Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:06
co za ludzie, co za los ;/ i co za glupia baba - wprowadzila sie do mieszkania
nad restauracja i narzeka ze jest glosno;/ najlepiej zeby nie bylo zadnych
restauracji, zadnych ogrodkow piwnych, zadnych sciezek rowerowych, zeby nie
bylo niczego... glosujmy na kononowicza!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andreas Zostawcie w spokoju Winnicę !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 03:25
      Ta restauracja ma swój niepowtarzalny klimat. Od lat ten sam wystrój, te same
      kelnerki, to samo wspaniałe menu, a gdy przypominam sobie pełne sale i dancingi
      to aż łezka się w oku kręci. Restauracja, którą pamiętam od małolata. Rodzice
      przyprowadzali mnie tam na obiadki i desery, później ja swoje dziewczyny a
      teraz swoje dzieci. Nie możemy zniszczyć tej restauracji. To jest kawał
      historii. Poza tym teraz są zdecydowanie lepsze i szczelniejsze okna. Zawsze
      można zrobić lepszą izolację. Winnicę trzeba pozostawić w tym miejscu. Ten
      budynek zawsze będzie kojarzył się z Winnicą i Pewexem i nic tego nie zmieni.
      • Gość: bziQ Re: Zostawcie w spokoju Winnicę !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 06:33
        Też mi się wydaje, że w Winnicy jest klimacik, na którym można bazować
        komercyjnie:).
        Do pani, która się wprowadziła na 1. pietro 2 lata temu: nie widziała pani tam
        restauracji? Pani jest z Kielc? Ma pani problemy z postrzeganiem
        rzeczywistości? Sąsiedzi nie robią Andrzejek? Nie słuchają TV? Nie kłócą się? A
        może pani jakieś wewnętrzne głosy słyszy?
        Jeśli chce się mieć idealną ciszę,trzeba sobie kupić dom na odludziu, a nie
        mieszkanie w ścisłym centrum miasta.
    • Gość: hania Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 08:30
      Winnica być może ma klimat, ale od lat nie remontowana, przesiąknięta dymem
      papierosowym nie robi najlepszego wrażenia. Niestety wszystko się zmienia, być
      może ta nowa będzie atrakcyjniejsza i nie straci tego czegoś...
      • Gość: pwz Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 85.134.182.* 17.12.06, 00:15
        "od lat nie remontowana, przesiąknięta dymem papierosowym nie robi najlepszego
        wrażenia"

koleżanko Haniu właśnie:
        "od lat nie remontowana, przesiąknięta dymem papierosowym" robi niesamowite
        wrażenie. To taki wechikuł czasu. Ale co taka Hania jak Ty może wiedzieć...
    • Gość: Globalysta Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 81.219.210.* 16.12.06, 09:44
      Widać ilu byłych aparatczyków teraz jest przy kasie... "nie przenoście winnicy, tam jest taki klimat". Wypier... na Kubę - tam jest klimat. Przecież ta restauracja to komunistyczny relikt, jakbym Misia oglądał.
      Widzę po rodzicach moich kolegów z uczelni - każdy kto ma teraz kasę, miał jakiegoś dziadka, ojca albo kogoś innego w partii albo w państwowym przedsiębiorstwie, które po 89 stało się jego prywatnym folwarkiem. System niby się zmienił, układy pozostały.

Mam 23 lata i wstyd mi iść do takiego lokalu z dziewczyną, a bardzo chętnie zjadłbym żarko. Po przenosinach będę stałym gościem. A baba z 1-szego tak czy siak nienormalna - jak to mohery...
      • Gość: zuza Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:24
        Globalysta czy czasem hormony nie przeszkadzaja w jedzeniu ?
        • Gość: Globalysta Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 81.219.210.* 16.12.06, 10:50
          Nie pajacuj bo ci odetnę tą neostradę.
          • Gość: h Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.fly.pl 16.12.06, 14:34
            odezwał się wielki informatyk z modemem :)
          • Gość: pwz Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 85.134.182.* 17.12.06, 00:18
            globaloobciągaczu na Twój post nasuwają mi się dwie rzeczy

pytanie:
            O co ci chodzi?

stwierdzenie:
            Wypier... (według twojego słownika)
    • Gość: SmurfMadrala Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:43
      W calym kulturalnym,cywilizowanym świecie restauracje funkcjonują obok lokali
      mieszkalnych.Kafejkowo-restauracyjny urok miast Italii,Grecji,Francji
      malowali artyści,opisywali poeci.
      Wiele z lokali stalo sie waznym miejscem historycznym,kabarety Paryza,rzymskie
      kawiarnie,greckie tawerny gościly wielkich tego swiata,a także pospolitych
      birbantów,hulaków,pijaków i hazardzistów.
      Atmosfere ta akceptują ludzie Wloch,Francji,Niemiec i prawie cywilizowanej
      Europy.
      Polski motloch,spóldzielnie mieszkaniowe,wspólnoty mieszkaniowe sa tu wyjatkiem.
      Bydlakowi z z trzeciego piętra przeszkadza a najgorsze w swiecie prawo
      chroni gnoja.
      Kiedy socjalistyczno-gejowo-kolchozowe prawo trafi na śmietnik.
      Miasto europejskie polega na cudownym przemieszaniu funkcji mieszkalnych
      i uslugowych(gastronomiczmych,rzemieślniczych,handlowych).
      Taka mieszanka nawet ma swój zapach-czasem kawy,czasem kiszonej kapusty,czasem
      zapachu skóry rymarza lub kuśnierza.
      Bolszewia jest inna -osobno bloki(betonowe ,inwentarskie przechowalnie sily
      roboczej),osobno ordynarne pawilony,ostatnio hipergówna (zwane nie po polsku
      marketami),zaklad rzemieślniczy czy restauracja najlepiej 5 kilometrów dalej.
      Wszystko osobno,wszystko daleko bo sowiecku wszystko ,wszystkim przeszkadza.
      Tak w Rosji bolszewickiej i takiez samej PRL zniszczono miasto-dorobek kulturowy
      cywilizacji.
      Bolszewickie spoleczeństwo nadaje sie tylko do izolowanych,zasranych blokowisk.
      Miasto prawdziwe ich mierzi.
      Niszczymy "Winnicę"-kawalek historii ostatnich (może) pięcdziesieciu lat.
      To byla socjalistyczna knajpa ale z dusza i rewelacyjna kuchnia.
      Lokal nalezy pozostawić a nie przystosowanych spolecznie debili eksmitować
      do blokowiska na dalekie peryferie,bez sklepu-bo pijacy,bez restauracji
      -bo halas.
      Niech ich zasrane zycie toczy sie w zamnknietum na 5 zamków betonowym
      pudle,autobusie i hipergó..e marketem zwanym.
      • Gość: ffffffffff Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 16.12.06, 22:41
        Mądry jesteś bo widocznie nie wiesz co to hałas, wtedy łatwo kogoś
        wyzywać.Poczekaj minie parę lat i tobie zacznie wszystko przeszkadzać....na
        szczęście nikt nie ma więcej czy m,nie mlodości...wszystko mija..
        • Gość: pwz Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 85.134.182.* 17.12.06, 00:21
          człowieku ... chałas Ci przeszkadza? Wyprowadź się... nara.
    • hamsterek Kurza twarz !!! 16.12.06, 10:55
      Trzeba się śpieszyć aby zdążyć przed zamknięciem lokalu na żarkoje. Tak się tam
      wybieram od iluś lat i nie mogę się wybrać. Teraz już wiem dlaczego na kartce
      przy wejściu było napisane że dancigi do godz 22 HeH Ubawiło mnie to wtedy.
      • Gość: kielczanin Re: Kurza twarz !!! IP: 212.160.196.* 16.12.06, 11:01
        a waty w uszy te stare d... niech nawkładają i na nieszpory a ludzią niech nie
        przeszjkadzają sie bawic ,ciemniactw i zazdrośc ,stadion przeszkadza bo
        krzyk,ścieżka rowerowa przeszkadza ,droga przeszkadza bo ruch ,sklep
        przeszkadza bo tłum itd . pawulon i do Zwolskich z nimi
        • Gość: ssswa Re: Kurza twarz !!! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 16.12.06, 22:44
          Nie przejmuj się i na ciebie Zwolscy czekają...może to być szybciej niż się
          spodziewasz...nikt nie zan (na szczęście )dnia ani godziny...
    • Gość: dziki w oczach Panie Sztandera! Wstyd! IP: 158.75.31.* 16.12.06, 10:59
      Jak to wygląda "A po za tym..."? Czy Pan się uczyłeś polskiego na forum Onetu?!
      • Gość: kielczanin Re: Panie Sztandera! Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 12:12
        Babci przeszkadza restauracja. mnie przykładowo przeszkadzają dzwony i nie
        żądam z tego tytułu zamknięcia kościoła
        • Gość: ORMO Re: Panie Sztandera! Wstyd! IP: *.tkdami.net 16.12.06, 13:23
          Jak pamiętam to w tych blokach w okolicach Winnicy to mieszkali funkcjonariusze
          mrocznych służb i im nie przeszkadzało, a teraz potomkowie narzekają, zgroza
    • tozzo Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest 16.12.06, 14:34
      Hmmm...w Winnicy faktycznie jedzenie niczego sobie, za to płatna szatnia i
      obsługa faktycznie jak z 'Misia'... No i rachunki bywają ciekawe..29.34 ;)) ,
      albo 13.47 :)) np.- no bo 'gramatura' to i cena odpowiednia ;)). Mama parę
      fajnych wspomnień związanych z wypadami do Winnicy- ale bardziej chodzi o ludzi
      z którymi tam wtedy byłam, a nie 'atmosfery' .. - jeśli o nią chodzi , to nie
      czuję wielkiego sentymentu...- w 1976 dopiero się urodziłam ;)
      Co do pani narzekającej na hałasy..czyżby hałas przeszkadzał w słuchaniu radia
      Maryja???
      Well...ale tak z moherami bywa...

• Gość: em Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:27
        Jedzenie jedzeniem, ale wystrój wnętrza po prostu ohydny. Wstyd, żeby tę
        restaurację nazywano jedną z najelegantszych w Kielcach... Mam nadzieję, że po
        przeprowadzce stylistyka wnętrza zmieni się na plus
        • Gość: pwz Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: 85.134.182.* 17.12.06, 00:29
          nie kumasz tej jazdy
    • Gość: mariusz Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau.. IP: *.c-plus.pl 16.12.06, 17:21
      Uważam , iz mieszkancy maja prawo do spokojnej nocy ale dziwie sie ,że Społem
      nie chce zainwestowac w technologie wyciszająca bo ja 2 lata temu wyprawialem
      tam wesele i tego klimatu i miłej obsługi nie da sie zapomniec nie wspominając
      o żarkoje............. sadze ze powinna zostac tam gdzie jest!!!!!!!!!!!!!
      pozdrawiam wszystkich pracownikóe Winnicy
      • Gość: małpa w czerwonym Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:20
        A ja tam miałam zaręczyny. I było super. Jedzenie bardzo smaczne, obsługa
        świetna i bardzo życzliwa.
        Rozumiem, że niektórzy mogą się oburzać komunistycznym wystrojem, pewną
        sztywnością;) umeblowania itd. Ale to jest coś, na czym naprawdę można teraz
        zarobić. Dlatego myślę, że warto zainwestować w remont i wszystko odświeżyć. Ja
        np. wszędzie zwracam uwagę na toalety:). Bo jakoś mi się wydaje, że one właśnie
        świadczą o poziomie lokalu:). Nie widzę jednak potrzeby, by robić tam kolejną
        knajpę typu seryjnego, jakich już wiele w mieście.
        Pani z pierwszego piętra ma zapewne jakiś problem ze sobą. Dlatego słyszy po
        22. Jakby miała z kim pójść na dancing, na pewno by jej nic nie przeszkadzało.
        • Gość: saqqee Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 16.12.06, 22:47
          A najgorsze jest to ,że znowu obniży się pracownikom Społem pensje (chociaż i
          tak są bardzo niskie) , bo trzeba będzie dać na adaptację Ludwisia.Żal serce
          ściska...
    • Gość: kubamaruda Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 17.12.06, 09:03
      tak to prawda mieszkają tam ludzie którzy kiedyś związani byli byli z systemem
      bezpieki. /No nie wszyscy/ ale w ramach rewanżu zrobić im .."scieżki zdrowia"
    • Gość: Blend Najslynniejsza restauracja jest Mefisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:48
      w kazdej chwili mozna wziac swinie na dziko
    • Gość: poniedziałek Wykupić mieszkania........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 07:27
      WYKUPIĆ mieszkania, zrobić hotel i już. Albo na piętrach powyżej zrobić biura i
      będzie spokój. Biuro pracuje z reguły do 16.00 Lokal mógłby hałasować do woli.
      Ale nikt ze Społem nie pomyślał od 1976 roku o wykupie kolejnych lokali
      budynku. Firma "Społem" zastygła w swych inwestycjach jak ten lokal "Winnica"
      • Gość: bumcyk Re: Wykupić mieszkania........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 07:33
        Coracja, to racja. Bardzo dobry pomysł:).
    • Gość: j.3_13 Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau.. IP: *.chello.pl 18.12.06, 14:55
      A jednak mi żal. Ta restauracja rzeczywiście ma duszę.Komuś się kojarzy z komuną?
      No, cóż? Jego zbójeckie prawo.Tylko że właśnie w Winnicy był zawsze taki klimat,
      który pozwalał zapomnieć choć na chwilę o podłym śiecie.Naprawdę mi żal!
    • Gość: zalewaja Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:16
      Ja tam bym nie przeprowadzala Winnicy!!! A ta babka co 2 lata temu sie
      wprowadzila nad restauracje chyba zdawała sobie sprawe ze jest tam lokal
      publiczny i badz co badz czasem bedzie glosno! Ja osobiscie robiłam tam swoje
      wesele i chgrzest synka i myslałam jeszcze o komunii i innych uroczystosciach
      waznych dla mnie ale widze ze bedzie ciezko w starej poczciwej Winnicy
    • Gość: wnuk Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej restau.. IP: *.tell.pl 19.12.06, 14:21
      Świętej pamięci manager restauracji Jerzy Kaleta, też nie zgodził by się na tą
      przeprowadzkę
      • Gość: patriota Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.2.pl 19.12.06, 18:47
        "Nie prrzenoscie nam stolicy do Krakowa",NIE PRZENOŚCIE WINNICY !!! niech w
        Ludwiku powstanie Winnica 2, jej córka dla nastolatków, których wielu na
        mieście. To historia wielu spotkań, miłości, wspaniałych sentymentalnych
        wieczorów. A co z ulicą Winnicką? Co z nią zrobicie? ZOSTANIE WDOWĄ!!! Już
        brakuje kina Romantica, a teraz nie będzie Winnicy, to nierozsądne to policzek
        dla tego miasta!!!
        • Gość: SmurfMadrala Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:12
          Tak niszczy sie historie miasta.
          Kilka osób zaprzecza tradycji,sentymentom klientow i dorobkowi personelu.
          "Winnica" jest dorobkiem kulturowym naszego miasta.
          Wspaniala kuchnia,wystrój może juz nie modny,ale czy wszystko musi być modne?
          Moda trwa krótko i sama siebie ośmiesza.
          "Winnica" musi trwać.
          Facet kilka postów powyżej napisal o wytlumieniu akustycznym.
          To jest pomysl,który nalezy rozważyć.
          Przegroda akustyczna oddziela domy od autostrad,studia nagraniowe od zgielku
          miasta,być może taka konstrukcja oddzieli zasluzony lokal od jego
          przeciwników.
          Demokracja nie jest idealna, ale w tym przypadku niech zwycięzy interes
          publiczny.

• Gość: patriota2 Re: Przeprowadzka najsłynniejszej kieleckiej rest IP: *.2.pl 19.12.06, 22:49
            Masz rację, mówią że to wolny kraj, ale rządzony przez nieudaczników. Jak można
            tak sobie bez konsultacji przenosić nasz tzw. sonet dla miłości. My tu sobie
            gadu gadu, a decyzje już dawno podjęte. Głosuj na nich, a załozysz sobie
            stryczek na szyję. Ulica Winnicka ulicą majstra Lubawskiego. Hurrraaaaaa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka