Dodaj do ulubionych

ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim

21.10.11, 09:12
A jak wygląda sytuacja w szpitalu w Jędrzejowie ? Jak tam jest z dostępnością do np. oddziału internistycznego ? Kto wybrał tę firmę - specjaliści z naszego ratusza ? - czy posiłkowali się opinią środowiska lekarskiego, jakiejś firmy audytowej ?
Obserwuj wątek
    • tornemorgren Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim 21.10.11, 09:33
      Masz jakieś wiadomości o szpitalu w Jędrzejowie? czy jest tam utrudniony dostęp do oddziałów? Jeśli tak to się tą wiedzą podziel; jeśli nie, to przestań siać niczym nie popartą propagandę. Wcześniej już pisałem, że nie ma gorszego zarządu od związków zawodowych, którym bilans ma się zgodzić tylko po jednej stronie. A w kieleckim szpitalu tak właśnie jest. poza tym wszelkie obawy o to, że Hochel zrobi szpital dla bogatych to piramidalna głupota.Z prostej przyczyny: w Kielcach nie ma bogatych, a jedyna szansa dla takiej placówki to sprawne zarządzanie i dobrze wynegocjowany kontrakt z NFZ.
      • plantin Głupota czy brak kultury - co bardziej dominuje 21.10.11, 11:17
        w twojej wypowiedzi ? Masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego ? - rozumiem, ze tu nie ma obrazków ale gdzie sieję propagandę ? Nie wiem jak jest w Jędrzejowie - więc zadałem pytania. Nigdzie też nie napisałem:
        "że Hochel zrobi szpital dla bogatych to piramidalna głupota"
        - tak więc głupotę adresuj do kogoś innego, a na drugi raz najpierw dwa razy (może nawet więcej) coś przeczytaj zanim odpiszesz.
      • Gość: bajo Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: *.ujk.edu.pl 21.10.11, 11:46
        Jeśli byś się choć trochę orientował w sytuacji szpitala kieleckiego, to wiedziałbyś, że w szpitalem rządzi "czerwona dama" i "szeryf kielecki" a nie lekarze, pielęgniarki a już nie na pewno nie związki zawodowe. Nie wygłaszaj obiegowych opinii to to pogrąża twoje kompetencje jako opiniotwórcy.
        • Gość: anielski pacjent Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 11:54
          Gość się chyba rzeczywiście nie orientuje w sytuacji naszego szpitala, ale w jednym ma rację: nowemu właścicielowi kasa się musi zgadzać, bo to jego kasa. Dlatego jestem za przejęciem szpitala, ale oczywiście przeciw formie jaką wybrał nasz naczelny ignorant Wojciech L.
          • Gość: bajo Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: *.ujk.edu.pl 21.10.11, 15:26
            Rozumiem, że jesteś również za przejęciem gotówki, która leży na koncie szpitala - czysta, żywa gotówka. Wzięła się ona stąd, że pracowników pozbawiono, premii, nagród jubileuszowych w imię rozwoju szpitala. Pracownicy godzili się na to, mając nadzieję na utrzymanie miejsca pracy. Ale ktoś miał lepszy pomysł, na pieniądze przez nich zarobione - trzeba je sprzedać firmie Artmedik. Pytanie jest tylko takie: za jaką sumę władze naszego miasta sprzedadzą firmie Artmedik gotówkę z konta bankowego szpitala?
            • tornemorgren Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim 21.10.11, 16:16
              Rozumiem, że masz na myśli premie wynikające z zysków jakie wypracował szpital? Pracownicy zgodzili się żeby ich "dywidendę" zainwestować? Kpina! To taka sama premia, jak 13 pensja w Urzędzie Skarbowym. Premie, moim zdaniem biorą się z zysku, a publiczny szpital, jak twierdzi wielu obrońców państwowego lecznictwa, nie powinien wręcz mieć z nim nic wspólnego.
    • tornemorgren Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim 21.10.11, 12:02
      Przepraszam. Trochę się uniosłem, ale pytanie o dostępność do oddziału interny w Jędrzejowie jest według mnie w kontekście tej dyskusji sugerujące, że teraz jest gorsza. Mam alergię na potępiających w czambuł prywatyzację służby zdrowia, a za takiego Cię wziąłem. Jeszcze raz przepraszam.
      Druga część Twojej wypowiedzi jest jednak istotniejsza i mam obawy, że na postawione przez Ciebie pytanie nasz miłościwie panujący odpowie, że "nikt nie będzie mu mówił jak się wybiera inwestorów".
      Pozdrawiam
      • Gość: ewa Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: 62.233.160.* 21.10.11, 12:17
        Dlaczego Lubawski trzyma w tajemnicy cenę i warunki umowy? Jak go znamy ,to znowu zrobiłinteres typu "tanio sprzedać - drogo kupić".Ta tajemnica chyba potwierdza tę tezę.
        • Gość: misiek Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 12:23
          Podobno nawet radni nie znają opinii komisji oceniającej ofertę (przew. komisji: Sygut). Czy Kielce nie są ciekawym miastem?
      • plantin Dziękuję - przyjmuję, każdy może się unieść 21.10.11, 12:31
        Rzeczywiście chodzi mi o to, że wszystkie sprzedaże itd. są załatwianie w trybie prawie że tajnym, ja rozumiem że po części jest taka procedura - ale tu chodzi o dobro nas - Kielczan a poza tym te decyzje (nie wiadomo czy najlepsze) podejmują urzędnicy opłacani z naszych podatków - wypada więc nam coś wyjaśnić etc. a tu cisza.
        Jakiś czas temu pozwolono wykupić księgarnię (po preferencyjnych cenach - jeśli dobrze pamiętam) na rogu Sienkiewicza i Paderewskiego, nie urządzono żadnego przetargu (bo podobno nie chciano aby tam powstał jakiś superkomercyjny lokal, choć przecież wszystko zależy od ustanowienia preferencji i warunków przetargu), bez konsultacji z innymi księgarzami - czy nikt inny nie zechce. W ten sposób doskonały lokal został przekazany komuś, kto wcześniej miał problem z opłacaniem czynszu za niego. Gdzie tu logika ?
        • Gość: / Re: Dziękuję - przyjmuję, każdy może się unieść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:09
          no to zwroc sie do radnego z twojego obwodu - maja dyzury - on moze w kazdej chwili zarzadac - po zakonczeniu negocjacji i podpisaniu umowy danych i warunkow umowy
          rzadko mi sie zdarza ze popieram prezydenta ale w tym konretnym prypadku od poczatku wybral opcje najlepsza z mozliwych a zachowanie psl to jest po prostu haniebna gra polityczna przed wyborami - co gorsza urzadzona przez lekarzy dyrektorow szpitali ktorzy dobrze wiedza o co idzie - a jeden z nich potrafil bezkarnie zadluzyc szpital na 200 milionow w tym 50 wymagalnych i jeszcze ma czelnosc radzic , kandydowac i oszukiwac wszystkich dookola - co mu niezle w towrzystwie kompletnych ignorantpw ii glupkow wychodzi
          dla panstwowej sluzby zdrowia i tych wszystkich panstwowych menedzerow istnienie dobrze prosperujacego szpitala zarzadzanego przez prywatny kapital jest trudne do zniesienia - bowiem pokazuje ze mozna nawet w sytuacji bajzlu jaki ustawodawca urzadil nioe demontujac systemu prlowskiego a nawet go poglebiajac i upolityczniajac i =biurakratyzujac do imentu - jednak mozna - i to jest dla tych geniuszy zarzadzania po prostu nie do zniesienia, ja to rozumiem
          • Gość: Sceptyk Wybacz ale to neoliberalny bełkot - prywatny IP: 81.219.189.* 21.10.11, 22:54
            interes - każdy - w tym szpitale - ma przynosić zysk właścicielom. Na początku zawsze obiecywane jest że to poprawi jakość działania (w tym wypadku leczenia), będzie większa konkurencja więc użytkownikom będzie taniej - ale jak dowodzi praktyka prywatyzacji w Polsce - z czasem konkurencyjność zanika bo ceny za usługi są zbliżone we wszystkich "konkurenycjnych" firmach, niedługo potem wsystkie te (cały czas konkurencyjne firmy) podnoszą ceny vide przykład energetyki a potem tnie się po jakości - vide przykłady telekomunikacji itp. Jeżeli w tym przypadku będzie lepiej - to się przyjemnie rozczaruję :-)))
        • Gość: / Re: Dziękuję - przyjmuję, każdy może się unieść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 12:44
          tu idzie o walke z terroryzmem
      • Gość: kielcok Re: ArtMedik pokieruje Szpitalem Kieleckim IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 12:33
        Ja też jestem za prywatyzacją, ale sam widzisz, jak u nas to się odbywa. Tzn. nikt nie będzie prezydentowi mówił, jak się szpital prywatyzuje.
        Martwi mnie, że uchwały Rady Miasta mogły być podjęte bezprawnie (postępowanie chyba się toczy), a prezydent tak bardzo się pośpieszył z podjęciem decyzji. Żebyśmy tylko nie musieli odszkodowania płacić i dopłacać do tego biznesu...
    • tornemorgren Droga Gazeto! Do roboty! 21.10.11, 13:22
      Droga Gazeto! Dlaczego nie wiercicie dziury w brzuchu prezydenta? Pytać do znudzenia jak wybrał oferenta. Precedens już macie: Komorowski przegrał w sprawie tajnych ekspertyz. Pytać kto personalnie ponosi odpowiedzialność za błędy na Rynku, drążyć temat placu katedralnego. Przecież to wszystko nasze pieniądze. Śledzić tę spychologię, że jeden robi według projektu, drugi podpisał, ale po konsultacji, a trzeciemu do głowy coś tam nie przychodzi.
      Apeluję jeszcze raz: Do dzieła! Nasi włodarze działają w takim stylu, że książki można pisać, a co dopiero artykuły w gazecie.
      • Gość: Dowcip dnia Re: Droga Gazeto! Do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:03
        Buhahhahahahahahha DOWCIP DNIA, rozłożyłeś mnie na łopatki - DROGA GAZETO DO ROBOTY, przeczytałem twoje posty i faktycznie jak ktoś pisał NIE ORIENTUJESZ SIĘ W ŻADNYM TEMACIE !!!
        • tornemorgren Re: Droga Gazeto! Do roboty! 21.10.11, 14:49
          W czym masz problem? W tym, ze gazeta relacjonuje, a nie wywiera presji na magistracie? Czy może nie podoba Ci się, że chciałbym lepszego szpitala? Akurat w tym, że jest to szpital do d.. orientuję się doskonale; znam to z autopsji i nie tylko z punktu widzenia pacjenta, którym niestety zdarzyło mi się być, ale również z pozycji "współpracownika" tej placówki.
          • Gość: antyt Re: Droga Gazeto! Do roboty! IP: *.147.8.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 21:44
            Z tonu jaki piszesz wynika że może nawet jesteś członkiem zarządu szpitala. Od kiedy do kiedy rządziły tym szpitalem związki zawodowe. Zarządzany jest twardą ręką ludzi niekompetentnych,zadufanych w sobie. Związki bronią tylko ludzi w końcu od tego są. Jeśli p. Hochel wywali tych ignorantów to będzie ok.
            • Gość: Cenzor Re: Droga Gazeto! Do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 00:07
              DO dziennikarzy, nie tylko zresztą GW... Lecznica to jest dla psów, a tu jest szpital.
              • Gość: korekta Re: Droga Gazeto! Do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 18:08
                Proszę najpierw poznać znaczenie słowa, zanim zacznie Pan/Pani się wymądrzać.

sjp.pwn.pl/szukaj/lecznica
            • Gość: prorok Re: Droga Gazeto! Do roboty! IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 17:38
              Założę się, że w warunkach umowy uzgodniono, że pani prezes będzie dalej zarządzać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka