klopsklops1 10.05.07, 17:19 Piszcie co o nich myślicie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweetbaboon Re: NOHR 10.05.07, 20:40 Miałem okazje słyszeć ich na żywo, na razie mało kto z opiniuje ten zespół, bo najzwyczajniej mało kto go słyszał. Wg mnie jest to wielki krok w naszej kulturze, nie mieliśmy tu jeszcze takiej grupy,chłopaki grają razem 3 miesiące a efekty są piorunujące... Jestem zdania że im się uda i wypełnią lukę jaka jest obecna na naszym Polskim rynku muzycznym i nie tylko. Myślę że celują w dziesiątkę;) pozdro chłopaki, zawsze do przodu :):):) Odpowiedz Link
schedapodentyscie Re: NOHR 11.05.07, 00:54 Wymiataja lepiej niz Mej?? Czyzby pozycja Meja byla zagrozona? Odpowiedz Link
schedapodentyscie Re: NOHR 11.05.07, 01:02 A chlopaki graja na prawdziwych instrumentach czy tylko keyboardy obsluguja? A nawet gdyby to szacuneczek. Lepiej grac niz wino po bramach trabic. Odpowiedz Link
lopeklopek Re: NOHR 05.06.07, 22:42 No dobra. Czas na chwilę prawdy. Perkusista mógłby trzymać rytm a nie raz wolniej raz szybciej grać. Gitary posiadają brzmienia rodem z lat 90-tych, raczej już niemodne. Basista gra na pojedynczych dźwiękach - szkoda. Wokal - chłopie czy ty się słyszysz? Oprócz nieczystych dźwięków to jeszcze strasznie fałszujesz i nie potrafisz czysto wejść w partie wokalne (pamiętam jak męczyłem się słuchając parę lat temu Ramsteina w twoim wykonaniu). Czy czasem nie chcecie na siłę uszczęśliwić nas? Nie róbcie tego. Zejdźcie na ziemię i nie piszcie że zrobicie karierę w takiej dziurze jak Włoszczowa, bo chyba już niejeden taki zespół próbował to osiągnąć. Poza tym pozdrawiam i jednak życzę szczęścia. Odpowiedz Link
nohr Re: NOHR 06.06.07, 00:18 Bardzo Dziękujemy , wyciągniemy z tego wnioski. cały czas nad sobą pracujemy, żeby zlikwidować pewne błędy. no cóż nie od razu Kraków zbudowali (czy jak sie to mówi) nad brzmieniem też pracujemy, właśnie to jest to co sprawia że zespół jest oryginalny nie da się go wyrobić w tak szybkim czasie... jeszcze raz dzięki i pozdrawiamy, zapraszamy na koncerty!!! ps. stąpamy po ziemi dosyć mocno, wiemy że nie da się od razu stworzyć mega gwazdorskiego zespolu... wiemy TAKZE ze przed nami dużo pracy ale nie martwi nas to:) NOHR Odpowiedz Link
czolgista1 Re: NOHR 06.06.07, 15:19 Dzięki za wskazanie błędów, dzięki temu dokładniej wiemy na czym stoimy i wiemy na co poświęcić więcej czasu na próbach. Tak więc zabieramy się do dalszej, cięższej pracy a może być tylko lepiej. Pozdrawiam krytyka i zapraszam na próby, może coś nam jeszcze podpowie, ponieważ krytyka pomaga być tylko lepszym. Wiem dokładnie że z pochwalstwa nic dobrego niema, tylko osiądnięcie na laurach. Zapraszam krytyka jeszcze raz na próby - środy, piątki i niedziele, a po tych słowach krytyki być może częściej. Pozdrawiam Czołgista g&V Nohr Odpowiedz Link
sweetbaboon Re: NOHR 06.06.07, 17:08 no jakbyście byli tak zgrani jak dream theater to już byśmy was nie mieli tu we włoszczowie:D z koncertu na konceert jesteście coraz lepsi. ile to było dopiero 3 występy?! nie można wymagać żebyście grali od razu zawodowo:) no i nie robi się kariery we włoszczowie tylko po za nią (moja dobra rada) Odpowiedz Link
manwhowalksalone Re: NOHR 01.07.07, 21:42 ich występ nie był dla mnei wielką przyjemnoscią. Co prawda dobrze grają, ba nawet bardzo, ale zupełnie nijako. Riffy bardzo popularne, kompletnie nie do zapamiętania melodie i teksty nieciekawe. I ęczyłem się słuchajac wokalisty. tyle. Odpowiedz Link
czolgista1 Re: NOHR 02.07.07, 12:30 chcesz ładnych melodi, zapamiętywalnych i w ogóle to posłuchaj Wiśniewskiego i Stachurskiego polecam oni są w tym najlepsi ich refreny śpiewa cała Polska. Odpowiedz Link
czolgista1 Re: NOHR 02.07.07, 13:12 Polecam także wiele innych zespołów z ładnymi i zapamiętywalnymi melodiam. Nie polecam natomiast zespołów takich jak Slayer, Sepultura, Testament, Metallica zwłaszcza st.Anger, Pantera i wiele innych które maja ciężką do wyodrębnienia melodię i w ogóle niezapamiętywalną. Pozdrawiam Czołgista Odpowiedz Link
p12121 Re: NOHR 02.07.07, 16:39 Czyżby,nasza Włoszczowa doczekała się pierwszego w swej muzycznej historii zespołu nie grającego pop-owato-kiczowatych klimatów ?. Odpowiedz Link
blackout666 Re: NOHR 02.07.07, 16:46 Grajcie taką muzykę jaką najbardziej lubicie. Nie myślcie o karierze i płytach bo zginiecie w szarzyźnie przeciętności. Nie muszę Wam chyba mówić, że największe sukcesy odnosili artyści, którzy wcale o to nie zabiegali, a szczyt osiągnęli dzięki temu, że robili to co sprawiało im największą frajdę. Dobrze, że pojawiają się opinie krytyczne, one zawsze będą się pojawiać, dopóty, dopóki jesteście coś warci. Jeśli będziecie grać jak dotychczas z jajem (tj. z pasją), nie będziecie monotonni, przeciętni, żadni i nijacy. Trzeba iść własną ścieżką, u innych można szukać wskazówek a ciągle pamiętać, że to co gracie jest wasze i tylko wasze. Tylko w ten sposób osiągniecie najważniejszy sukces, jakim niewatpliwie jest wypracowanie własnego STYLU. Mankamenty techniczne nie są przeszkodą - dowodem są "garażówki" Metalliki z czasów Kil'em all. Najważniejszy jest STYL!!! Odpowiedz Link
manwhowalksalone Re: NOHR 03.07.07, 15:55 nie, nie łątwo zapamiętywalne, raczej charakterystyczne. słchuam metallici, czy black sabbath i melodie są w pełni oryginalne. st.anger nie ejst dobre-takie moje zdanie. wole starsze albymy metallici to czarnego albumu.Master of Puppet czy Kill 'em All to jest dla mnie dobra muzyka. a czy wasz wokalista nie próbuje przypadkiem na siłę udawać Jamesa Hetfielda? Odpowiedz Link
schedapodentyscie Re: NOHR 06.07.07, 19:05 Wlasnie, ja bym sie nie przejmowal brakami technicznymi. Przeiez jezeli ludzie sa nawaleni podczas wystepu to i tak sie nie zorientuja, ze cos jest nie tak. Kiedys podczas koncertu Mej konczyl utwor na 4ro strunowej gitarze i publika falowala jak przyslowiowy lan zboza. Zanim pekla im struna wszyscy siedzieli przykuci do stolow i bardziej interesowaly ich wodka i zakaski. Bierzcie chlopaki przyklad z Meja. Oni ida na zywiol i publicznosc kocha ich takimi jacy sa. Odpowiedz Link
ewadomini Re: NOHR 06.07.07, 23:15 A tak!!! Pamiętam ten koncert. Faktycznie kończył granie na 4 strunowej gitarze, ale to był basista!!! Odpowiedz Link
podeska Re: NOHR 10.07.07, 14:56 Schedapodentyście oczywiście jak zwykle czepiasz się Meja jakbyś ich widział i słyszał.Po twoich komętarzach widać, że nie wiesz co mówisz. Ja nic złego w ich graniu nie widze wprost przeciwnie grają na różnych imprezach i robią to dobrze. Widziałam ich nie raz więc nie rozumiem dlaczego tyle krytyki pod ich adresem.Widac ty tego nie rozumiesz.Nie wyobrazam sobie, żeby na weselu zagrał zespół taki jak NOHR choć nie mam nic do nich.Trudno porównywać zespoł weselny do zespołu rockowego!litości!!!!!!!dopiero byłby cyrk gdyby NOHR zagrał na weselu(mam na myśli porównanie tego typu muzyki)tym bardziej,że ludziom podoba się jak grają- więc o co chodzi?najlepiej wychodzi ci krytyka bo obiektywny po twoich wypowiedziach nie jesteś. Odpowiedz Link
schedapodentyscie Re: NOHR 10.07.07, 17:31 podeska, zupelnie nie rozumiem o czym mowisz?? Jaka krytyka? przeczytaj moje posty na temat Meja. Przeciez ja nic innego nie robie jak ich chwale. Uwazam, ze chlopaki dobrze rzna na instrumentach, maja swoja widownie i radza sobie dobrze z przeciwnosciami losu. Mej to jeden z lepszych tego typu zespolow w gminie. Odpowiedz Link
alejandro23 Re: NOHR 26.07.07, 15:49 Okaże się w niedzielę. Nohr będzie grał na dziewięćdziesięcioleciu straży w Krasocinie koło nowej strażnicy popołudniu po 16. Ważne że robią co lubią, grają na żywao i robią swoją muzykę. pozdrawiam Odpowiedz Link
p12121 Re: NOHR 30.07.07, 19:42 no PANOWIE z NOHR pokazaliście klasę,bez żadnej fanfara dy :) na luzie z uśmiechem widać ze,macie obycie i czerpiecie satysfakcje z tego co robicie Wielu sukcesów Odpowiedz Link
schedapodentyscie Re: NOHR 03.08.07, 01:48 NOHR wymiata! Co tam Mej, Albatros.. Zapomnijcie. Tylko NOHR. Odpowiedz Link
alejandro23 Re: NOHR 03.08.07, 19:16 Wielki szcunek! Chłopaki grają swoją muzykę, całkiem nieźle zrobioną. Sukcesów życzę. Będę śledził poczynania. No i dzięki za wizyte w Krasocinie... Odpowiedz Link
terefere100 Re: NOHR 07.08.07, 13:23 Słyszałam wiele razy na próbie otwartej też byłam ;) Wielkie brawa wspaniała muzyka we wspaniałym wykonaniu ;) Tak trzymać i życzę sukcesóq nie tylko na polskiej scenie ;) Odpowiedz Link
galasala2 Re: NOHR 26.08.07, 16:25 Bardzo was lubie i byłam na wiekszości waszych "koncertów" ale wczoraj na Dniach Włoszczowy daliscie plamę! Chłopaki co sie z wami dzieje? Odpowiedz Link
nohr Re: NOHR 26.08.07, 16:39 galasala2 napisała: > Bardzo was lubie i byłam na wiekszości waszych "koncertów" ale wczoraj na Dniac > h Włoszczowy daliscie plamę! Chłopaki co sie z wami dzieje? Na Dniach Włoszczowy dostaliśmy możliwość zagrania 4 piosenek nie da sie dać czady w 15 minutowym mini wystepie :) Pozdrawiamy NOHR nohr.pl/news.html www.myspace.com/nohrband Odpowiedz Link
justusze Re: NOHR 26.08.07, 16:45 hmm więc moim skromnym zdaniem wczorajszy koncert NOHR'a był dobry,choć słyszałam Wasze piosenki i widziałam co nieco, więc wydaje mi się że stać Was na więcej ;) ale mimo tego i tak chyba jako jedyna bawiłam się w czasie Waszego koncertu pod sceną phi!;) kiedy następny koncert ?? Odpowiedz Link
p12121 Re: NOHR 26.08.07, 17:08 Dziś w parku,na trawie :) daliście Panowie niezły popis ciężkiego grania Odpowiedz Link
coldest4 Re: NOHR 28.08.07, 15:42 Drodzy NOHR-owcy, trzymajcie się jedynie słusznej, własnej linii muzycznej, wtedy będziecie sobą i będziecie się podobać. Chcąc posłuchać "nudności" oglądam obrady Sejmu, a na Was mozna liczyc. No i poza tym, rzecz nie polega na daniu czadu, bo do tego wystarczy łysa małpa z gitarą i kolumnami (nie obrażając łysych), Wy jesteście i pozostancie Sobą. Pozdrawiam Was serdecznie - coldest4 spokojny Odpowiedz Link
desonia Re: NOHR 06.09.07, 23:22 mnie tam sie podoba waszaa muzyka;)) wole LP:)) ale NOHR tez jest spoko jak na nasza włoszczowska grupe;)) pozdrawiam;)) Odpowiedz Link