Dodaj do ulubionych

Co Wel tak naprawdę zrobił?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:47
Mysle od dluższegoo czasu nad tym pytaniem i wielkiej odpowiedzi nie znajduję!
Mysle,że jestem trzeźwo patrzącym osobnikiem na świat i nie widzę zbyt wiele
dobroci.A pamiec mam dobra i z przeszłości tez nic dobrego!Wel krzyczy na
komunistów,że przez 50 lat nic nie robili i wszystko xle ale ile On ma lat?
czy nie uczestniczył w tym budowaniu?Czy Chemar,którym zarzadzał ledwo nie
dyszy?Nie słysze o inwestorach w Kielcach,nie ma poprawy bezpieczeństwa-nawet
na sienkiewicza kradna jak chcą i co chca(ostatnio plac artystów okradli).O
lotnisko krzyczy a premier powiedział,że szans nie ma!remont Sienkiewki
zaczęli komuniści,zalew miał być powiekszony -ale jak jak tam są zabudowania
a ostatnio nawet na plaży???Czytałem program Samorządu 2002 i jego realizację-
oj wiele tam nie ma!
No i mam problem na kogo głosować w tych wyborach....
www.um.kielce.pl/download/Z2Z4L2tpZWxjZS9wbC9kZWZhdWx0X29waXN5LnYwLzEyMi8xLzE/raport_2005.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: ZUZA Re: Co Wel tak naprawdę zrobił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:24
      nie Chemar a Chemadin a ponadto Ci co sie wykształcili dzieki komunie jak oni to
      zwią teraz plują na tamte czasy.
      Dzięki czemu powstało tyle dawniej budowli ,zakładów,miejsc rekreacji itp
      w tej zapyziałej komunie ? a teraz z byle czego to juz wielkie halo/pomniki-a
      stare zrzuca sie z piedestału jak Hunowie a nie cywilizowani ludzie
      Tym co sie tu nie podoba to wyjeżdzają i z tamtejszej perspektywy pluja wstecz
      /vide Filipek z Canady/ W myśl przysłowia zapomniał wól jak cielęciem był.
      • Gość: babetka Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:34
        Znać w Tobie kretynizm właściwy członkom SLD.
        Kwestii wykształcenia nie podnoszą już obecnie nawet debile z SLD. Bo widać
        gołym okiem, że obecnie kształci się więcej osób niż za tzw. socjalizmu.
        Gdyby nie władza ludobójczej PZPR, to byłoby tak od lat czterdziestych.

Druga Twoja teza jest także właściwa debilom z SLD. To o tych zakładach
        budowlach itp.

Znów zakładasz, że gdyby ni8e ludobójcza rządy PZPR, to ludzie mieszkaliby w
        ziemiankach i nic by się budowało. A to jest błąd. Bo wystarczy spojrzeć na
        kraje kapitalistyczne, które pozostawiły nas daleko w tyle.

Zuziu!

Odetnij się od ludobójców z PZPR i kretynów z SLD.
        • Gość: zuza Re: Miła Zuziu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:36
          żal mi Ciebie Babetko iz masz tak mały zakres słownika języka ojczystego !
          Znasz tylko :kretyn,debil,członek,.
          Widac gólym okiem iz kształci sie więcej ludzi niż za tzw socjalizmu-na
          uczelniach płatnych /przyjmujacych tych co maja mamonę a wiedzy ni chu-chu/
          i poziom wykształcenia leci w dól.
          Reforma szkolnictwa na wzór zachodni co dała ?
          Zanikanie zawódów ,produkcja tępaków co nie maja podstawowej wiedzy z geografii
          a matematykę zanaja tylko z kalkulatorem nie mówiąc o wiedzy z podstaw języka
          polskiego/słownictwo,ortografia,składnia,gramatyka/
          Goniąc mamonę rosną nam w siłę nowe tabuny "pracowników" i biorców
          pieniędzy /zasiłki,pseudo renty,wczesniejsze emerytury/ a urzędnicy rosna w
          potege mimo informatyzacji i jest wspaniale Babetko.
          Mam pytanko do Ciebie co cie źraziło do czasów PRL-u przecież lata młodości tam
          posiałaś i języczka sie nauczyłaś tego tak nie lubianego przez Ciebie a teraz
          potrzebnego w biznesie ?
          • Gość: babetka Re: Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:41
            Wiele mnie zraziło.

Zraził mnie np. morderca i gnój Jaruzelski.

Zraziły mnie parszywe gnidy z PZPR i ich władza.
            • Gość: as Re: Miła Zuziu! IP: 82.139.11.* 08.09.06, 11:49
              Po slownictwie widac chowanie w rynsztoku. Czy sloma w butach nadto nie uwiera?
              • Gość: babetka Re: Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:52
                Gość portalu: as napisał(a):

> Po slownictwie widac chowanie w rynsztoku. Czy sloma w butach nadto nie
                uwiera?

Misiu!
                Czy masz na myśli Włodzimierza Stępnia, który w dniu 01.09.2005r. popełnił
                przestępstwo pojąc wyborców alkoholem?
            • Gość: zuza Re: Miła Zuziu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:39
              Babetko w chwili szczerości wyznaj kto w twoiej rodzinie był w PZPR w wg Ciebie
              jest gn.... ? Moze tatusiek,mamuska a dziadek z kazdej strony ?
              • Gość: babetka Re: Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:44
                Niestety miła Zuziu - nikt z mojej najbliższej rodziny nie był w PZPR.
              • Gość: babetka Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:49
                Po prostu w mojej rodzinie panowało przekonanie, że zapisując się do PZPR
                zostaje się skur...ynem.
                • Gość: babetka Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:55
                  Powiem więcej - obecnie mam przekonanie, że ktoś, kto zapisuje się do SLD,
                  SdPl, UP, PD itp. także jest...

Wiesz już kim miła Zuziu?
          • Gość: babetka A Robert Siejka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:51
            ukończyłby wyższą szkołę w socjalizmie skoro był wtedy taki wysoki poziom?

Bo obecnie przy niskim poziomie ma problemy. A może Rober Siejka nie ma główki
            do nauki i dlatego nadaje się na szefa SLD?
          • Gość: as Re: Miła Zuziu! IP: 82.139.11.* 08.09.06, 11:52
            Daj spokuj, szkoda z bydlem dyskutowac...
            • Gość: babetka Re: Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:54

> Daj spokuj, szkoda z bydlem dyskutowac...

Właśnie!!!
              I dlatego nikt nie dyskutuje ze Sławkiem Kopycińskim, Robertem Siejką lub
              Włodzimierzem Stępniem, który popełnił w dniu 01.09.2005r. przestępstwo pojąc
              wyborców alkoholem.
              • Gość: as Re: Miła Zuziu! IP: 82.139.11.* 08.09.06, 11:58
                Jak zdarta plyta...Beton po prostu...
                • Gość: babetka Re: Miła Zuziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:00

> Jak zdarta plyta...Beton po prostu...

Zgadzam się z tym, że Kopyciński, Siejka, Stępień, Zaborek i inni to zdarta
                  płyta i beton.
                • Gość: o.s. Re: Miła Zuziu! IP: *.pu.kielce.pl 11.09.06, 15:21
                  ja bym dodał: A Kartagina powinna zostać zburzona!!
        • oryganion1 Re: Miła Zuziu! 08.09.06, 12:04
          wystarczy popatrzeć na Niemcy - po wojnie to była jedna wielka ruina, straty w
          ludziach ogromne - zabitych jedna piata narodu - drugie tyle rannych i kalek, głod!!
          ale byli juz w innym swiecie i nie zadna pomoc amerykańska - to była kropla w
          morzy ale system gospodarczy
          nie zadne tam cechy narodowe Niemców ale zdrowa gospodarka i udział w światowej
          wymianie gospodarczej
          proste
          az trudno uwierzyc ze sa jeszcze ludzie którzy sadzą że to dzięki komunistom
          mamy to czy owo
          a mało kto nie mówi co straciliśmy
          chyba jednak najbardziej ucierpiał po prostu mózg co po niektórych
          tak jakby po naszej stronie kurtyny trwał nieustanny rozwój a reszta sie cofała!!!
          rzeczywiście piosenka ze znanego filmu radzieckiego - zaczynająca się od słó -
          "ja drugoj takoj strony nie znaju gdzie tak szczastliwo żywiot cziełowiek"
          pasuje do tego wariatkowa jak najbardziej
          • Gość: babetka Panie Oryganion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:06
            Wiem, że ludzie potrafią się zmienić.
            Pani jest tego przykładem.

Pozdrawiam :)
            • Gość: Andrzej Re: Panie Oryganion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:53
              A co było przed II Wojną?Mieli nie oddać guzika ,a rzucali całe
              mundury.Ciemnota ,zacofanie taka jak teraz wśród słuchaczy pewnego radia. Czym
              Polska w dwudziestolciu międzywojennym tak zasłynęła.Ciemnogród dalej trwa.Na
              przemianach w Polsce dobrze wyszli robotnicy?Jaki jest poziom kształcenia
              obecnie w szkołach (wyższych uczelniach )prywatnych?Co nam Ameryka ,czy Anglia
              pomogła po wojnie?To co tu wypisujecie to jest właśnie skutek waszej ignorancji
              i brak znajomości histori Polski.Polecam zamiast przy komputerze poczytać
              trochę.
    • agaroba5 Re: Co Wel tak naprawdę zrobił? 08.09.06, 12:15
      A co Ty taki ciekawski jesteś? Na pewno coś zrobił. Miliony wyborców ... no
      dobra przesadziłam , tysiące wyborców .. (też za dużo), setki wyborców ..
      (znowu chyba zgrzyt) - niech będzie dziesiątki wyborców nie mogą się przecież
      mylić w pozytywnej ocenie jego działań.
    • oryganion1 Re: Co Wel tak naprawdę zrobił? 08.09.06, 12:15
      to nie tylko on jest odpowiedzialny - bądżmy sprawiedliwi - od początku
      najważniejsza sprawą alo jedna z najwazniejszych sa INWESTORZY - trudno sobie
      wyobrażić rzeczywisty rozwój miasta - a ich nie ma mało tego tepi sie jak moze
      kazdego, ktory ma pomysl Prywatne firmy nie inwestują pieniędzy w Polsce i
      Państwo a właściwei kasta beneficjantów zrobi wszystko aby nie inwestowali - no
      chyba że to przejdzie z korzyścia dla beneficjantów materialna lub polityczną
      w takim państwie nikt nie zainwestuje - korupcja zniszczy wszystkich
      a juz traktowania np miejscowych jak obcych i wrogich przekracza wyobrażnie
      tak jest zawsze jak władże traktuje sie jak podział łupów
      doszlo do tego ze nawet mający pieniądze wola inwestowac na Ukrainie!!!!
      niz w Polsce!! -

Dlaczego - to jest właśnie klucz do zmiany
      póki co najbardziej przedsiebiorczy a nie mający ojców chrzestnych wyjeżdzają -
      jeszcze troche a nie będzie miał kto płacić ZUS-u , Podatków - i wtedy
      zobaczycie piekna katastrofę
    • Gość: babetka Lewica, kultura i chu.je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:45
      Jak to jest z tą kulturą na lewicy?

Obrazuje nam to przykład zeznań przed sądem członka z SLD Jasia Gierady.
      A Jasio Gierada zeznawał o stosunkach Jurka Suchańskiego z Andrzejkiem Jagiełłą
      i mówił tak:

„Zapytałem Jagiełłę, czego chciał Suchański. Poseł zdenerwowany
      odpowiedział: "Zobacz, Jasiu, jaki ch.uj. Kazał mi powiedzieć, że Długosz do
      mnie dzwonił w sprawie tej afery, a Długosz przecież do mnie nie dzwonił”.
      • Gość: netkiel Re: Lewica, kultura i chu.je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:58
        A co ma komuna do tego co Wel zrobił dla Kielc???Chyba nie wiele zrobił skoro
        dyskutujecie tylko o komunistach.A On dwa pomniki postawił,grunt na
        Ślichowicach opchnął,grunt przy zalewie opchnął,rozmawia już 4 lata z
        inwestorami i jak mówi,ze będzie lotnisko to oni chcą z nim dalej rozmawiać...A
        J.Kaczyński powiedział,że lotniska nie będzie i komu wierzyć???
        • Gość: mufka Re: Lewica, kultura i chu.je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:16
          Jedno zdanie w kwestii formalnej drogi netku, otóż Pan Kaczyński w sprawie
          lotniska nie powiedział nic takiego o czym tu piszesz wręcz odwrotnie,
          powiedział że lotnisko być musi tylko w perspektywie kilku-kilkunastu lat a rok
          2010-11 wypada jak to się zwykło mawiać potocznie za kilka lat
          • Gość: ala Re: Lewica, kultura i chu.je IP: 82.139.11.* 11.09.06, 19:37
            Mufko, jedno zdanie w kwestii formalnej również. Otóż pan Kaczyński w sprawie
            lotniska powiedział, za 10 lat - to raczej rok 2016. I owszem powiedział
            również, że w CK na razie takich perspektyw nie ma - bądź dzielna, na pewno uda
            ci się z tym stwierdzeniem pogodzić.
            Do dyskusji pewnie powrócimy. Mam nadzieję, że nie przy okazji następnych
            wyborów, tylko jednak szybciej. Może gdy władze jeszcze raz zapoznają się z
            ekspertyzami dotyczącymi Masłowa.
            • Gość: mufka Re: Lewica, kultura i chu.je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:53
              Zachęcam cię do ponownego przeczytania tej wypowiedzi Pana Premiera tylko tym
              razem postaraj się zrozumieć co on mówi
              • Gość: ala Re: Lewica, kultura i chu.je IP: 82.139.11.* 12.09.06, 08:31
                Droga mufko: specjalnie dla ciebie cytat z p. Kaczyńskiego:
                Lotnisko w Kielcach nie należy do podstawowej sieci lotnisk w Polsce. Miasto
                nie zgłaszało dotąd roszczeń w tym zakresie (...) Słowem takiej szansy dla
                Kielc teraz nie ma.
                Jest to jednak ważne miasto, stolica regionu, zatem lotnisko w ogóle być tu
                powinno. (...) Dziś budowa lotniska Kielce może się wiązać z trudnościami, ale
                za kilka... może za 10 lat jego powstanie byłoby bardzo pożyteczne.

Słoneczko, jasno wynika z tego, to co napisałam wcześniej: 1. na razie miasto
                perspektyw o jakich piszesz nie ma; 2. jednak za 10 lat.

Przeczytaj teraz sobie jeszcze raz, ze zrozumieniem mam nadzieję, i może
                postaraj się, aby sympatie polityczne, bądź osobiste nie przesłaniały ci
                perspektywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka