miki.i 10.12.06, 15:05 Święta bez okrucieństwa :) www.wege-swieta.wegetarianie.pl/pliki/plakatkarp10.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickowski Fe 11.12.06, 13:02 Problem dotyczy nie tylko karpia. A świąteczne szyneczki, kiełbaski, schaby... Fe. Panie i Panowie, wstyd, że nie potraficie świętować bez zabijania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: Fe IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 11.12.06, 17:41 Jestem wegetarianinem ale nchalne narzucanie swoich zachowań innym uważam za niegodziwość. --- Mędrzec widzi w lustrze głupcz, Głupiec wprost przeciwniw. Odpowiedz Link Zgłoś
arch5 A ja o choinkach 12.12.06, 11:03 Przy okazji świątecznej tradycji warto przypomnieć o potrzebie ochrony drzew. Jeśli choinka, to nie wycinana i nie sztuczna z tworzywa ale drzewko w doniczce albo gałązki. Starajmy się oszczędzać drzewa, one są potrzebne na Ziemi. Co z tego, że wytniesz choinkę, popatrzysz na nią przez kilka dni i na śmietnik? Ona czasem rosła wiele lat. A choinka sztuczna z tworzywa jest okropnie toksyczna i niezwykle trudna do przetworzenia. Zatem: myśleć, myśleć, myśleć :) Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobrażnia Re: A ja o choinkach IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 12.12.06, 11:58 Popieram i dodaję ,ze karp to też żywa istota , i też cierpi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek A ja o choinkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:47 Hmm... Jeśli sztuczna choinka, to wykonana z nie toksycznego materiału. Oczywiście jestem za oszczędzeniem choinek, niech sobie rosną. A w ogóle, od kilku już lat nie ubieram żadnej choinki, nie bawi mnie to. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś