Gość: Jedrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 08:46 mamy dwoje dzieci, trzecie w drodza, a moja żona zapisała się do świadków Jehowy. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klara Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:14 Pracuj nad nią, bo inaczej Ty i dzieci również zasilicie ich szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
r_z Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 12.02.05, 14:59 Gość portalu: Jedrek napisał(a): > mamy dwoje dzieci, trzecie w drodza, a moja żona zapisała się do świadków > Jehowy. Co robić? Przede wszystkim okazuj jej miłość. Jeśli jesteś katolikiem, pogłębij swoją wiarę (zaczyna się Wielki Post-to dobra okazja), a tak czy inaczej poczytaj w internecie o Świadkach Jehowy - jest dużo b. dobrych stron przedstawiających ich historię, niespójności doktryny, pułapki psychologiczne jakie stosują itd Od strony katolickiej może to być np: www.apologetyka.katolik.pl/polemiki/swiadkowie/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
inga2 Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 12.02.05, 18:48 Musisz ja wyciagnac z tej wiary.Mam kolezanke ktora byla katoliczka ,ale tez zmienila wiare.Jest jedna ze Swiadkow Jechowy.Dwoje dzieci juz chodza z nia do zboru.Jedna ze starszych dzieci zostalo w wierze katolickiej.Jej malzenstwo juz sie rozpadlo.Jej maz w kazde swieta plakal bo swiat Jechowcy nie obchodza.Nie ma tez wigili.Dzieci nie obchodza Mikolaja.Twoja zona bedzie chodzic po domach z ewangelia.Bedzie malo siedziec w domu.Nie wiem jak wytrzyma taka zmiane Twoje malzenstwo.Bo malzenstwo mojej kolezanki sie rozpadlo. , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryd Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.devs.futuro.pl 12.02.05, 19:23 nie rozumiem, jak to mozliwe, ze Jehowi wciagaja do swojej szemranej sekty ludzi, ktorzy sa inteligentni. Kilka razy mialem okazje rozmawiac z Jehowitami. Twierdza np., ze czlowiek nie jest drapieznikiem a rewolucji Darwina nie bylo. Glupota od nich wieje na kilometr,a sa wsrod swiadkow ludzi nawet z profesurami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:32 Sam chyba te zone popchnales w strone roznych takich dziwnych:)))Swiadkowie sa ....???Sorki. Rozmawiales kiedys z nia? Kochales sie z nia? Calowales ja? Wszedzie? Jesli nie, to mozesz ciagle sobie wyobrazac calowanie ...kosza do smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 07:28 Jaka ja sie popularna zrobilam:))). Pamietaj, ze tylko ludzie zagubieni szukaja wsparcia w sektach. I wszystko im jedno, do ktorej sekty przynaleza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 07:46 Musze, bo nie moge tego wytrzymac;)). To jest Jehowa, Jahwe. A Twoja zona stala sie jehowitka. Tez bym Cie zostawila;))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychodekoder ukradli ci żone ...do raju IP: 82.160.68.* 13.02.05, 10:28 "tylko ludzie zagubieni szukaja".... ?....raczej idą na lep drwina hitlera : " praca cie uwolni".... wolność człowieka ...praca człowieka... potrzeba człowieka... potrzeba bezpieczeństwa...potrzeba akceptacji...potrzeba pracy dla ludzi... bezpieczeństwo pomiędzy ludźmi którzy 'cię' akcepują, dają ci udział w społeczności poprzez prace ..emocje są silniejsze od rozumu...takie ich prawo.. trzeba wiedzieć z którymi emocjami się 'rozmawia'..które emocje były skrępowane ..i mogą być jak dziecinny kontakt w 'prostym' świecie jak w rakju... ..podprogowo ..w nieświadomy sposób wzbudzają niepokój by następnie okazać się wspaniałymi zbawcami...spokój czy zatracenie... może nawet 'dziki' niepokój dlatego go wypierają ...idealiści...z gębą pełną brudnych słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ukradli ci żone ...do raju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 10:36 Taaaaak.... potrzeba akceptacji. To jest klucz do wszystkiego:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znudzony Re: ukradli ci żone ...do raju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 18:12 Twojej babie po prostu chłopa potrzeba i tyle .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.globit / 217.98.57.* 13.02.05, 22:44 Skąd w tych wypowiedziach tyle nienawisci do ludzi odmiennej wiary ? Czy tylko katolicy są dobrzy ? Gdyby tak było to ten kraj powinien być mlekiem i miodem płynący. Ile tych dobrych katolików chodzących co niedzielę do kościoła po wyjściu z niego pamięta jaka była ewangelia i co ksiądz mówił na kazaniu. I dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychodekoder psycho matacz IP: 82.160.68.* 13.02.05, 23:05 typowy psycho matacz ...gdzie ta 'nienawiść'...czy nazywasz tak rozum ? no skąd ? ..z logiki Odpowiedz Link Zgłoś
r_z Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 14.02.05, 20:30 Gość portalu: x napisał(a): > I dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego. Zaciekawiłeś mnie - jeśli możesz sprecyzuj, co wywołało Twoje zdziwienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:42 > Gość portalu: x napisał(a): > > > I dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego. Po prosu według "x", katolik to głupiec, a z Twojej poprzedniej wypowiedzi może wynikać, że jesteś katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewidująca Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:56 Zrób wszystko dla swoich dzieci. One nie są winne tego, że matce odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 14.02.05, 16:09 miłować ,miłować i tłumaczyć ,wspólne rozmowy dużo dają !! Jędrek a TY nie zaniedbywałeś biednej kobietki? Dbałeś tylko o swą "chuć" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny jeden czort IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 18.02.05, 11:07 Kościoły, sekty, sieci sprzedaży bezpośredniej typu Carion, Vebso - to wszystko działanie na ludzką psyche. Zagubionemu/bezrobotnemu/biednemu człowiekowi pokazują nowy, "lepszy" swiat, obietnice, ze jak zrobisz to i tamto to czeka Cię eldorado w takiej czy innej formie..... Mają też swoje formy zastraszania - czy to w formie piekła i potepienia pańskiego czy też w postaci kolosalnych strat finansowych czy jak to zwał - prowizji. Tylko, ze dowody istnienia tego "eldorado" jakoś trudno dostrzec. Od 3 tygodni wydzwania do mnie dawna znajoma zatrudniona w jednej z sieci sprzedaży bezpośredniej naklanając mnie do zrobienia genialnego interesu połaczonego z "przyjemną" pracą w postaci wciskania tego i owego sąsiadom, znajomym itp. Dlatego w/w organizacji, ugrupowań i sieci unikam jak ognia. Nie neguję, bo każdy ma prawo do wiary w coś, do podjęcia próby zarobku - ale rozsądek mi mówi, ze im dalej się bedę od tego trzymać, tym lepiej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: Nie jest to jeden czort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:25 Religia, sekty, a jeszcze do tego sieci sprzedaży bezpośredniej w jednym worku? To już mocna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia na klopoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:40 Musisz skontaktowac sie z pania Iwona R. z Echa ona ci poradzi jak wyrwac sie z objec szatana wkoncu sama byla zwiazana z "biskupem" kieleckich jechowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: na klopoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 08:16 Po co ja mam się kontaktować. Ja, na szczęście nie mam takich kłopotów i wszystko wskazuje no to, że ich miał nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 07:20 Sami zaatakowali, niecz się sami bronią. Odpowiedz Link Zgłoś