Dodaj do ulubionych

Protest (ad. Cos dla kierowcow)

IP: *.infomax.com.pl 22.08.02, 11:13
Zapewne Was tez poruszyla sprawa winietek - bedzie to nowy podatek ktory i
tak zostanie zmarnowany. Dlatego jesli chcesz powiedziec NIE - wejdz na
strone: winietki.triger.com.pl/ - i podpisz protest. Razem mamy szanse
wreszcie cos zmienic - dac do zrozumienia Rzadowi ze mamy dosc bycia
dojonymi. Rozeslij informacje. Im wiecej osob podpisze protest - tym wieksza
szansa powodzenia. Kiedy bedziemy mieli kilkadziesiat tysiecy podpisow -
zainteresujemy tym media. Trzeba dzialac szybko - projekt juz niedlugo trafi
pod obrady Sejmu.

Jesli prowadzicie jakies strony www - umiesccie na nich informacje o
protescie z adresem strony, rozeslijcie informacje na inne grupy jakie
subskrybujecie - wspolnymi silami mamy szanse - musimy ja tylko w pelni
wykorzystac.
Obserwuj wątek
    • wyrwizab Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 11:22
      Witam DeSwidra, na stronce bylem i wpis uczynilem, a moze GW tez zajmie sie sprawa? Forum czyta takze pewien pan posel...Moze da sie jednak cos z tym zrobic?
    • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 11:31
      Już się zapisałem, a proponuję jeszcze zasypać e-mailami takowe skrzynki:
      info@mi.gov.pl - ministerstwo infrastruktury,
      cirinfo@kprm.gov.pl - Centrum Informacji Rządu przy Przemierze
      • deswider Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 11:55
        kaczusia_ napisał:

> Już się zapisałem, a proponuję jeszcze zasypać e-mailami takowe skrzynki:
        > info@mi.gov.pl - ministerstwo infrastruktury,
        > cirinfo@kprm.gov.pl - Centrum Informacji Rządu przy Przemierze

it's done.
        :)
    • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 11:46
      Mam jeszcze jeden pomysł na protest umówmy się tak, żeby 2 września 2002 r. o
      godz. 12.00 przejeżdżający obok takich miejsc jak:
      - Kancelaria Premiera,
      - Ministerstwo Infrastruktury,
      - Sejm,
      - Senat,
      - Urzędy Wojewódzkie,
      - Siedziby biór poselskich SLD, UP, PSL,
      - i inne newralgiczne miejsca wszystkich miast
      trąbić ile się tylko da w proteście przeciwko nowemu podatkowi drogowemu -
      winietce.
      • deswider Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 12:00
        Wydaje mi sie ze gdyby _rzeczywiscie_ te pianiadze szly na utrzymanie drog a
        nie na latanie dziur w rzadzie i gdyby zastapily podatek drogowy w cenie
        paliwa /notabene wienieta to tylko inna wg mnie nazwa tegoz samego podatku
        drogowego - z tym ze trzeba by jeszcze oplacac utrzymanie dodatkowych
        urzednikow/ - cena tegoz ostatniego by spadla, wiec moze wtedy zgodzilbym sie
        na te 180 zl - gdyby tylko ta kasa szla na rzeczywiste utrzymanie drog, bo to
        co jest teraz to skandal.
      • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 12:13
        kaczusia_ napisał:

> Mam jeszcze jeden pomysł na protest umówmy się tak, żeby 2 września 2002 r. o
        > godz. 12.00 przejeżdżający obok takich miejsc jak:
        > - Kancelaria Premiera,
        > - Ministerstwo Infrastruktury,
        > - Sejm,
        > - Senat,
        > - Urzędy Wojewódzkie,
        > - Siedziby biór poselskich SLD, UP, PSL,
        > - i inne newralgiczne miejsca wszystkich miast
        > trąbić ile się tylko da w proteście przeciwko nowemu podatkowi drogowemu -
        > winietce.

Puściłem ten tekst na wszystkich forach regionalnych i paru innych.
    • jjarm Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 12:46
      Gość portalu: DeSwider napisał(a):
      > Zapewne Was tez poruszyla sprawa winietek - bedzie to nowy podatek ktory i
      > tak zostanie zmarnowany. Dlatego jesli chcesz powiedziec NIE ----
      >Trzeba dzialac
      >szybko - projekt juz niedlugo trafi pod obrady Sejmu.

glupota w tym kraju osiaga niewyobrazalne rozmiary...
      szkoda nas wszystkich, musimy protestowac w ten czy w inny sposob, marnowac
      swoj czas by bronic sie przed debilizmem i glupota tych - ktorzy to zycie nam
      powinni "usprawniac"

coz, moze kiedys dozyjemy normalnosci?
      • hamsterek Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 13:16
        Dopisałem się i też protestuję !!!! Ręce precz od naszych kieszeni !!!
      • wyrwizab Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 13:48
        jjarm napisał:

> glupota w tym kraju osiaga niewyobrazalne rozmiary...

oj niestety az krew czasem zalewa gdy czlowiek widzi jej przyklady...Czy tworzacy ustawy nie mysla wogole? Przyklad reform pokazuje niestety ze tak jest :(

> coz, moze kiedys dozyjemy normalnosci?

Tak, pod warunkiem ze wierzysz w reinkarnacje ...
    • jjarm Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 16:38
      Gość portalu: DeSwider napisał(a):

> Zapewne Was tez poruszyla sprawa winietek - bedzie to nowy podatek ktory i
      > tak zostanie zmarnowany. Dlatego jesli chcesz powiedziec NIE

wlasnie! powiedzmy NIE, rece precz od mojej/naszych kieszeni!
      mamy jedne z najwyzszych podatkow, mase ukrytych pod. - powiedzmy NIE!
    • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 17:41
      Troche czasu zajmuje przejżenie większości for regionalnych. Ale może się to
      opłaci.
      • Gość: miki. Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 20:24
        Skunksy , oni za to sobie kupują rządowe BMki , łapy precz od moich kieszeni!
      • wyrwizab Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 22.08.02, 22:37
        kaczusia_ napisał:

> Troche czasu zajmuje przejżenie większości for regionalnych. Ale może się to
        > opłaci.

Kawal dobrej roboty kaczucha :)
    • Gość: łysy Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 00:07
      No tak . Protestowac to my potrafimy. Ja proponuje coś konstruktywnego.Czas
      zmarnowany na jakieś protesty , wpisy , podpisy wykorzystajcie lepiej na
      myslenie jak rozwiązac problem produkcji wozów drabiniastych , bo jeszcze rok
      lub dwa tylko takowe pojazdy będą sie mogły poruszać po naszych drogach.
      Zejdźcie na ziemie . Dziura w budżecie 40 mld (przez najblizsze 2-3 lata). Coś
      tam jeszcze z budżetu centralnego nam sie obiecuje (obwodnica w Jedrzejowie) ,
      ale zdaje sie że na obietnicach sie skonczy.A Ty Kaczusia trąb sobie trąb , a
      podatek i tak zapłacisz bo jak nie to wóz drabiniasty murowany.
      • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 23.08.02, 08:18
        Gość portalu: łysy napisał(a):

> No tak . Protestowac to my potrafimy. Ja proponuje coś konstruktywnego.Czas
        > zmarnowany na jakieś protesty , wpisy , podpisy wykorzystajcie lepiej na
        > myslenie jak rozwiązac problem produkcji wozów drabiniastych , bo jeszcze rok
        > lub dwa tylko takowe pojazdy będą sie mogły poruszać po naszych drogach.
        > Zejdźcie na ziemie . Dziura w budżecie 40 mld (przez najblizsze 2-3 lata).
        Coś
        > tam jeszcze z budżetu centralnego nam sie obiecuje (obwodnica w
        Jedrzejowie) ,
        > ale zdaje sie że na obietnicach sie skonczy.A Ty Kaczusia trąb sobie trąb , a
        > podatek i tak zapłacisz bo jak nie to wóz drabiniasty murowany.

NIe bądź taki pewny, że zapłacę. Polak potrafi ;-)
        • Gość: łysy Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 22:41
          kaczusia_ napisał:

> Gość portalu: łysy napisał(a):
          >
          > > No tak . Protestowac to my potrafimy. Ja proponuje coś konstruktywnego.Cza
          > s
          > > zmarnowany na jakieś protesty , wpisy , podpisy wykorzystajcie lepiej na
          > > myslenie jak rozwiązac problem produkcji wozów drabiniastych , bo jeszcze
          > rok
          > > lub dwa tylko takowe pojazdy będą sie mogły poruszać po naszych drogach.
          > > Zejdźcie na ziemie . Dziura w budżecie 40 mld (przez najblizsze 2-3 lata).
          >
          > Coś
          > > tam jeszcze z budżetu centralnego nam sie obiecuje (obwodnica w
          > Jedrzejowie) ,
          > > ale zdaje sie że na obietnicach sie skonczy.A Ty Kaczusia trąb sobie trąb
          > , a
          > > podatek i tak zapłacisz bo jak nie to wóz drabiniasty murowany.
          >
          >
          > NIe bądź taki pewny, że zapłacę. Polak potrafi ;-)

Może i potrafi , ale jak wynika z twoich postów Ty do nich nie należysz. W
          temacie winietek potrafisz tylko trąbić. Mam tylko cichą nadzieję , że w
          innych sprawach potrafisz nieco więcej.
          • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 27.08.02, 08:33

> Może i potrafi , ale jak wynika z twoich postów Ty do nich nie należysz. W
            > temacie winietek potrafisz tylko trąbić. Mam tylko cichą nadzieję , że w
            > innych sprawach potrafisz nieco więcej.

Łysy w przeciwieństwie do Ciebie nie mam zamiaru poddać sie jak to ciele
            malowane i całyczas kombinuję aby jak najwięcej ludzi zachęcić do protestowania?
            • Gość: łysy Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 00:14
              kaczusia_ napisał:

>
              >
              > > Może i potrafi , ale jak wynika z twoich postów Ty do nich nie należysz. W
              >
              > > temacie winietek potrafisz tylko trąbić. Mam tylko cichą nadzieję , że w
              > > innych sprawach potrafisz nieco więcej.
              >
              >
              > Łysy w przeciwieństwie do Ciebie nie mam zamiaru poddać sie jak to ciele
              > malowane i całyczas kombinuję aby jak najwięcej ludzi zachęcić do
              protestowania
              > ?
              I widzę , że masz efekty. Zajrzyj do Zielonej Góry . A swoja drogą to co
              stracisz na ten protest w internecie wystarczy na pół winietki.
              • kaczusia_ Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 28.08.02, 08:23

> I widzę , że masz efekty. Zajrzyj do Zielonej Góry . A swoja drogą to co
                > stracisz na ten protest w internecie wystarczy na pół winietki.

Człowieku choćbym miał nawet stracić więcej, to robię to dla zasady. Wydają sam
                pieniądze, w taki sposób jaki mi się podoba. I nie cierpię kiedy rząd wytrychem
                próbuje wprowadzić kolejny podatek.
                • Gość: łysy Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 22:19
                  kaczusia_ napisał:

>
                  > > I widzę , że masz efekty. Zajrzyj do Zielonej Góry . A swoja drogą to co
                  > > stracisz na ten protest w internecie wystarczy na pół winietki.
                  >
                  > Człowieku choćbym miał nawet stracić więcej, to robię to dla zasady. Wydają
                  sam
                  >
                  > pieniądze, w taki sposób jaki mi się podoba. I nie cierpię kiedy rząd
                  wytrychem
                  >
                  > próbuje wprowadzić kolejny podatek.

To troche tak "jak za krola Sasa - jedz pij i popuszczaj pasa"(w budżecie brak
                  40 mld , a Ty marudzisz , że rząd wymyslił nowy podatek) , a państwo ? Przecież
                  te 40 mld rocznie rząd pożycza w naszym imieniu i następne pokolenia muszą to
                  oddać , bo jak nie to nas znowu rozbiorą wierzyciele. Na kredyt nie da sie życ
                  wiecznie. Widzę , że z historią jesteś na bakier. Ba mało , Ty nawet nie znasz
                  tekstów współczesnych prześmiewców naszych cech (bo nieważne czyje co je ,ważne
                  to je co je moje).
    • wyrwizab Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) 26.08.02, 20:14
      No prosze zobaczyc jaki szeroki odzew jest na stronce, a linki do niej spotkalem w wielu miejscach w sieci. Miejmy nadzieje ze nie staramy sie na darmo
      • Gość: miki. Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 21:57
        ha , wlaśnie przeczytałem , ze od autek z kratką czyli pseudociężarówek którą i
        ja jeżdżę to już sobie życzyć bedą 270 zł. Palanty... A w ogóle to w cenie
        winietek jest VAT , czyli nie wszystko pójdzie na drogi , vat pójdzie na BM-ki
        dla Leszka. Tylko Kretyn może wymyślić podatek VAT zawarty w cenie... podatku.
        • Gość: łysy Re: Protest (ad. Cos dla kierowcow) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 00:32
          Gość portalu: miki. napisał(a):

> ha , wlaśnie przeczytałem , ze od autek z kratką czyli pseudociężarówek którą
          i
          >
          > ja jeżdżę to już sobie życzyć bedą 270 zł. Palanty... A w ogóle to w cenie
          > winietek jest VAT , czyli nie wszystko pójdzie na drogi , vat pójdzie na BM-
          ki
          > dla Leszka. Tylko Kretyn może wymyślić podatek VAT zawarty w cenie... podatku.

A myślałes , że ty to świeta krowa? Przeciez ten VAT sobie odliczysz , aresztę
          puscisz w koszty i wsumie zapłacisz tyle co ja a moze nawet mniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka