Gość: hey IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.11.02, 11:54 Macie jakieś propozycje dla nowego prezydenta?Coś należy zmienić w Kielcach,coś nowego zrobić?Wpisujcie się,może ten "głos ludu" zostanie dostrzeżony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
machy Wpisujcie! 20.11.02, 12:12 Sluchajcie, ja juz przed wyborami dalem p. Lubawskiemu co nalezy zmienic w Kielcach, i mysle ze on czeka na jeszcze wiecej pomyslow. W koncu co kilka glow to nie jedna. Zapisujcie w tym watku jakies realne rozsadne pomysly. Mowie wam ze na pewno sie o nich dowie. Kto pierwszy zacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany 30's Re: Wpisujcie! IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 07.12.02, 00:37 Jezeli jest Pan wladny przyjrzec sie pewnemu radnemu, ktory jest zarazem dyr. pewnego szpitala w naszych pieknych kielcach to prosze uprzejmie to zrobic! Na przykladzie tego Pana mozna przesledzic jak rozwija sie korupcja w naszej Ojczyznie. Ten Pan bedacy czlonkiem lewicy nosi inicvjaly: J. G. co moze oznaczac ni mniej ni wiecej tlko np. John Gowno. Mam 30 lat i od dawien dawna jestem zwolennikiem lewicy ale to co dzieje sie ostatnio na tej stronie zakrawa na wielkie zarty!!!!!!!!!!Szczerze nie jestem kibicem prawicy ale moze dzialanioe prawicowego prezydenta przyniesie jakis skutek, ze bonzowie tacy jak np. J.G. zaprze stana budowy kolejnego domu za pieniadze podatnikow. Moze Pan przydent sprawdzic, ze domy, ktorych wlasicielami sa czlonkowie rodziny Pana J.G. maja wystroj "szpitalny".Czyli za tzw. darmoche.Dodatkowym "atutem" Pana J.G. jest jego nalogowe umilowanie alkoholu. Znajac jego upodobanie do polowan wystawiam sie na odstrzal, zycze przestrzelenia strzelby ty stary obesny s....synu. Pozdrawiam twoja sekretarke, ktora podobno jest teraz your the best fucking women dla ktorej oposciles rodzine ale i tak robi "to" ona z Toba tylko z litosci i majac na uwadze kase jaka mozesz jej darowac after your death. Niestety frajerze takie sa kobiety. PS Jezeli chcialby P. Prezydent wiecej szczegolow porosze podac Emila badz niezobowiazujacy number of thone, postaram sie cos jeszcze dopoweiedszec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.stepien i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 13.12.02, 10:46 no widzicie, krytykowac latwo. a ile tu bylo krytycznych glosow...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 13:51 Mam propozycję, aby Prezydent Lubawski zapłacił za miesiąc grudzien z własnej kieszeni pracownikom Urzędu, których zwolnił z obowiązku świadczenia pracy za ten miesiąc. A co z ich urlopami wypoczynkowymi którch do tej pory nie wykorzystali? Niechaj im też zapłaci tyle że z własnej kieszeni! Nowy Prezydent nie potrafi liczyć? Musi zatrudnić doradców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu KTO NASTĘPNY IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 22:17 Panie Lubawski dla kogo szykujesz pan nastepny stołek po Kędrze.Przy podejmowaniu decyzji nie kompromituj się Pan jak w przypadku tej Kusztalowej.Wiem ,że jest Pan nadzwyczaj arogancki z powodu tych 2000 głosów przewagi i kolegów też aroganckich jak Przybylski i Koza.Tak dalej a rozpieprzysz Pan to miasto-wrócim do Galicyji!!!Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: i co? nikt nie ma zadnych propozycji? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 08:52 Nie bój się .Wyśle tam głupiego Przybylskiego,karanego.Jego może będą bali się "Dresiarze".Bądź dzielny mam na wsparciu jeszcze Kozę -bardzo bitny jak popije.Teraz jestem zajęty czym innym jak pozyskać nowe miejsca pracy bo z tym Włochami to oszukiwałem.Boję się też przegrać proces z Kopycińskim ,bo Krzyś faktycznie to wyrok karny.Musze tez wykręcić cos z tym pługiem ,bo dostałem lemiesz a kłamałem,że cały pług.Samochód do,którego jest zamontowany ma ze 40 lat.Muszę wytrwać na stanowisku.Muszę załatwić jeszcze pare stołoków dla tej mojej bandy.Cześć. Lubawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.net.pl 20.11.02, 16:31 ja chcialbym niebac sie wracac wieczorem do domu. Juz nie mowie o kieleckich osiedlach ale chociaz przez "odnowiona" sienkiewke. Niewiem czy pan prezydent przeszedl kiedys kolo 1-2 godziny kolo Camelotu, tego klubu dla dresiazy w NOTcie(niepamieam nazwy) i nie zostal zaczepiony przez bande pijanych dresow w skorach z plastikami(dziewczynami) u boku. Teksty typu "porzycz piatke", czy "daj no fajke" to chyba standart. Jakos nie jest mi milo gdy sie to zdarza a mysle ze w centrum miasta wojewodzkiego takie rzeczy nie powinny miec miejsca> Moze dlatego miasto jest prawie puste wieczorami, a nie jak np. Krakow zapelnione ze nie ma nawet plytki na rynku wolnej zeby posiedziec. Czekam az sie to zmieni panie prezydencie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 20.11.02, 16:51 Ale co konkretnie ma zrobić prezydent?W twojej sprawie myśle że powinno się wprowadzić nocne patrole policjantów w cywilu(szczególnie koło klubów nocnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 19:39 Jeszcze rok temu bym sie zgodzil ze w Kielcach noca jest pusto,ale nie dzis. Widocznie nie chodzisz po miescie skoro tak twierdzisz.Ja jestem w piatki i soboty do 23-24 i caly czas chodzi bardzo duzo ludzi,nie wspomne o ostatniej soboty gdzie naprawde przewijalo sie ich bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.sejm.gov.pl 21.11.02, 10:08 Propozycje konkretne,o których Pan Lubawski mówił , a z czego nic nie wyszło : 1. tunel pod Wzgórzem Katedralnym , 2. wydzierżawienie Silnicy po kawałku firmom i osobom prywatnym , żeby można było zadbać o porządek , 3. podziemny parking na Placu Wolności , 4. dokończenie , a właściwie , poprawienie spartaczonego remontu kościoła , który miał być ekumeniczny , a jak pisze prasa nie jest , a remont został spartaczony , 5. wybudowanie obwodnicy w kierunku Lublina , żeby nam tiry nie jeździły po Sandomierskiej , 6. zajęcie się problemami osiedli peryferejnych - Sienkiewka to nie całe Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:32 Glos ludu chce fajki i piatki pod Notem a jak glos chce to trza mu dac i nie lazic nocami po nowych osiedlach bo tam glos ludu bije po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 14:37 Mozecie sobie pisac, a i tak Lubawski chuja zrobi! Obiecywal juz duzo jako Wojewoda, a tylko pomnik Milesa udalo mu sie postawic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 28.11.02, 09:03 Gość portalu: bolo napisał: > Mozecie sobie pisac, a i tak Lubawski chuja zrobi! Obiecywal juz duzo jako > Wojewoda, a tylko pomnik Milesa udalo mu sie postawic! Masz cholerną RACJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 21.11.02, 11:00 1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto 2. Lepsza jakość remontowanych ulic (a moze spróbować skrzyżowań o nawierzchni betonowej, co może wiązać się z mniejszymi koleinami) 3. Wspieranie Sportu młodzieżowego 4. Zwiększenie bezpieczeństwo publicznego (zwłaszcza nocą) 5. Więcej parkingów Z pozdrowieniami Mike D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 22.11.02, 12:04 Gość portalu: Mike napisał(a): > 1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto Smieszne, miasto kościoły buduje ha ha ha.A po drugie to co ci do tego ile będzie w Kielcach kościołów?Przecież nie musisz do nich chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.intermedia.com.pl / 10.0.0.* 26.11.02, 14:58 Gość portalu: hey napisał: > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > 1. Dość budowy Kościołów w Kielcach, jest ich aż nadto > > Smieszne, miasto kościoły buduje ha ha ha.A po drugie to co ci do tego ile > będzie w Kielcach kościołów?Przecież nie musisz do nich chodzić. Popieram Mike, bo niestety w wielu miastach Polski tak jest, że Działki pod budowę kościoła są przekazywane z 99% rabatem. Przykładów tu mogę przytoczyć mnóstwo (chćby sam Kraków). Miasto, sprzedając te same działki inwstorom prywatnym nie dadzą żadnych rabatów. Dlaczego Kościół Katolicki ma być bardziej uprzywilejowany niż inne wyznania, nie mówiąc o podmiotach gospodarczych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziku Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.11thav01.fl.comcast.net 07.03.03, 10:30 A niech dają im tych działek ile chcą. Niech nawet budują ile chcą. A jak już z kasy wiernych nie będzie na utrzymanie (a i miasto nie da żywej kasy, bo biedne), same popadną w ruinę. I będziemy mieli parę Chęcin w środku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Ludzie przeciż juz w tym artykule napisali... IP: 100.1.1.* 19.03.03, 15:30 gdzie mają opinię mieszkańców (lidzie zawsze troche ponarzekaja a potem przestają).Boże jakie to straszne ,złodziejskie i zydowsko zakorzenione ludziska w tej magistrali, a architektem miejskim pewnie jest nadal ta stara nienormalna pudernica!!!! Lubaw wracaj do Izraela!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:35 Przydala by sie choc jedna porzadna synagoga procz uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt14 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 22.11.02, 13:25 Odpiepszta sie od Prezydenta. Nie mam nic lepszego do roboty jak tylko wam ulepszac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Christ Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 80.48.255.* 22.11.02, 22:11 Mam wielu znajomych wsrod urzednikow tzw. Magistratu i zawsze zachodze w glowe, ze oni traktuja swoja prace jako dozywotnia. Proponuje Panu Prezydentowi ,zeby pracownicy tzw. "pozal sie Boze Magistratu" odbywali praktyki w firmach zarzadzanych w/g regul gospodarki rynkowej. Nie chodzi oto, ze po wyborach dobiera Pan sobie kadre zaufanych ludzi ale chodzi o to, ze "podrzedny urzednik" wydaje sie byc Panem Niebios oraz rezyserem serialu "Na dobre i na złe". Moze to wszystko jest pokretne ale 30% zatrudnionych w Magistracie to o 30% za duzo. Ostatnio rwejestrowalem samochod i liczylem wyjscia urzadnikow do lazienki a to na cigareta a to po wode na COFFEE!!!!! jEST TO PRZERAZAJACE. Ja pracujac w firmie prywatnej nie mam czasu a nawet nie mysle o tym zeby zrobic sobie przerwe. Picie kawy to dla mnie przywilej WEEKEND'U. Zycze Panu wszystkiego najlepszego, aby Kielce lepiej funkcjonowaly niz "Chemadin" np.EXPORT. Mam nadzieje, ze wiesz co mam na mysli. JESUS GIL:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: PROXY:* / 172.16.1.* 23.11.02, 14:31 Panie Prezydencie! 1) porządek i bezpieczenstwo w miescie (propozycja nocnych patroli w cywili - to znakomity pomysł) Chociaż słyszałem, ze są kamery. Słyszał ktoś o zatrzymaniach ludzi, którzy rozrabiali..a zostali ujęci właśnie dzięki monitoringowi? 2) Budowa hali sportowej.. a przede wszystkim modernizacja stadionu Błękitnych!!! Teraz na mecze chodzi po 5 tys ludzi(a to tylko III liga) Ale że są olbrzmie szans na ekstraklasę i to już niedługo to wypadałoby mieć stadion na miarę wyższego szczebla rozgrywek (Pan Stępień obiecał, ze w ciągu 3 lat miasto zrobi sztuczne oświetlenie i wybuduje trubuny za bramkami na Błękitnych) Taki stadion służyłby przecież nie tylko piłkarzom(choć i reprezentacja by zagrała tu jakby tylko istaniał porządny obiekt)...mozna by tu było robić naprawdę duże koncerty znanych europejskich kapel. Teraz jak ogladam relacje TV z meczów w Kielcach -to się wstydzę za ten stadion, który jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loozak Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 08:19 Zmień se robotę i nie narzekaj, albo lepiej sobie zorganizuj czas pracy:)) Gość portalu: J. Christ napisał(a): > Mam wielu znajomych wsrod urzednikow tzw. Magistratu i zawsze zachodze w glowe, > > ze oni traktuja swoja prace jako dozywotnia. Proponuje Panu Prezydentowi ,zeby > pracownicy tzw. "pozal sie Boze Magistratu" odbywali praktyki w firmach > zarzadzanych w/g regul gospodarki rynkowej. Nie chodzi oto, ze po wyborach > dobiera Pan sobie kadre zaufanych ludzi ale chodzi o to, ze "podrzedny > urzednik" wydaje sie byc Panem Niebios oraz rezyserem serialu "Na dobre i na > złe". Moze to wszystko jest pokretne ale 30% zatrudnionych w Magistracie to o > 30% za duzo. Ostatnio rwejestrowalem samochod i liczylem wyjscia urzadnikow do > lazienki a to na cigareta a to po wode na COFFEE!!!!! jEST TO PRZERAZAJACE. Ja > pracujac w firmie prywatnej nie mam czasu a nawet nie mysle o tym zeby zrobic > sobie przerwe. Picie kawy to dla mnie przywilej WEEKEND'U. Zycze Panu > wszystkiego najlepszego, aby Kielce lepiej funkcjonowaly niz "Chemadin" > np.EXPORT. Mam nadzieje, ze wiesz co mam na mysli. JESUS GIL:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_z Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 23.11.02, 21:50 mała ale dla mnie ważna rzecz- żebym o 23.00 po koncercie czy z kawiarni nie musiał iść 5 km do domu na piechotę (lub płacić 15 zł na taksówkę), ale mógł pojechać MPK. No i żeby sieciowy bilet miesięczny nie był jednym z najdroższych w kraju. A także by autobusy jeździły punktualnie pozdr rz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 213.77.1.* 24.11.02, 13:22 zlikwidowac dzialki w miescie i np. obok barwinka postarac sie o jakis hipermarkecik, zebym nie mosial zap... do reala Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 25.11.02, 23:22 Najbardziej obawiam się tego,że nowa ekipa nie bedzie kontynuować pewnych przedsięwzięć rozpoczętych przez poprzednią.Może np.uznać,że w chwili obecnej dalszy remont Sienkiewicza jest nieopłacalny i odłożyć to na kilka lat.Lub jeszcze inne pomysły tylko po to aby pokazać rządy odwrotnej opcji.Pewne założenia rozwoju miasta powinny być długofalowe,spójne i nie podlegać rozmaitym,koniunkturalnym modyfikacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 27.11.02, 16:49 Do pomysłów pana Lubawskiego o likwidacji Zespołu Obsługi Oświaty i Zakładu Opieki Zdrowotnej(bardzo dobrych) proponuje dodać likwidacje Zespołu Obsługi Obiektów Sportowych i Rekreacji.Przykład na niegospodarnosc tego tworu to ostatni tekst w prasie o stadionie Budowlanych, gdzie postanowiono wybudować mur przedzielający hotelową kuchnie na pół i cytat "jeszcze nie wiemy po co ten mur ale mielismy troche pieniędzy więc go zbudowaliśmy".I to ma być gospodarność?Za takie cos szef zoosiru powinien zostac natychmiast wyrzucony.To do pana apel, Panie prezydencie.(przy okazji spadną koszty funkcjonowania UM.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 15:02 Myślałem że wprowadzka ZOOSiRu do Budowlanych ma służyć poprawie stanu stadionu jako obiektu, tymczasem z zewnatrz(nie tylko, cześć tartanu jest w fatalnym stanie) widać że ZOOSiR najwięcej zainwestował w napisy "ZOOSiR" na budynku, nic więcej się nie zmieniło, brakuje zeskoku dla tyczkarzy, tartan w dużej części do wymiany, i pewnie wiele innych rzeczy przydałoby się młodzieży żeby chciała trenować i w tej dziedzinie promować nasze województwo, ale co tam, nie nie skaczą, nie biegają, ale jaki ładny napis na budynku, ciekawe ile par kolców kosztował, jaką część zeskoku by się zakupiło? Może się mylę, no bo w końcu powstała jeszcze tajemnicza ściana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 28.11.02, 14:10 Sygnalizacja świetlna na warszawskiej z turystyczną-koniecznie,juz tam dosyc osób zginęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 29.11.02, 13:37 Ogłosic przetarg na działke na Ślichowicach pod hipermarket i nie gadać głupot ze tesco i real wystarczą,trzeba brac pod uwage takze opinie mieszkancow,a do tego dochodzi srenio600-800 miejsc pracy w centrum handlowym.Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
machy Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 29.11.02, 15:50 ok. ten teren rzaeczywiscie sie do tego nadaje, ale mysle ze propozycja zbudowania tam ikei byla lepsza. po pierwsze, bo jest to cos nowego. po drugie, ze stworzyloby to miejsca pracy , ale o bardzo malej wartosci placowej. na kims to sie musi odbic, tzn sklepikarze mniej sprzedadza, niektorzy upadna, a wraz z nimi dostawcy ktorzy nie beda mieli komu wozic. to nie jest takie proste jak myslisz.... ostatnio czytalem fajny artykul w necie, znajde go i dam Ci link.. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
dziopal1 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 09.12.02, 20:35 Gość portalu: hey napisał(a): > Ogłosic przetarg na działke na Ślichowicach pod hipermarket i nie gadać głupot > ze tesco i real wystarczą,trzeba brac pod uwage takze opinie mieszkancow,a do > tego dochodzi srenio600-800 miejsc pracy w centrum handlowym.Mało? nie wiesz co mówisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 30.11.02, 11:50 Zgadzam się z Tobą.Każdy głos się liczy.Dobrze byłoby też, by kielczanie chwalili lub ganili osoby zajmujące stanowiska publiczne.Będziemy mieć wówczas obraz ludzi,którzy mają wpływ na nasze życie.W przyszłych wyborach damy temu wyraz.Nie kierujcie się drodzy Państwo przynależnością danego człowieka do partii politycznej.Oceniajmy tych ludzi po czynach po stosunku do drugiego człowieka.Niech nienawiść zejdzie * na dalszy plan* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 30.11.02, 12:00 Najlepiej aby na Slichowicach powstał jakis hipermarket plus jakis sklep z art. budowlanymi typuNomi a do tego jeszcze np. Ikea.Ile to daje łącznie miejsc pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 13:36 Na SLichowicach koniecznie w jak najszybszym czasie powinno powstac Centrum handlowo rozrywkowe,takie jakie chce wybudowac spolka Wit z Krakowa,powinno byc to cos takiego jak Galeria Echo + market budowlany z wyp.wnetrz.Ale zastrzegam ze nie moze to byc obiekt tak brzydki jak real bo teraz takich sie juz nie powinno budowac tylko podnosic poprzeczke coraz wyzej.Wiem ze Echo Inv. chce takze wybudowac centrum handlowe ale zapewne bedzie ono takie jak reszta budowanych w Polsce (zazwyczaj Nomi + Hypernova),ale to sa blaszaki dla ktorych nie ma miejsca na Slichwicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 05.12.02, 23:24 Mieszkam na Stadionie, i jak na miasto wojewódzkie drogi są tu straszne, szczególnie te których nie ma wogóle(chodzi o asfalt). Mieszkam w najnizszym punkcie swojej ulicy, i (co mi narazie nie grozi) po każdym deszczu(takim większym niż kapuśniaczek) zalewa mi podwórko, czasem piwnicę. Do tego, bo woda spłynie sama, z tej piaszczystej ulicy, wraz z wodą płynie piasek, i wszystko inne co znajduje się na ulicy. Muszę to później wywozić spowrotem taczkami(mały deszczyk-1 taczka, średni-2 taczki, duży-4-5 taczek, oberwanie chmury-8-11 taczek), bo gdybym tego nie robił, mimo(albo właśnie dzięki temu) braku asfaltu mielibyśmy tunel dla metra, tylko wrzucic jakiś wagonik i już na peryferiach Kielc jest Metro:), krótko więc, może tak trochę asfaltu na Stadion (dokładniej ul. Tarnowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 06.12.02, 23:52 proponuje abys zalozyl stacje IMiGW. Mieszkajac na Stadionie pewnie jest Cie stac na "wynajem" s...synu sily roboczej, ktora za "one dollars" cost of winko wywiezie jakze uciazliwa wode. Pierdolnij sie w head'a ludzie maja naprawde powazniejsze problemy!!!!! Bez obrazy musisz byc niezle pierdolniety, ale tak to juz jest na tym katolickim swiecie. God Bless You and all of the sixteees year old fan(women) of father Grzybek. Niech Cię hell pochłonie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 07.12.02, 10:33 qwerty- szpital w Morawicy czynny całą dobę,dojedziesz tam autobusem linii 45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 14:46 Do qwerty: szkoda ze nie pofatygowałeś się i nie przeczytałeś mojego postu, nie mówiąc już chyba o całym forum. Po pierwsze, nie życzyłem, sobie żeby ktokolwiek wywoził z mojego podwórka cokolwiek, bo z tym sabie radzę od lat, pisałem o asfalcie na ulicy, który z tego obowiązku by mnie uwolnił. Jeśli niektórzy potrzebują supermarketu, i piszą o tym, to ja mogę napisać o asfalcie. Ten topik jest o propozycjach, i zdaję sobie sprawę że są większe problemy niż asfalt na stadionie, i tego nie wymagam, tylko poddaję pomysł, po to ten temat powstał. Zauważ że pisząc swoją propozycję nie obraziłem 3 grup, Tobie się udało obrazić grupę społeczną, wyznaniową i mnie, i pewnie jeszcze kilka innych(to ze obsmarowałeś mnie to najmniejszy problem, bo jakoś tak mam, że się nie przejmuję tym, co mówią ludzie posługujący się jezykiem takim jak Twój). Dalszego dialogu z prenumeratorem brukowych pisemek nie widzę sensu(taki obraz Ciebie wyłania się z Twojego tekstu...). Udało Ci się? zaistniałeś... przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 07.12.02, 14:53 QWERTY: Ty nawet nie doczytałeś że ja piasek wywożę taczkami, a nie wodę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albi Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 15:03 Nie piszcie o supermarketach i innych tego typu obiektach, bo rada miejska nie ma wpływu na to, aby powstawały one jak grzybki po deszczu. Przyjdzie konkretny inwestor to wybuduje. Wg mnie ważne sa dla mista inwestycje drogowe. Ale nie remonty tylko budowa dróg na nowo. Swiętokrzyskie pozbawione szans na autostrady powinny same zadbać o budowę dróg ekspresowych: konieczne jest wybudowanie wylotówek - przynajmniej dwupasmowych - na Warszawę, Lublin i Łódź. Remont Sienkiewki chodź nie pirorytetowy powinien być kontunuowany. Nie wyobrażam sobie, aby nie odnowić najbardziej zniszczonego fragmentu naszego deptaka między Staszica a Paderewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albi Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 15:10 Kontunuując: trzeba wybudować lub zmodernizowac wiele naszych skrzyżowań, (1maja-jagielońska, łódzka - robotnicza, radomska-manifestu, warszawska - manifestu i wiele innych jeszcze), postawić sygnalizację swietlną w miejscach szczególnie niebezpiecznych. No to władcy miasta Kielc do roboty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie poseł Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 14.12.02, 15:55 Ja proponuje aby Prezydent się choć chwilę zastanowił nad tym co robi. Z tego co zrobił dotychczas wynika,że robi wszystko aby udowodnić ,że co innego obiecywał w kampanii wyborczej a co innego robi teraz. A z faktów to chyba jasno wynika,że "skok" na budżet Miasta już się rozpoczął. Karuzela stanowisk. Zwalnianie ze względu na redukcję etatów i w tym samym czasie zatrudnianie nowych ludzi. Pięknie k... pięknie. Proponuję też, aby Prezydent powiedział co to za "persona" pan Zygmunt Mazur? Jak prasa donosi p.Mazur piastuje już dyrektorski fotel w Urzędzie. Ale oprócz tego to jest Przewodniczącym Rady Nadzorczej w KTBS-ie.Jest też w radzie Nadzorczej MPK i chyba w radzie MPEC. Szkoda, że podczas kampanii Prezydent Lubawski nie mówił nic na temat np. p.Mazura tylko łapał wyborców na nazwisko p.Walczyka. Robienie wody w głowie wyborcom może czasami doprowadzić do ciekawych wniosków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 16:11 Mnie tez zaczyna sie coraz mniej podobac ta postac,wszedzie jedno tlumaczenie ze musi miec pewnych i zaufanych ludzi zeby naprawic to co zastal!!! Mialem wielkie nadzieje zwiazane z jego wygraną ale coraz bardziej martwi mnie decyzja wyborcow.I jeszcze dodatkowo wpycha swoich do rad nadzorczych wszedzie gdzie sie da... Dajcie spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
larsurlich Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 20.12.02, 23:52 Panie Szanowny Prezydencie!!! Byl Pan jednym z szefow Chemadinu, jak po rozlozeniu firmy na lopatki z perspektywy swoich doswiadczen widzi Pan sprawne zazadzanie organizmem miasta Kielce. Czy rozlozenie na lopatki firmy pozwala Panu zazadzac budzetem miasta Kielc ktory nie jest prywatnym folwarkiem. Co zrobil Pan razem z zzona aby uratowac egzystencje Chemadinu. Odpowie Pan pewnie, ze niewiele mogliscie oprocz dbania o wasze kat.interesy. ale na Bo ga ze przeciez na ul. Okrzei istniej firma Chemadin Export. Moze poprosi Pan Krzysztofa Pieczytnskiego o lekcje robienia dobrej miny do zlej gry. Zycze Panu jak najlepiej ale byl pan przeciez juz gospodarzem naszego wojewodztwa i co pan uczynil dobrego dla niego. oto jest pytanie? bez sensu sa wysuwane jakikolwiek propozycje dla pana. Juz sie pan wykazal.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 15.12.02, 21:54 Gość portalu: hey napisał(a): > Macie jakieś propozycje dla nowego prezydenta?Coś należy zmienić w > Kielcach,coś nowego zrobić?Wpisujcie się,może ten "głos ludu" zostanie > dostrzeżony.. Odpowiedz Link Zgłoś
delta3 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 16.12.02, 08:56 Drogi ! Drogi zdecydowanie ! Ja przyjrzałbym sie ciężkiej pracy MZD.Niektórym urzędnikom trudno oderwać się od biurka i swoje arcymądre decyzje podejmują nie opuszczajac pomieszczeń służbowych. Za nic mają ludzi i ich problemy.Omija je dając pokretne i odpowiedzi.Spychotechnika to dziedzina opanowana przez nich do perfekcji. Ciagle i z uporem wracam do sprawy ul.Piekoszowskiej - usytuowania tam drogi krajowej ,wylotówki na Czestochowe. To rozbój w biały dzień , zwazywszy ze równolegle biegnie droga o dobrym standardzie , która stoi pusta. Nie wspominając o tym że do tego pieknego miasta mozna dojechac kierujac sie przez Bialogon czy Miedziana Gorę. Niemoc w zakrsie reorganizacji ruchu w tamtym rejonie jest zaiste ogromna.MZD zwala cała odpowiedzialnosc na Semik Woj. ten zaś na prezydenta.I wszystko to za grube pieniadze podatników. Moze nastepna tragedia sprawi ze panowie z MZD zajma sie ta sprawa a moze i to nie przerwie ich spokojnego snu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 16.12.02, 21:00 Kochany Panie Prezydencie! W jakiejś wolnej chwili proszę zajrzeć na ul.Bodzentyńską,to przecież tak blisko Ratusza.... .Została pięknie zrobiona jezdnia ulicy.Proszę nie zatrzymywać się w pół drogi i zrobić również nowe chodniki. To tylko ok.150 m,a jak ładnie by wyglądało... To by naprawdę odmieniło wygląd naszej ulicy.Proszę niech Pan nie dopuści do robienia prowizorki i kładzenia ponownie starych ,pokruszonych i połamanych płyt chodnikowych.Jest niepowtarzalna okazja doprowadzenia remontu ul.Bodzentyńskiej do końca.-Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 23:28 Połoza nowy chodnik ale dopiero na wiosne bo chyba wodociagi nie mialy nie pieniedzy na zrobienie wszystkich robot w tym roku i sie przeciagnie to na rok przyszly (przynajmniej wydaje mi sie ze tak czytalem) Odpowiedz Link Zgłoś
nori Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 18.12.02, 22:12 Jurek od dluzszego czasu sledze Twoje wynurzenia. dla mnie jestes FANTASTYCZNY!!!Jezeli jak widzisz powyzej masz moj emil kto wie moze wyjsc z tego cos very fantastic. A teraz powaznuie uwazam cie za: like spik engliszmen very handsom twoj ton wypowiedzi jest taki WLADCZY brrrrrr(to z podniecenia) no podpowiedz mi mam nadzieje, ze jestes wysoki, jestes blondynem, nie masz nalogow ale oczywiscvie masz stala prace oraz chdzisz na rekolekcje bo ja uczeszczam do sw. trojcy. moze ten emil jest zbyt bezposredni ale czuje ze jestes tym na ktorego tak dlugo czekam. Nastepny ruch nalezy do ciebie. teraz czyta nas prawie cala Polska.Czekam twoja NORI. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA 19.12.02, 00:53 nori napisa?(a): To mialy byc propozycje dla prezydenta, a nie dla Jurka Zazdrosny Stefan > Jurek od dluzszego czasu sledze Twoje wynurzenia. dla mnie jestes > FANTASTYCZNY!!!Jezeli jak widzisz powyzej masz moj emil kto wie moze wyjsc z > tego cos very fantastic. A teraz powaznuie uwazam cie za: like spik engliszmen > very handsom twoj ton wypowiedzi jest taki WLADCZY brrrrrr(to z podniecenia) > no podpowiedz mi mam nadzieje, ze jestes wysoki, jestes blondynem, nie masz > nalogow ale oczywiscvie masz stala prace oraz chdzisz na rekolekcje bo ja > uczeszczam do sw. trojcy. moze ten emil jest zbyt bezposredni ale czuje ze > jestes tym na ktorego tak dlugo czekam. Nastepny ruch nalezy do ciebie. teraz > czyta nas prawie cala Polska.Czekam twoja NORI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.satbit.pl 05.02.03, 22:24 proponuję reorganizację sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach ulic: warszawskiej i jesionowej, ściegiennego i ogrodowej, warszwskiej i aleji 1000lecia PP, żelaznej i żytniej. chciałbym żeby na tych skrzyżowaniach zorganizowac pieprzone lewoskręty kierowane sygnalizacją świetlną bo co chwila dochodzi tam do stłuczek a na żelaznej na jednej zmianie świateł przejeżdżają 3 samochody na wprost i 1 a jak jest ryzykant to 2 skręcające w lewo. no chyba że naszym władzom marż się takie korki jak w wielkich miastach to można tej sygnalizacji nie ruszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 212.160.192.* 07.02.03, 12:32 Prezydent powinien zadbać o chodnik na ul. Warszawskiej (końcowy odcinek). O ile pamiętam to w wywiadzie dla jednej z lokalnych gazet go obiecywał. Dzisiaj nie dało się tamtędy przejść (miejscami śnieg do pasa!!!), a nie tylko zimą są problemy z pokonaniem tego odcinka. Błoto, kałuże... I pomyśleć, że jeździ tą ulicą do domu poseł, lider kieleckiego SLD. Prawdopodobnie nigdy nie szedł poboczem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 17:38 Myślę p. Prezydencie że może wziąłby Pan się do roboty, bo poza zwalnianiem ludzi z różnych stanowisk w Kielcach od trzech miesięcy (tak jest Pan juz 3 miesiace) w naszym mieście nic się nie dzieje -a tak dużo jest do zrobienia. Chyba że pomylił Pan swoją funkcję to trzeba szybko zrezygnować aby nie okazało się że Kielce to typowa za sprawą prawicy Polska C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 14:15 Proponuję odwiedzenie strony UM Kielce. Powitają was piękne pasiaki, które przyprawiają o ból głowy i mroczki przed oczami, a także piękny basen, który stoi przed budynkiem UM w Kielcach. P.S. Przed wyborami Pan Prezydent obiecał, że jak wygra wybory pozbędzie się tego cudu architektury, teren zaora i wybuduje rynek z prawdziwego zdarzenia. Może należy zacząć od strony internetowej??? Poza tym dlaczego kursor myszki na linkach zmienia się w jakieś dziwne strzałki? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Nie wiadomo na początku czy zaznaczony został właściwy odnośnik czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 14:23 Na stronie internetowej www.republika.pl/s2002kielce/ znalazłem program wyborczy Pana Wojciecha Lubawskiego. Zainteresowałem się szczególnie następującym punktem: - „Preferowanie i wspieranie rodzimego potencjału produkcyjnego i usługowego w pozyskiwaniu przez niego zamówień finansowanych lub współfinansowanych przez samorząd”. Zgodnie art. 4 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 10 czerwca 1994 roku o zamówieniach publicznych (t.j. Dz. U. Nr 72 poz. 664 z 2002r.) ustawę stosuje się do zamówień publicznych udzielanych przez jednostki sektora finansów publicznych w rozumieniu ustawy o finansach publicznych. Powyższy tekst programu wyborczego narusza cytowaną wyżej ustawę w art. 27d pkt. 2 który nie dopuszcza przy wyborze oferenta stosowania kryteriów oceny ofert, które dotyczą właściwości dostawcy, czy wykonawcy, czyli są kryteriami podmiotowymi. Taki zapis programu wyborczego narusza również art. 16 ustawy tj. zasadę równego traktowania wszystkich podmiotów ubiegających się o zamówienie publiczne i prowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia w sposób gwarantujący zachowanie uczciwej konkurencji. Chciałbym przytoczyć również wypowiedź Pana Prezydenta jakiej udzielił na zakończenie konferencji prasowej dnia 24 września 2002r., że po wygranych wyborach będzie „punkt po punkcie” rozliczał z kolejnych zobowiązań wyborczych („Słowo Ludu” z 25 września 2002r. „Program bez fajerwerków” www.republika.pl/s2002kielce/prasa.shtml ). Jestem ciekawy czy Pan Prezydent realizuje nadal swój program wyborczy szczególnie w wymienionym przeze mnie wyżej punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie poseł Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 20.02.03, 20:22 Ja proponuję aby się Pana Lubawski wyprowadził z Kielc. To jest propozycja nie do odrzucenia. Takiego "fachowca" Kielce się doczekały ,że najprawdopodobnie na koniec kadencji Lubawskiego (a mam nadzieje, że nastapi to szybciutko) Kielce będą miastem kategorii Piotrkowa . Tak więc proponuję aby Lubawski stad sie wyniósł bo tyle "jaj" i numerów nawywijał ,ze przerósł w głupocie Borkowskiego co najmniej od trzy głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezydent Sobowtor Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.sympatico.ca 22.02.03, 15:09 Kochani ludzie, prosze sie odczepic od naszego ukochanego prezydenta. Myslicie, ze on nie ma co robic tylko latac po miescie i chodniki ukladac, jezdnie naprawiac i temu podobne akcje dla waszej przyjemnosci. Pan Prezydent nie po zostal wybrany, aby pracowal. Najpierw musi sie przyzwyczaic do fotela, a jak sie zmeczy z przyzwyczajania to pojdzie sobie na kawe, bo sekretarki teraz kawy nie podaja, bo tez sa na kawie lub pudruja noski. Jakis tam czepai sie Piotrkowa - zjmij sie soba i tym co robisz - chyba masz za duzo czasu tak samo jak ci inni co tylko szukaja roboty dla naszego ukochanego Prezydenta. Zakonczcie te wasze dyrdymalki i propozycje co Prezydent ma robic. Czyzbyscie nie wiedzieli, ze od samej funkcji i siedzenia w fotelu kazdego dnia tylko go glowa boli a wy jeszcze chcecie zeby cos wam zrobil. Dajcie czlowiekowi spokoj, bo od czytania tych propozycji to sie jeszcze spoci i bedzie musial sie wykompac i moze sie przeziebic i zachoruje a po co nam chory prezydent, no po co - powiedzcie sami. Przyjemnego prezydentowania zyczy - Prezydent Sobowtor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas8@o2 Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 07:56 Proszę zaintersować się Panie Prezydencie handlem w części miasta w którym również Pan mieszka czyli na oś. Pod Telegrafem czy Ostogórka. Na tam żadnego sklepu samobsługowego najblizy większy sklep jest na Barwinku. Czy nie należałoby sciągnąć jakiegoś inwestora nie mówię o duzym hipermakecie ale choćby Biedronka, Społem czy Groszek. Czekamy bardzo na te sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eViva TAK JEDNĄ - STĘPIEŃ WRÓĆ!!!!!! IP: 100.1.1.* 19.03.03, 15:36 I WYGOŃ TEGO WĄSATEGO ŻYDA TAM GDZIE JEGO MIEJSCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: *.twins.pk.edu.pl 02.04.03, 13:45 Lubawski! Wynos sie z Kielc jak najsszybciej ze wszystkimi swoimi przydupasami z Koza na czele, ktory jest zwyczajnym kryminalista. Spierdalajcie wszyscy z Kielc, bo to miasto bedzie juz niebawem pod krakowska wocha, co jest chyba marzeniem tego durnia Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olob Re: PROPOZYCJE DLA PREZYDENTA IP: 80.48.119.* 03.05.03, 19:28 Bolo uderz się w czolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Lubawski! Wynos sie z Kielc! IP: *.twins.pk.edu.pl 02.04.03, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś