może Spotkanie?? W FIKOLANDII ? IP: *.* 24.09.02, 20:08
                    Dorcia!Własnie dlatego myślę, ze trzeba tam pójśc i obczaić co i jak. Na plakacie były też malutkie dzieciaczki bawiące się klockami i innymi takimi tam. Może jest to faktycznie miejsce gdzie nawet maleństwa mogą popełzać i potrenować bezpiecznie wstawanie, obroty i tak dalej...A zresztą jak nas znam, to zanim się spotkamy to Twoja córeczka na pewno już będzie mogła tam się bawić :lol:Buziaki!!! :love:Maciejka
                    • Gość: addria Re: Może Spotkanie?? W FIKOLANDII ? IP: *.* 25.09.02, 11:27
                      Jeśli spotkanko byłoby rzeczywiście w Fikolandii i do tego na Czubach, to super :-) Myślę, że wtedy udałoby mi się w końcu wybrać (miejsca typu park Saski nie wchodzą w moim przypadku w grę, bo za daleko :-( ).Ja też widziałam plakat reklamujący otwarcie tego minicentrum dla dzieci i nawet przeszło mi przez myśl żeby się tam wybrać. Tylko podobnie jak Dorcia miałam wątpliwości czy aby mój synek nie jest za mały. Ale można spróbować...Z tatusiami też świetny pomysł, niech się trochę poudzielają, no nie? ;-) Znając jednak życie, niewiadomo czy da się to zrealizować. W każdym razie, mam nadzieję że jeśli dojdzie do tego spotkania to uda mi się wreszcie na nim stawić :-):hello:
                      • Gość: q1313q Re: Może Spotkanie?? W FIKOLANDII ? IP: *.* 25.09.02, 16:29
                        Dla mnie to bedzie cala wyprawa wlasnie :-(A i meza tym razem nie bede mogla wykorzystac niestety. Ale moze sie uda.Tylko niech ktos faktycznie sprawdzi szczeguly odnosnie tego miejsca.Pozdrawiam.
          • Gość: janeczka Re: Odezwijcie sie!! Może Spotkanie?? IP: *.* 25.09.02, 18:44
            Na Daszyńskiego Radości już nie ma od roku chyba. Przenieśli Radość do Olimpu.Dla mnie to świetny pomysł-zabranie tatusiów-jeszcze lepszy. Tylko, że faceci, no wiecie, jacy są...Mnie się czasami udaje go do czegoś namówić. I chyba nie miałby wyjścia, bo dla nas Bursztynowa to drugi koniec Lublina.Dajcie znać, jak coś ciekawego wymyślicie.Pozdrawiam!!!
            • Gość: Maciejka FIKOLAND - wycofuje propozycję!!! IP: *.* 30.09.02, 22:22
              Byłam w FIKOLANDZIE na "rozpoznaniu" i niestety nie mam pomyślnych wieści. Nie jest to miejsce dla maluszków. W zasadzie są tam głównie wszelakiej maści baseny z piłeczkami i różne "wspinadła". Jeden basenik jest dla dzieci 1-3 lata, tak więc starszaki od biedy znajdą tam coś dla siebie. Ale mniejsze dzieciaczki zostałyby stratowane przez stada dzieci biegających i krzyczących. pomieszczenie nie tak znów rozległe. Nie chcę krytykować, bo pewnie czasem się tam z Maciusiem wybiorę, tylko musze wyczaic takie momenty, kiedy jest tam mało dzieci. FIKOLAND jest otwarty w godzinach 9-21, bilet kosztuje 10 zł. za pierwszą i 6 za każdą następną godzinę; w weekend o 2 zł. drozej. Jest jeszcze jakieś zróznicowanie w cenie, ale nie pamiętam. Dla osób z Czubów jest to jakiś pomysł na "rozerwanie" dziecka, ale na spotkanko jest to miejsce złe. Musimy dalej szukac jakiegoś jesienno-zimowego "przytuliska".Pozdrawiam! :hello:Maciejka
    • Gość: janeczka Re: Ale tu cicho ... IP: *.* 01.10.02, 11:59
      Dziewczyny? A może któraś wie, jak wygląda sytuacja w Radości, która obecnie mieści się w Olimpie?Ja też czekam na inne pomysły. Może znajdziemy sobie "przytulisko". Niestety złotej jesieni jakoś nie możemy się doczekać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka