Dodaj do ulubionych

Dek Meble ja już podziękuję

12.09.13, 10:53
Zdecydowanie odradzam ten sklep. Kupiłem tam w zeszłym roku meble BlackRW i żałuję jak cholera. Meble to porażka obklejone prawdopodobnie papierem toaletowym lub czymś o podobnej trwałości. Zgłosiłem reklamacje, po miesiącu ciszy zadzwoniłem, co słychać, wyszło, że zapodziały się papiery. Ustaliłem termin oględzin, po 3 dniach przyjechała ekipa osób 3 cyknęli parę fotek i znów nastała błoga cisza. Po miesiącu dzwonię kolejny raz (a dodzwonić się do nich ciężko) pani w końcu odbiera i proponuje, że zaraz ktoś do mnie oddzwoni, bo to nie ten dział i nie zna tematu i faktycznie ktoś oddzwania, ale dopiero pod koniec dnia. Dowiaduję się, że blaty są w drodze, więc góra 3 dni i będzie po sprawie ("idzie" 2 tydzień i cisza). Żeby było śmieszniej podobną batalię już raz przeżyłem na początku, dostałem szafkę z innym kolorem drzwiczek, kolejne dotarły z uszkodzoną okleiną. Zanim dotarły te właściwe minęło może ze 3 miesiące. Chciałem wspierać lokalny business, a mogłem zamówić online byłoby taniej i zdecydowanie szybciej. Przy okazji oddam talon na 100 za przysłowiowe 0,5l ja tym paniom już podziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jana Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.play-internet.pl 12.09.13, 17:19
      ja też już czekam trzeci tydzień na meble , które miały być dostępne po max 5 dniach roboczych. Ciągle tylko zbywanie, odwlekanie, obiecanki...
      • Gość: em Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 17:23
        To dziwne, bo ja już kilka razy robiłam w DEKu zakupy meblowe i za każdym razem wszystko było w porządku.
        • Gość: smurfmadrala siła wyższa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 20:31
          Mam doświadczenie z DEK-iem.
          Najszybciej szło pobieranie zaliczek,
          potem wystąpiły trudności obiektywne, jednak zawsze ze strony producenta-dostawcy,
          tak jak było napisane na kwicie potwierdzenia wpłaty.
          Gradobicie, sztormy, globalne ocieplenie, susze i ulewy, mrozy i upały
          uderzają pechowo w niezależnych od sklepu dostawców.
          Tak okrutna przyroda utrudnia życie nabywców mebli.
          Nadal będę kupował meble w DEK-u bo jako lokalny patriota ciemnogrodzki,
          rozumiem potęgę i nieprzewidywalność natury.
          • Gość: Kuba Re: siła wyższa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.13, 23:01
            Podobne problemy połamane łóżko i pół roku kłopotów rz reklamacjami, kupiłem też 6 krzeseł przywieziono w jednym połamane oparcie w taki sposób że trudno było od razu zauważyć,
            Od tego czasu kupuje w IKEA w Krakowie wolę zapłacić za transport a nie miec z DEKIEM do czynienia i sprawdzać dokładnie czy jakiegos bubla nie wsuną.
            • Gość: megagosc Re: siła wyższa IP: *.kielce.vectranet.pl 13.09.13, 11:15
              Rzecz w tym, że w sklepie internetowym łącznie z dostawą było taniej. Ale człowiek zawsze liczy, że w razie kłopotów na miejscu można szybciej załatwić. Druga sprawa, że mimo wszystko takie sklepy są na miejscu potrzebne, tylko nie z takim podejściem do klienta.
              • Gość: x Re: siła wyższa IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.13, 19:09
                Moja siostra kupiła szafkę, wybrała model na stronie internetowej, kolor, wszystko miało być tak ładnie a wyszło jak zwykle, kolor inny, reklamacje oczywiście bezpodstawne. Firma DZIAD
                • Gość: wieśmak Re: siła wyższa IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.13, 19:25
                  Ja też tam kupowałem po miesiącu od zakupu coś tam plastikowego w mebelku pękło,
                  zamówiłem telefonicznie część ,póżniej za dwa dni jak zadzwoniłem,czy reklamacja jest przyjęta stwierdzono,że trza osobiście z fakturą??!!
                  podjechałem ,żona zgłosiła za 2 tygodnie miało być ale może być wcześniej??!!,osobiście w między czasie po tygodniu podjechałem,okazało się ,że ktoś tam coś zapomniał,że "zawieru
    • Gość: WB Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 15:34
      Też czekam 3 miesiące .Też odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: megamość Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.kielce.vectranet.pl 05.02.14, 07:43
        Ja w końcu dopiąłem swego, ale niebyło lekko. Przy ostatniej wizycie dostali tydzień na wymianę blatu, lub skierowanie sprawy do Miejskiego Rzecznika Konsumenta. W dzisiejszych czasach kupić jest bardzo łatwo, ale to sposób i czas rozwiązania problemów świadczy o wiarygodności sprzedawcy. Dla mnie według tego kryterium DEK plasuje się lekko poniżej bezpośredniego chińskiego dostawcy z Allegro.
        • Gość: bbb Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 16:36
          Ta firma się kończy nie płacą dostawcom mebli ,i dlatego czeka się tak długo,na meble i reklamację.
          • Gość: adam Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.free.aero2.net.pl 07.03.15, 17:12
            to chłopie kupuj meble częściej niż raz na 20 lat to wówczas będą mieć pieniądze aby płacić dostawcom , w Niemczech Klienci wymieniają meble co 4-5 lat więc dołącz do nich.
    • Gość: ADAM Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.free.aero2.net.pl 07.03.15, 17:06
      NIE MA PAN RACJI , JA WIEM ,ŻE Z WINĄ IDENTYFIKUJE PAN FIRMĘ DEK Z KIELC ALE ONI SA TYLKO SKLEPEM , KTÓRY PROPONUJE MEBLE RÓŻNYCH PRODUCENTÓW I TO OD NICH ZALEŻY W JAKIM CZASIE ZREALIZUJĄ ZAMÓWIENIE LUB JAK W PANA PRZYPADKU REKLAMACJĘ.
      Z DOŚWIADCZENIA WIEM , ŻE MEBLE BRW DŁUGO REALIZUJE REKLAMACJĘ - CHCIAŁ PAN ZAOSZCZĘDZIĆ KASĘ NA MEBLE I WIĘC MA PAN TO CO SAM SOBIE ZAOFEROWAŁ .
      • Gość: ja Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.skarzysko.vectranet.pl 12.10.15, 15:16
        ciota
    • sygitoyo Re: Dek Meble ja już podziękuję 13.10.15, 19:47
      Panie Derewlanko
      pańska firma działa tak:
      Zgłaszam do producenta wersalki z Kompletplus potrzebę zakupu narzuty
      - kieruje mnie do salonu Black Red & White w DEKu w celu wybrania wzoru i złożenia zamówienia
      - pracownik z salonu BR&W przekierowuje mnie do kwatery głównej DEKu
      - dama na parterze DEKu podaje wzorniki tkanin do wyboru i przyjmuje zamówienie
      -po paru dniach dzwoni i zawiadamia, że ten wzór tkaniny jest nieosiągalny oraz zwraca uwagę odbierającej telefon ponad 80-letniej kobiecie, że nie odbiera prawidłowo telefonu z DEKu za pierwszym razem
      - ponowna wymuszona wizyta w DEKu i wybieram z wzorników tkanin drugi wzór - brak
      - za trzecim podejściem po konsultacji pracownicy z kierowniczką - jest akceptacja - tkanina jest dostępna
      - sześciotygodniowy termin oczekiwania na realizację zamówienia jest naliczany od nowa.
    • Gość: Mario Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.play-internet.pl 06.11.15, 10:56
      cyt,,Obsługa pozostawia wiele do życzenia ale jest przyjemna , nie polecam pawilonu z krzesłami oraz pawilonu zaraz przy wejściu po lewej stronie , sprzedawcy pracują tam bo muszą nie wykazują zainteresowania klientem,,
      Całkowicie się z tym zgadzam, zamówiłem krzesła, oczekuję na nie prawie dwa miesiące i ich nie ma.
      Dostawa jest już spóźniona dwa tygodnie, co najgorsze, to sprzedawca mnie o tym nie informował, nie wykazał właściwej troski i zainteresowania klientem. Zadzwoniłem i spytałem kiedy dotrą moje krzesła - odpowiedź sprzedawcy ,,za dwa dni,, - termin minął i nadal krzeseł nie ma, ani informacji ze sklepu, że nie dotarły. Poza tym personel w pawilonie nr 7 jest niedoszkolony z zakresu kontaktu z klientem. Nigdy nie wolno zwracać się do klienta prowadząc rozmowę, że cyt,, muszę kończyć, bo mam innego klienta,, - skandal, dzielenie klientów na lepszych i gorszych!!!! Kupowałem w DEK też krzesło obrotowe do komputera, cena na krześle była wystawiona 225 zł, więc poprosiłem o to krzesło, a sprzedawczyni poinformowała mnie w kasie, że kosztuje ono ponad 300 zł bo ktoś jej cenę zamienił!!!! Kto kieruje tą firmą, kto szkoli tych niekompetentnych i prostackich pracowników!!!!? chyba nikt. Nie pozwolono mi zrobić zdjęcia i pobrać wymiarów mebli do sypialni - efekt, kupiłem meble do całego domu w innej firmie, a blisko 50 tys. zł. przeszło firmie koło nosa. Nigdy więcej DEK!!!!!! Może już czas wymienić kierownictwo i połowę personelu, aby firma zaczęła funkcjonować zgodnie z oczekiwaniem klienta.
    • sygitoyo Re: Dek Meble ja już podziękuję 08.11.15, 15:55
      Przygoda zaczęła się od kulturalnej odpowiedzi producenta:
      "Witam
      Istnieje możliwość zamówienia samego pokrowca do wersalki Clic-Clac w tym celu zapraszam Pana do salonów BLACK RED WHITE.
      Pracownik salonu przedstawi wzornik aktualnie obowiązujących tkanin.
      Pozdrawiam.
      Halina Chudy
      Specjalista ds. sprzedaży "
      Zamówienie w deku złozyłem 19 września.
      Jest 8 listopada.
    • Gość: Salon Meblowy Deko Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.f-net.pl 29.04.16, 12:46

Sprostowanie
      W związku, z pojawieniem się forum o nazwie,, Dek Meble ja już podziękuję? na portalu forum.gazeta.pl oraz zamieszczanych tam negatywnych opiniach, pragniemy poinformować, że opinie te nie dotyczą w żaden sposób Sklepu Meblowego Deko. Podobieństwo w nazwie jest przypadkiem. Komentarze dotyczą całkiem innego sklepu, który nosi nazwę ?DEK MEBLE â?? Kielce - Black Red White?.

Prosimy, więc o nie identyfikowanie tej firmy jako naszej, ponieważ naraża to naszą firmę na naruszenie dobrego wizerunku.

Sklep Meblowy Deko
      • Gość: Bronek o Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.184.67.70.ipv4.supernova.orange.pl 18.04.18, 17:42
        Nikt o waszym sklepie nie słyszał, więc to raczej kryptoreklama!
      • Gość: GośćHejter Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: *.kielce.eu 23.08.18, 13:25
        Pewnie salon meblowy deko oferuje równie wysoki poziom bylejakości produktów oraz znaczny stopień spie...nia personelu i dlatego się odżegnuje i pisze disclamera...
    • bogusawo40 Re: Dek Meble ja już podziękuję 04.07.16, 08:44
      to jakiej firmy meble polecacie ?
    • Gość: rere Re: Dek Meble ja już podziękuję IP: 95.48.230.* 17.11.17, 11:39
      Dosyć,że meble przychodzą z wielkim opóźnieniem to jeszcze poobijane ;) również nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka