Gość: maam IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:01 Uwaga eksperyment! Proszę nie wpisywać tu nic przez pół godziny, bo podejrzewam, że za chwilę bardzo dużo osób będzie się chciało wypowiedzieć i bedzie kłopot. ;-) Tylko przez pół godziny! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wacek Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:01 Ostatnio jechałem do Lublina, a ze się śpieszyłem to dąłem ognia w moim Volvo. Jadę... jadę ok. 160 i patrzę a z naprzeciwka zza ciężarówki wylania się debil w Maluszku próbujący ją wyprzedzić. Kretyn cholerny. Zjechałem na pobocze przy szybkości 160km/h. Zahaczyłem trochę o rów i wpadłem w poślizg. Gdyby nie Tracs Control i ABS to pierniczyłbym się przy tej prędkości w drzewo albo w Maluszka, a wtedy nie wiem czy bym uszedł z życiem. Zdarzają mi się niebezpieczne sytuacje - ale cos takiego??? Jeżdżę dużo - ok. 8 - 10 tys. km miesięcznie - ale cos takiego mi się jeszcze nie przydarzyło. Zdążyłem jeszcze zauważyć katem oka przerażoną minę bezmózgowca w tym cholernym maluchu. Może podzielicie się podobnymi przygodami z trasy? Zachęcam. Pozdrawiam, Cudem Uratowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:02 Jadę sobie moim kaszlem, tak z 90km/h, jedzie jakaś ciężarówka, no to ja patrzę na lewy pas - jest ok., jakieś 500 m wolnego do nadjeżdżającego Volvo, więc wyprzedzam. Idzie mi całkiem nieźle (mam już ok. 100km/h), ale widzę, ze chyba źle oceniłem prędkość tego debila w Volvo, bo on, idiota, zap... na pewno km/h. Skąd się k... miałem spodziewać, ze na zwykłej drodze szerokości 7,5m, bez utwardzonych poboczy i z drzewami za rowem, przy normalnym ruchu, jakiś bezmózgowiec będzie urządzał sobie popisy jak na torze formuły I ? Oczywiście na cokolwiek było za późno - przytuliłem się do trucka, a ten idiota jechał tak szybko, ze nawet nie zdążył zmieścić się w "czarnym" i zwiedził pobocze - naprawdę żałuję, ze się tym razem nie zabił, bo kiedy indziej to może tez zabić niewinnych świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trucker Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:03 Jadę sobie moją ciężarówką, z przodu wiedzę kawał pustej drogi. Z tylu facet w kucki mnie wyprzedza, myślę sobie dam mu fory bo pozycją już strudzony .A tu jak nie wyskoczy jakiś palant z przeciwka.... Pozdrawiam, Marek Marczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vice Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:03 Stoję za krzakiem głogu z radarem w ręku, a tu wyjeżdża roztelepana ciężarówka, Maluch zaczyna ją wyprzedzać na ciągłej a z drugiej strony wyskakuje Volvo z prędkością światła. Niestety, zanim znalazłem odpowiedni paragraf, który pojazd należy zatrzymać w pierwszej kolejności wszystkie 3 zniknęły z pola widzenia - przez co Skarb Państwa stracił kilkaset złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:04 Lecę sobie samolotem nad trasą Warszawa - Lublin, patrzę w dół a tam policjant za krzakami szarpie się z radarem, kierowca ciężarówki próbuje puścić maluszka, a z przeciwka mknie dużo przekraczając prędkość Volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyssy Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:05 Jadę swoim motorkiem 230 km/h, z przodu człapie jakiś gostek Volvo, z przeciwka ciężarówka. No to daję w ogień, nagle wylania się Maluch, mówię sobie koniec ze mną... puszczam kierownice... A tu nagle gostek w Volvo - równy gość - ustępuje mi z drogi i zjeżdża na pobocze, na trawkę... Więc ja w manetkę, cale szczęście miąłem ASR! Uratował mi życie, z drugiej strony jednak - dlaczego jeździcie tak wolno? Przez takich wolnojadow później są wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolnik Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 22.08.01, 14:05 Siedzę sobie po pracy w rowie, patrzę a tu z jednej strony ciągnie się jakaś ciężarówka, którą próbuje wyprzedzić jakiś kaszlak, patrzę z drugiej strony a tu napie.... jakiś zboczeniec w Volvo, podlatuje bliżej, a ze się nie zmieścił na drodze więc wjeżdża na rów... (NA MÓJ RÓW) i po girach mi przejeżdża pojeb jeden, jak go q... dorwę to nogi z d... powyrywam - niech no tylko poczeka aż z gipsu wylezę Rolnik Odpowiedz Link Zgłoś
never Re: Ciekawe historie 22.08.01, 14:41 Gość portalu: maam napisał(a): > I co ? Idę sobie, jak co dzień, do mrowiska, niosę drzazgę (ładna drzazga, chyba DRZACHA - 5 razy cięższa ode mnie), do pokonania jeszcze jeszcze z 5 metrów... myślę sobie - odpocznę chwilę - i tak przed wieczorem się jakoś dowlokę. A tu naglę widzę - ściemnia się gwałtownie. Burza będzie, czy co ? Ledwo zdążyłem uskoczyć !!! Nie żadna burza, tylko cielsko ogromne się tuż obok mnie wali, roztaczając odór alkoholowy ! A zamiast grzmotu słyszę: "Kuurrrrrwaaa, nie po nogaaaach !!!!". No i szukaj tu sobie teraz objazdu do mrowiska ! Pójdę - myślę sobie - na północ, tam ścieżka kiedyś była, wydeptana przez żuki gnojaki. Idę. Niepewnie - nieznana mi droga. Zowu cuda: błyszczy coś w trawie, walec jakby, przeźroczysty, ogromny, przechylony, coś kapie z niego. Podchodzę ja bliżej - zapach znajomy, no tak, ten co się przewrócił zgubić musiał... Ciekawość wzięła górę... wchodzę do środka ! ... i dlatego właśnie, melduję posłusznie, panie komendancie, dotarłem do kopca dopiero dzisiaj rano... A ta drzazga, to mi się gdzieś... zapodziała... czy coś...? Głowa mnie boli, czułki mi się plączą...... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Ciekawe historie IP: 10.30.161.* 22.08.01, 14:47 Jestem sobie drzazga. Niesie mnie taka fajna mrówka.Nagle zaczyna krążyć, wchodzi do jakiegoś szklanego pomieszczenia. Tam rzeka picia. Myślę, zmęczona, spragniona niech się napije. Po kolejnym łyku zaczyna czkać, plątać się, mówić bez sensu, bełkotać. Nagle mnie rzuciła, przewróciła się na mnie i tak całą noc przespała bez ruchu. Rano wstała zakręcona jakaś i w panice popędziła przed siebie. A ja tak w tej butelce siedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Re: Ciekawe historie IP: *.netia.pl 24.08.01, 14:07 Lece sobie UFO na podswietlnej, patrze w dól, a tam jeden gostek na prehistorycznym sprzecie bez UFO-esu daje 160 km/h. Wpadlby do rowu, ale pomoglem mu swoim polem magnetycznym i jakos wyciagnalem go z opresji. Pózniej ten drugi, co go mykal, ledwo przeszedl, a chlopu w rowie tez sie udalo. Ludzie!!! Nie mozemy wszystkim ciagle pomagac! Czy Wy wiecie, ile takich zacofanych planet mamy pod opieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmp Re: Ciekawe historie IP: green.d* / 10.9.60.* 05.09.02, 10:00 Tak patrzę sobie na Wszechświat, patrzę na gwiazdy, planety. O Słońce, Ziemia, o i co widzę : pędzą pojazdy, a w nich ludzie. I po co się tak spieszą !? Wszyscy trafią przed moje oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś