Dodaj do ulubionych

Mazur i Jego pomysły

IP: *.pl / 193.24.200.* 14.11.04, 12:35
"mott_echo_b" w jednej ze swoich wypowiedzi stwierdził, że Mazur czego się
nie dotknie to sper.....
Nie zgadzam się!!!!
Mazur nie wszystko co robi to spi...
A kamery w magistracie to co?
Nikt nie wpadłby na to, aby tyle kamer zainstalować w UM.
A Zygmunt zwany Mazurem to wymyślił. Ty wiesz ile gościu musiał nad tym
siedzieć, żeby takie "intelektualne arcydzieło nowoczesnej myśli video-
technicznej" wyprodukować w swej łepetynie. Być może siedział w "wucecie" i
usłyszał, że jakiś "petent" w szale złości, iż nie może dostać się do
kolejki, która stoi do kolejki,kolejki przed budynkiem urzędu w oczekiwaniu
na dostanie się do kolejki przed wydziałem komunikacji, i urywa nerwowo
papier toaletowy a później chowa go w majtki(zamiast pampersa). Celowo, aby
nie wychodzić z kolejki do kolejki itd.itp.
Wtedy Zygmunt zwany Mazurem wpadł na "genialny" pomysł!
Wpier..... w monitoring kilkaset tysięcy złotych i po kłopocie.
Nikt już "sraj-taśmy" z kibla nie podkradnie.

pozdrawiam Wszystkich

a najbardziej Zygmunta zwanego Mazurem

P.S.
Chyba, że ten "ZNAKOMITY" pomysł z monitoringiem nie jest własnością Zygmunta
zwanego M...itd.itp. W takim przypadku proszę aby autor ujawnił się w
celu "podziękowania" Mu za "oszczędne" wydawanie pieniędzy z ponoć dziurawego
budżetu Miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: mott_echo_b Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:52
      A sprawdzałeś jak działa ten magistracki monitoring?
      Najpierw sprawdź!
      Panie Mazur! przyjdę do urzędu w poniedziałek i bezczelnie podpie.. rolkę
      papieru z kibla. A co mi tam, podpie.. dwie rolki!
      • Gość: nie poseł Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.pl / 193.24.200.* 14.11.04, 20:59
        Gość portalu: mott_echo_b napisał(a):

> A sprawdzałeś jak działa ten magistracki monitoring?...............

Nie sprawdzałem ale gazety doniosły ,że Zygmunt zwany Mazurem zeznał mediom ,
        iż kradzieże w kiblach magistrackich zmalały czy nawet ich już nie ma.
        A swoją drogą to zastanawiam się ile razy więcej jest zainstalowanych kamer w
        UM w porównaniu do ulic Miasta.?
        Jak ktoś z "forumowiczów" wie to proszę o informację.
        pozdrawiam
      • Gość: mott_echo_b Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:53
        No i mam końcówkę rolki papieru, który głaszcze na codzień "dupy magistrackie".
        Niestety, tylko końcówkę, bo chytry Mazu nie wymienił rano papieru na nowy.
        Czy kamerka mnie złapała?
        • Gość: Ania Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:42
          Jej, to teraz w UM petentow nie po twarzach poznaja?:))) Litosci! Toz to zima
          za pasem!
          Jednak sie z czegos usmialam dzisiaj. Hmmm...
      • basia996 Koszty zabawki Mazura ! 18.11.04, 13:33
        Umowa Nr 61/2004

W dniu 5 lipca 2004 r. w Kielcach pomiędzy Zakładem Obsługi Urzędu Miasta w
        Kielcach, ul. Rynek 1, zwanym dalej „Zamawiającym”, reprezentowanym przez:
        mgr inż. Zygmunta Mazura - Dyrektora ZOUM,

a Przedsiębiorstwem Projektowania i Montażu Promont-Serwis sp. z .o.o.

25-020 Kielce, ul. Chęcińska 40a, reprezentowanym przez:

Ryszard Bocian – Prezes Zarządu

została zawarta umowa następującej treści:

§ 1.

1. Zgodnie z wynikiem przetargu nieograniczonego ogłoszonego przez Zakład
        Obsługi Urzędu Miasta Wykonawca przyjmuje do wykonania roboty budowlane
        związane z wykonaniem instalacji ostrzegania i alarmu pożaru oraz instalacji
        telewizji przemysłowej w budynku Urzędu Miasta w Kielcach, przy ul. Rynek 1.

2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa specyfikacja istotnych
        warunków zamówienia stanowiąca zał. Nr 1. Roboty muszą być wykonane zgodnie z
        obowiązującymi przepisami, normami oraz na ustalonych niniejszą umową warunkach.

§ 2.

1. Za roboty określone w § 1 ust. 1 Zamawiający zapłaci Wykonawcy
        wynagrodzenie ryczałtowe w wysokości 302.364,26 brutto.

Kwota netto wynosi 247.839,56 zł /słownie zł: dwieście czterdzieści
        siedem tys. osiemset trzydzieści dziewięć 56/100/

2. Kwota określona w ust. 1 zawiera wszystkie koszty związane z realizacją
        zadania, o którym mowa w § 1, wynikające wprost z kosztorysu ofertowego oraz
        wszystkie roboty niezbędne do wykonania i odbioru robót.

3. Bez uprzedniej zgody Zamawiającego wykonywane mogą być jedynie prace
        niezbędne ze względu na bezpieczeństwo lub konieczność zapobieżenia awarii.

§ 3.

Rozliczenie za wykonane roboty nastąpi w oparciu o fakturę końcową wystawioną
        na podstawie protokołu odbioru końcowego robót. Faktura końcowa będzie płatna w
        terminie do 14 dni od daty jej otrzymania przez Zamawiającego.

UMOWA Nr 63/2004
        o pełnienie nadzoru autorskiego

zawarta w dniu 8 lipca 2004 r. w Kielcach, pomiędzy Zakładem Obsługi Urzędu
        Miasta, zwanym dalej Zamawiającym, reprezentowanym przez:

mgr inż. Zygmunta Mazura - Dyrektora Zakładu

a Panem Waldemarem Zychowiczem

zwanym dalej Projektantem

właścicielem Przedsiębiorstwa Usługowo Handlowego „Fortel”

25-028 Kielce, ul. Sadowa 8.

§ 1.

Zamawiający zleca, a Projektant zobowiązuje się do pełnienia nadzoru
        autorskiego nad realizacją inwestycji pn. „Wykonanie instalacji ostrzegania i
        alarmu pożaru oraz instalacji telewizji przemysłowej w budynku Urzędu Miasta
        Kielce przy ul. Rynek 1”

§ 2.

1. Projektant będzie wykonywał zlecone czynności na żądanie zgłoszone
        telefonicznie przez Zamawiającego i ma obowiązek stawienia się na budowie w
        terminach ustalonych przez Zamawiającego.

2. W szczególności nadzór autorski sprawowany przez Projektanta obejmował
        będzie:

1) stwierdzenie w toku wykonywanych robót budowlanych zgodności robót
        budowlanych z opracowanym projektem,

2) wyjaśnienie wątpliwości dotyczących projektu i zawartych w nim rozwiązań
        oraz uzupełnienie szczegółów dokumentacji projektowej,

3) uzgadnianie z Zamawiającym i Wykonawcą robót realizowanych na podstawie
        projektu, możliwości wprowadzania rozwiązań zamiennych w stosunku do
        przewidzianych w projekcie rozwiązań technicznych i technologicznych,

4) czuwanie by zakres wprowadzonych zmian nie spowodował istotnej zmiany
        przyjętego projektu wykonawczego,

5) udział w komisjach i naradach technicznych organizowanych przez
        Zamawiającego.

§ 3.

1. Strony ustalają wynagrodzenie za czynności określone w § 2 w wysokości 4.500
        zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące pięćset) w tym:

- za nadzór autorski nad robotami dot. wykonania instalacji ostrzegania i
        alarmu pożaru – 2.000 zł brutto

- za pełnienie nadzoru autorskiego nad robotami dot. wykonania instalacji
        telewizji przemysłowej – 2.500 zł brutto.

Zabawka Mazura kosztowała 311.364.26,- a efekt marny !!!
    • basia996 Re: Mazur i Jego pomysły 17.11.04, 10:08
      Echo Dnia 2004-11-17
      Z toalety w kieleckim ratuszu ktoś ukradł... deskę sedesową. Kamera monitoringu
      zarejestrowała mężczyznę, który niesie w reklamówce coś o kształcie zaginionego
      przedmiotu. Strażnicy miejscy dostaną fotografie podejrzewanego, aby go
      odszukać i odebrać mu trofeum.

Deska sedesowa zniknęła wczoraj z ratuszowej toalety na drugim piętrze. Jak
      tylko zauważono brak wyposażenia natychmiast przejrzano taśmy z obrazem
      zarejestrowanym przez kamery w ratuszu.
      - Zauważyliśmy mężczyznę, który wszedł do urzędu z pustą siatką, a wyszedł z
      pełną. Przez reklamówkę prześwituje przedmiot o kształcie klozetowej deski -
      informuje Zygmunt Mazur, dyrektor Zakładu Obsługi Urzędu. - To tego mężczyznę
      podejrzewamy o jej kradzież. Wydrukujemy jego zdjęcie i kopie dostaną miejscy
      strażnicy, aby w czasie patrolowania miasta wytropili mężczyznę.
      To pierwsza kradzież w ratuszu od września, kiedy zamontowano na korytarzach
      monitoring. Do wczoraj nic z magistratu nie zginęło.
      Przed założeniem kamer prawie codziennie "petenci" wynosili coś z ratusza.
      Złodzieje upodobali sobie: krany, zlewy, sedesy, gaśnice i żarówki. Ginęły
      nawet tablice z budynku z napisem "Urząd Miasta w Kielcach".

Mazur zachowuje się jak dedektyw Rutkowski , tylko patrzeć jak będzie to nowy
      bochater TVN-u !!!
      • Gość: Ania Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:43
        Basiu, usmialam sie drugi raz. Ciagle tez mnie dreczy pytanie, czy na listach
        gonczych i portretach pamieciowych bedzie twarz petenta:))).
        • Gość: behemot uśmiechem aprobaty na złodziejstwo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 15:54
          Pod lasem na Telegrafie młodzieńcy piją co dzień różne alkohole. Puste butelki
          i pety wrzucają za ogrodzenie, gdzie stoi krzyż. Kiedyś by to było nie do
          pomyslenia. Ludzie z szacunkiem przystawali przed krzyżem, żegnali się. Teraz
          ich dzieci rzucają butelkami.
          Aniu mam nadzieje, że uśmiałaś się ze sposobu, w jaki napisano
          słowo "bochater", a nie z powszechnego złodziejstwa. Mam też nadzieję, że Twoje
          dzieci nie reagują uśmiechem aprobaty na złodziejstwo.
          • Gość: nie poseł Z uśmiechem dezaprobaty na rozrzytność i.......... IP: *.pl / 193.24.200.* 17.11.04, 16:22
            GŁUPOTĘ, bo inaczej nie można określić tego co zrobiono a przede wszystkim ile
            wydano na monitoring w magistracie.
            Rozumiem i popieram działania zmierzające do tego aby Kielce były monitorowane.
            Ale głupotą i rozrzutnością nazywam takie działanie jakie wykonano w UM.
            Instalować kilkadziesiąt kamer za kilkaset tysięcy to chorei nienormalne.!
            Przcież tyle kamer ile jest w magistracie to w całych Kielcach nie ma.
            pozdrawiam
            • Gość: nie poseł sorry za byka chodzi mi o ROZRZUTNOŚĆ IP: *.pl / 193.24.200.* 17.11.04, 16:23
          • Gość: Ania Re: uśmiechem aprobaty na złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:44
            Z tego tez:). Ale bardziej poraza mnie fakt, ze ludzie u nas naprawde wszystko
            potrafia ukrasc. Zeby deske klozetowa (i to uzywana) sobie do domu przyniesc...
            Niedlugo beda wyrywac czlowiekowi deske klozetowa spod d.... (nie dotyczy tych,
            ktorzy dbaja o higiene i na narciarza sie w toalecie pozuja). Cale szczescie,
            ze bedzie to sfilmowane:))).
            • basia996 Re: uśmiechem aprobaty na złodziejstwo 17.11.04, 18:17
              Tylko nie zdziw się jak komuś z pod dupy sedes ukradną !!!
      • Gość: mott_echo_b To nie ja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:33
        Przyznaję się do podprowadzenia Mazurowi z magistrackiego kibla, kończącej się
        rolki papieru toaletowego.
        Deska klozetowa - to nie moja sprawka!!
        • Gość: mott_echo_b Skończył mi się papier toaletowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:29
          Jak w temaie...
          Poradźcie mi czy mam iść do magistrackiego kibla po następną rolkę?
          • Gość: nie poseł Ponad 300 tys. za te bzdety? IP: *.pl / 193.24.200.* 18.11.04, 19:19
            Nie wiem skąd "basiu996" masz dostęp do takich informacji ale jeżeli za
            monitoring w magistracie płaci się ponad 300 tysięcy a na ulicach czy też
            dworcach i tunelach jest za przeproszeniem wielkie G...... to Lubawskiego i
            Jego kolesi chyba pogięło, że tak marnotrawią pieniądze.
            Jednym słowem DRAŃSTWO!
            pozdrawiam
            • basia996 Re: Ponad 300 tys. za te bzdety? 19.11.04, 20:29
              Gość portalu: nie poseł napisał(a):
              > Nie wiem skąd "basiu996" masz dostęp do takich informacji
              Te i inne informacje są zamieszczone w PIP-ie Urzędu Maista.
              Zachęcam do lektóry tych dokumentów !!!
          • Gość: Karol Re: Skończył mi się papier toaletowy! IP: *.fortes.pl 18.11.04, 20:44
            > Poradźcie mi czy mam iść do magistrackiego kibla po następną rolkę?

Oczywiście, Zygmunt zwany Mazurem będzie miał pole do popisu. Może zacznie
            znakować każdą deskę i każdą rolkę magnesami, a przy wyjściu zainstaluje bramki
            takie jak w marketach.
            • Gość: nie poseł Zygmuncie ! IP: *.pl / 193.24.200.* 28.11.04, 14:43
              Nie przejmuje się. Wczoraj w KCK na gali 280-lecia "Żeromskiego" w "wucetach"
              też nie było papieru toaletowego.
              Choć do końca to nie jest chyba pocieszeniem dla Ciebie, bowiem w KCK nie
              ma "95 i pół" kamery ( jak to jest ponoć w magistracie)za cztery duże "stówki".
              pozdrawiam
              • Gość: nie poseł Re: Zygmuncie ! IP: *.pl / 193.24.200.* 28.11.04, 14:48
                Sorry za byka .
                Pomyłkowo wyżej napisałem, "<Nie przejmuję się>" a to miała być nie informacja,
                że ja się nie przejmuję lecz apel a to żeby Zygmunt zwany Mazurem
                NIE PRZEJMOWAŁ SIĘ
                Powtórzę więc; Nie przejmuj się !
                pozdrawiam
      • Gość: Gość Radia M Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:44
        Baiu 996 -czy to tego "Dedektywa" to sama pisałaś?Znowu robisz błędy jak ta
        pani Pelagia .Na prztszłość pisz detektyw.Pozdrawiam.
        • basia996 Re: Mazur i Jego pomysły 29.11.04, 20:24
          Błędem to jest to że nikt nie reaguje na to co wyczynia Mazur w urzędzie, no
          ale jak się świni pluje w oczy to mówi że deszcz pada.
          • lubawski Re: Mazur i Jego pomysły 30.11.04, 12:38
            Kretyn !!!
            • Gość: nie poseł Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.pl / 193.24.200.* 08.01.05, 17:23
              "Mazur i Jego pomysły;
              lubawski napisał:

> Kretyn !!!"

Czy mogę wiedzieć, o którego z w/w chodzi?
              pozdrawiam
              • basia996 Re: Mazur i Jego pomysły 08.01.05, 17:37
                Gość portalu: nie poseł napisał(a):
                > Czy mogę wiedzieć, o którego z w/w chodzi?
                > pozdrawiam

Cała ekipa Lubaeskiego to kretyni !!!
                • Gość: nie poseł Re: Mazur i Jego pomysły IP: *.pl / 193.24.200.* 08.01.05, 22:42
                  basia996 napisała:
                  "....................................
                  > Cała ekipa Lubaeskiego to kretyni !!!"

Czyżby pochodzili wszyscy z Krety?
                  Jeżeli jest tak to wiadomo dlaczego się tak trzymają.
                  Toż to jedna wielka rodzina a Jej "szefu" kieruje się nepotyzmem.
                  pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka