Dodaj do ulubionych

36 tydzień, coraz bliżej

IP: *.* 22.11.02, 13:30
Hej emamusie i przyszłe emamusieJesteśmy już w końcówce 36 tygodnia i zaczynamy na dobre odliczać czas. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i na Święta uda sie wrócić do domu. Brzuch jednak wcale nie opada, czasem tylko twardnieje, skurczów przepowiadających brak.. (odpukać, żeby czegoś nie zapeszyć.) Mam nadzieję, że to prawda że ciąża trwa 9 a nie 10 miesięcy...Czy są wśród Was majace termin na grudzień?? Już się prawie zdecydowaliśmy z mężem na zzo, mamy namiar na anestezjologa na Jacz. tylko trochę boję się tego osławionego bólu głowy. Ale to chyba lepsze niż uraz do porodu...PozdrawiameEwula
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciejka Re: 36 tydzień, coraz bliżej IP: *.* 22.11.02, 21:01
      Ewula!Trzymaj się! to już naprawdę lada moment. Cieszę się, ze rodzisz w grudniu, bo ja też jestem z grudnia! I wierz mi, grudniowe dzieci są fajne!!! ;-)Ja też rodziłam na Jaczewskiego, ale "na żywca". I wcale nie wspominam porodu koszmarnie. Bardziej bym się bała tego, że mnie ktoś znieczula. Ale skoro się już zdecydowałaś, to życzę, zeby ból głowy był jak najmniejszy!Trzymaj się cieplutko i dawaj znać co u Ciebie!Maciejka
      • Gość: EwulaKS Re: 36 tydzień, coraz bliżej IP: *.* 26.11.02, 19:27
        Maciejko,Dzięki za dobre słowa, to teraz mi potrzebne, jak deszcz grzybom.(?)Porozmawiałam trochę z koleżanką, która miała zzo i teraz juz sama nie wiem co robić, bo ona tego wcale nie poleca... mówi że ból głowy zepsuł jej zupełnie pierwsze pięć dni jakie spędzała na tym świecie ze swoim maleńswtem.i teraz już sama nie wiem, na co się zdecydować...Pozdrawiam, Ewula
    • Gość: janeczka Re: 36 tydzień, coraz bliżej IP: *.* 29.11.02, 11:22
      Wiesz, może nie dycyduj się z góry na znieczulenie. Miej tego anastezjologa pod ręką-ale nie musisz z niego korzystać. Warto spróbować "na żywca"-jak nie bedziesz dawała rady-proś o znieczulenie.Z bólem porodowym jest tak, że trzeba go oswoić, myśleć o dziecku i ODDYCHAĆ. To oddychanie działa cuda.Życzę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka