Dodaj do ulubionych

przy langiewicza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:45
W tygodniu w Echu napisali,że cofnięto pozwolenie na budowe kamienicy przy
ul. Langiewicza. Prezes KGI powiedział,bedziemy walczyć o odszkodowanie!WEL
powiedział będzie dobrze!Teraz jest pytanie jak to rozumieć?czy prezes jest
pewny,że Wel-UM wypłaci odszkodowanie,A Wel-coś z tego będzie miał czy będzie
dobrze bo UM nic nie będzie płacił-czyli są pewni orzeczenia sądu?????Czy
będzie dobrze bo to nie Wel będzie płacił tylko podatnicy?czy będzie dobrze
bo za błedy przy wydawaniu decyzji nikt nie odpowie??
Dlaczego mam wrażenie,że jest to jedna z najszybszych budowli w Kielcacjh?czy
chodzi o ewentualne straty KGI po przegranych sprawach i wieksze
odszkodowanie dla KGI???Przy paderewskiego jest budowa i tak szybko nie
idzie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lui Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 13:04
      szybka??Jak każda która ma przynieść kasę!
      • Gość: Jaga Re: przy langiewicza IP: 80.48.137.* 19.02.07, 07:28
        Nie można sie odczekac odpowiedzi na pytanie dlaczego miasto sprzedalo
        atrakcyjną działkę dla KGI bez przetargu, dlaczego wydało zezwolenie wbrew
        prawu i dlaczego terez przymyka oczy na fakt, że KGI buduje mimo zakazu.
        Developerzy rządzą ratuszem i robią co chca a drobni inwestorzy budujący sobie
        dom mają w magistracie pod górkę. Zobaczcie co się dzieje z budowaniem
        developerskim wokół Karczówki, jak developer bezkarnie odciął gaz rodzinie, co
        mu przeszkadzała. Wszystko to w imię miejsc pracy, które developerzy tworza, to
        zobaczcie, kto na ich budowach pracuje legalnie.
        • Gość: rk Re: przy langiewicza IP: 83.14.146.* 19.02.07, 08:19
          Stuknij się Jaga w ten Twój pusty łeb! Zanim coś napiszesz, wyjrzyj przez to
          Twoje brudne okno i pomyśl troszkę szerzej.
        • Gość: rk Re: przy langiewicza IP: 83.14.146.* 19.02.07, 08:21
          I przeczytaj sobie artykół "Siedem grzechów głównych mojego miasta". Może coś z
          tego zrozumiesz!
          • Gość: Jaga Re: przy langiewicza IP: *.kielce.net.pl 19.02.07, 09:11
            Artykuł przeczytałam i podobał mi się, bo dobrze napisany i o tym co się
            naprawdę w mieście dzieje i co kielczan obchodzi. W łeb się stuknełam, czego
            dowodzi m.in. pisownia ortograficzna słowa artykuł, na mieście mi zalezy, jak
            pewnie temu koledze, co patrzył przez moje redakcyjne brudne okna. Ale nie moze
            być tak, że majątek miasta i materialny i krajobrazowy ma być podporządkowany
            doraźnym celom i interesom. i tylko tyle.
            • Gość: rk Re: przy langiewicza IP: 83.14.146.* 19.02.07, 09:22
              I tu masz rację, tylko że interesy mają obie strony - Ci, co budują i Ci co
              mieszkają. Media mają za zadanie chronić interesów obu grup, a nie koncentrować
              się tylko na krzywdzonych tych drugich. Nie chcę płacić za mieszkanie po 5000
              zł z m kw. tylko dlatego, że ktoś mieszkający w drewnianym domku w centrum
              miasta nie będzia miał gdzie sadzić marchewki i pietruszki. Z utęsknieniem
              czekam na wprowadzenie podatku katastralnego. To jest narzędzie, które powinno
              zlikwidować "wioski" w miastach. Pozdrawiam.
              • Gość: prawy Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:09
                Każdy ma swoją własność i to jest JEGO!!!To święta zasada-łamana przez komunę a
                teraz przez "nową" władzę.Wasz prezydent pozwala budować gdziekolwiek
                cokolwiek!!zabetonuje to miasto bez jakiegos logicznego wyglądu i sensu!
                Dlaczego og tylu jego lat nie ma jeszcze planu zagospodarowania
                przestrzennego???Dlaczego budowa przy Langiewicza mimo cofniecia pozwolenia
                jest kontynuowana??Czy ktos tu prawa przestrzega?czy ktoś nie robi tu kasy na
                wszystkim tylko stara się o to miasto??NIE,NIE NIE-dlatego to będzie klerykowo
                przez lata!Przez ludzi co nie umieja polemizować,dyskutować tylko wyzywać,walić
                w mordę tak chętnie Kielce są odwiedzane przez turystów!inne miasta są chociaż
                bezpieczne,idziesz i nikogo Ty nie obchodzisz-tu idziiesz ulicą wieczorem to co
                druga grupka "młodzieży" pomyśli czy Ci w mordę nie dać...
              • Gość: prawy Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:12
                i jeszcze co do budowy:interesy nie są po obu stronach!!Jedni chcą tylko kasy!!
                To jest tylko zysk,jeśli by robili to dla miasta to ok a tak nie ma ich co za
                stronę uważać!Właściciele KGI gdzie mieszkają??W Kielcach?Oni tłuką tu tylko
                pewnie kasę a mieszkańcy, którzy już tu są chcieliby pomieszkać też spokojnie!
                Budownictwo mieszkanioowe już dawno powinno byc wyprowadzane z miasta!
                • Gość: gość Re: przy langiewicza IP: *.novartis.com 19.02.07, 20:23
                  Myślę, że nie zajmujesz się w życiu niczym odpowiedzialnym. Mam nadzieję, że
                  nie masz też prawa do zasiłku, bo byłoby mi przykro, że na Ciebie płacę.
                  • Gość: Lio Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:45
                    Nie-nie zajmuje się niczym odpowiedzialnym-bo inaczej by wyglądało wydawanie
                    decyzji,budownictwo w mieście, promocja miasta, praca słuzb podległych
                    prezydentowi,komunikacja,kultura itp itd.Było by normalnie,bez
                    przekretów,kombinacji i oczywistego szukania zysków i zarobku przez.....Na
                    swoja rente,emeryturę,zasiłek postaram się zarobic sam,tylko czy z moich
                    zarobków nie będziesz utrzymywany Ty??
    • Gość: xyz Re: przy langiewicza IP: 195.116.245.* 22.02.07, 15:29
      oj, a co tak skrupulatnie obserwujesz tę budowę? czyżbyś widział ją dobrze z
      okna?
      teraz wszystko się buduje w podobnym tempie, popatrz na apartamentowiec nad
      zalewem chociażby. A na langiewicza budowę i tak i tak dokończą przecież to
      oczywiste, prędzej czy później i lepiej żeby prędzej, bo wtedy nie poniosą
      strat, nie bedzie odszkodowania i nikt nie bedzie za to płacił ze swoich
      podatków. A ZN pewnie niedługo wysmaruje jakiś kolejny bzdurny tekst na ten
      temat.
      • Gość: Lio Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:04
        Obserwuje bo tak-nie mieszkam tam.Obserwuje jak budowle przy
        Plantach,legnickiej,Leszczyńskiej,Orlej,Kopernika,Kolberga,Toporowskiego itd.i
        stwierdziłem jak stwierdziłem-jedyną budową dotrzymujacej tempa tej na
        Langiewicza jest Betonowy bazar przy Plantach!Nie wiem czy mieszkańcy Bloczku
        przy langiewicza zdają sobie sprawę,że jeśli tak szybko budują to za rok czy
        dwa będa mieli mieszkania do remontu!
        A moim zdaniem budują szybko albo żeby wywierać presję na decydentów-bo budowa
        już zaawansowana albo żeby wyciągnąć od miasta odszkodowanie!!
        • Gość: xyz Re: przy langiewicza IP: 195.116.245.* 28.02.07, 08:32
          hmh, jakie dokładne analizy przeprowadziłeś, ciekawe, a o "bloczek" się nie
          bój, będzie dobrze mówi prezydent Lubawski. tempo budowy jak wszędzie,
          widziałeś np. w jakim tempie powstał biurowiec Kolportera???!!!
          • Gość: troll Re: przy langiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:10
            jak Lubawski mówi że bedzie dobrze to znaczy że czeka miasto gigantyczne
            odszkodowanie. Za jego kadendenji wyprowadzono z kasy budzetowej kupe kasy,
            dzis jestesmy na minusie. Tylko tak dalej
            • Gość: xyz Re: przy langiewicza IP: 195.116.245.* 28.02.07, 11:08
              za ewentualne straty dewelopera to powinien ktoś inny odpowiedzieć, bo
              odszkodowanie, chociażby za wszystkie straty moralne i problemy spowodowane
              przez to lokalne towarzystwo wzajemnej adoracji, im się należy
    • Gość: vv Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:29
      xsw
    • Gość: ffs Re: przy langiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:44
      ff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka