Dodaj do ulubionych

Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 08:46
mamy dwoje dzieci, trzecie w drodza, a moja żona zapisała się do świadków
Jehowy. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Klara Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:14
      Pracuj nad nią, bo inaczej Ty i dzieci również zasilicie ich szeregi.
    • r_z Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 12.02.05, 14:59
      Gość portalu: Jedrek napisał(a):

> mamy dwoje dzieci, trzecie w drodza, a moja żona zapisała się do świadków
      > Jehowy. Co robić?

Przede wszystkim okazuj jej miłość.
      Jeśli jesteś katolikiem, pogłębij swoją wiarę (zaczyna się Wielki Post-to dobra
      okazja), a tak czy inaczej poczytaj w internecie o Świadkach Jehowy - jest dużo
      b. dobrych stron przedstawiających ich historię, niespójności doktryny, pułapki
      psychologiczne jakie stosują itd
      Od strony katolickiej może to być np:
      www.apologetyka.katolik.pl/polemiki/swiadkowie/index.php
    • inga2 Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 12.02.05, 18:48
      Musisz ja wyciagnac z tej wiary.Mam kolezanke ktora byla katoliczka ,ale tez
      zmienila wiare.Jest jedna ze Swiadkow Jechowy.Dwoje dzieci juz chodza z nia do
      zboru.Jedna ze starszych dzieci zostalo w wierze katolickiej.Jej malzenstwo juz
      sie rozpadlo.Jej maz w kazde swieta plakal bo swiat Jechowcy nie obchodza.Nie
      ma tez wigili.Dzieci nie obchodza Mikolaja.Twoja zona bedzie chodzic po domach
      z ewangelia.Bedzie malo siedziec w domu.Nie wiem jak wytrzyma taka zmiane Twoje
      malzenstwo.Bo malzenstwo mojej kolezanki sie rozpadlo.
      ,
      • Gość: zygfryd Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.devs.futuro.pl 12.02.05, 19:23
        nie rozumiem, jak to mozliwe, ze Jehowi wciagaja do swojej szemranej sekty
        ludzi, ktorzy sa inteligentni. Kilka razy mialem okazje rozmawiac z Jehowitami.
        Twierdza np., ze czlowiek nie jest drapieznikiem a rewolucji Darwina nie bylo.
        Glupota od nich wieje na kilometr,a sa wsrod swiadkow ludzi nawet z profesurami
    • Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:32
      Sam chyba te zone popchnales w strone roznych takich dziwnych:)))Swiadkowie
      sa ....???Sorki. Rozmawiales kiedys z nia? Kochales sie z nia? Calowales ja?
      Wszedzie?
      Jesli nie, to mozesz ciagle sobie wyobrazac calowanie ...kosza do smieci.
      • Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 07:28
        Jaka ja sie popularna zrobilam:))). Pamietaj, ze tylko ludzie zagubieni szukaja
        wsparcia w sektach. I wszystko im jedno, do ktorej sekty przynaleza.
        • Gość: Ania Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 07:46
          Musze, bo nie moge tego wytrzymac;)). To jest Jehowa, Jahwe. A Twoja zona stala
          sie jehowitka. Tez bym Cie zostawila;))).
        • Gość: psychodekoder ukradli ci żone ...do raju IP: 82.160.68.* 13.02.05, 10:28
          "tylko ludzie zagubieni szukaja".... ?....raczej idą na lep
          drwina hitlera : " praca cie uwolni"....
          wolność człowieka ...praca człowieka... potrzeba człowieka...
          potrzeba bezpieczeństwa...potrzeba akceptacji...potrzeba pracy dla ludzi...
          bezpieczeństwo pomiędzy ludźmi którzy 'cię' akcepują, dają ci udział w
          społeczności poprzez prace ..emocje są silniejsze od rozumu...takie ich prawo..
          trzeba wiedzieć z którymi emocjami się 'rozmawia'..które emocje były skrępowane
          ..i mogą być jak dziecinny kontakt w 'prostym' świecie jak w rakju...
          ..podprogowo ..w nieświadomy sposób wzbudzają niepokój by następnie okazać się
          wspaniałymi zbawcami...spokój czy zatracenie... może nawet 'dziki' niepokój
          dlatego go wypierają ...idealiści...z gębą pełną brudnych słów
          • Gość: Ania Re: ukradli ci żone ...do raju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 10:36
            Taaaaak.... potrzeba akceptacji. To jest klucz do wszystkiego:).
            • Gość: Znudzony Re: ukradli ci żone ...do raju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 18:12
              Twojej babie po prostu chłopa potrzeba i tyle ....
    • Gość: x Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.globit / 217.98.57.* 13.02.05, 22:44
      Skąd w tych wypowiedziach tyle nienawisci do ludzi odmiennej wiary ? Czy tylko
      katolicy są dobrzy ? Gdyby tak było to ten kraj powinien być mlekiem i miodem
      płynący. Ile tych dobrych katolików chodzących co niedzielę do kościoła po
      wyjściu z niego pamięta jaka była ewangelia i co ksiądz mówił na kazaniu. I
      dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego.
      • Gość: psychodekoder psycho matacz IP: 82.160.68.* 13.02.05, 23:05
        typowy psycho matacz ...gdzie ta 'nienawiść'...czy nazywasz tak rozum ?
        no skąd ? ..z logiki
      • r_z Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 14.02.05, 20:30
        Gość portalu: x napisał(a):

> I dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego.

Zaciekawiłeś mnie - jeśli możesz sprecyzuj, co wywołało Twoje zdziwienie
        • Gość: Klara Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:42
          > Gość portalu: x napisał(a):
          >
          > > I dziwi mnie wypowiedź r_z, miałem go za mądrzejszego.

Po prosu według "x", katolik to głupiec, a z Twojej poprzedniej wypowiedzi
          może wynikać, że jesteś katolikiem.
    • Gość: Przewidująca Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:56
      Zrób wszystko dla swoich dzieci. One nie są winne tego, że matce odbiło.
    • baba53 Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę 14.02.05, 16:09
      miłować ,miłować i tłumaczyć ,wspólne rozmowy dużo dają !!
      Jędrek a TY nie zaniedbywałeś biednej kobietki?
      Dbałeś tylko o swą "chuć" !!!
      • Gość: Jenny jeden czort IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 18.02.05, 11:07
        Kościoły, sekty, sieci sprzedaży bezpośredniej typu Carion, Vebso - to wszystko
        działanie na ludzką psyche. Zagubionemu/bezrobotnemu/biednemu człowiekowi
        pokazują nowy, "lepszy" swiat, obietnice, ze jak zrobisz to i tamto to czeka
        Cię eldorado w takiej czy innej formie.....

Mają też swoje formy zastraszania - czy to w formie piekła i potepienia
        pańskiego czy też w postaci kolosalnych strat finansowych czy jak to zwał -
        prowizji.

Tylko, ze dowody istnienia tego "eldorado" jakoś trudno dostrzec.

Od 3 tygodni wydzwania do mnie dawna znajoma zatrudniona w jednej z sieci
        sprzedaży bezpośredniej naklanając mnie do zrobienia genialnego interesu
        połaczonego z "przyjemną" pracą w postaci wciskania tego i owego sąsiadom,
        znajomym itp.

Dlatego w/w organizacji, ugrupowań i sieci unikam jak ognia. Nie neguję, bo
        każdy ma prawo do wiary w coś, do podjęcia próby zarobku - ale rozsądek mi
        mówi, ze im dalej się bedę od tego trzymać, tym lepiej dla mnie.
        • Gość: poiu Re: Nie jest to jeden czort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:25
          Religia, sekty, a jeszcze do tego sieci sprzedaży bezpośredniej w jednym worku?
          To już mocna przesada.
          • Gość: madzia na klopoty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:40
            Musisz skontaktowac sie z pania Iwona R. z Echa ona ci poradzi jak wyrwac sie z
            objec szatana wkoncu sama byla zwiazana z "biskupem" kieleckich jechowcow
            • Gość: poiu Re: na klopoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 08:16
              Po co ja mam się kontaktować. Ja, na szczęście nie mam takich kłopotów i
              wszystko wskazuje no to, że ich miał nie będę
    • Gość: heretyk Re: Świadkowie Jechowy zaatakowali moją żonę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 07:20
      Sami zaatakowali, niecz się sami bronią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka