Dodaj do ulubionych

PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA

IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.11.02, 11:54
Macie jakieś propozycje dla nowego prezydenta?Coś należy zmienić w
Kielcach,coś nowego zrobić?Wpisujcie się,może ten "głos ludu" zostanie
dostrzeżony.
Obserwuj wątek
    • machy Wpisujcie! 20.11.02, 12:12
      Sluchajcie, ja juz przed wyborami dalem p. Lubawskiemu co nalezy zmienic w
      Kielcach, i mysle ze on czeka na jeszcze wiecej pomyslow. W koncu co kilka glow
      to nie jedna.
      Zapisujcie w tym watku jakies realne rozsadne pomysly. Mowie wam ze na pewno
      sie o nich dowie. Kto pierwszy zacznie?
      • Gość: zatroskany 30's Re: Wpisujcie! IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 07.12.02, 00:37
        Jezeli jest Pan wladny przyjrzec sie pewnemu radnemu, ktory jest zarazem dyr.
        pewnego szpitala w naszych pieknych kielcach to prosze uprzejmie to zrobic! Na
        przykladzie tego Pana mozna przesledzic jak rozwija sie korupcja w naszej
        Ojczyznie. Ten Pan bedacy czlonkiem lewicy nosi inicvjaly: J. G. co moze
        oznaczac ni mniej ni wiecej tlko np. John Gowno. Mam 30 lat i od dawien dawna
        jestem zwolennikiem lewicy ale to co dzieje sie ostatnio na tej stronie zakrawa
        na wielkie zarty!!!!!!!!!!Szczerze nie jestem kibicem prawicy ale moze
        dzialanioe prawicowego prezydenta przyniesie jakis skutek, ze bonzowie tacy jak
        np. J.G. zaprze stana budowy kolejnego domu za pieniadze podatnikow. Moze Pan
        przydent sprawdzic, ze domy, ktorych wlasicielami sa czlonkowie rodziny Pana
        J.G. maja wystroj "szpitalny".Czyli za tzw. darmoche.Dodatkowym "atutem" Pana
        J.G. jest jego nalogowe umilowanie alkoholu. Znajac jego upodobanie do polowan
        wystawiam sie na odstrzal, zycze przestrzelenia strzelby ty stary obesny
        s....synu. Pozdrawiam twoja sekretarke, ktora podobno jest teraz your the best
        fucking women dla ktorej oposciles rodzine ale i tak robi "to" ona z Toba tylko
        z litosci i majac na uwadze kase jaka mozesz jej darowac after your death.
        Niestety frajerze takie sa kobiety.
        PS Jezeli chcialby P. Prezydent wiecej szczegolow porosze podac Emila badz
        niezobowiazujacy number of thone, postaram sie cos jeszcze dopoweiedszec.
      • Gość: w.stepien i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 13.12.02, 10:46
        no widzicie, krytykowac latwo. a ile tu bylo krytycznych glosow......
        • Gość: kielczanin Re: i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 13:51
          Mam propozycję, aby Prezydent Lubawski zapłacił za miesiąc grudzien z własnej
          kieszeni pracownikom Urzędu, których zwolnił z obowiązku świadczenia pracy za
          ten miesiąc. A co z ich urlopami wypoczynkowymi którch do tej pory nie
          wykorzystali? Niechaj im też zapłaci tyle że z własnej kieszeni! Nowy Prezydent
          nie potrafi liczyć? Musi zatrudnić doradców!
          • Gość: Gieniu KTO NASTĘPNY IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 22:17
            Panie Lubawski dla kogo szykujesz pan nastepny stołek po Kędrze.Przy
            podejmowaniu decyzji nie kompromituj się Pan jak w przypadku tej
            Kusztalowej.Wiem ,że jest Pan nadzwyczaj arogancki z powodu tych 2000 głosów
            przewagi i kolegów też aroganckich jak Przybylski i Koza.Tak dalej a
            rozpieprzysz Pan to miasto-wrócim do Galicyji!!!Brawo!!!
        • Gość: Gieniu Re: i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 08:52
          Nie bój się .Wyśle tam głupiego Przybylskiego,karanego.Jego może będą bali
          się "Dresiarze".Bądź dzielny mam na wsparciu jeszcze Kozę -bardzo bitny jak
          popije.Teraz jestem zajęty czym innym jak pozyskać nowe miejsca pracy bo z tym
          Włochami to oszukiwałem.Boję się też przegrać proces z Kopycińskim ,bo Krzyś
          faktycznie to wyrok karny.Musze tez wykręcić cos z tym pługiem ,bo dostałem
          lemiesz a kłamałem,że cały pług.Samochód do,którego jest zamontowany ma ze 40
          lat.Muszę wytrwać na stanowisku.Muszę załatwić jeszcze pare stołoków dla tej
          mojej bandy.Cześć.

Lubawski
    • Gość: ktos Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.net.pl 20.11.02, 16:31
      ja chcialbym niebac sie wracac wieczorem do domu. Juz nie mowie o kieleckich
      osiedlach ale chociaz przez "odnowiona" sienkiewke. Niewiem czy pan prezydent
      przeszedl kiedys kolo 1-2 godziny kolo Camelotu, tego klubu dla dresiazy w
      NOTcie(niepamieam nazwy) i nie zostal zaczepiony przez bande pijanych dresow w
      skorach z plastikami(dziewczynami) u boku. Teksty typu "porzycz piatke",
      czy "daj no fajke" to chyba standart. Jakos nie jest mi milo gdy sie to zdarza
      a mysle ze w centrum miasta wojewodzkiego takie rzeczy nie powinny miec
      miejsca> Moze dlatego miasto jest prawie puste wieczorami, a nie jak np. Krakow
      zapelnione ze nie ma nawet plytki na rynku wolnej zeby posiedziec. Czekam az
      sie to zmieni panie prezydencie!!!!
      • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.11.02, 16:51
        Ale co konkretnie ma zrobić prezydent?W twojej sprawie myśle że powinno się
        wprowadzić nocne patrole policjantów w cywilu(szczególnie koło klubów nocnych)
      • Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 19:39
        Jeszcze rok temu bym sie zgodzil ze w Kielcach noca jest pusto,ale nie dzis.
        Widocznie nie chodzisz po miescie skoro tak twierdzisz.Ja jestem w piatki i
        soboty do 23-24 i caly czas chodzi bardzo duzo ludzi,nie wspomne o ostatniej
        soboty gdzie naprawde przewijalo sie ich bardzo duzo.
      • Gość: franek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.sejm.gov.pl 21.11.02, 10:08
        Propozycje konkretne,o których Pan Lubawski mówił , a z czego nic nie wyszło :
        1. tunel pod Wzgórzem Katedralnym ,
        2. wydzierżawienie Silnicy po kawałku firmom i osobom prywatnym , żeby można
        było zadbać o porządek ,
        3. podziemny parking na Placu Wolności ,
        4. dokończenie , a właściwie , poprawienie spartaczonego remontu kościoła ,
        który miał być ekumeniczny , a jak pisze prasa nie jest , a remont został
        spartaczony ,
        5. wybudowanie obwodnicy w kierunku Lublina , żeby nam tiry nie jeździły po
        Sandomierskiej ,
        6. zajęcie się problemami osiedli peryferejnych - Sienkiewka to nie całe Kielce
      • wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:32
        Glos ludu chce fajki i piatki pod Notem a jak glos chce to trza mu dac i nie
        lazic nocami po nowych osiedlach bo tam glos ludu bije po mordzie.
        • Gość: bolo Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 14:37
          Mozecie sobie pisac, a i tak Lubawski chuja zrobi! Obiecywal juz duzo jako
          Wojewoda, a tylko pomnik Milesa udalo mu sie postawic!
          • Gość: Mike Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 28.11.02, 09:03
            Gość portalu: bolo napisał:

> Mozecie sobie pisac, a i tak Lubawski chuja zrobi! Obiecywal juz duzo jako
            > Wojewoda, a tylko pomnik Milesa udalo mu sie postawic!

Masz cholerną RACJĘ!
    • Gość: Mike Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 21.11.02, 11:00
      1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto
      2. Lepsza jakość remontowanych ulic (a moze spróbować skrzyżowań o
      nawierzchni betonowej, co może wiązać się z mniejszymi koleinami)
      3. Wspieranie Sportu młodzieżowego
      4. Zwiększenie bezpieczeństwo publicznego (zwłaszcza nocą)
      5. Więcej parkingów

Z pozdrowieniami

Mike D.
      • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 22.11.02, 12:04
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> 1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto

Smieszne, miasto kościoły buduje ha ha ha.A po drugie to co ci do tego ile
        będzie w Kielcach kościołów?Przecież nie musisz do nich chodzić.
        • Gość: Agat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 26.11.02, 14:58
          Gość portalu: hey napisał:

> Gość portalu: Mike napisał(a):
          >
          > > 1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto
          >
          > Smieszne, miasto kościoły buduje ha ha ha.A po drugie to co ci do tego ile
          > będzie w Kielcach kościołów?Przecież nie musisz do nich chodzić.

Popieram Mike, bo niestety w wielu miastach Polski tak jest, że Działki pod
          budowę kościoła są przekazywane z 99% rabatem. Przykładów tu mogę przytoczyć
          mnóstwo (chćby sam Kraków). Miasto, sprzedając te same działki inwstorom
          prywatnym nie dadzą żadnych rabatów. Dlaczego Kościół Katolicki ma być bardziej
          uprzywilejowany niż inne wyznania, nie mówiąc o podmiotach gospodarczych!
          • Gość: Dziku Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.11thav01.fl.comcast.net 07.03.03, 10:30
            A niech dają im tych działek ile chcą. Niech nawet budują ile chcą. A jak już
            z kasy wiernych nie będzie na utrzymanie (a i miasto nie da żywej kasy, bo
            biedne), same popadną w ruinę. I będziemy mieli parę Chęcin w środku miasta.
        • Gość: Gabi Ludzie przeciż juz w tym artykule napisali... IP: 100.1.1.* 19.03.03, 15:30
          gdzie mają opinię mieszkańców (lidzie zawsze troche ponarzekaja
          a potem przestają).Boże jakie to straszne ,złodziejskie i
          zydowsko zakorzenione ludziska w tej magistrali, a architektem
          miejskim pewnie jest nadal ta stara nienormalna pudernica!!!!
          Lubaw wracaj do Izraela!!!
      • wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:35
        Przydala by sie choc jedna porzadna synagoga procz uniwersytetu.
    • wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:25
      Odpiepszta sie od Prezydenta. Nie mam nic lepszego do roboty jak tylko wam
      ulepszac?
    • Gość: J. Christ Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 80.48.255.* 22.11.02, 22:11
      Mam wielu znajomych wsrod urzednikow tzw. Magistratu i zawsze zachodze w glowe,
      ze oni traktuja swoja prace jako dozywotnia. Proponuje Panu Prezydentowi ,zeby
      pracownicy tzw. "pozal sie Boze Magistratu" odbywali praktyki w firmach
      zarzadzanych w/g regul gospodarki rynkowej. Nie chodzi oto, ze po wyborach
      dobiera Pan sobie kadre zaufanych ludzi ale chodzi o to, ze "podrzedny
      urzednik" wydaje sie byc Panem Niebios oraz rezyserem serialu "Na dobre i na
      złe". Moze to wszystko jest pokretne ale 30% zatrudnionych w Magistracie to o
      30% za duzo. Ostatnio rwejestrowalem samochod i liczylem wyjscia urzadnikow do
      lazienki a to na cigareta a to po wode na COFFEE!!!!! jEST TO PRZERAZAJACE. Ja
      pracujac w firmie prywatnej nie mam czasu a nawet nie mysle o tym zeby zrobic
      sobie przerwe. Picie kawy to dla mnie przywilej WEEKEND'U. Zycze Panu
      wszystkiego najlepszego, aby Kielce lepiej funkcjonowaly niz "Chemadin"
      np.EXPORT. Mam nadzieje, ze wiesz co mam na mysli. JESUS GIL:)))))))))))
      • Gość: kielczanin Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: PROXY:* / 172.16.1.* 23.11.02, 14:31
        Panie Prezydencie!
        1) porządek i bezpieczenstwo w miescie (propozycja nocnych patroli w cywili -
        to znakomity pomysł) Chociaż słyszałem, ze są kamery. Słyszał ktoś o
        zatrzymaniach ludzi, którzy rozrabiali..a zostali ujęci właśnie dzięki
        monitoringowi?
        2) Budowa hali sportowej.. a przede wszystkim modernizacja stadionu
        Błękitnych!!! Teraz na mecze chodzi po 5 tys ludzi(a to tylko III liga) Ale że
        są olbrzmie szans na ekstraklasę i to już niedługo to wypadałoby mieć stadion
        na miarę wyższego szczebla rozgrywek (Pan Stępień obiecał, ze w ciągu 3 lat
        miasto zrobi sztuczne oświetlenie i wybuduje trubuny za bramkami na Błękitnych)
        Taki stadion służyłby przecież nie tylko piłkarzom(choć i reprezentacja by
        zagrała tu jakby tylko istaniał porządny obiekt)...mozna by tu było robić
        naprawdę duże koncerty znanych europejskich kapel. Teraz jak ogladam relacje
        TV z meczów w Kielcach -to się wstydzę za ten stadion, który jest...
      • Gość: loozak Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 08:19
        Zmień se robotę i nie narzekaj, albo lepiej sobie zorganizuj czas pracy:))
        Gość portalu: J. Christ napisał(a):

> Mam wielu znajomych wsrod urzednikow tzw. Magistratu i zawsze zachodze w
        glowe,
        >
        > ze oni traktuja swoja prace jako dozywotnia. Proponuje Panu
        Prezydentowi ,zeby
        > pracownicy tzw. "pozal sie Boze Magistratu" odbywali praktyki w firmach
        > zarzadzanych w/g regul gospodarki rynkowej. Nie chodzi oto, ze po wyborach
        > dobiera Pan sobie kadre zaufanych ludzi ale chodzi o to, ze "podrzedny
        > urzednik" wydaje sie byc Panem Niebios oraz rezyserem serialu "Na dobre i na
        > złe". Moze to wszystko jest pokretne ale 30% zatrudnionych w Magistracie to o
        > 30% za duzo. Ostatnio rwejestrowalem samochod i liczylem wyjscia urzadnikow
        do
        > lazienki a to na cigareta a to po wode na COFFEE!!!!! jEST TO PRZERAZAJACE.
        Ja
        > pracujac w firmie prywatnej nie mam czasu a nawet nie mysle o tym zeby zrobic
        > sobie przerwe. Picie kawy to dla mnie przywilej WEEKEND'U. Zycze Panu
        > wszystkiego najlepszego, aby Kielce lepiej funkcjonowaly niz "Chemadin"
        > np.EXPORT. Mam nadzieje, ze wiesz co mam na mysli. JESUS GIL:)))))))))))
    • r_z Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 23.11.02, 21:50
      mała ale dla mnie ważna rzecz- żebym o 23.00 po koncercie czy z kawiarni nie
      musiał iść 5 km do domu na piechotę (lub płacić 15 zł na taksówkę), ale mógł
      pojechać MPK. No i żeby sieciowy bilet miesięczny nie był jednym z najdroższych
      w kraju. A także by autobusy jeździły punktualnie
      pozdr rz
    • Gość: mat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 213.77.1.* 24.11.02, 13:22
      zlikwidowac dzialki w miescie i np. obok barwinka postarac sie o jakis
      hipermarkecik, zebym nie mosial zap... do reala
      • drs Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 25.11.02, 23:22
        Najbardziej obawiam się tego,że nowa ekipa nie bedzie kontynuować pewnych
        przedsięwzięć rozpoczętych przez poprzednią.Może np.uznać,że w chwili obecnej
        dalszy remont Sienkiewicza jest nieopłacalny i odłożyć to na kilka lat.Lub
        jeszcze inne pomysły tylko po to aby pokazać rządy odwrotnej opcji.Pewne
        założenia rozwoju miasta powinny być długofalowe,spójne i nie podlegać
        rozmaitym,koniunkturalnym modyfikacjom.
    • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 27.11.02, 16:49
      Do pomysłów pana Lubawskiego o likwidacji Zespołu Obsługi Oświaty i Zakładu
      Opieki Zdrowotnej(bardzo dobrych) proponuje dodać likwidacje Zespołu Obsługi
      Obiektów Sportowych i Rekreacji.Przykład na niegospodarnosc tego tworu to
      ostatni tekst w prasie o stadionie Budowlanych, gdzie postanowiono wybudować
      mur przedzielający hotelową kuchnie na pół i cytat "jeszcze nie wiemy po co ten
      mur ale mielismy troche pieniędzy więc go zbudowaliśmy".I to ma być
      gospodarność?Za takie cos szef zoosiru powinien zostac natychmiast wyrzucony.To
      do pana apel, Panie prezydencie.(przy okazji spadną koszty funkcjonowania UM.)
      • Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 15:02
        Myślałem że wprowadzka ZOOSiRu do Budowlanych ma służyć poprawie stanu stadionu
        jako obiektu, tymczasem z zewnatrz(nie tylko, cześć tartanu jest w fatalnym
        stanie) widać że ZOOSiR najwięcej zainwestował w napisy "ZOOSiR" na budynku,
        nic więcej się nie zmieniło, brakuje zeskoku dla tyczkarzy, tartan w dużej
        części do wymiany, i pewnie wiele innych rzeczy przydałoby się młodzieży żeby
        chciała trenować i w tej dziedzinie promować nasze województwo, ale co tam, nie
        nie skaczą, nie biegają, ale jaki ładny napis na budynku, ciekawe ile par
        kolców kosztował, jaką część zeskoku by się zakupiło? Może się mylę, no bo w
        końcu powstała jeszcze tajemnicza ściana....
    • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 28.11.02, 14:10
      Sygnalizacja świetlna na warszawskiej z turystyczną-koniecznie,juz tam dosyc
      osób zginęło
    • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 29.11.02, 13:37
      Ogłosic przetarg na działke na Ślichowicach pod hipermarket i nie gadać głupot
      ze tesco i real wystarczą,trzeba brac pod uwage takze opinie mieszkancow,a do
      tego dochodzi srenio600-800 miejsc pracy w centrum handlowym.Mało?
      • machy Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 29.11.02, 15:50
        ok. ten teren rzaeczywiscie sie do tego nadaje, ale mysle ze propozycja
        zbudowania tam ikei byla lepsza. po pierwsze, bo jest to cos nowego. po drugie,
        ze stworzyloby to miejsca pracy , ale o bardzo malej wartosci placowej. na kims
        to sie musi odbic, tzn sklepikarze mniej sprzedadza, niektorzy upadna, a wraz z
        nimi dostawcy ktorzy nie beda mieli komu wozic. to nie jest takie proste jak
        myslisz....
        ostatnio czytalem fajny artykul w necie, znajde go i dam Ci link.. ok?
      • dziopal1 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 09.12.02, 20:35
        Gość portalu: hey napisał(a):

> Ogłosic przetarg na działke na Ślichowicach pod hipermarket i nie gadać
        głupot
        > ze tesco i real wystarczą,trzeba brac pod uwage takze opinie mieszkancow,a
        do
        > tego dochodzi srenio600-800 miejsc pracy w centrum handlowym.Mało?

nie wiesz co mówisz....
    • Gość: alinka Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 30.11.02, 11:50
      Zgadzam się z Tobą.Każdy głos się liczy.Dobrze byłoby też, by kielczanie
      chwalili lub ganili osoby zajmujące stanowiska publiczne.Będziemy mieć wówczas
      obraz ludzi,którzy mają wpływ na nasze życie.W przyszłych wyborach damy temu
      wyraz.Nie kierujcie się drodzy Państwo przynależnością danego człowieka do
      partii politycznej.Oceniajmy tych ludzi po czynach po stosunku do drugiego
      człowieka.Niech nienawiść zejdzie * na dalszy plan*
      • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 30.11.02, 12:00
        Najlepiej aby na Slichowicach powstał jakis hipermarket plus jakis sklep z art.
        budowlanymi typuNomi a do tego jeszcze np. Ikea.Ile to daje łącznie miejsc
        pracy...
        • Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 13:36
          Na SLichowicach koniecznie w jak najszybszym czasie powinno powstac Centrum
          handlowo rozrywkowe,takie jakie chce wybudowac spolka Wit z Krakowa,powinno byc
          to cos takiego jak Galeria Echo + market budowlany z wyp.wnetrz.Ale zastrzegam
          ze nie moze to byc obiekt tak brzydki jak real bo teraz takich sie juz nie
          powinno budowac tylko podnosic poprzeczke coraz wyzej.Wiem ze Echo Inv. chce
          takze wybudowac centrum handlowe ale zapewne bedzie ono takie jak reszta
          budowanych w Polsce (zazwyczaj Nomi + Hypernova),ale to sa blaszaki dla ktorych
          nie ma miejsca na Slichwicach.
    • Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 05.12.02, 23:24
      Mieszkam na Stadionie, i jak na miasto wojewódzkie drogi są tu straszne,
      szczególnie te których nie ma wogóle(chodzi o asfalt). Mieszkam w najnizszym
      punkcie swojej ulicy, i (co mi narazie nie grozi) po każdym deszczu(takim
      większym niż kapuśniaczek) zalewa mi podwórko, czasem piwnicę. Do tego, bo woda
      spłynie sama, z tej piaszczystej ulicy, wraz z wodą płynie piasek, i wszystko
      inne co znajduje się na ulicy. Muszę to później wywozić spowrotem taczkami(mały
      deszczyk-1 taczka, średni-2 taczki, duży-4-5 taczek, oberwanie chmury-8-11
      taczek), bo gdybym tego nie robił, mimo(albo właśnie dzięki temu) braku asfaltu
      mielibyśmy tunel dla metra, tylko wrzucic jakiś wagonik i już na peryferiach
      Kielc jest Metro:), krótko więc, może tak trochę asfaltu na Stadion (dokładniej
      ul. Tarnowskiego)
      • Gość: qwerty Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 06.12.02, 23:52
        proponuje abys zalozyl stacje IMiGW. Mieszkajac na Stadionie pewnie jest Cie
        stac na "wynajem" s...synu sily roboczej, ktora za "one dollars" cost of winko
        wywiezie jakze uciazliwa wode. Pierdolnij sie w head'a ludzie maja naprawde
        powazniejsze problemy!!!!! Bez obrazy musisz byc niezle pierdolniety, ale tak
        to juz jest na tym katolickim swiecie. God Bless You and all of the sixteees
        year old fan(women) of father Grzybek. Niech Cię hell pochłonie!!
        • Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 07.12.02, 10:33
          qwerty- szpital w Morawicy czynny całą dobę,dojedziesz tam autobusem linii 45.
        • Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 14:46
          Do qwerty: szkoda ze nie pofatygowałeś się i nie przeczytałeś mojego postu, nie
          mówiąc już chyba o całym forum. Po pierwsze, nie życzyłem, sobie żeby
          ktokolwiek wywoził z mojego podwórka cokolwiek, bo z tym sabie radzę od lat,
          pisałem o asfalcie na ulicy, który z tego obowiązku by mnie uwolnił. Jeśli
          niektórzy potrzebują supermarketu, i piszą o tym, to ja mogę napisać o
          asfalcie. Ten topik jest o propozycjach, i zdaję sobie sprawę że są większe
          problemy niż asfalt na stadionie, i tego nie wymagam, tylko poddaję pomysł, po
          to ten temat powstał. Zauważ że pisząc swoją propozycję nie obraziłem 3 grup,
          Tobie się udało obrazić grupę społeczną, wyznaniową i mnie, i pewnie jeszcze
          kilka innych(to ze obsmarowałeś mnie to najmniejszy problem, bo jakoś tak mam,
          że się nie przejmuję tym, co mówią ludzie posługujący się jezykiem takim jak
          Twój). Dalszego dialogu z prenumeratorem brukowych pisemek nie widzę sensu(taki
          obraz Ciebie wyłania się z Twojego tekstu...). Udało Ci się? zaistniałeś...
          przykre
        • Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 14:53
          QWERTY: Ty nawet nie doczytałeś że ja piasek wywożę taczkami, a nie wodę...
    • Gość: Albi Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 15:03
      Nie piszcie o supermarketach i innych tego typu obiektach, bo rada miejska nie
      ma wpływu na to, aby powstawały one jak grzybki po deszczu.
      Przyjdzie konkretny inwestor to wybuduje.

Wg mnie ważne sa dla mista inwestycje drogowe. Ale nie remonty tylko budowa
      dróg na nowo.

Swiętokrzyskie pozbawione szans na autostrady powinny same zadbać o budowę dróg
      ekspresowych: konieczne jest wybudowanie wylotówek - przynajmniej dwupasmowych -
      na Warszawę, Lublin i Łódź.
      Remont Sienkiewki chodź nie pirorytetowy powinien być kontunuowany.
      Nie wyobrażam sobie, aby nie odnowić najbardziej zniszczonego fragmentu naszego
      deptaka między Staszica a Paderewskiego...
    • Gość: Albi Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 15:10
      Kontunuując: trzeba wybudować lub zmodernizowac wiele naszych skrzyżowań,
      (1maja-jagielońska, łódzka - robotnicza, radomska-manifestu, warszawska -
      manifestu i wiele innych jeszcze), postawić sygnalizację swietlną w miejscach
      szczególnie niebezpiecznych.

No to władcy miasta Kielc do roboty!!!!!

• Gość: nie poseł Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 14.12.02, 15:55
        Ja proponuje aby Prezydent się choć chwilę zastanowił nad tym co robi.
        Z tego co zrobił dotychczas wynika,że robi wszystko aby udowodnić ,że co innego
        obiecywał w kampanii wyborczej a co innego robi teraz.
        A z faktów to chyba jasno wynika,że "skok" na budżet Miasta już się rozpoczął.
        Karuzela stanowisk. Zwalnianie ze względu na redukcję etatów i w tym samym
        czasie zatrudnianie nowych ludzi. Pięknie k... pięknie.
        Proponuję też, aby Prezydent powiedział co to za "persona" pan Zygmunt Mazur?
        Jak prasa donosi p.Mazur piastuje już dyrektorski fotel w Urzędzie.
        Ale oprócz tego to jest Przewodniczącym Rady Nadzorczej w KTBS-ie.Jest też
        w radzie Nadzorczej MPK i chyba w radzie MPEC.
        Szkoda, że podczas kampanii Prezydent Lubawski nie mówił nic na temat np.
        p.Mazura tylko łapał wyborców na nazwisko p.Walczyka.
        Robienie wody w głowie wyborcom może czasami doprowadzić do ciekawych wniosków.
        pozdrawiam
        • Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 16:11
          Mnie tez zaczyna sie coraz mniej podobac ta postac,wszedzie jedno tlumaczenie
          ze musi miec pewnych i zaufanych ludzi zeby naprawic to co zastal!!!
          Mialem wielkie nadzieje zwiazane z jego wygraną ale coraz bardziej martwi mnie
          decyzja wyborcow.I jeszcze dodatkowo wpycha swoich do rad nadzorczych wszedzie
          gdzie sie da...
          Dajcie spokoj...
        • larsurlich Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 20.12.02, 23:52
          Panie Szanowny Prezydencie!!! Byl Pan jednym z szefow Chemadinu, jak po
          rozlozeniu firmy na lopatki z perspektywy swoich doswiadczen widzi Pan sprawne
          zazadzanie organizmem miasta Kielce. Czy rozlozenie na lopatki firmy pozwala
          Panu zazadzac budzetem miasta Kielc ktory nie jest prywatnym folwarkiem. Co
          zrobil Pan razem z zzona aby uratowac egzystencje Chemadinu. Odpowie Pan
          pewnie, ze niewiele mogliscie oprocz dbania o wasze kat.interesy. ale na Bo ga
          ze przeciez na ul. Okrzei istniej firma Chemadin Export. Moze poprosi Pan
          Krzysztofa Pieczytnskiego o lekcje robienia dobrej miny do zlej gry. Zycze Panu
          jak najlepiej ale byl pan przeciez juz gospodarzem naszego wojewodztwa i co pan
          uczynil dobrego dla niego. oto jest pytanie? bez sensu sa wysuwane jakikolwiek
          propozycje dla pana. Juz sie pan wykazal.Niestety.
    • Gość: . Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 15.12.02, 21:54
      Gość portalu: hey napisał(a):

> Macie jakieś propozycje dla nowego prezydenta?Coś należy zmienić w
      > Kielcach,coś nowego zrobić?Wpisujcie się,może ten "głos ludu" zostanie
      > dostrzeżony..
      • delta3 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 16.12.02, 08:56
        Drogi ! Drogi zdecydowanie !
        Ja przyjrzałbym sie ciężkiej pracy MZD.Niektórym urzędnikom trudno oderwać się
        od biurka i swoje arcymądre decyzje podejmują nie opuszczajac pomieszczeń
        służbowych. Za nic mają ludzi i ich problemy.Omija je dając pokretne i
        odpowiedzi.Spychotechnika to dziedzina opanowana przez nich do perfekcji.

Ciagle i z uporem wracam do sprawy ul.Piekoszowskiej - usytuowania tam drogi
        krajowej ,wylotówki na Czestochowe. To rozbój w biały dzień , zwazywszy ze
        równolegle biegnie droga o dobrym standardzie , która stoi pusta.
        Nie wspominając o tym że do tego pieknego miasta mozna dojechac kierujac sie
        przez Bialogon czy Miedziana Gorę.

Niemoc w zakrsie reorganizacji ruchu w tamtym rejonie jest zaiste ogromna.MZD
        zwala cała odpowiedzialnosc na Semik Woj. ten zaś na prezydenta.I wszystko to
        za grube pieniadze podatników.
        Moze nastepna tragedia sprawi ze panowie z MZD zajma sie ta sprawa a moze i to
        nie przerwie ich spokojnego snu...
    • Gość: Aleksandra Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 16.12.02, 21:00
      Kochany Panie Prezydencie!
      W jakiejś wolnej chwili proszę zajrzeć na ul.Bodzentyńską,to przecież tak
      blisko Ratusza.... .Została pięknie zrobiona jezdnia ulicy.Proszę nie
      zatrzymywać się w pół drogi i zrobić również nowe chodniki. To tylko ok.150 m,a
      jak ładnie by wyglądało... To by naprawdę odmieniło wygląd naszej ulicy.Proszę
      niech Pan nie dopuści do robienia prowizorki i kładzenia ponownie
      starych ,pokruszonych i połamanych płyt chodnikowych.Jest niepowtarzalna okazja
      doprowadzenia remontu ul.Bodzentyńskiej do końca.-Aleksandra.

• Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 23:28
        Połoza nowy chodnik ale dopiero na wiosne bo chyba wodociagi nie mialy nie
        pieniedzy na zrobienie wszystkich robot w tym roku i sie przeciagnie to na rok
        przyszly (przynajmniej wydaje mi sie ze tak czytalem)
        • nori Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 18.12.02, 22:12
          Jurek od dluzszego czasu sledze Twoje wynurzenia. dla mnie jestes
          FANTASTYCZNY!!!Jezeli jak widzisz powyzej masz moj emil kto wie moze wyjsc z
          tego cos very fantastic. A teraz powaznuie uwazam cie za: like spik engliszmen
          very handsom twoj ton wypowiedzi jest taki WLADCZY brrrrrr(to z podniecenia)
          no podpowiedz mi mam nadzieje, ze jestes wysoki, jestes blondynem, nie masz
          nalogow ale oczywiscvie masz stala prace oraz chdzisz na rekolekcje bo ja
          uczeszczam do sw. trojcy. moze ten emil jest zbyt bezposredni ale czuje ze
          jestes tym na ktorego tak dlugo czekam. Nastepny ruch nalezy do ciebie. teraz
          czyta nas prawie cala Polska.Czekam twoja NORI.
          • stefan41 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 19.12.02, 00:53
            nori napisa?(a):

To mialy byc propozycje dla prezydenta, a nie dla Jurka

Zazdrosny Stefan

> Jurek od dluzszego czasu sledze Twoje wynurzenia. dla mnie jestes
            > FANTASTYCZNY!!!Jezeli jak widzisz powyzej masz moj emil kto wie moze wyjsc z
            > tego cos very fantastic. A teraz powaznuie uwazam cie za: like spik
            engliszmen
            > very handsom twoj ton wypowiedzi jest taki WLADCZY brrrrrr(to z podniecenia)
            > no podpowiedz mi mam nadzieje, ze jestes wysoki, jestes blondynem, nie masz
            > nalogow ale oczywiscvie masz stala prace oraz chdzisz na rekolekcje bo ja
            > uczeszczam do sw. trojcy. moze ten emil jest zbyt bezposredni ale czuje ze
            > jestes tym na ktorego tak dlugo czekam. Nastepny ruch nalezy do ciebie. teraz
            > czyta nas prawie cala Polska.Czekam twoja NORI.
            • Gość: ja Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 05.02.03, 22:24
              proponuję reorganizację sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach ulic:
              warszawskiej i jesionowej, ściegiennego i ogrodowej, warszwskiej i aleji
              1000lecia PP, żelaznej i żytniej. chciałbym żeby na tych skrzyżowaniach
              zorganizowac pieprzone lewoskręty kierowane sygnalizacją świetlną bo co chwila
              dochodzi tam do stłuczek a na żelaznej na jednej zmianie świateł przejeżdżają 3
              samochody na wprost i 1 a jak jest ryzykant to 2 skręcające w lewo. no chyba że
              naszym władzom marż się takie korki jak w wielkich miastach to można tej
              sygnalizacji nie ruszać
    • Gość: Mat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 212.160.192.* 07.02.03, 12:32
      Prezydent powinien zadbać o chodnik na ul. Warszawskiej (końcowy odcinek). O
      ile pamiętam to w wywiadzie dla jednej z lokalnych gazet go obiecywał. Dzisiaj
      nie dało się tamtędy przejść (miejscami śnieg do pasa!!!), a nie tylko zimą są
      problemy z pokonaniem tego odcinka. Błoto, kałuże... I pomyśleć, że jeździ tą
      ulicą do domu poseł, lider kieleckiego SLD. Prawdopodobnie nigdy nie szedł
      poboczem.:(
    • Gość: Kielczanin Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 17:38
      Myślę p. Prezydencie że może wziąłby Pan się do roboty, bo poza zwalnianiem
      ludzi z różnych stanowisk w Kielcach od trzech miesięcy (tak jest Pan juz 3
      miesiace) w naszym mieście nic się nie dzieje -a tak dużo jest do zrobienia.
      Chyba że pomylił Pan swoją funkcję to trzeba szybko zrezygnować aby nie okazało
      się że Kielce to typowa za sprawą prawicy Polska C.
    • Gość: mieszkaniec Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 14:15
      Proponuję odwiedzenie strony UM Kielce. Powitają was piękne pasiaki, które
      przyprawiają o ból głowy i mroczki przed oczami, a także piękny basen, który
      stoi przed budynkiem UM w Kielcach.
      P.S. Przed wyborami Pan Prezydent obiecał, że jak wygra wybory pozbędzie się
      tego cudu architektury, teren zaora i wybuduje rynek z prawdziwego zdarzenia.
      Może należy zacząć od strony internetowej???
      Poza tym dlaczego kursor myszki na linkach zmienia się w jakieś dziwne
      strzałki? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Nie wiadomo na początku czy
      zaznaczony został właściwy odnośnik czy nie.
    • Gość: mieszkaniec Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 14:23
      Na stronie internetowej www.republika.pl/s2002kielce/ znalazłem program
      wyborczy Pana Wojciecha Lubawskiego. Zainteresowałem się szczególnie
      następującym punktem:
      - „Preferowanie i wspieranie rodzimego potencjału produkcyjnego i usługowego w
      pozyskiwaniu przez niego zamówień finansowanych lub współfinansowanych przez
      samorząd”.
      Zgodnie art. 4 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 10 czerwca 1994 roku
      o zamówieniach publicznych (t.j. Dz. U. Nr 72 poz. 664 z 2002r.) ustawę stosuje
      się do zamówień publicznych udzielanych przez jednostki sektora finansów
      publicznych w rozumieniu ustawy o finansach publicznych.
      Powyższy tekst programu wyborczego narusza cytowaną wyżej ustawę
      w art. 27d pkt. 2 który nie dopuszcza przy wyborze oferenta stosowania
      kryteriów oceny ofert, które dotyczą właściwości dostawcy, czy wykonawcy, czyli
      są kryteriami podmiotowymi. Taki zapis programu wyborczego narusza również art.
      16 ustawy tj. zasadę równego traktowania wszystkich podmiotów ubiegających się
      o zamówienie publiczne i prowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia w
      sposób gwarantujący zachowanie uczciwej konkurencji.
      Chciałbym przytoczyć również wypowiedź Pana Prezydenta jakiej udzielił na
      zakończenie konferencji prasowej dnia 24 września 2002r., że po wygranych
      wyborach będzie „punkt po punkcie” rozliczał z kolejnych zobowiązań wyborczych
      („Słowo Ludu” z 25 września 2002r. „Program bez fajerwerków”
      www.republika.pl/s2002kielce/prasa.shtml ).
      Jestem ciekawy czy Pan Prezydent realizuje nadal swój program wyborczy
      szczególnie w wymienionym przeze mnie wyżej punkcie.
      • Gość: nie poseł Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 20.02.03, 20:22
        Ja proponuję aby się Pana Lubawski wyprowadził z Kielc.
        To jest propozycja nie do odrzucenia.
        Takiego "fachowca" Kielce się doczekały ,że najprawdopodobnie na koniec
        kadencji Lubawskiego (a mam nadzieje, że nastapi to szybciutko) Kielce
        będą miastem kategorii Piotrkowa .
        Tak więc proponuję aby Lubawski stad sie wyniósł bo tyle "jaj" i numerów
        nawywijał ,ze przerósł w głupocie Borkowskiego co najmniej od trzy głowy.
        • Gość: Prezydent Sobowtor Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.sympatico.ca 22.02.03, 15:09
          Kochani ludzie, prosze sie odczepic od naszego ukochanego prezydenta. Myslicie,
          ze on nie ma co robic tylko latac po miescie i chodniki ukladac, jezdnie
          naprawiac i temu podobne akcje dla waszej przyjemnosci.

Pan Prezydent nie po zostal wybrany, aby pracowal. Najpierw musi sie
          przyzwyczaic do fotela, a jak sie zmeczy z przyzwyczajania to pojdzie sobie na
          kawe, bo sekretarki teraz kawy nie podaja, bo tez sa na kawie lub pudruja noski.

Jakis tam czepai sie Piotrkowa - zjmij sie soba i tym co robisz - chyba masz za
          duzo czasu tak samo jak ci inni co tylko szukaja roboty dla naszego ukochanego
          Prezydenta. Zakonczcie te wasze dyrdymalki i propozycje co Prezydent ma robic.
          Czyzbyscie nie wiedzieli, ze od samej funkcji i siedzenia w fotelu kazdego dnia
          tylko go glowa boli a wy jeszcze chcecie zeby cos wam zrobil. Dajcie
          czlowiekowi spokoj, bo od czytania tych propozycji to sie jeszcze spoci i
          bedzie musial sie wykompac i moze sie przeziebic i zachoruje a po co nam chory
          prezydent, no po co - powiedzcie sami.

Przyjemnego prezydentowania zyczy - Prezydent Sobowtor
    • Gość: sas8@o2 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 07:56
      Proszę zaintersować się Panie Prezydencie handlem w części miasta w którym
      również Pan mieszka czyli na oś. Pod Telegrafem czy Ostogórka. Na tam żadnego
      sklepu samobsługowego najblizy większy sklep jest na Barwinku. Czy nie
      należałoby sciągnąć jakiegoś inwestora nie mówię o duzym hipermakecie ale
      choćby Biedronka, Społem czy Groszek. Czekamy bardzo na te sklepy.
    • Gość: eViva TAK JEDNĄ - STĘPIEŃ WRÓĆ!!!!!! IP: 100.1.1.* 19.03.03, 15:36
      I WYGOŃ TEGO WĄSATEGO ŻYDA TAM GDZIE JEGO MIEJSCE!!!
    • Gość: bolo Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.twins.pk.edu.pl 02.04.03, 13:45
      Lubawski! Wynos sie z Kielc jak najsszybciej ze
      wszystkimi swoimi przydupasami z Koza na czele, ktory
      jest zwyczajnym kryminalista. Spierdalajcie wszyscy z
      Kielc, bo to miasto bedzie juz niebawem pod krakowska
      wocha, co jest chyba marzeniem tego durnia Lubawskiego.
      • Gość: olob Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 80.48.119.* 03.05.03, 19:28
        Bolo uderz się w czolo
    • Gość: bolo Re: Lubawski! Wynos sie z Kielc! IP: *.twins.pk.edu.pl 02.04.03, 13:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka