Dodaj do ulubionych

artykul we wprost

05.12.06, 09:49
www.wprost.pl/ar/?O=97650
fajny artykul, taki troche przerysowany jakby na zamowienie
a jednak dobrze ze jest, promocji miasta nigdy za wiele tym bardziej ze o
kielcach pisze sie w prasie malo (jesli juz to w negatywnym kontekscie)
Obserwuj wątek
    • Gość: WRX Re: artykul we wprost IP: 81.219.212.* 05.12.06, 09:56
      Bardzo ładnie, że KIELCE doceniają. Osobiście uważam, że KIELCE to jedno z
      najpiękniejszych mast w Polsce! Jestem dumny ,że zaczynają się dynamicznie
      rozwijać. OBY TAK DALEJ!
      • ikser Re: artykul we wprost 05.12.06, 12:31
        Stadion i hala. Czy to jest rozwój miasta? Jak rozumiesz rozwój?
        Według mnie artykuł "Wprost" był pisany na podstawie jednostronnych danych.
        Gdybyśmy nie byli potęgą emigracyjną, a miastem do którego ściągają młodzi i
        zdolni zgodziłbym się z rozwojem. Teraz się cofamy!
        • Gość: WRX Re: artykul we wprost IP: 81.219.212.* 05.12.06, 14:20
          aaa, nie chce mi się gadać. Nie ma sensu.
      • Gość: dar Re: artykul we wprost IP: *.dsl.bbeyond.nl 06.12.06, 19:27
        Gość portalu: WRX napisał(a):

> Bardzo ładnie, że KIELCE doceniają. Osobiście uważam, że KIELCE to jedno z
        > najpiękniejszych mast w Polsce! Jestem dumny ,że zaczynają się dynamicznie
        > rozwijać. OBY TAK DALEJ

I co z tego ze jest jednym z najpiekniejszych jak nie ma firm które by placily
        w miare godnie(2000 netto.
        Jakos autor pominal temat dlaczego tylu kielczan wyjezdza na Slask, do W-
        wy,Poznania, Irlandii,anglii itp.
    • Gość: czytelnik "Wprost" nie do uwierzenia ! Lukier !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:34
      Przyjezdnym reporterom, wpadającymn do miasta na godzine rozmowy z autorem
      wyborczego sukcesu ( kłaniamy sie 72 -procentom głosujacych za W.L. ), mozna
      wiele wmówić, nawet głupot ( podważających znajomość przez autora sukcesu
      realiów w świecie ) i przekazac nieprawdziwych informacji.Nic dizwnego,że
      mieszkańcy Kielc, którzy widzą ten blichtr na nędznej, brudnej zaśmieconej,
      smrodliwej tkance miejskiej, i jak czytają o megalomani autora sukcesu i chęci
      budowy lotniska, a już księżycową i kosmiczna bzdurą jest uzdrawianie
      komunikacyjnej zapaści miasta poprzez tunel "północ-południe", nie wiedzą czy
      juz czy jeszcze za rok trzeba się będzie rzucić do Silnicy z radości a
      jednocześnie ze złości na tak szatańskie pomysły !Młodszym pozostaje wybrać
      kraj na obczyźnie i wyjechac do pracy i zyć na Zachodzie.Bo tu pozostaną
      pomniki, Sienkiewicza w gminnym obrazie, archaiczny stadion i hala takowa,
      parkingi pietrowe, tunel pod katedra, muzea bez zwiedzających,brudne ulice,
      wyludnione centrum miasta po zamknieciu ruchu pojazdów, a ozdoba każdego
      zakątka będą żebracy...Bo nawet gosci i turystów nie będzie, bo prezydent chyba
      przejrzał nma oczy i zrezygmnowął z podstawowego hasła w swej poliutyce
      rozoowjowej miasta - czyli z turystyki.Będzie sport, kultura i usługi ( czytaj
      żebractwo i obsługa nielicznych bogatych panów .
      • Gość: frania niania Re:Lukier?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:48
        W ogóle mi ten <lukier> nie przeszkadza, mało tego, nawet tytuł, z którego
        cytujecie(nie jestem czytelnikiem "Wprost"). Dobrze, do cholery,że coś
        pozytywnego piszą o Kielcach,że coś zaczyna się zmieniać w wizerunku miasta, i
        że nawet taki "opiniotwórczy" tygodnik to zauważa. Bo też trzeba być
        ślepym,żeby nie widzieć, ile się zmieniło w ciągu ostatnich kilku lat.
        • Gość: ciekawa Re:Lukier?! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 05.12.06, 16:59
          No ile ? Co z bezrobociem ? Ile powstało nowych stanowisk pracy ?O ile wzrosły
          dochody ludności ? Czy zmniejszyła się ilośc osób korzystających z pomocy
          społecznej ? Czy zmniejsza się ilośc dzieci wymagających zastępczej opieki?
          Takie dane prezydenci innych miast zamieszczają w swoich sprawozdaniach
          corocznych...np. w Lublinie..Proszę o info .gdzie należy tych danych
          szukać.Znalazłam tylko rejestr podrózy służbowych zagranicznych tzn . na nasz
          koszt.
        • ikser Re:Lukier?! 05.12.06, 17:06
          Co takiego zmieniło się w ciągu ostatnich lat na lepsze franiu nianiu?
          Dziury w drogach coraz głębsze! Budownictwo komunalne LEŻY!
          Jaki nowy inwestor zawitał do Kielc? Mam na myśli poważnych inwestorów nie
          korporacje handlowe, które nawet z takiej biedy wycisną zysk.
          Jakie mielibyśmy bezrobocie gdyby młodzi,zdolni i wykształceni nie wyjechali
          stąd? Bezrobocie i tak rośnie.
          Nie podniecaj się fałszywą prasą. Na dobrą opinię trzeba zapracować.
          Propagandę sukcesu już kiedyś poznałem.:(
          • Gość: Filip Re:...mentalnosc kreuja media...nie polskie w dod IP: *.dsl.bell.ca 05.12.06, 20:16
            ...dobry poprawiajacy moj dzisiejsze samopoczucie artykul...dziekuje..
            ...szkoda tylko ze nie wspomniano na moj temat...Filipa opacznosciowca Kielc z
            Kanady....no ale przeciez takimi "Tyminskiemi"...to my sie brzydzimy...
            ...a jednak to mentalne zadupie powala...czy kiedykolwiek i choc troche
            zblizymy sie swym otwartym rozumowaniem do Anglikow, Niemcow, Francuzow,
            Azjatow...w ostatnich latach bardzo agresywnych w podboju swiata...?

...skopiemy sie jak tego sobie zycza media pseldopolskie....czy pojdziemy
            razem...?
            • Gość: Filip Re:...mentalnosc kreuja media...nie polskie w dod IP: *.dsl.bell.ca 05.12.06, 20:22
              ...i lepiej zeby nigdy nie byla...bo co swoje to swoje...

finanse.wp.pl/POD,2,wid,8631099,wiadomosc.html
    • Gość: zx Re: artykul we wprost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:19
      Bardzo te reakcje typowe - ktoś napisze, że jest nieźle, trzeba mu
      "wytłumaczyć", że jest do d... . Napisze, że syf, trzeba mu powiedzieć, że pachnie.

Zdaje się o tym mówił w tym tekście idol malkontentów, tow. Stępień. O dziwo,
      miał rację.

Czy wy, wieczni narzekacze, zdajecie sobie sprawę, jak bardzo jesteście żałośni?
      • Gość: wyprost Re: artykul we wprost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:46
        Ja myślę, że ci, co im się nic nie podoba, a artykuł uważają za głupi, powinni
        napisać sprostowanie do autora - pod artykułem jest jego e-mail. Niech się
        podpiszą imieniem i nazwiskiem, Wprost te listy wydrukuje i będzie wiadomo, co
        to za jeden ten megadeth ps. ikser, czy jakieś inne typy.

Do listu proponuję dodać wiek autora oraz dotychczasowe osiągnięcia zawodowe
        (życiowe). To dużo wyjaśni.
        • Gość: Krytyk ratusza Re: artykul we wprost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:10
          Gościu Wprost , a od kiedy jestes nietykalny, przemądrzały i nieomylny, chyba
          tylko w jednym - w głupim uwielbianiu prezydenta.Bez własnej opinii i zdania ,
          za to wpieprzasz się z każdy temat, byle trylko bronić swego Idola - Wielkiego
          Ratuszmena.I tyle w tej sprawie.
          Jakbys miał drobne rozeznaie w realiach kieleckich, to byś wiedział, gdzie
          poznaniak napisał bzdety, byc może mu przekazane, ale jesli nie był to reportaż
          na zamówienie, to przynajmniej powinien sprawdzić u "innych" otrzymane wieści.
          A tak powstał knot, z którego śmiac sie bedą kielczanie w wielu domach !!Może
          się zdecyduję, jeśli z analizy wyjdzie,że warto. Inaczej, szkoda zachodu, tak
          jak w przypadfku kieleckich mediów, zapatrzonych w prezydenta. teraz siedza
          cicho i nawet staja w pierwszym szeregu krytyków, bo po wyoborach wychodzą co
          raz to nowe na jaw przekręty magistrackie. A nie można było o tym pisac przed
          wyboraami ?
          • Gość: wyprost Re: artykul we wprost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:29
            Żałosny jesteś chłopczyku:

1. wpiep... - wybacz, ale nie zniżę się do twojego poziomu słownictwa - mi
            wolno, tak samo jak tobie.

2. Wprost ma redakcję w Warszawie (co dobrze świadczy o twojej znajomości innych
            realiów).

3. "rozeznanie w realiach kieleckich" mam - mieszkam tu od dziecka.

4. "śmiać się będą kielczanie w wielu domach" jak ja lubię te zwroty ze
            szkolnych wypracowań na trójkę z minusem. Tak samo pojemne jak głupie. "Stają w
            pierwszym szeregu krytyków" - jeszcze lepsze, to chyba ze szkolnej akademii,
            albo wykładów na politologii.

5. "wychodzą co raz to nowe przekręty" (pisownia oryginalna)- juz ktoś pisał -
            wiesz - idź do prokuratury, ujawnij na forum i podpisz z imienia i nazwiska. Nie
            wiesz - siedź cicho.

5. Jak mało masz do powiedzenia można się się zorientować z ilości inwektyw - im
            więcej, tym głupszy autor.

I to by było na tyle, jak mawiał pewien mniemanolog.
            • Gość: Pamiętliwy Przekrety przykładowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:48
              Dla Wprost:
              -nie będzie ferii
              -najdroższe mieszkania socjalne
              -nie bedzie lodowiska za 1,2 mln bo nie ma pieniędzy, które "poszły na stadion
              i halę"
              -basen za darmo dla dzierżawcy
              -basen na Krakowskiej chcą remontować 6 mln a nowy kosztuje 8 mln
              -zniszczona murawa stadionu - trzeba bedzie nowa kupic - włascicielem stadionu
              jest miasto
              -niedoróbki projektowe i funkcjonalne na stadionie i w hali, obniżaja standard
              obiektów
              -sprzedaz ( pod apartamentowiec )i zakup terenu nad zalewem, dla ratowania
              istnienia ścieżki spacerowej i rowerowej
              -durne rozwiązania komunikacyjne, które zakorkowały miasto
              -uparty pomysł budowy dużego lodowiska i dużel pływalni- najpierw na Pakoszu, a
              teraz ( bo może się łatwiej inwestycja "załapie" na dofinansowanie ) przy
              politechnice - prtetekst "Centrum sportowe" !
              -budowa lotniska w Obicach, które jest nikomu niepotrzebne
              -bgudowa parlkingu piętrowego, choc mozna miejsca patrkingowe załatwić w inny
              sposób
              -koncepcja zamknięcia ruchu pojazdow w centrum - wokół Rynku - idea z gruntu
              zabójcza dla zycia miasta
              - a sprawy architektoniczne, za ktore obwinia sie teraz dyrektora architekta,
              którego w magistracie juz nie ma ?
              -bardzo drogie inwestycje, w porównaniu do pierwotnie planowanych kosztów - za
              takie działanie wylatuje sie z posady w dobrych firmach , co spowodowało
              zaciagnięcie kredytów w maju i koniecznośc spłacania ich do 2013 roku

Wystarczy ? Można tak długo ciagnąc, a to tylko niektóre z ostatnich dni...
              • Gość: wyprost Re: Przekrety przykładowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 07:50
                Bardzo dobry bełkot.

a teraz czekamy na autograf "Pamiętliwego" i wielka aferę w schorowanej głowie
                forumowego paranoika.

Najbardziej mi się podoba, że nie będzie ferii - trzeba było jeszcze dopisać, że
                nic nie będzie. Tak deklarował pewien kandydat z północno - wschodniej Polski o
                podobnym do twojego poziomie umysłowym.
                • Gość: Pamietliwy Wielbienie i na oczy nie widzą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:24
                  Wprost - Nadal sie kompromitujesz jako kolejny ratuszmen, podnóżek prezydenta,
                  bo nie potrafisz podważyc ani jednego knota wczesnmiej wymienioinego.To jest
                  własnie styl dyskusji jaki prezentujecie ratuszmeni - zapatrzebnni w swego
                  bożka i na wszystko odpowiadajacy - nie bo nie !, bo z W.L. jest najlepiej,
                  jest najlepszym pod słóńcem.Czyżby był to kandydat do miana "Słońce Grodu
                  Kielce " Bo wirtualny budowniczy wirtualnego portu w Obicach juz to
                  potwierdził, wręczająć Uwielbianemu samolot z jego nazwiskiem na kadłubie .
                  Oby tak dalej, aureola za życia.
    • Gość: dar Re: artykul we wprost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:39
      Było mineło, kto przeczytał to wie, inni nie muszą nic wiedzieć, jak sobie guru
      magistracki reklme załatwił. Saqme och, achy. Wiele nieprawdy. i tak bedzie ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka