Dodaj do ulubionych

Zrównają z ziemią tor rowerowy

18.07.11, 11:11
sciezki na Stadionie to czysta fikcja - zawalone galeziami - slad po tzw wyrebie - po ktorym wyglada jakby huragan przeszdl - Polak potrafii
najwiekszym problemem sa quady i scigacze - jedyne miejsce ktore moze byc spokojne, miejsce spacerow satrszych ludzi
wczoraj widzialem czlowieka sparalizowanego ktory dzielnie cwiczyl na wozku inwalidzkim - obok niego kilka razy odkrecajac manetke na full przejezdzali scigacze - bandyci
inne chamstwo to palenie papierosow w takich miejscach - smierdza na 1 kilometr a jak im zwrocisz uewage - to mowia - przeciez w LESIE JESTESMY!!!!
tp wspaniale mioejsce jakich niewiele miast w Europie ma - kompleks lesny w granicach miasta - systemtycznie niszczone i dewastowane- ale przeciez jak mowi urzednik - nikt o niego nie zabiega - nie ma protestow - no to kiedy wybudujecie ta,
m osiedle - bo juz basen lesny otwierany przez Prezydenta w 1936 roku zlikwidowano - no i nikt nie protestowal , zaraz wytna polowe tego lasu i puszcza tam dwupasmowke - i przeciez nikt nie bedzie protestowal
cd niszcenia tego miasta - kawalkami, powoli
Obserwuj wątek
    • Gość: tak! Re: Zrównają z ziemią tor rowerowy IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 12:53
      Tak, najlepiej zlikwidowac. Pieszym przejscia tez sa likwidowane jak to przy bibliotece na Sciegiennego. Prosto zrobic, niech chwile pobedzie i na smieci. Gdzie gospodarne podejscie?
    • bikogt Zrównają z ziemią tor rowerowy 18.07.11, 15:46
      Jak to było: "(...) budujemy kilka nowych ścieżek rowerowych w centrum miasta (...)".
      Jakoś jeżdżę po mieście i nie widziałem budowy tych kilku ścieżek rowerowych. To chyba pomyłka. Może są w planach, ale nie w rzeczywistości.
      Znam jedną budowę, a w zasadzie modyfikację ścieżki, o której wkrótce napiszę tutaj.
      A co do tych kilku ścieżek, to chyba muszę napisać jakiegoś maila do Urzędu Miasta z zapytaniem i podaniem lokalizacji. Bo mnie to strasznie interesuje. Jeśli uzyskam jakieś informacje, to opiszę jest pod wyżej wskazanym adresem.
      • Gość: bubu Re: Zrównają z ziemią tor rowerowy IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 21:11
        Nawet sami rowerzyści nie mają nadziei na poprawę, post z zeszłego roku i zero odpowiedzi: www.mtb.kielce.pl/forum/index.php?f=1&t=3730&rb_v=viewtopic
        • Gość: Bikogt Re: Zrównają z ziemią tor rowerowy IP: *.kielce.net.pl 19.07.11, 12:16
          Widać, to był chybiony pomysł z tym torem. Może faktycznie, niewiele osób tam jeździło. Ja byłem raz.
          • Gość: rowerzystka Re: Zrównają z ziemią tor rowerowy IP: *.232.26.93.rev.sfr.net 22.07.11, 23:56
            chybiony pomysł??????????????????????? od zrazu widać,że nigdy tam nie byłeś. To była super sprawa, można było jeździć bezpiecznie z dzieckiem, wprowadzać go w przepisy ruchu drogowego i mieć z tego przyjemność. Od samego początku jeździłam tam z synem i jeżdżę do dziś dzień omijając niestety zaniedbane i zniszczone kawałki. Sądzę, że nasz pan Wal zrobi z tym kawałkiem to co zrobił z miastem zabetonuje, przepraszam wyłoży kamieniem, pozbędzie się zieleni albo może postawi kolejny apartamentowiec tak jak nad silnicą. Szkoda,że to miasto nie jest nas mieszkańców ,nikt nie liczy się z naszym zdaniem a stało się prywatną posesją jednej osoby.
    • Gość: bicykl Re: Zrównają z ziemią tor rowerowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.11, 15:56
      Dzicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka