Dodaj do ulubionych

Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ?

26.07.10, 22:39
Kto zostanie nowym wójtem w Gminie Zagnańsk?
Obserwuj wątek
    • Gość: zygzak Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:50
      kazdy tylko nie Zagdanski
      • Gość: wyborca Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: 77.252.242.* 26.07.10, 23:02
        Gość portalu: zygzak napisał(a):

> kazdy tylko nie Zagdanski

No to weźcie sobie WELa. Audi gratis.
        • Gość: Kania z Kaniowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.147.34.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 15:12
          Ło! ale powiało nadzieją. Może nie mam tyle optymizmu co ty Harraś, ale z chęcią zmian się zgadzam. Ja zobaczę jaki kandydaci będą mieli program. Musi być jasny i czytelny. I dotyczyć CAŁEJ GMINY. Mam rodzinę w Jasiowie. U nas w centrum lampy wymieniają na ozdobne a tam nic się nie robi. Kaszuba, hmm. Zastanowię się. Niech poda konkrety. Na pewno nie Zagnański i Skorupski. Nie lubię partii i ich intryg. Tak Zagnański bezpartyjny, jasne. A kto mu sponsoruje kampanię jak nie PSL. Przecież to wszyscy w gminie wiedzą.
    • Gość: stefa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:52
      Dajmy szansę tej gminie i wybierzmy kogoś kto sie na tym zna.
    • Gość: andrzej Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:55
      Napisano 18 lipiec 2010 - 18:57

Ja w Gminie Zagnansk nie mam swojego faworyta na wojta ale napewno
      nie bede glosowal na obecnego. Czesto spotykam sie z roznymi ludzmi
      i wiem ze rozne grupy srodowiska maja juz swoich kandydatow
      przynajmniej chodza takie sluchy. Ja slyszalem o: Zbigniew Zagdański
      (niestety chyba bedzie startowal), Robert Kaszuba, Andrzej Swiątek,
      Stefan Grudzień, Artur Kudzia, Edward Adamiec, Wojciech Ślefarski,
      Jan Korczyński, Renata Janik i Szczepan Skorupski. Mysle ze jak
      przyjdzie do wyborow to ze dwoch albo trzech z tej grupy zostanie.
      • Gość: stefa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:59
        Co ty andrzej wypisujesz, przy Zbigniewie Zagdańskim piszesz chyba
        niestety nie będzie startował. Ja bym się bardzo ucieszyła jakby nie
        startował ale to niemożliwe.
        • Gość: andrzej Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 23:02
          Stefa ty mnie zle zrozumialas ja napisalem niestety majac na mysli
          ze jakby wystartowal to napewno by przegral, i to byloby prawdziwe
          zwyciestwo jego konkurenta.
          • Gość: stefa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 23:04
            A to andrzeju zwracam honor, moim skromnym zdaniem potrzebna jest
            osoba znająca się głównie na zarzadzaniu, a tego naszemu wójtowi
            brakuje i to dużo, oj bardzo dużo.
      • Gość: dinozaur Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 23:10
        Korczyński już chyba kiedys startował i z tego co pamietam to marnie
        mu poszło, niech chłopina siedzi w domu.
        • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 06:54
          Zagdański pokona nawet konia !
    • Gość: echo Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 16:10
      nosił wilk razy kilka , ponieśli i wilka.
      w gminie leci czeski film nikt nic nie wie???????/
    • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:29
      idzie nowe to pewne
    • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:31
      Paniw wójcie, niestartuj Pan, wyjdziesz Pan z twarzą, bo jak Pan
      przegrasz to będzie wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: smurf Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:33
      Ile jeszcze bledow ma zrobic wojt zagdanski zeby ludzie zrozumieli
      ze potrzebna jest zmiana.
      • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:33
        mam nadzieję, że ostatni raz.
        • Gość: smurf Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:34
          A czy mieszkancy gminy zagnansk tez sa przekonani ze ostatni raz i
          wybiora nowego?
    • Gość: TETRAPOD Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:36
      A DLACZEGO NIC SIE NIE ROBI NA ZACHEŁMIU PRZY SLADACH TETRAPODA ?
    • Gość: TETRAPOD Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:38
      A I PRZY DĘBIE BARTKU OD KILKUNASTU LAT CISZA SZA, TURYSCI
      PRZYJEZDZAJA I NIE MAJA SIE GDZIE ZATRZYMAC, WÓJT ICH NIE CHCE.
      • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:39
        Wojt boi sie turystów, bo to kłopot.
      • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:40
        jakby chciał toby cos zrobik, a ze nie chce yo nie robi.
    • Gość: Monika Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:43
      A ja zagłosuję na Pana Skorupskiego, jest przystojny.
      • Gość: abc Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 00:07
        Pani Ślewa też musi odejść, Kamil Piasecki już jest gotowy aby ją
        zastąpić.
      • Gość: elokwentny Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: 194.117.241.* 07.08.10, 20:14
        Do Monika:

wygląd ma tu największe znaczenie. Buhahaha!!
        Czy masz problemy ze wzrokiem ??
      • Gość: elokwentny Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: 194.117.241.* 07.08.10, 20:14
        Do Monika:

Do Monika:

Do Monika:

• Gość: w Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 18:40
        Pani Janik też jest ładna i będą mieli zgagę w województwie z głowy
    • Gość: abc Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 00:09
      :)
      • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 00:11
        Szykuje sie w Zagnansku zmiana pokoleniowa na czele z
        wojtem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Monika Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 00:12
          Najważniejsze zeby wójt miał prezencję i rozum.
          • Gość: goście Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 06:47
            tyle waszego co sobie tu po piszecie.
            z koniem musi się kopać koń.
            a przewodnicząca jest nie do ruszenia.
            • Gość: metal Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:39
              A ty gość to po ktorej jestes stronie? Zdecyduj się!!!
              • Gość: !!!! Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 18:06
                a może zamienicie na kogoś bardziej BEZNADZIEJNEGO np wójt
                maslowa...bardzo polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: stara gwardia Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 20:03
                  O! Gwardziści Wrzałki się uaktywnili:) Może na wójta wsadzicie specjalistkę od
                  wszystkiego - panią Renatkę?
                  • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 20:50
                    Renata jest do wyższych celów !!!
                    • Gość: samson Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:21
                      czas na zmiany stary wójt już całkiem się wypalił i robi coraz
                      śmieszniejsze rzeczy, klombiki, kapliczki, piaskownice i inne mało
                      istotne działania.
                      a miejsca pracy
                      a przyciąganie inwestorów
                      a tworzenie przyjaznego klimatu dla potencjalnych nowych mieszkańców
                      ma w nosie żeby nie powiedzieć w czterech literach.
                      • Gość: tumlin Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:46
                        przykład indolencji wójta w pisaniu wniosków unijnych ????
                        kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,8013897,Przesadzili_z_projektem__Nie_ma_milionow_na_tertapoda.html
    • Gość: las Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 15:52
      Szczepan trzymam za Ciebie kciuki.
      • Gość: las II Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 21:01
        i co wy na to
        www.radio.kielce.pl/page,,Poslowie-wspieraja-ratowanie-symbolu-Zagnanska-Debu-Bartka,45f7a7a07407c50075ad5d0a4e8faf83.htm
    • Gość: mnich Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 23:14
      Co tam w Zagnańsku słychac?
      • Gość: skowron Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 19:24
        Co slychac w zagnansku, szykuje sie zmiana wojta.
        • Gość: echo Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 20:21
          Raczej nie chyba że kontrkandydaci posuną się do takich samych metod
          jak obecny wójt.
    • Gość: Iris Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 20:32
      Grzegorz Grzudziński, zwany Smigolem to najlepszy kandydat. Zajebałby całą tą
      wiochę
      • Gość: smigol Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:48
        Każdy będzie lepszy od obecnego nawet smigol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
        • Gość: ktoś Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 19:11
          też tak uważam
          • Gość: jaworza Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 17:09
            Pan Zagdański po prostu się wypalił a Pani przewodnicząca zbytnio się
            zasiedziała na różnych lukratywnych posadkach ot i cała tajemnica!!!
            • Gość: łot Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 09:32
              łot i cała prawda
              • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 06:36
                trzeba to zmienić, pogonić to towarzystwo, postawić na nowych młodych
            • Gość: Jestem Zagnańskiem Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 15:49
              A pan Kudzia jest nienasycony i chce się dalej wspinać po trupach. Ot, taka
              kariera "od pucybuta do milionera". Spokojnie panie Kudzia, wkrótce ludzie
              poznają co pan za jeden.
              • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:22
                Kudzia jest do przyjęcia , Grudzień, Ślewa to dopiero połykacze
                lukratywnych stanowisk. Ile biorą kasy w wodociągach, klubach
                sportowych i innych stowarzyszeniach !
                • Gość: Jestem Zagnańskiem Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:33
                  Kudzia bierze więcej niż oni. 4 latka i już nowe samochodziki. Już generalny
                  remont domu. Itd...
    • Gość: II gość Re: spadać na FORUM Zagnańska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 20:49
      Kudzia ma kasę za pracę na etacie a oni czerpią dodatkową profity z
      nadania rady gminy.wodociągi.
      • Gość: Jestem Zagnańskiem Niejaki Kudzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 21:19
        A oprócz etatu: rada programowa Radia Kielce i stowarzyszenie wyciagające kasę z
        UE. Żona znalazła pracę "nagle" w ŚBRR. Dawniej tam pracowała p. Renatka. Ręka
        rękę myje. ŚBRR dzieli kasę z UE. Wszystko jasne. Uczciwy jak cholera.
      • Gość: woda Re: spadać na FORUM Zagnańska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:29
        zapytajcie ile kasy dostają delegaci gminni z wodociągów i pomyślcie o
        cenie wody i ścieków?
        • Gość: kielce Re: spadać na FORUM Zagnańska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 08:12
          a to granda z mojej kasy utrzymują się ci państwo !!!!!!!!
    • Gość: wójt przyszły Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 22:49
      a nie tęsknicie za władzami z czasów komuny?,oni przynajmniej ludzi szanowali
      • Gość: sołtys Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:30
        co władza wprawia było widać wczoraj na sesji buta, arogancja i
        manipulacja papierami.???
        • Gość: goście Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 07:00
          a co na to służby wojewody
          • Gość: wyborca Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:32
            cała prawda o władzy w Zagnańsku.
            Ostra awantura na sesji w gminie Zagnańsk. Dzielono okręgi i obwody
            wyborcze
            Iwona ROJEK

Mimo protestów radnych, sołtysów i mieszkańców, uchwała o nowym
            podziale na okręgi i obwody wyborcze w gminie Zagnańsk została
            podjęta.

Zbigniew Zagdański, wójt gminy: - Nie czuję się winny. Dla mnie
            dotychczasowy podział był najlepszy. Zostaliśmy zmuszeni do zmian i
            trzeba było je przeprowadzić. Co byśmy nie zrobili, zawsze ktoś były
            niezadowolony.
            - Takie działania są nieprzyzwoite i wbrew prawu - oburzyli się
            podczas czwartkowej sesji radni Kudzia, Kaszuba i Chłopek, którzy są
            w opozycji do wójta Zbigniewa Zagdańskiego.

Sesja rozpoczęła się z pewnym opóźnieniem, bo - jak twierdzi opozycja
            - radni przychylni wójtowi opracowywali w ostatnim momencie razem z
            nim uchwałę, która miała na celu wyeliminowanie opozycji. I plan się
            powiódł.

Przy punkcie dwudziestym obrad wójt Zagdański zaczął spokojnie
            informować, że w związku z przyrostem liczby mieszkańców w sołectwie
            Kaniów, przysługują im teraz dwa mandaty wyborcze. - Gdyby dodało się
            te dwa nowe do obecnej liczby radnych, zrobiliby się szesnastu, więc
            trzeba by jednego odjąć z miejscowości o najmniejszej liczbie i byłby
            to Szałas - objaśniał wójt. - Tych zmian musimy dokonać do 12
            sierpnia, do tego zobowiązuje nas komisarz wyborczy. - Dla mnie
            istniejący podział jest najlepszy i niczego nie zmieniłabym. Radny
            Kazimierz Tomasiak, wiceprzewodniczący rady gminy jest z Szałasu,
            dobrze reprezentuje mieszkańców i na pewno wszyscy z tego aktualnego
            podziału są zadowoleni. Ale nie mamy wyjścia, bo jak my tego nie
            zrobimy, to uczyni to za nas komisarz.

Potem wypadki potoczyły się błyskawicznie. Najpierw radni otrzymali
            naprędce przygotowaną uchwałę o liczbie radnych z każdego okręgu i
            nowy podział, który w czasie głosowania został przyjęty, bo
            zwolenników wójta i tych, którzy go opracowali było ośmiu, a opozycja
            miała tylko sześciu przedstawicieli. Zachełmie połączono z Belnem i
            teraz z tego terenu będzie tylko jeden radny, a nie dwóch. Taką samą
            liczbą głosów została przeforsowana kolejna uchwała o nowym podziale
            na stałe obwody głosowania i nowych miejscach siedzib komisji. Co
            ciekawe, projekt tej uchwały radni otrzymali w momencie głosowania,
            nie mieli możliwości zastanowienia się nad czym głosują.
            Ale mimo prawie dwugodzinnej ostrej wymiany zdań i sprzeciwu radnych,
            mieszkańców, krzykach sołtysów podział został przyklepany. - W tej
            sprytnej operacji chodziło głównie o to, aby wyeliminować opozycję -
            oburzał się radny Artur Kudzia. - Od stycznia mogliśmy nad tym
            spokojnie pracować, to postawiono nas pod ścianą. Akurat dzisiaj
            wyciągnięto tę ustawę jak królika z kapelusza.

- Ciekawe czy jest ważna, bo nikt się od nią nie podpisał -
            zastanawiał się radny Władysław Kowalewski. - W czwartek była komisja
            i nie było o niej mowy, to kiedy powstała? I żądam na piśmie, żeby
            ujęto, że teraz siedziba komisji będzie w Zachełmiu, a nie w Belnie.

Także radny Robert Kaszuba, który będzie startował na wójta nie
            zgadzał się z procedurą przyjęcia tej uchwały. - Trzeba było zrobić
            konsultacje społeczne, dać nam czas, a nie stawiać wszystkich pod
            ścianą.
            • Gość: prok Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 07:12
              ciekawe co na to służby wojewody ?
              • Gość: goście Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 20:34
                pewnie znów się spóźnią
                • Gość: Zachełmie Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 07:13

coś się zaczyna dziać, ze strachu nasi radni nareszcie ruszyli swoje cztery litery i się odwołali do wojewody !
                  • Gość: szałas Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 12:50
                    no to Tomasiak będzie ugotowany.
                    • Gość: samson Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 16:30
                      da se rade to stary komunista
                      • Gość: gość Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 06:42
                        ale zadyma na sesji rady ?
                        • Gość: gość 1 Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:40
                          jaka zadyma ?
                          • Gość: zag Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 09:01
                            ale jaja radni w Zagnańsku zerwali sesję
                            • Gość: zachełmie Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 10:01
                              Afera w Zagnańsku. Nadzwyczajna sesja została przerwana. Opozycja
                              wyszła z sali
                              Iwona ROJEK

Zostawcie Szałas w spokoju, a Zachełmie nie może być w żadnym wypadku
                              połączone z Belnem - krzyczał były radny Waldemar Kolski, na
                              czwartkowej, zwołanej nagle sesji Rady Gminy w Zagnańsku.

Radny Władysław Kowalski oburzał się, że nie zawiadomiono go o sesji
                              i nie chciał usiąść na miejscu radnego.
                              (Aleksander Piekarski)
                              - Uchwały zostały podjęte niezgodnie z prawem, trzeba je uchylić -
                              denerwował się Krzysztof Sławiński, mieszkaniec Zachełmia i były
                              radny.
                              W czwartek rano zwołano nadzwyczajną sesję Rady Gminy w Zagnańsku w
                              związku z oprotestowaniem dwóch uchwał podjętych kilkanaście dni temu
                              na temat nowego podziału na obwody i okręgi wyborcze. A nowy podział
                              jest potrzebny, bo w Kaniowie przybyło mieszkańców i przysługuje im
                              teraz dwóch radnych. Tak zdecydował komisarz wyborczy. Byłoby
                              szesnastu, więc jednego trzeba usunąć. Z nową mapą, zaproponowaną
                              niespodziewanie na ostatniej sesji, nie zgodziła się część radnych i
                              mieszkańcy wielu miejscowości. Ich zdaniem podział został tak
                              sprytnie dokonany, żeby nie zniknął żaden radny - zwolennik wójta.

ZAWSZE BĘDĄ KŁÓTNIE

Pierwszy zgrzyt pojawił się już na początku sesji, bo radny Robert
                              Kaszuba wnioskował o przeniesienie terminu tej sesji z tego powodu,
                              że nie został skutecznie zawiadomiony o niej radny z Belna Władysław
                              Kowalewski, któremu też nie podobają się nowe ustalenia. Justyna
                              Ślewa, przewodnicząca rady tłumaczyła, że próbowano go powiadomić,
                              tylko nie odbierał telefonów, ani nie było go w domu, więc sesja się
                              rozpoczęła.

Radny Artur Kudzia informował, że już w niedzielę zorganizował
                              zebranie z mieszkańcami Zachełmia i absolutnie nie zgadzają się oni
                              na przyłączenie ich do Belna. - W poniedziałek złożyliśmy w tej
                              sprawie protest do komisarza wyborczego i do wojewody - informował. -
                              A koalicja stojąca za obecnym wójtem Zbigniewem Zagdańskim, która
                              wymyśliła ten podział nagle zwołała wczoraj sesję, po to, żeby je
                              przyklepać ponownie. Wojewoda uznała, że poprzednie były nieważne, bo
                              wniosła je do porządku obrad rada, a nie wójt. Ale to nie jest w
                              porządku. Inne miejscowości, choćby Gruszka, Belno też zapowiadają
                              protesty.

Rozgorzała burzliwa dyskusja. - Zrobiliście sobie dobrze, bo
                              utrzymaliście status quo w tych miejscowościach, gdzie mieszkają
                              radni, którzy popierają wójta - mówił radny Sławiński. - A Bogu ducha
                              winnego radnego Salwę, który wam przytakuje wystawiliście do wiatru,
                              radnego Kowalewskiego, który często buntuje się też wyrzuciliście
                              poza nawias. Tak nie może być, te uchwały odbiją się wam czkawką.
                              Renata Salwa i Tomasz Dąbrowski, mieszkańcy Zachełmia wnioskowali,
                              żeby połączyć Zachełmie z Lekominem, bo mają wiele wspólnego. Pytali
                              dlaczego od stycznia nie było dyskusji na temat nowego podziału,
                              tylko niespodziewanie przygotowano i przeforsowano takie dziwne
                              pomysły. - Jestem oburzony tym, żeby przyłączyć Szałas do Janaszowa -
                              mówił sołtys Władysław Żaczkiewicz. Sołtys Długojowa, Marianna Duś
                              dodał, że są zbulwersowani tym, że mają należeć do Szałasu, o tej
                              uchwale nie powiedział im nawet ich radny Krzysztof Gębski. - Czy to
                              nie cuda - dziwiła się. Wójt Zbigniew Zagdański wyjaśniał, że on nie
                              był autorem tych uchwał. - Ale skoro radni je zaakceptowali uchwały,
                              to trzeba je przestrzegać, do czasu opinii wojewody - tłumaczył. -
                              Jeśli sami nie zdecydujemy w tej sprawie, zrobi to za nas komisarz
                              wyborczy - przestrzegała przewodnicząca Ślewa. - Co byśmy nie
                              wymyślili i tak będą kłótnie i protesty, a rada musi w którymś
                              momencie podjąć decyzję.

NIE WIEDZIAŁEM O SESJI

Pod koniec sesji niespodziewanie pojawił się radny Władysław
                              Kowalewski i nie chciał zasiąść na swoim miejscu. - Przebywam na
                              urlopie, nie zostałem zawiadomiony o tej sesji i występuję dziś jako
                              mieszaniec Belna, a nie radny - wyjaśniał. - Też zwołam zebranie w
                              mojej miejscowości i oprotestujemy tę uchwalę - zapowiedział. -
                              Dajcie spokój, klamka już zapadła, ja już powiesiłem nowy podział na
                              tablicy ogłoszeń - usiłował przekrzyczeć protestujących sołtys
                              Krzeszowski z Umeru. - To pan je zdejmiesz - podpowiedzieli zebrani.
                              • Gość: echo Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 21:00
                                i wszystko jasne
                              • Gość: gość Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 07:02
                                ciekawe co na to urzędnicy wojewody wydaje się że popierają wójta
                                • Gość: :) Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:21
                                  :)
                                  • Gość: czytelnik Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 17:13
                                    Zastanawiające jest że tylko echo dnia relacjonuje bulwersujące
                                    posunięcia w Zagnańsku.
                                    Władza nie liczy się z mieszkańcami a gazeta wyborcza chyba udaje że
                                    nic nie widzi albo cierpliwie czeka na otwarty konflikt.
                                    Już niedługo test rzetelności i operatywności Państwa redaktorów
                                    lokalnej gazety wyborczej, głupio będzie jak napiszą o tym dzienniki
                                    centralne ???
                                    • Gość: prasa Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 20:16
                                      Już piszą !
                                      • Gość: gość Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 06:59
                                        gdzie ?
                                        • Gość: gość Re: g...o mnie interesują informacie z Zagnańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 18:22
                                          nic nie mogę znaleźć ?
                                          • Gość: jon spadaj na forum Zagnańska! IP: *.kielce.vectranet.pl 25.08.10, 19:55
                                            W Kielcach mamy "swoje" problemy!
                                            • Gość: gosc Re: spadaj na forum Zagnańska! IP: *.internet.radom.pl 25.08.10, 20:13
                                              to jednak wyjątkowe miasto
                                              • Gość: kielce Re: spadaj na forum Zagnańska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 07:15
                                                Zagnańsk i Kielce maja ten sam problem a mianowicie arogancję, butę
                                                władzy szczególnie w osobie prezydenta?
                                                • Gość: gość Re: spadaj na forum Zagnańska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 21:07
                                                  wybory zweryfikują wszystko
                                                  • Gość: wyborca Re: spadaj na forum Zagnańska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 06:57
                                                    jeśli nie będą zmanipulowane ????
                                                  • Gość: gazeta Re: spadaj na forum Zagnańska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 07:01
                                                    obecny wójt jest najlepszy w gadaniu
    • Gość: dowiarek Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:23
      Ja uważam, ze dobrym kandydatem może być Robert Kaszuba. Człowiek działa w gminie od dawna. Słyszałem, że w swojej pracy zajmuje się pozyskiwaniem środków unijnych (czy jakoś tak). Może wreszcie gmina zaczęłaby czerpać z UE korzyści. Jest młody, ma działalność (więc liczę, że jego kandydowanie to nie będzie "skok na kasę") a mój syn dostanie w tym roku stypendium od jego fundacji. Daje też wyprawki dla dzieciaków. Skoro obecny wójt jest taki nieudolny to nie widzę innego wyboru (Ok, Szczepan, ale to partia, a partia ma swoje cele ponad gminą). Kaszuba jest bezpartyjny. Obawiam się tylko, że tak tu sobie gadamy, a jak przyjdzie co do czego to połowa nie pójdzie do wyborów i znów Zagnański zgarnie 50%.
      • Gość: Harraś Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.chello.pl 01.10.10, 14:41
        Przyznaję, że do wszelkich wyborów podchodzę sceptycznie, ale może w końcu warto się ruszyć i coś samem zadecydować. Zauważyłem, z resztą zapewne jak większość, że problemem kandydata związanego z jakąś opcją polityczną jest faktycznie zbyt duża zależność od tzw. woli partii. Kandydat bezpartyjny? Jak najbardziej! Pan Kaszuba? Nie znam osobiście, ale kojarzę go jako młodego gościa z pomysłem. Może nareszcie znalazł się ktoś, kto zacznie coś ciekawego dla nas robić. Najgorsze to taki marazm - dobrze jest jak jest. Kurcze, a dlaczego nie ma być lepiej. Myślę, że warto zaufać komuś nieskażonemu środowiskiem "rządzących". Kielce, województwo, powiat - guzik dla nas zrobią. Jak sami nie będziemy silni i nie zaczniemy wierzyć, że może być fajniej, to nikt za nas tego nie zrobi. Panie Robercie, jeśli czyta Pan takie fora, to mój głos i moich bliskich już Pan ma. Powodzenia!
        • Gość: kAnia z Kaniowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.147.237.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 17:45
          Łoł! powiało nadzieją. Ja jednak w przeciwieństwie Harrasia nie mam w sobie tyle optymizmu. Zgadzam się, że zmiany są konieczne, ale osobiście poczekam na programy wyborcze kandydatów. Dla mnie muszą być jasne i konkretne. Bez lania wody. Jeśli Kaszuba taki program będzie miał - będzie miał mój głos. Na wybory pójdę. To mój obowiązek. Jestem młodą osobą. Mieć swój głos jest cool! Chcę nowoczesnego kandydata. Na pewno nie Zagnański. On nie ma pomysłu na gminę. Miał swój czas by coś zrobić. Również dla ludzi młodych. Nic. Zero. Dosyć!
          • Gość: gość z Samsonowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.cdma.centertel.pl 01.10.10, 19:22
            Jesli chcesz zapoznać sie z programem Roberta Kaszuby zapraszam na stronkę www.wspolnejutro.pl . Ja juz sobie przeczytałem. Parę rzeczy wzbudziło moje wątpliwości, ale generalnie, jak dla mnie, jest OK. Jedno jest pewne. Na pewno pójdę na wybory i na pewno mojego głosu nie dostanie Zagdański i jego "ekipa".
            • Gość: kAnia z Kaniowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.146.132.229.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 23:38
              Dzięki za informację. Też byłam i czytałam. O coś takiego mi mniej więcej chodziło. O tego typu przedstawienie kandydata (tu też Komitetu). Nazwa ładna, wpada w ucho. Wracałam do domu to widziałam plakaty na przystanku. Ciemno było, jutro się przyjrzę. "Wspólny głos to wspólne jutro" - nośne, rozumiem, że tyczy się zmian w CAŁEJ gminie (coś takiego wyczytałam też w powitaniu na www). Zachęcają do wyborów. To pewnie jakiś plakat-zapowiedź czy coś. No dobra, zobaczymy co zrobią konkurenci. Ogólnie pozytywny odbiór. Program jak mówisz rzeczywiście może mieć pewne mało realne punkty do wykonania (a może po prostu przez te lata nie wierzymy już, że da się je wykonać :), ale jest wiele ciekawych rozwiązań. Pogrupowane tematycznie, przejrzyste. No zaczyna się wreszcie kampania. Oby reszta kandydatów stanęła na wysokości zadania. Czekam... Trafia do mnie wizualnie ten komitet. Pomyśleli. Młodo i nowocześnie. I jest zielony kolor - optymistycznie. Żyjemy przecież w lesie :) Dzięki jeszcze raz za info.
              • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:09
                nareszcie coś konkretnego a nie banialuki Zagdańskiego !!!
              • Gość: Dąbartek Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:13
                Pomyślałem sobie, że skoro głos zabrali młodzi (jak to brzmi:), to możemy zrobić coś więcej. Tak po naszemu. Ja również idę na wybory. To nas łączy. kAnia napisała, że mieć głos jest cool! Powiedzmy o tym jak największej grupie ludzi z naszej gminy. Założyłem wczoraj na Facebook'u profil Ja Głosuję. Jeśli uważacie, że warto o tym mówić, że warto namawiać młodych ludzi do udziału w wyborach, że warto jest mieć własne zdanie i opinie na temat gminy w której żyjemy, znajdźcie mnie i dołączcie. Pozdrawiam.
                • Gość: xxx Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 16:34
                  Skoro tak nie pasuje WAM wasz wojt, to macie wybór....

jest "nieskazitelny korona" i jego wam polecamy, naszego cudownego WOŁODIE

P O W O D Z E N I A !!!
                  • Gość: kolec Kto nowym Prezydentem Kielc? IP: *.kielce.vectranet.pl 02.10.10, 17:32
                    j.w.
                    • Gość: wyborca Re: Kto nowym Prezydentem Kielc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 19:31
                      co jakiś czas musza następować zmiany czy to w Zagnańsku czy w Kielcach.
                      absolutna władza w dłuższej perspektywie niszczy.
                      Zagdański już zupełnie się wypalił.
                • Gość: kAnia z Kaniowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.146.147.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.10.10, 23:15
                  Świetna inicjatywa Dabartek! To chyba pierwsza w Polsce taka akcja na FB. Jeszcze nigdy nie stałam się dla kogoś źródłem inspiracji :) Powodzenia. Oby frekwencja dopisywała tak na facebook'u jak i na wyborach 21 listopada w naszej gminie. Pozdrawiam.
                • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 23:17
                  Mówicie o zmianach?? Że nadejdą?? Myślę, że już nadeszły. Sam fakt, jak obecny wójt obawia się kontrkandydatów, świadczy że pora Mu odejść i całej rzeszy popleczników. Myśę że to nieuniknione. NARESZCIE.
                  • Gość: obiektywny Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 23:29
                    JA MYŚLĘ ŻE NAJWIECEJ MOŻE DOBREGO DLA GMINY ZROBIĆ OBECNY WÓJT ZAGDAŃSKI - ODCHODZĄC NA ZAWSZE. :D
        • Gość: haha Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: 46.112.217.* 06.11.10, 17:48
          haha Kaszuba gościu z pomysłem- jak można mieć TAKIE SKOJARZENIA???
    • mmmmmmm.1 Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? 03.10.10, 01:07
      Po raz pierwszy ktoś zaproponował swoją wizję rozwoju gminy. Panie Robercie jest Pan dobry. Chwała za to, że za swój program bierze Pan odpowiedzialność. Dzisiaj wszyscy jej unikają. Ma Pan charyzmę. Ma Pan mój głos i mojej rodziny.
      • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 09:26
        Trzeba głośniej mówić o nieprawidłowościach w Zagnańsku i zneutralizować tuby wójta , gazetę zagnańska i stronę internetową a swoja drogą dlaczego BIP został zablokowany. Co władza chce ukryć.
        Trzeba to zgłosić do organów nadzorczych ????????????///

• Gość: mmmmmmm.1 Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 14:22
          Już cas dokonać zmian. Co mieszkańcom przekazuje obecna władza? Jaka polemika jest w mediach ? Czy ktoś liczy się z głosem mieszkańców ? Ważne by swoi byli docenieni. Pozostali się nie liczą. Trzeba zrobić co tylko możliwe by zmienić ten układ.
          • Gość: echo Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:43
            co ukrywa obecna władza ?
            dlaczego BIP na stronie gminnej nie działa ?
            co jeszcze się musi wydarzyć aby organy nadzoru zajęły się wyjaśnieniem tych dziwnych zachowań obecnej władzy ???
            • Gość: vrc Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 20:58
              Szczepan Skorupski to w tej chwili jedyna alternatywa dla Gminy ZAGNAŃSK.
              • Gość: tumlin Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 06:54
                i Robert mKaszuba
              • Gość: nowy Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 07:22
                No nie wiem czy jedyna... Na stronie wspólnejutro.pl przedstawia swój program Robert Kaszuba, myslę ze połączenie młodości, doświadczenia i zapału może dać Mu spore poparcie. Miałem z nim kiedyś doczynienia prywatnie i muszę sie przyznac że jest to człowiek godny fotela wójta. Już nie moge sie doczekać wiecu wyborczego u mnie na wsi.
              • Gość: Bożena Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 07:24
                Ja też tak uważam, bardzo inteligentny i zaradny ja głosuję z moją rodziną na Szczepana Skorupskiego, rozmawiam też ostatnio dużo na ten temat z moimi sąsiadami i oni też są tego samego zdania.
                • Gość: goście Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:19
                  tylko nie stary wójt bo cofnie gminę do ciemnogrodu.
                  • Gość: tetrapod Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 06:35
                    albo do epoki dinozaurów !!!
                    • Gość: kielce Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:08
                      www.radio.kielce.pl/page,,Najstarsze-na-swiecie-szczatki-Prorotodactylusa-znaleziono-w-Gorach-Swietokrzyskich,ce31dde1f44c87e23957f03d42affc09.html
                      • Gość: zachełmie Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 07:44
                        co za brednie opowiada władza, chce wyłudzić nasze działki za grosze !
              • Gość: gmina Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 15:59
                pewnie tak
              • Gość: wyborca Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 12:33
                Szczepan Skorupski Robert Kaszuba nie mają gminnych instrumentów : telefony, faksy, zaproszenia, kadra urzędnicza i inne narzędzia wyborcze, ma je obecny wójt i wykorzystuje bezpardonowo.
                Na czas wyborów wójt powinien opuścić urząd urlopując się i prowadzić za prywatne pieniądze kampanię wyborczą.
                • Gość: gazeta Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:55
                  no i mamy wyjaśnienie patologi!!!
                  • Gość: kielce Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 07:01
                    a gdzie organy kontrolne ??????????
                    • Gość: goście Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 17:24
                      strach przedwyborczy paraliżuje skutecznie nawet organy kontrolne ???
                      • Gość: gmina Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 06:37
                        a inspektor gminny pan N nikogo się nie boi ?
              • Gość: Heh Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.cdma.centertel.pl 25.10.10, 08:59
                P.Renata Janik, dajcie spokój zostanie wójtem i będzie płakać po kątach jak jej ktoś coś złego powie. Skorupski to jedna klita z nią i Kudzią. Kaszuba nagle przeprowadził się nie wiadomo skąd i chce rządzić w "naszej gminie". Niech wraca skąd przyszedł. Ludzie z Zagnańska i okolic ( Zachełmie, Kaniów , Borowa Góra, Chrusty, Bartków, Goleniawy!!!) weźcie się w garść i głusujcie na Zagdańskiego on już sie dorobił swego, gmina wygląda ok.,wiele się zmieniło na terenie Zagnańska i okolic!!!! A zobaczycie przyjdzie nowy z Tumlina czy Jaworzy i zobaczycie co sie będzie działo!!!!!!! Bedzie robił tylko na swoim terenie!!! jak na niego nie zagłosujecie to sie przekonacie
              • Gość: Wyborca Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:19
                Ciekawe ile po wyborach na wójta Pan SZCZEPAN SKORUPSKI rozwiedzie się z NASZĄ GMINĄ bo on to te sprawy lubi jak koń chleb.
    • Gość: aa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 14:00
      Ważne pytania dla mieszkańców gminy Zagnańsk. Chcecie rozwoju czy stagnacji ? Chcecie wybrać kogoś energicznego, który swoją charyzmą wyprowadzi naszą gminę na czele ? Macie czas na zastanowienie. Swój ale słaby nie jest alternatywą !
      • Gość: gmina 1 Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 16:51
        Szczepan Skorupski Robert Kaszuba nie mają gminnych instrumentów : telefony, faksy, zaproszenia, kadra urzędnicza i inne narzędzia wyborcze, ma je obecny wójt i wykorzystuje bezpardonowo.
        Na czas wyborów wójt powinien opuścić urząd urlopując się i prowadzić za prywatne pieniądze kampanię wyborczą.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: aga Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 06:53
          ale za to są przystojni.
          • Gość: kielce Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 11:01
            A może Jerzy Suchański ponoć jest chętny objąć to stanowisko !
            • Gość: zagnańsk Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 08:32
              Weźmy sobie Palikota ?
              kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8558306,Palikot_w_Kielcach__Przyszlo_ponad_200_osob.html
              • Gość: kAnia z kaniowa Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.146.135.149.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.10.10, 14:00
                Jedynym aktywnym kandydatem jest Robert Kaszuba. Pierwszy, wraz z komitetem zachęcił do wyborów, założył www i dał nam w miarę jasny PROGRAM WYBORCZY. Spotyka się z mieszkańcami (na www jest harmonogram). A co z resztą? Czy my, mieszkańcy Zagnańska dostaniemy jeszcze jakąś opcję? Coraz mniej czasu. Poza Kaszubą nikt o nas nie zabiega. Szkoda. Byłam sceptyczna, liczyłam na ciekawą konkurencję. Okazuje się, że jedyny rozsądny jest wybór Wspólnego Jutra. Za to, że zaczęli jako pierwsi i nie odpuszczają. Konsekwentnie realizują strategię. A samo jej przygotowanie nie miałoby sensu jeśli by im nie zależało.
                • Gość: kaniowiak II Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 20:52
                  Kaszuba !!!
                  • Gość: hania Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.tktelekom.pl 25.10.10, 09:14
                    ja głosuję na Kaszubę uważam, że tylko jemu tak naprawdę zależy bez dwóch zdań.
                    • Gość: dowiarek Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 09:17
                      Wczoraj wieczorem wracałem do domu i na przystanku doklejano plakaty Roberta Kaszuby. To co mnie zdziwiło (pozytywnie) to fakt, że ludzie Ci mieli ze sobą worki foliowe i sprzątali pozrywane plakaty i śmieci wokół przystanku. Nie ważne czy plakaty były ich kandydata czy kandydatów do sejmiku (które też są namiętnie zrywane - przez wiatr zapewne). Bardzo mi się podoba taka postawa. Świadczy to o tym, że kandydat dba nie tylko o to aby "być". Brawo Panie Robercie!
                      • Gość: gator Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 19:18
                        Tak tu czytam sobie to forum i krytykę obecnego wójta a na forum echa Dnia całkiem inne klimaty i nastroje. Poczytajcie: forum.echodnia.eu/kandydaci-na-wojta-gminy-zagnansk-t89561/
                        • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 22:45
                          co gazeta to inna opcja
                          echo to P.L
                          • Gość: gość Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 13:22
                            Stawiam na Roberta Kaszubę !!!!!!!!
                            • Gość: zagnańsk Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 19:54
                              Jeśli wygra stary gminę czeka stagnacja jeśli nowy być może świeże spojrzenie i rozwój
                              • Gość: Kamil Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 19:19
                                Panie Skorrupski życzę powodzenia w II turze wyborów.
                                • Gość: wyborca Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 20:00
                                  oby wygrał
                                  • Gość: goście Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 06:32
                                    wygra bo to jedyna alternatywa dla Zagnańska !
                                    • Gość: wyborca Re: Kto nowym wójtem Gminy Zagnańsk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 18:29
                                      o co chodzi w Zagnańsk z tymi pełnomocnikami osób nie mogących brać udziału samodzielnie w głosowaniu.
                                      to jakaś nowa sztuczka władzy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka