Dodaj do ulubionych

Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMiR ...

IP: 82.139.11.* 28.01.06, 01:26
Ciekawe dlaczego mnie to nie dziwi? To normalne w PIS. Gratuluję wszystkim
którzy głosowali na PIS. Bravo! Tanie państwo i fachowcy na każdym szczeblu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaszczur Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.satbit.pl / *.satbit.com.pl 28.01.06, 06:52
      Płusa to bardzo znana osobistość w Busku kandydował na eroposła, kandydował na
      burmistrza, a gdy zmarł ksiądz dziekan Dzierża obawiano się czy nie zechce
      zostać proboszczem największej buskiej parafii.Przecież ostatnio w wywiadach
      podkreśla,że jest osobą wierzącą.
    • Gość: ANNA Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.dyn.optonline.net 28.01.06, 07:16
      Ludzie za cztery lata PiSowskiego dzialania,przestepca Peczak z SLD wyjdzie
      niewinny jak owieczka i jeszcze dostanie odszkodowanie,jako idol PiS.Ale Jazda!
    • Gość: Kielczanin Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.dyn.optonline.net 28.01.06, 07:28
      Gosiewski!Dosyc przestan czlowieku osmieszac Kielce.
      • Gość: wiklif Re: Polityka. gdzie te kadry PiS-ie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 07:41
        gdzie te kadry PiS-ie ?Jak sie chce mieć ster władzy w rekach to trzeba mieć
        i ludzi ktorzy nim sterują a tu pustka .
        Kadry rosną w Białołęce i na Piaskach ?
    • Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:09
      podzielam - tez nie jestem zdziwiony- z tym ze jeszcze trzeba wyjasnic sprawe
      głownego guru Gosiewskiego . Widocznie ta czesć zycia publicznego w Polsce
      przyciaga takich ludzi - ale dlaczego ludzie ich wybrali ? to jest pytanie -
      tylko że moze jeszcze powstac taka sytuacja że juz nie bedzie wogóle kogo
      wybrac - !
      • Gość: ok7 Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.futuro.kielce.msk.pl 28.01.06, 09:18
        poczekajmy na komentarz ze strony posła Gosiewskiego; chyba, że "władza nie musi
        się tłumaczyć przed wyborcami", póki co nic dodać nic ująć - zmian żadnych nie
        ma, zmieniają się tylko nazwiska i nic dziwnego, że notowania SLD mogą wzrosnąć
        • Gość: ciekawa kuźnia kadr IP: 82.139.11.* 28.01.06, 09:42
          ciekawe jakie to fachowe kadry niebawem zasiada w Urzedzie Wojewodzkim
          • Gość: zz Re: kuźnia kadr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:51
            moze to nie jest az tak ważne - ale w czasie kiedy urzedy obejmuja ludzie z
            widocznymi "umiejetnościami" - kiedy znowu stare i ludziom dojrzałym znane hasła
            - "nie matura lecz chec szczera", lub "kadry przede wszystkim" zamienia sie na
            podobne w duchu lecz równie kłamliwe w treści; "ludzie sumienia", "czyste ręce",
            ludzie tradycyjnych wartosci" w tym samym czasie błąka sie po ulicach całe
            pokolenie ludzi młodych np 30 latków, wykształconych, znających jezyki,
            ambitnych i zdolnych - którym Państwo nawet szans nie da - i maja do wyboru albo
            włączyc sie w jakąś opcje i znowu powtórzyc los wiekszości pokolenia ojców albo
            zabrac sie i wyjechac - po prostu nóż w kieszeni - ale troche wiekszy niż
            scyzoryk sie otwiera
            • Gość: Gosc Re: kuźnia kadr IP: *.orange.pl 28.01.06, 10:05
              PiS = Pieniądze i Stanowiska
              • Gość: ONa Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:25
                Ja już nie mogę pękam ze śmniechu. Ale jazdę nam PiS funduje!

Slcuhajcie najwazniejsze ze facet jest katolikiem, co tam reszta... :)

ALe jaja :)))
                • Gość: berta Re: Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:34
                  Najważniejsze to jest to, że się będzie bał samodzielnie myśleć.I zrobi
                  wszystko dla swoich protektorów.
                  Tak naprawdę rządzić można tylko tymi, na których ma się "haka".
                  • Gość: kokasta Re: Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:59
                    i masz racyję, ale skąd u babki tyle mądrości? Skąd inąd dochodzą słuchy, że
                    bez partyjny czerwony edek ma wrócić na swoje ulubione stanowisko dyrektora,
                    bowiem PIS nie ma kim obsadzać stategicznych stanowisk nie tylko w centralce,
                    ale nawet w terenie. Wygląda na to, że jeśli samoobrona nie stanie po ich
                    stronie w nadchodzących wyborach, to sprawę mają załatwioną. CHCiWD!!!
    • Gość: matematyczka-I.Pir Re: odpowiedz jest krotka IP: *.sympatico.ca 28.01.06, 10:41
      tzw.komuna upadla(nie mylic z upadlymi aniolami) w 1990 roku + 30 lat - moze
      cos sie zmieni?, lecz niestety SLD - nie zostala zdelegalizowana!
      • Gość: berta Re: odpowiedz jest krotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:02
        Filipie, może wreszcie przyznasz,że się pomyliłes w ocenie polskiej sceny
        politycznej?
    • Gość: SIDOR Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:22
      Pewne jest jedno. PIS ma wyjątkowo fachową kadrę. Ale w/g zasady TKM nie ma to
      znaczenia. Płusa kiwnął Adamca. Teraz mamy ruch Adamca. I tak się panowie r...
      Ciekawe jaki będzie koniec? Opłakany jak zwykle. Jak tak się dzieje w całym
      kraju to ja nam wszystkim gratuluję...Patrzmy na ten cyrk, zwłaszcza, że bilety
      za darmo bo płaci za nie cała Polska...
      • Gość: bziQ Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:28
        Te bilety są bardzo drogie, szkoda tylko, ze dowiemy sie o tym, gdy juz sie
        skonczy przedstawienie.
    • Gość: komuch Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:39
      Ja go chyba pamiętam z tej jedynej słusznej z czasów PRL
    • Gość: lord.vader1 Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:46
      Pani Joanno - proszę; ARIMR a nie ARMIR.
      Dyrektor jaki jest każdy widzi, czekam z niecierpliwością na jakąś próbę choćby
      dementi z jego strony wspomnianych perełek.
      Dla zainteresowanych odsyłam do "bliźniaczego" artykułu
      www.echo-dnia.com.pl/?news=26880&mutacja=1&dzial=1
      • Gość: miki Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.01.06, 13:27
        Zestaw posunięć które zafundował nam PIS przez te kilka tygodni , zarówno na
        najwyższym jak i na tych niższych szczeblach nie pozostawia wątpliwości.
        Arogancją przewyższają Millera. Tamten chciał mieć dużo , oni chcą mieć
        wszystko. Na szczęście niedługo wcześniejsze wybory i miejmy nadzieję lekcja
        pokory. Gdybym na nich głosował ( na szczęście odtwórcy Jacka i Placka nigdy mi
        się nie podobali) te ostatnie tygodnie wystarczyłyby , żebym zmienił zdanie,
        mam nadzieję , że ich elektorat również je zmieni.
        Bo o klasie człowieka świadczy to , że potrafi przyznać "pomyliłem się".
    • Gość: star Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 28.01.06, 14:23
      Dopóki ARiMR bedzie instytucją partyjną, a nie fachową to tak bedzie.Po prostu
      w ArimR są wysokie zarobki i jest to posada lukratywna dlatego każdy chce tam
      pracować. Dziwię się ludziom z SLD i PSL że sie teraz bulwersują.Jak ich
      przymowali po protekcji to wszystko było OK.
      • Gość: he Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:21
        przymajmniej Adamcowi nie można odmówić kompetencji i doświadczenia. A Płusa?
        Rozłoży Agencję w trimiga i zobaczymy gdzie będziesz nadęta prawicowa ...
        Znowu za troche wróci lewica i będzie musiała wszystko naprawiać po prawicy, która
        tylko korzysta z wypracowanych za lewicy pieniędzy i udaje dobrego wujka z
        ameryki. rozdaje od stanowisk po pieniądze nieodpowiednim i nieodpowiedzialnym
        ludziom.
        Mam nadzieje że Edgar skończy tak jak Długosz. Albo gorzej, na Piaskach.
        Niech Bóg da, oby szybko!
        • Gość: kokasta Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:55
          zara, zara! przecie edek, to nie lewica! on jest psia kość bez partyjny! Nie
          ważne, że gdyby nie Zarazka, Wójcik i SLD to ostatnie 4 lata nie w ARiMR, a w
          swej z lekka wypasionej, zagnańskiej chałupinie by spędził na krów pasieniu.
          Może zakolczykowałby ze dwie? A może wydmuchał?
        • Gość: Lik Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:49
          Adamcowi nie można odmówić kompetencji...hmA gdzież On tak poznał to rolnictwo?
          W Exbudzie?Jest polityczny i tyle.Pracę w ARIMR dostawali w zasadzie ludzie po
          znajomości-równiez pana A.Stracił fajną posadkę to i teraz walczy o nią bo
          gdzież pójdzie?Prezesa Zaraski już tu nie ma, ważni ludzie z SLD są bez
          znaczenia a co tu robic w Zagnańsku?Jak taki fachura-kasy się dorobił niech
          idzie na swoje.Pole zacznie uprawiac-dopłaty weźmie....Firmę otworzy jakąś...Ma
          głowę i kompetencje niech zacznie zarabiac na swoim!jako bezrobotny wiecznie to
          słysze-tylko kaski brak na start a on ma!
        • Gość: guk Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:11
          Co do kompetencji większości dyrektorów w tym miescie mam takie oto zdanie:-
          Niesamowite! Faktycznie jestem dyrektorem! - odpowiedział mężczyzna - Skąd Pani
          wiedziała?
          - No cóż... Nie wie Pan, gdzie Pan jest, nie wie Pan, dokąd Pan zmierza,
          osiągnął Pan tę pozycję zużywając dużo powietrza, złożył Pan obietnicę, której
          nie jest Pan w stanie dotrzymać, oczekuje Pan od ludzi, którzy znajdują się
          niżej, że rozwiążą za Pana Pańskie problemy. Poza tym fakty są takie, że jest
          Pan nadal dokładnie w tej samej sytuacji, w jaką Pan sam się wprowadził, ale
          uważa Pan, że to moja wina....
    • Gość: kokasta Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:31
      jedno powiem: cosik napiszę.
      Gowno wieta. Jam jest chłop z krwi kości i to ja wiem najlepij.
      Jak jus sie zwleke ze swego barłogu (con mnie sie rzadko zdaza), to na pewno
      nie po to jeno zeby bez koóńca wysłuchować od tych uconych łurzedników z
      agencyi o tym, żem tem tego nie napisoł, czy tego!! Ja po dudki chce zajzdzoć,
      a nie po jakiesik farmacyje!!!! I dawać mnie je tu, bo jak nie to Adamieca sie
      poskorże! a onun juz do wom do popolić! bo psecie my z ty samej metropolji co
      sie jakosik tom nozwo! Cóś na Z. Trudno spomintoć. I pomintoć mi jedno: jo tu z
      nim jesce wróce. W tecce go psyniese. I zeby niebło - Heniek Milcośtam.
      Ku...zapomniołem.
      • Gość: pratt Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:23
        Ej kokasta!!! Dopij tą flaszkę i śpij, boś wlazł gdzie nie trzeba.
        A temat skądinąd zajmujący.
      • Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:32
        Na wies gdy sie człek dobedzie
        Chcąc odetchnąć życiem zdrowszem,
        Słyszy:"Kaśka, jagze bendzie
        Wzglendem tego co i owszem..."
        Boy
    • Gość: Ola Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:55
      No cóż jeśli państwowa instytucja jest tak bardzo upolityczniona,to takie
      posunięcia nie powinny nikogo dziwić.Miejmy tylko nadzieję że doczekamy czasów
      kiedy to kompetencje i doświadczenie będą decydować o zatrudnianiu i nie tylko
      w tej instytucji.
    • Gość: lord.vader1 Sprawdźcie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:27
      To należał do samoobrony czy tez nie?
      Trochę historii:
      Wybory do rad powiatów 2002:
      Powiat buski, województwo świętokrzyskie
      Komitet Wyborczy Samoobrona Rzeczypospolitej Polskiej
      Okręg wyborczy nr 1
      Pan Marek Płusa osiąga wynik 126 oddanych glosów.
      wybory2002.pkw.gov.pl/prada/gw1/w26/p2601/o18190/k2842.html

Wybory do europarlamentu w 2004 r. również z listy samoobrony
      www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2004/VI/9/10.pdf
      www.samoobrona.home.pl/pages/04.pe/20.kampania/01.aktualnosci/index.php?document=989.pe_lista.html
      zaprzeczanie, że było inaczej nic tu nieda.
    • Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:44
      zwykłe chamstwo i gangsterstwo - w skali Państwa osłabienie całej instytucji w
      imie swoich interesów politycznych - wykorzystywanie znanych ciemnych polskich
      cech charakteru - zawiści , mściwości i niczym nieograniczonej nienawiści.
      Całkowity brak propaństwowego myślenia większości elektoratu i ten ktory poszedł
      i ten kory nie poszedł - zwykła ekscytacja ze skłonnośc do namietnego
      uczuciowergo podejscia do życia publicznego z towarzyszącym lenistwem. Zwykłe
      kmiotkowo i zadupie Europy. Kolejne rządy AWS, SLD. PiS - u wyrażnie wskazuja o
      nieporadnosci i braku umiejętnosci tworzenia Państwa demokratycznego. Smieja sie
      z was wspólrodacy - narażacie mnie na prosty wsyd, coraz cześciej poza granicami
      kraju to wyrażnie sie Polakom okazuje i trzeba przyznac że maja rację. Zwisa wam
      i powiewa - jedno może to tłumaczy Polaków - nigdy nie widzieliście i nie
      żyliście w społeczeństwie demokratycznym i musicie sobie touświadomić. Raz
      upadły w niewolnictwo Naród który stracił najlepszych synów może nigdy nie wyjśc
      z tego stanu
      • Gość: Ahmed Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:20
        Z tonu wypowiedzi wnoszę że jesteś elektoratem Samoobrony (Tylko jej nie widać
        na krytykownych przez Ciebie rządach). Mam zatem dla Ciebie radę : Idź naoliw
        bronę bo Ci rdzewieje, a komputer zostaw mądrzejszym od Ciebie.
        • Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:57
          w sprawie brony to jesteś nieżly chyba - co dzieciństwo było trudne ? masz juz
          komputer - no to chlastaj - wykaz sie - tylko powoli - trafia paluszkami gdzie
          trzeba
    • Gość: ciekawa Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: 82.160.68.* 29.01.06, 11:04
      a czy nie wydaje się wam że ten Gosiewski to karzeł?
      • Gość: Hij Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:44
        Poseł Go. to nie karzeł to Willow!!Do zamku trafić nie może przez te lasy i
        bagna!
    • Gość: Omen Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 11:26
      Bezprawie i Niesprawiedliwość, tak coraz częściej mówi się o PiSie. Dla mnie
      jest to ogromny zawód, gdyż mialem nadzieję na normalną, uczciwą Polskę. Nigdy
      już nie wezmę udziału w wyborach. Lista potencjalnych kandydatów na rzadzących
      się wyczerpała...
    • framberg Re: Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. 29.01.06, 13:15
      Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. Od nowa to samo, ściśle wg. SLDowskich
      wzorów.
      • block-buster kaczyzm to po prostu faszyzm,czyli TKM i BMW 29.01.06, 17:01
      • Gość: dyssypatyva Re: Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 23:18
        niby "ab ovo"...
    • 2mc Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi 30.01.06, 12:40
      Ot i cały PiS oraz ich nieskazitelność. Gratulacje dla Edgara Wielkiego.
      • Gość: koko Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:22
        a gdzie jest ten no ten ojciec rydzyk czy on juz tego nie obejmie samo zlo w
        tym pisuarze
    • Gość: Tu Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:34
      Tu jest taka atmosfera jakby posty pisali ludzie bojący się zwolnień. Ciągły
      atak polityczny.W Polsce to już norma że wraz z dojściem do władzy zmienia się
      ludzi w instytucach państwowych.Chyba każda ekipa tak robiła. No przeciez
      poprzednai Dyrekcja nie była bezpartyjna.
      Czy ten nowy Dyrektor zrobił jakieś posunięcia kadrowe że tak piszecie?
      • Gość: /nord/ Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:26
        Przeczytaj komentowany artykuł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka