Dodaj do ulubionych

Hotelowy boom w Kielcach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:50
Dziwna sprawa z tymi hotelami. Developer który otrzymał zgodę na budowę hotelu
przy kieleckim zalewie odstapił od pierwotnego celu ponieważ wg jego wersji w
naszym mieście jest za dużo miejsc hotelowych. I tak budynek będzie zawierał
apartamenty a kielczanie nie będą mieli w tym miejscu dostępu do plaży, chyba
że miasto wykupi od sprytnego developera uprzednio sprzedaną działkę. Tak się
robi interesy
Obserwuj wątek
    • Gość: marek p. Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:53
      MAC Edukacja - prężna spółka i wszechstronni ludzie. Gratuluję i życzę
      powodzenia :)
      • Gość: etam Sami o sobie piszecie pochwały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:10
        ??
    • jurek_inw Re: Hotelowy boom w Kielcach 11.08.06, 12:07
      Budujac apartamentowiec masz natychmiastowy zarobek, a przy hotelu czekasz
      kilka lat az inwestycja sie zwroci. Budowa mieszkan jest troche krotkowzroczna,
      bo zarobisz raz, a porzadnie. W przypadku hotelu zarobek jest na dlugie lata.
      • Gość: babetka Jestem oczarowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:10
        jurek_inw napisał:

> Budujac apartamentowiec masz natychmiastowy zarobek, a przy hotelu czekasz
        > kilka lat az inwestycja sie zwroci. Budowa mieszkan jest troche
        krotkowzroczna,
        >
        > bo zarobisz raz, a porzadnie. W przypadku hotelu zarobek jest na dlugie lata.

To jest myśl genialna. Aż mnie dreszcze przechodzą :)
        • jurek_inw Re: Jestem oczarowana 11.08.06, 15:28
          Przy Twoim umysłowym "polocie" to i tak dobrze, ze cos zrozumialas/es
          • Gość: babetka Re: Jestem oczarowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:36
            Twój wywód jest genialny. Powinni Ci dać nagrodę Nobla z ekonomii.

Powiedz mi tylko jedno dlaczego lepiej żeby nakłady z zyskiem zwracały się w
            ciągu lat dziesięciu zamiast w ciągu jednego roku?

A jak z kwestią ryzyka?
            Jeżeli np. targi upadną za dwa lata i nie będzie chętnych na hotel i hotel
            zacznie przynosić straty i stanie się ruiną to też będzie korzystnie?
          • Gość: babetka Jurku, tytanie intelektu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:46
            A z tym umysłowym polotem i tym, że coś zrozumiałam to chciałeś:

- wyrazić uznanie dla mojej inteligencji,
            - zakpić ze mnie,
            - pozostać w wierze w genialność swojej myśli,
            - przyznać, że twoja myśl jest bredzeniem matołka?

No jak, geniuszu?
    • Gość: woj Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:19
      Babetka ostatnio nie zdarzylem Ci odpisac prosze:

pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm
      pl.wikipedia.org/wiki/Nazizm
      o nazizmie "Szczególnie zdecydowanie atakowano działaczy marksistowskich, komunistycznych oraz socjaldemokrację."

takze to ze UE to twor nazistowko-komunistyczny jak powiedzalem samo z siebie sie wyklucza zwlaszcza pod postacją demokracji... to tak jakbys mowila ze biale z czarnym daje żółte
      • Gość: babetka Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:16
        No i jak mają pisać skoro chcą wmówić, że faszyzm to prawica?

Ale fakty pozostają faktami - faszyzm to system lewicowy bliżniaczy komunizmowi
        i wcale sobie nie zaprzeczają, a UE jest prostą kontynuatorką idei Hitlera.
    • Gość: woj Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:22
      a co do tego tematu to dobrze ze powstaja hotele zawsze przybedzie troche miejsc pracy:)
      • Gość: babetka Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:17
        A czy ja napisałam, że to źle?
    • Gość: marciner Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:09
      Ten hotel w nowowybudowanym budynku przy ul.Paderewskiego ma chyba sie nazywać
      CITI bo napis na dachu to " CITI PARK ". A wogóle co to oznacza?
    • Gość: erman Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:21
      Może warto jeszcze wspomnieć uroczą trzygwiazdkową MAGNOLIĘ w Zgórsku. Polecam.
      Szczególnie kuchnię!
      • Gość: Mario Re: Hotelowy boom w Kielcach IP: *.leszcz.net 12.08.06, 00:12
        O, widzę że magistracca biurwa, Babetka, wróciła z urlopu i znów się wypowiada
        na kazdy temat.
        • Gość: babetka Miły Marysiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:15
          Podziwiam Twoją przenikliwość i elokwencję :)

Całuski brutalu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka