Dodaj do ulubionych

Platforma punktuje marszałka

12.10.10, 05:11
Nic tak na nerwy mi nie działa jak hipokryzja...hipokryzja Panie Świercz. U mnie masz Pan razem z Grzałką i Okłą minusa jak stąd do Chicago. A i jeszce jedno. Jarubas promował fundusze w tv dużo, dużo wczesniej. Dlaczego wtedy nie reagowałeś, tylko teraz płaczesz jak ci to w kampanii przeszkadza? Bo jak dotychczas byłeś tak aktywny jak stara, obłożnie chora baba, a twój pomysł na Kielce to banda ekspertów czyli synektury dla kolesi? Bo teraz musisz stać za plecami kolegów którzy coś robili i jak kundelek podwórkowy poujadać na inych? Echhhhh Wy politycy jesteście wszyscy dokładnie tacy sami. Po obrzucać się guanem i krzyczeć który bardziej śmierdzi.
Obserwuj wątek
    • mmiastowy Re: Platforma punktuje marszałka 12.10.10, 08:25
      Hipokryzja? Czyli P. Świercz też promuje/promowwał fundusze unijne w czasie prywatnej kampanii wyborczej? Bo nie łapię, o co Ci chodzi.
      Natomiast mam nieśmiałe przypuszczenie, że wice też czymś unijnym błyśnie, bo nie wytrzyma naporu konkurencji:P.
      • Gość: Observator Re: Pamiętacie wejście do Unii?! IP: 213.77.117.* 12.10.10, 08:53
        Pamiętacie wejście/przystąpienie do Unii?! Kto najbardziej darł ryja przeciwko wejściu do niej - Samoobrona , LPR , PiS i kto jeszcze - największy beneficjent środków -PSL.
        A teraz wspaniałe chłopaki i jeszcze podciagnęli się w dyrdymałach...
        • Gość: konus1 Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! IP: *.chello.pl 12.10.10, 09:37
          Zgoda z Observatorem, a ponadto pamiętacie ?, kiedy był Perz z PIS, on też miał zasługi związane z wykorzystaniem środków unijnych, wszyscy z Zarządu Województwa tylko tym się zajmują. A inne sprawy? Dzisiaj w Radiu Kielce, pan Jarubas znów reklamował się nie za swoje pieniądze -UWAGA!!!!!!! w PRZEDSZKOLU !!!!!!
          • Gość: kielczanin Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 10:17
            Wy śmierdzące gnoje nieroby platformiane do pięt mu nie dorastacie ...Szczerze pokażcie mi na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat człowieka tak ugodowego uczciwego i tak pracującego dla dobra regionu ( pozycja województwa) jak p marszałek
            • Gość: Ja Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! IP: 213.77.117.* 12.10.10, 10:51
              A jak były imienne kampanie nominantów PO za państową kase w sprawie szyjki macicy, przedszkolakow, albo teraz sierot, to jakoś nie przeszkadzalo? A jak G. Banas reklamował się z dowodami osobistymi to też było cicho.
            • mmiastowy Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! 12.10.10, 10:53
              Rozumiem, że kwestie etyczne są Ci obce, dlatego niewiele zrozumiałeś z problemu opisywanego w artykule.
              Nie rozumiem jednak, jaki masz powód, by wyzywać ludzi, którzy sądzą, że sprawy publiczne powinny być oddzielone od prywatnych? Doceniam Pana Marszałka Jarubasa, jeśli chodzi o jego pracę na rzecz regionu. Jest wszędzie, w TV, na akademiach, inauguracjach, na scenie, śpiewa, tańczy, stepuje:P. Jest to jednak praca, za którą pobiera wynagrodzenie, od nas, od obywateli. Dlatego pytanie brzmi: czy jako obywatele mamy też opłacać kampanię wyborczą marszałka? I kampanię innych urzędników państwowych/samorządowych? Bo problem jest - jak sądzę - szerszy. I nie dotyczy tylko jednej osoby.
              PS. Chętnie poznam urzędników, którzy naprawdę te projekty przygotowują, realizują i rozliczają. To cisi bohaterowie naszych czasów. Im właśnie mieszkańcy regionu zawdzięczają najwięcej. Oni zasługują na promocję, niewątpliwie.
              • Gość: pet Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! IP: 178.235.118.* 12.10.10, 11:11
                Racja, że PSL i etyka to chyba dwie różne sprawy! Hasło PSL "Człowiek jest najważniejszy" można łatwo zmienić na "Swojak jest najważniejszy", co w jakże w prosty sposób charakteryzuje postępki etyczne tej partii.
              • Gość: etyka!!! Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 12:19
                To poszukaj tych których twój kolega Wrzałka z Janikową i Środą zwolnił, a gdybyś miał problem to zajrzyj do szpitala wojewódzkiego i przestań pieprzyć że PO chodzi o kompetentnych urzędników, tak jak wszyscy dbacie o swoje wygody i dobra osobiste za publiczne pieniądze, a ci którzy się temu zbuntują to robicie z nimi rząd i to jeszcze esbeckimi metodami, a tak na marginesie ile twój kolega zgarnął pieniędzy za wniosek który zlecił pracownicy do napisania i ile dyplomów zrobił na tej uczelni dla której był wniosek, co z tą bohaterką się stało, wypromowaliście ją czy zniszczyliście po kilkudziesięciu latach pracy, masz tupet jeszcze mówić o etyce, chcesz robić porządek to zacznij od własnego podwórka bo taka jest kolejność rzeczy
                • mmiastowy Re:A. Jarubas w przedszkolu!!! 12.10.10, 12:32
                  Wrzałka nie jest moim kolegą. Dlatego chętnie poznam więcej szczegółów sprawy, o której piszesz. Możesz konkretniej?
      • roman_baryczko Re: Platforma punktuje marszałka 13.10.10, 05:37
        Chodzi mo o to, że jak jego kolesie partyjni robią dokładnie to samo to jest ok. Co to znaczy, że jak jarubas zrezygnuje to wrzałka też. A jak jarubas nie zrezygnuje to wrzałka tez nie musi? A jak to sie ma do zasady uczciwej konkurencji o której przebakuje? Wtedy zasada nie będzie działała? Widziałem na własne oczy w TV jak Świercz z innymi politykami Platformy na tle logo partii lansowali sie z panią minister, co to po raz kolejny przyjechała przypadkowo przed wyborami powiedzieć, ze może zrobią e73 z unijnej kasy. Z teszta ta sama minister inwestycje wykresliła. To jest twoim zdaniem uczciwa konkurencja? A skoro jest taki święty, to dlaczego minister mówi o rzadowym programie na konferencji partyjnej, akurat w obecnosci kandydata świercza? Dlaczego nie na tle logo wojewody, w końcu jest przedstawicielem rządu? A Pani minister to gospodarska wizytę złozyła prywatnie czy służbowo? Jeśli sie udziela partyjnie to powinna prywatnie. Więc pytam przyjechała PKSem czy limuzynka rządową? Ehhhhhh, nie chce mi sie już tego rozwijać. Hipokryci i tyle...
        • mmiastowy Re: Platforma punktuje marszałka 13.10.10, 07:39
          Masz wiele racji, ale obawiam się, że mówisz o pewnych standardach, które w polityce (chyba nie tylko polskiej), zwłaszcza w okresie przedwyborczym, po prostu nie obowiązują. Pomyśl sobie, że chcesz coś sprzedać, a wiesz, że towaru mnóstwo. Na co postawisz? Skoro ludzie widzą na początku tylko opakowanie? Na opakowanie właśnie, kolory, kształt, na odpowiedni regał, ekspozycję, na odpowiednie otoczenie (w sklepie ważne jest nawet sąsiedztwo stoiska z pieczywem i zapach) itd. Zastanawiałeś się nad zasadami kierującymi Twoimi zakupami? Tymi politycznymi? Na kogo głosujesz, czyli kogo kupujesz? Czy Twój wybór zależy od opakowania?:D Czy kupujesz wyobrażenie? W dużej mierze kupujemy swoje wyobrażenia, więc możemy sobie pomarudzić na tym forum, a techniki manipulacyjne i tak będą stosowane. Można je sobie tylko uświadamiać bardziej lub mniej.
          • roman_baryczko Re: Platforma punktuje marszałka 13.10.10, 17:37
            Nie muszisz mi kolego tłumaczyć, że politycy stosuja techniki manipulacyjne, bo to doskonale wiem. Ja nie lubie hipokrytów i świercza nie kupuje. Nie kupiłbym nawet wtedy stanał na głowie i jednoczesnie porody odbierał. A jego tzw "techniki manipulacyjne" są wg. mnie poprostu żałosne. :)))))
          • Gość: tak miało być Re: Platforma punktuje marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:17
            standardy - mieszkanie za publiczne pieniądze, wożenie do pracy za publiczne pieniądze, studia za publiczne pieniądze, nieróbstwo, hochsztaplerstwo i ku...two w administracji publicznej, mobbing w pracy, wyrzucanie z pracy za pracę - na to wielcy wodzowie nie mają honoru, siły i odwagi - stara prawda po owocach ich poznacie i tu jest pies pogrzebany więc może lepiej milczmy
    • reveletion24 Świerczu idź się leczyć! 12.10.10, 10:48
      Szanowny Panie Świercz, idź się Pan leczyć, byle nie sam, bo podobno nienajlepszy z pana specjalista (wyrzucony ze szpitala). Nie drzyj Pan ryja tylko pokaż Pan cóżeś zrobił dla regionu? Bo fakty są takie, że jak to tej pory to N I C !!! Wrzałka i Jarubas pomimo, iż z różnych partii to osoby klarowne i wymiernie działają na rzecz regionu czym się chwalą bo i jest czym. A że w czasie kampanii, no cóż, a czemu nie, przecież trzeba wyborcom pokazać, że nie zmarnowało się tych 4 lat.

Ludzie, odróżnijcie proszę porządnych ludzi, bo tacy są i w SLD i PO i PSL i w PIS również, od nierobów i tych co biją pianę i mataczą takich jak: Miodowicz, Świercz, Pałka-Koruba, Perz itp).

Liczą się fakty!
      • mmiastowy Re: Świerczu idź się leczyć! 12.10.10, 11:40
        The blueone/reveletion24, wielbicielu, szwagrze...
        Na Pana miejscu zastanowiłbym się, co Pan pisze o jednym z najlepszych kieleckich ginekologów. O fachowości Pana Doktora mogą świadczyć pacjentki i ich rodziny. Nie znam szczegółów sprawy zadymy ze szpitala na Prostej, sądząc jednak po spadku popularności tej placówki po odejściu Dra Świercza, Pan Doktor miał chyba poważny powód, by kwestionować metody zarządzania szpitalem.
        Co do Twojego idola, pozwól, że uśmiechnę się z zażenowaniem. Ty chyba naprawdę masz ludzi za głupców... Masz rację, liczą się fakty, np. takie:
        kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,7683522,Skandal_przy_wyborze_przewodniczacego_PO.html
        • Gość: fakty Re: Świerczu idź się leczyć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 12:38
          To dlaczego ten idol jest jeszcze w czołówce PO, gdzie są konsekwencje, jeśli ich nie ma to nie ma wiarygodności w PO, to jak to jest, pokłamał, pokrzywdził, pooszukiwał i dalej wielka władza, komu i do czego był/jest potrzebny?
          • mmiastowy Re: Świerczu idź się leczyć! 12.10.10, 12:42
            Fakt drugi:
            kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,7121479,Mobbing_i_zwiazki_u_marszalka_.html
            PS. Niestety, nie znam racjonalnej odpowiedzi na postawione przez Ciebie pytanie.
        • Gość: reveletion24 Wielki fachowiec;) hahahaha, zobaczcie opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 13:10
          Tak zapewne wielki fachowiec z Dr. Świercza i kultura w obsłudze pacjenta to prawdziwe przeżycie duchowe, poczytajcie komentarze na forum ocen lekarskich, pozwólcie że zacytuje kilka z forum znanylekarz.pl:

"Odradzam jest naprawde najgorszym Ginekologiem u jakiego byłam. Polecam Dr.K.........."

"erotoman - gawędziarz. żenada."

"Pan doktor proponował pracując na "prostej" i brał za podwiązanie jajników 1000 zł , ciekawe czy taka sama "taksa" obowiązuje na "czarnoweie" Jestem ciekaw, jak taki człyowiek może być doradcą Wojewody do spraw planowania rodziny. Apel do słóżb specjalnych: proszę sprawdzić historie chorób ciąż mnogich, i tzw. poronienia samoistne podpisane przez p doktora. Przepraszam że z małych liter, ale na duże nie zasługuje."

"Pan doktor staje się urzędnikiem,miłą rozmową nadrabia brak sprzętu w gabinecie i powierzchowność w przeprowadzaniu badań. Nie zleca dodatkowych badań, leki przepisuje bez specjalistycznych badań.Jeśli chodzi o szpital, jeżeli znajdzie czas to wpadnie do pacjentki, ale generalnie czasu nie ma."

"Najgorszy lekarz ze wszystkich!!!!! Karierowicz,zależy mu tylko na kasie ,wulgarny ,chamski.On sam bardzo dobrze wie ile ma na sumieniu i ile kobiet przez niego płakało.Szczęście,że go wywalili ze szpitala.Owszem jest milutki dla tych którzy dobrze płacą i są jak to się mówi z "wyższej półki",bo to mu się opłaca.Pamiętam go sprzed kilku lat ze szpitala (byłam pacjentką)i ciekawa jestem czy nadal bywa wczorajszy? Wiele pacjentek było zbulwersowanych i szkoda,że o tym nie piszą.To powinno mowić samo za siebie. Dobry lekarz powinien mieć nieskazitelną opinię,szanować pacjenta,a w ginekologii szczególnie ,bo to kobieta w ciąży.Powinien być odpowiedzialny za dwa życia.Taki człowiek ma jeszcze odwagę udzielać się społecznie? TRAGEDIA Jeszcze jedno nie szanuje ludzi oczym świadczył stosunek do personelu-potrafił nawet ubliżyć."

"witam dr Świercz prowadził moja ciąże chodziłam do niego co miesiac będąc w 6 miesiącu dowiedziałam sie przypadkiem (nie od niego)ze nie pracuje ju na prostej na wizycie poruszyłam ten temat odpowiedział mi że do mojego porodu napewno wroci gdy byłam w 9 miesiącu niecałe dwa tygodnie przed porodem była na ostatniej wizycie doktor powiedział ze wszystko jest super dziecko ułożone prawidłowo wszystko ok miałam dzwonic jak cos sie bedzie działo kiedy minoł termin porodu skątaktowałm sie z doktorem wysłał mnie na badanie czynnosciu płodu wynik miałam mu pokazac podjechał pod szpital spojrzał na wynik i kazał czekac trzy dni i zrobic kolejne badanie i zadzwonic tu zaczyna sie najciekawsza historia kiedy zrobiłam drugie badanie niestety nie miał go kto odczytac poniewasz mój lekaz miał wyłaczony telefon na drugi dzien pojechałam do szpitala na prosta bo poczuła sie zle w nocy byłam juz 6 dni po terminie a tu niespodziaka okazało sie ze dziecko jest ułożone pośladkowo i bede miał cesarke telefon lekaza nadal nie odpowiadał była zdezorjetowana nie wiedziałm co robic strasznie sie bałam nie znałam nikogo zapisano mnie na planowa cesarke ale sytuacja uległa zmanie poniewaz poród rozpoczoł sie wczesnie cesarka jednak sie nie udała dodszło do zakazenia które skończyło sie dróga operacja spedzilam w szpitlu 3 tygodnie i przesz cały ten czas chciałm sie zkataktowac z lekazem niestety miał wyłaczony telefon zostawił mnie sama sobie nie zlecił przed porodem usg zeby sprawdzic ułozenie płodu tylko ocenił je na podstawie badania gnekologicznego błednie nie polecam nikomu "

"jak mozna wyrazac opinie o fachowosci dr Swiercza jezeli on juz nie pracuje w zawodzie tylko o ile wiem jest urzednikiem w urzedzie woojewodzkim.A zostal zwolniony ze szpitala w co nasjmniej dziwnych okolicznosciach,JA MIALAM DO CZYNIENIA Z NIM 1 RAZ I NA PEWNO OSTATNI.Zbyt duze mniemanie o swoich umiejetnosciach a w sumie przecietnosc."

"Na tego lekarza trafiłam w poradni leczenia niepłodności. To co on przedstaweia sobą w tej poradni to jest ŻENADA! Ponad rok leczył mnie na grzybicę globulkami, które można kupić bez recepty i średnio co półtora miesiaca przepisywał mi antybiotyk doustny. Nie potrafił lub nie chciał zbadać przyczyny tej rzekomej grzybicy. W końcu zlecił badanie nasienia u męża, gdy okazało się że wyniki męża są słabe wykrzyczał przy otwartych drzwiach gabinetu, że nie mam szans na dziecko chyba, że nasieniem dawcy w jakiejś klinice. Diagnozę tą słyszeli wszyscy obecni w tej poradni, ponieważ pan doktor tak widocznie rozumie utrzymanie tajemnicy lekarskiej. Mimo to zapytałam go o tą specjalistyczną klinikę i otrzymałam odpowiedż że napewno nie w Kielcach, a dokładniej to sama mam sobie znależć. Gdy trafiłam do innego lekarza i do szpitala okazało się że mam polip w macicy, a nie jakąś nieuleczalną grzybicę. W szpitalu na ul.Prostej tez mozna usłyszeć bardzo wiele ciekawych historii o tym panu doktorze. Cieszę się, że to nie on rozpoznał i wycinał mi tego polipa, bo napewno zrobiłby mi krzywdę. RADZĘ UCIEKAĆ OD NIEGO JAK NAJDALEJ!!!!!!!!!!"

"przepisał tabletki antykoncepcyjne bez jakichkolwiek badań!!!!!!!!! żenada, a wyposażenie gabinetu jest tragiczne!!"

Z resztą można się zapoznać samemu.
          • mmiastowy Re: Wielki fachowiec;) hahahaha, zobaczcie opinie 12.10.10, 13:23
            Masz rację, można samemu poczytać, wtedy natrafi się również na opinie bardzo dobre, które Ty celowo (?) pominąłeś.
            www.znanylekarz.pl/17838/grzegorz-swiercz/ginekolog/kielce#doctor-opinions
            PS. Zadziwiające jest, że negatywne opinie pojawiają się zazwyczaj w aspekcie działalności politycznej Pana Doktora.
            • Gość: reveletion24 Re: Wielki fachowiec;) hahahaha, zobaczcie opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 13:56
              Jakiej działalności? A co on do tej pory zrobił dla regionu?

Apropos ocen na forum, to ponad połowa to odpowiedzi bardzo złe, złe i neutralne.
              I jak to świadczy o naszym doktorku panie mmmiastowy?
              • mmiastowy Re: Wielki fachowiec;) hahahaha, zobaczcie opinie 12.10.10, 14:11
                Niestety, nie pomogę w ustalaniu "opinii lekarskiej", mogę się kierować opiniami zaprzyjaźnionych pacjentek, a te zawsze były i są bardzo dobre (i nieanonimowe).
                Nie wiem, co zrobił dla Ciebie, pewnie mniej niż wielbiony przez Ciebie marszałek Wrzałka (bo ten to chyba zrobił dla Ciebie wszystko, co było możliwe), ale ... wszystkim psiarzom świętokrzyskim Pan Doktor jest znany jako organizator międzynarodowych wystaw psów, odbywających się w naszym mieście. Domyślam się jednak, że Ty się wolisz nie wystawiać:P.
                PS. Nie podoba mi się lekceważący sposób, w jaki piszesz od Doktorze Świerczu i innych (tych, których nie lubisz). Nikt nikomu wykształcenia medycznego nie podarował, studia medyczne są ciężkie, dyplomu Pan Doktor sobie nie kupił, a ciężko nań zapracował, Reveletionku:P. Trzeba to uszanować.
                • Gość: reveletion24 nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiastowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 14:20
                  Nie odpowiadasz na pytania kolego mmiastowy, więc powtórzę: CO zrobił rzeczony pan dr. Świercz dla regionu świętokrzyskiego (oprócz tego że organizuje wystawy psów rasowych?)

Pan marszałek jeden i drugi jak i kilku naprawdę konkretnych (Lubawski, Gierada, Kopyciński) ludzi zrobili dla mnie i dla tego miasta i regionu sporo, ich zasług nie trzeba wymieniać, więc drogi mmmiasteczkowy może raczysz rzeczowo odpowiedzieć na moje pytanie?
                  • mmiastowy Re: nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiasto 12.10.10, 14:35
                    To Ty jesteś w jednej partii z Panem Doktorem, nie ja, więc jeśli Ty nie wiesz, co robicie, to skąd niby ja mam wiedzieć? Ja Ci piszę, co wiem, jako psiarz. Co robi w Twojej organizacji, nie mam pojęcia.
                    PS. Pan dr (akurat w tym wypadku) piszemy bez kropki. Powinieneś to wiedzieć, jeśli już jesteś rzecznikiem pana marszałka Wrzałki. Mogę być nawet i małomiasteczkowy, jeśli tak wolisz. Mnie to ani nie przeszkadza, ani mnie nie obraża. Nawet pochlebia. Zaskakuje mnie jednak, że dla Ciebie miasteczkowy znaczy gorszy... Jak to się ma do reprezentowania przez Ciebie powiatu? Gardzisz i reprezentujesz?:P
                    Napisz mi też, co personalnie zrobił pan marszałek Wrzałka. Oprócz złożenia paru podpisów. W wyznaczonych miejscach. I koniecznie opisz mi swoją interpretację tego, co się działo w czasie wyborów w powiecie. Rzeczowo.
                    • mmiastowy Re: nie wymiguj się chyba miało być? 12.10.10, 14:38
                      Ja może się wymiguję, ale Ty to na pewno "wymijasz".
                    • Gość: reveletion24 Re: nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:13
                      Po pierwsze nie jestem w żadnej partii, skąd taki wniosek? Po drugie nie widzę odpowiedzi na moje pytanie, a jedynie wymigiwanie się i wymijanie, zarzucanie nieprawdy i służalczości (co jest żenujące) bo równocześnie mógłbym koledze mmiastowemu zarzucić służalczość wobec pana doktorka.

Nadal brak odpowiedzi, uznaję, że takie nie ma, wniosek jest następujący: Pan Świercz NICZYM dla regionu się nie przysłużył, ani nic pożytecznego nie zrobił.
                      Koniec kropka.
                      • mmiastowy Re: nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiasto 12.10.10, 15:22
                        Nie obrażaj mojej inteligencji:).

Zauważyłeś, drogi kolego, że padło pytanie o opisane w lokalnej prasie wybory do władz powiatu? Mógłbyś mnie oświecić w tym względzie? Też nie widzę odpowiedzi, więc wniosek może być tylko jeden: był to niezły smród... Powiem więcej, on się za marszałkiem ciągle ciągnie.
                        Pozdrawiam i dziękuję za pouczającą wymianę zdań.
                        Czas na spacer.
                        • Gość: Wy psl Re: nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiasto IP: *.cdma.centertel.pl 15.10.10, 08:20
                          Pytam:czy nie macie już dość oglądania Jarubasa z dziecimi w przedszkolu.Cuchnie to na odległość.Ale żeby mieć taki tupet i wykorzystywać niwinne dzieci?Jarubas wystepujący jako wójek Wobra Rada !Żygać się od tego chce.Ale żeby jeszcze za swoje ,a nie za nasze!
                          • mmiastowy Re: nie wymijaj się od odpowiedzi, kolego mmiasto 15.10.10, 09:52
                            Ja już nawet na to nie reaguję, bo widzę, że każdy teraz wykorzystuje przede wszystkim pieniądze publiczne, żeby się promować. Nowa tradycja:P.
                            To dopiero się zaczyna, więc nie rzygaj za duzo, bo się odwodnisz:).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka