Dodaj do ulubionych

Liroy wraca do Kielc

22.01.04, 17:04
No i wyszło szydło z worka, a jeszcze nie tak dawno pani dyr. Magdalena
Kusztal zapewniała nas o swoich ambitnych planach na ten rok i jakie to
ona "Gwiazdy" do Kielc by sprowadziła. Nie chodzi mi o atakowanie Liroy'a
bardzo szanuję go ,ale czy gmach KCK-u jest odpowiednim miejscem na tedo typu
przedsięwzięcie ,co do tego nie mam przekonania .
Obserwuj wątek
    • Gość: Sufler Re: Liroy wraca do Kielc IP: 213.241.73.* 22.01.04, 18:33
      Nie słyszałem o bardziej ambitnym planie w historii KCK jak ten!
      jeśli wypali to brawa dla Liroy'a i obecnej Dyrekcji KCK.
      A ty Basiu 996 nie czepiaj sie bo chyba na temat Kultury nie masz nic
      ciekawego do powiedzenia !

• basia996 Re: Liroy wraca do Kielc 22.01.04, 19:40
        Gość portalu: Sufler napisał(a):

> Nie słyszałem o bardziej ambitnym planie w historii KCK jak ten!
        > jeśli wypali to brawa dla Liroy'a i obecnej Dyrekcji KCK.

> Jeśli to jest ambitny plan to pani Magdalena miała rację mówiąc że kielczaną
        słoma z butów wystaje.
      • basia996 Re: Liroy wraca do Kielc 22.01.04, 19:50
        14 LISTOPADA 2003 Słowo Ludu napisało:
        >Kielczanie są "Trudni" ale i tak dyrektor KCK chciałaby zaprosić tu Stinga i
        >Leonarda Cohena. Takie plany zawarła w roboczym projekcie działalności KCK.
        >Spotkał się on z ostrą krytyką przewodniczącej miejskiej Komisji Kultury.
        >Projekt przygotowany przez Magdalenę Kusztal, dyrektor Kieleckiego Centrum
        >Kultury, trafił do radnych zasiadających w Komisji Kultury. Zawiera plany dzia-
        >łalności KCK, gdzie m.in. miałaby być prowadzona działalność wystawiennicza
        >oraz kinowa. Dyrektor Kusztal chciałaby także zorganizować w Kielcach koncerty
        >Stinga i Leonarda Cohena.
        >- Plan jest bardzo ambitny,ale - moim zdaniem - nierealny.Chyba że pani
        >Kusztal będzie miała taką siłę przebicia, że znajdzie sponsorów, którzy pomogą
        >jej w organizacji tych imprez- mówi Alicja Obara, przewodnicząca Komisji
        >Kultury Rady
        >Miejskiej.Alicja Obara nie kryje, że opracowanie bardzo ją zaskoczyło. - Już z
        >pierwszych stron wynika,że w naszym województwie nie ma żadnych instytucji
        >kulturalnych oprócz gminnych ośrodków kultury,co akurat prawdą nie jest.
        >Działają choćby WDK czy DŚT- mówi przewodnicząca komisji.- Poza tym bardzo
        >razi mnie forma.
        >Pomijam błędy językowe czy stylistyczne, ale w jednym miejscu pani Kusztal
        >pisała projekt eleganckim językiem, by kilka linijek dalej stwierdzić: "trzeba
        >tylko zdobyć kasę".W projekcie Magdalena Kusztal wyraziła także swe zdanie
        >o kielczanach. - Stwierdziła, że mieszkańcy są trudni, niezbyt dobrze
        >wykształceni i mają same braki.Nie wiem, czy dyrektor KCK jest osobą, która
        >powinna to oceniać- dodaje A. Obara.Dyrektor KCK nie chciała wczoraj
        >komentować krytyki pod adresem opracowania. - To była robocza wersja
        >działalności KCK, którą przygotowałam dla radnych Komisji Kultury. I
        >oczekiwałam, że to ze mną będą się kontaktować w sprawie dyskusji nad tymi
        >propozycjami - stwierdziła Magdalena Kusztal. (ags)
        • Gość: noe Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.04, 20:15
          Pani Kusztal wije sie jak "żmijka " zeby czymś zabłysnac, szkoda tylko ze
          wybiera takie "gwiazdy", bo prawdopodobnie Sting , ktorego trudno porównac z
          Liroyem, odmówił współpracy z tak uroczą Panią Magdaleną, hihii
          • Gość: Sufler Re: Liroy wraca do Kielc IP: 213.241.73.* 22.01.04, 20:52
            Kielczanie to kupa złośliwych gnomów z Basią 998 na czele .
            Liroj ! zostaw to miasteczko i wiej jak najdalej !
            Powiedz "Basia 998" jakie to ty masz pomysły ?, a może to
            tobie słoma z buciorów wylazła i masz kompleksy?
        • Gość: Skywalker Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 23.01.04, 09:41
          Do pani Basi:
          Dzialalnosc kinową (kino ambitne, niskobudzetowe,debiutujacych reż., itp.) o
          ile dobrze jestem poinformowany, zamierza wprowadzic w WDKu nowy dyr.Alojzy
          Sobura (2 jak na K-ce to chyba za duzo)Mam nadzieje ze to wypali, bo juz kiedys
          Kinoplex zapowiadal ze bedzie wyswietlal taki filmy.
          A co do KCK-u to baaardzo dobry pomysl Liroy'a i to sie chwali ,ze pragnie
          pomagac mlodym muzykom, ktorzy w dzisiejszych czasach maja naprawde bardzo duza
          trudnosc z pokazaniem sie "gdzies" ze swa muzyka , a co dopiero z wypromowaniem
          sie !!!! Sam jestem muzykiem, i cos o tym wiem.
      • Gość: Misio KCK czy KCCh? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.01.04, 15:33
        Kieleckie Centrum Kultury czy Kielcekie Centrum Chamstwa??! Ta nazwa teraz
        bardziej będzie pasowała!!!
        • basia996 Re: KCK czy KCCh? 23.01.04, 16:44
          Obawiam się że możesz mieć rację.
    • Gość: Sufler Re: Liroy wraca do Kielc IP: 213.241.73.* 22.01.04, 21:16
      Basia 996 czy ty czasem nie jesteś z poprzedniej ekipy KCK ?
      Tamta ekipa to dopiero miała pomysły !
      A najlepszy to kierownictwo produkcji Strasznego Dworu przez
      dyrektora Andrzeja R.
      • Gość: chillout Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.01.04, 02:35
        Liroy jest fantastyczny gównie za sprawą tekstów piosenek!
        Podziwiam go!... Np. utwór "Skaczcie do góry"-

"Skaczcie do góry, jak jebane kangoory
        Nie bądźcie szczury i skaczcie do góry
        Jak swego czasu House Of Pain "Jump around"
        Jump - up, Jump - up, and get down
        Liroy znow napierdala jak walkie-talkie
        To nie jest formacja i to nie są baboki
        Rzeczywistość dookoła jest pojebana
        Zagmatwana jak wiejska śmietana, na śniadanie lub do obiadu
        Do dupy, za chwile mój beat nakopie ci do dupy
        Więc rusz go do góry zanim to sie stanie
        Czas zacząć nowe zamieszanie
        Yes yes yo, yes yo, yes yo
        To nie jest sen i nie są kalambury
        Yes yes yo, yes yo, yes yo
        Więc skaczcie do góry jak jebane kangury"
        ...............................
        itd.....

Fantastyczne!! prawda?....

Az ciarki przechodzą jakie to głebokie , no i ten rytm.....

Liroy to prawdziwy ambasador kieleckiej kultury,
        a Ty Basiu998 - jak się nie znasz to nie nie pisz głupot.

Liroy is the best..
    • Gość: Yes Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.01.04, 03:39
      Gdy Liroy poprowadzi "warsztaty" z zaniedbaną młodzieżą, która obecnie wystaje
      pod klatkami to wtedy dopiero powstaną czadowe teksty.
      Już się nie mogę doczekać!...
      A tu rodzice tak "płaczą" - ostatnio szczegółnie z SP 13, że władze nic nie
      robią w sprawie wychowania młodzieży. Jak tak można? - przecież nawet lokal
      KCK udostepniono...

Yes Yes Yo
      • Gość: Skywalker Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 23.01.04, 09:48
        Zaraz, zaraz - Liroy wcale nie zaznaczyl ze maja to byc tylko Hip-Hopowcy,
        wrecz przeciwnie, chce aby dziali tam ludzie zwiazani z rozna muzyka (i to jest
        bardzo dobre),a po 2. nie kazdy HH-owiec jest od razu bandyta itd. i klnie ca
        ktores slowa, ot chociazby D. Kaczmarczyk (bardziej znany jako DKA), a Liroy ma
        taki rodzaj wypowiadania sie i OK. Sam zreszta lubie sporo jago kawaklow.
        Pointa: Wcale nie jest powiedziane ze wychowankowie Liroy'a beda rzucac miesem,
        i beda to tylko HHowcy !!!!!!
        • Gość: szczyroy Re: Liroy wraca do Kielc - moj sposob wypowiedzi IP: 213.199.193.* 23.01.04, 10:08
          huj dupa pizda kurwa jebia sie
          zajebiscie
          kielce ap ap

moze ktos dopisze muzyke

do cenzora- to jest utwor literacki z uzyciem powszechnie uzywanego i cenionego
          w mas medich jezyka

szczyroy
          • Gość: chillout Re: Liroy wraca do Kielc - moj sposob wypowiedzi IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.01.04, 11:33
            Podaj numer komórki to Ci prześlę muzykę ;-D
            Jestem teraz naładowany twórczo!!!. Masz więcej tych czaderskich tekstów???;-
            )))....

• Gość: rtr Re: Liroy wraca do Kielc - moj sposob wypowiedzi IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 23.01.04, 14:23
            ten z was kurwy chuje pierdolone,który wcale nie przeklina,niech pierwszy
            rzuci,kurwa kamień.Liroy jest spox,przynajmniej nie udaje tylko mówi to co
            myśli.Wy kurwa w domach przeklinacie i na ulicy przeklinacie,a jakby ktoś miał
            rto usłyszeć w radio czyu telewizji to ąni jednego brzydkiego słówka,chuje
            jebane.
            • Gość: ops Re: Liroy wraca do Kielc - moj sposob wypowiedzi IP: 213.199.193.* 23.01.04, 18:53
              sliczny wyraz tego, co w glowie
              gratuluje brawo brawo
            • Gość: Yahagi Re: Liroy wraca do Kielc - moj sposob wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 22:11
              Rzucam kamień .....
    • Gość: x Re: Liroy wraca do Kielc IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 23.01.04, 11:21
      Myślę, że doskonałą pointą (puentą) tej dyskusji jest wypowiedź szczyroy-a. Dla
      pozostałych uczestników dyskusji, którzy zapewne szczycą się, że kielczan zwą
      scyzorykami informuję co oznacza słowo pointa (puenta): "dowcipne, celne i
      zaskakujące sformułowanie, uwydatniające sens wypowiedzi lub utworu
      literackiego, stanowiące końcowy efekt".
    • cineo Re: Liroy wraca do Kielc 25.01.04, 20:32
      A mnie podoba się ten pomysł. miło, że facet wraca na stare śmieci i jeszcze
      wyciąga pomocną rękę do innych. Pomijam twórczość i teksty, każdy ma swój
      sposób na samorealizację i tyle.KCK? A dlaczego nie, i przy okazji KCK to wcale
      nie jest Centrum Kultury Polskiej, które miałby swymi wulgaryzmami zbałamucić
      liroy.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka