Dodaj do ulubionych

Lucjan Pietrzczyk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 16:06
Witam wszystkich !
Jest duża prośba, abyście w obliczu zbliżających się wyborów
parlamentarnych, pomogli w zdobyciu jak największej ilości głosów -
Lucjanowi Pietrzczykowi, /lista nr 8 (PO), pozycja nr 24/, w
wyborach do sejmu RP.
Myślę że Lucek dobrze znany jest w Kielcach i okolicach, ale
przypomnę że jest to wspaniały mądry i uczciwy człowiek, żeglarz
(33 KHDŻ Pasat), harcerz, nauczyciel, samorządowiec, ceniony i
lubiany przez wszystkich.
Proszę o poinformowanie swoich znajomych o jego kandydaturze z
prośbą aby na niego głosowali, a także o kontakt z Luckiem tych,
którzy mają jakieś pomysły na jego kampanię lub chcą pomóc w tej
kampani. Kontakt z nim oraz więcej informacji o nim na:
www.pietrzczyk.eu
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: żeglarz Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 01:20
      Lucek
      wystarczy spojrzeć na twoją stronę, to dla ludzi którzy Ciebie nie znają, ci
      którzy mieli z Tobą kontakt nie muszą, jesteś wspaniałym człowiekiem, masz wiele
      osiągnięć i znaczących sukcesów na wielu płaszczyznach życia, jesteś potrzebny
      tu gdzie jesteś i tym wszystkim z którymi pracujesz i żyjesz, nie marnuj tego!!
      nie daj się wmanewrować w szambo jakim jest nasza polityka, Jesteś za dobry aby
      zostać politykiem i myślę że bardzo potrzebny nam wszystkim tu na dole, dlatego
      nie zagłosuję za twoim udziałem w tym cyrku
      pozdrawiam serdecznie
      • Gość: wyborca Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 07:59
        A ja mimo wszystko zagłosuję na Lucka. Może wreszcie dostanie się do
        sejmu "swój chłop".
        • Gość: żeglarz Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:35
          witam
          twoja wypowiedz pachnie jakimś aparatczykiem PO szczególnie ten " swój chłop" ,
          zastanów sie jaka jest ordynacja wyborcza, zastanów się kogo wzmocnią głosy
          oddane na Lucka, ale ty to pewnie wiesz, a jeżeli nie wiesz to ci powiem - tego
          który jest na pierwszym miejscu - czyli znów głosujemy na partię a nie na
          konkretnego kandydata. miejsce które przydzielili Luckowi jest tak odległe że
          nie daje mu żadnej szansy, czyli aparat partyjny, znowu chce "wyssać krew" z
          dobrego człowieka co zresztą zdarzało się często.
          I żeby nie było nie jestem zwolennikiem pis ani żadnej innej politycznej bandy
          pozdrawiam
          • Gość: mały pływak Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 10:54
            > zastanów się kogo wzmocnią głosy
            > oddane na Lucka

Nie zawsze się wszystko udaje ale nie znaczy to, żeby się poddać i nie próbować. Z odległych miejsc też można zostać wybranym.

Jestem zdumiony ilu Lucek ma znajomych i każdy mówi o nim dobrze. Ty też się pewnie spotkałeś z życzliwością z jego strony, więc odłóż kalkulacje na bok i daj sobie szansę - zagłosuj na niego. W ten sposób środowisko żeglarskie na pewno nie straci.
            • Gość: żeglarz Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 11:55
              witam kolegę małego pływaka
              bracie w żeglarstwie, jeżeli nim jesteś, bo coś mi sie zdaje że Kawa i ty to
              jedno, przestań używać retoryki aparatczyków partyjnych i zastanów sie co
              szanowna PO osiągnęła do dnia dzisiejszego, dlaczego dwa lata temu nie dogadali
              sie z PiS, jeśli nie wiesz to powiem, jednych i drugich zgubiła ambicja i chęć
              realizacji swoich partykularnych interesów, przecież analizując programy obu
              partii, gdyby nie było wiadomo który jest czyj, uznać można że oba są projektami
              tej samej grupy, mam wrażenie, może mylne ale mam że jesteś człowiekiem młodym,
              nie pamiętasz zapewne 21 sierpniowych postulatów, dlatego powiem że do dnia
              dzisiejszego znajdują się w tym samym miejscu gdzie były wtedy czyli na płycie w
              stoczni.
              Żadna ekipa do dnia dzisiejszego nie pojęła żadnych kroków w kierunku ich
              realizacji, wszyscy natomiast przez te lata dbali tylko o własne interesy, te
              maleńkie, cały czas oszukując społeczeństwo i mamiąc je przy okazji wyborów.
              Czas jaki upłynął od tamtych dni został całkowicie zmarnowany, zarówno przez
              tych którzy byli autorami tych postulatów jak i przez tych którzy cały czas
              powoływali się na swój solidarnościowy rodowód, a jak mniemam PO również ma
              takie korzenie.
              W tamtym okresie byłem zawodowym żołnierzem, spotkałem kiedyś człowieka który
              był szefem jednej z zakładowych organizacji solidarności, powiedział mi wtedy że
              wcale nigdzie nie jest powiedziane że po przemianach będzie lepiej. I popatrz
              ile miał racji ten człowiek, przepraszam muszę kończyć jak chcesz podyskutować
              to zapraszam
              • Gość: wyborca Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:37
                Do kolegi żeglarza.
                Drogi kolego, to jaką ty możesz zaproponować alternatywę, żeby
                powstrzymać to szaleństwo ? Krytykować jest najłatwiej, jak to teraz
                wszędzie widać, ale zaproponować coś konstruktywnego jest już nieco
                gorzej, nieprawdaż ?
                Dlatego uważam że mimo wszystko, Lucek jest taką alternatywą.
                Oczywiście on sam nic nie zrobi, ale może dzięki niemu więcej ludzi
                zacznie głosować na porządnych ludzi.
                A co do możliwości dostania się do sejmu z odległego miejsca to
                zabacz przypadek Zbigniewa Pacelta, który dostał się w poprzednich
                wyborach z miejsca jeszcze bardziej odległego niż Lucek.
                Tak więc może warto dać mu szansę ?
              • Gość: mały pływak Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 13:10
                > wszyscy natomiast przez te lata dbali tylko o własne interesy,

No i dobrze, niech idzie i dba o własny interes, a ten interes to - jak widzę od wielu, wielu lat - wychowywanie dzieci i młodzieży (na przykład przez żeglarstwo).

> Czas jaki upłynął od tamtych dni został całkowicie zmarnowany

Facet, czy ty naprawdę nie dostrzegasz zmian? W lesie siedzisz? Ukrywasz się, jak ten partyzant? Mozesz już wyjść. Dolar jest wymienialny na złotówki. Nie ma już bonów PKO. Nawet Ruscy się wynieśli ...i tylko w PZPR piją tak, jak za dawnych lat - to jedno się nie zmieniło.
                • Gość: żeglarz Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:06
                  No i o ile poprzednio miałem wątpliwości,o tyle teraz mam pewność.
                  Wyczuwam nutkę zdenerwowania, czy oni was tam nie uczą jak trzymać nerwy na
                  wodzy? // Facet, czy ty naprawdę nie dostrzegasz zmian? W lesie siedzisz?
                  Ukrywasz się, jak ten partyzant? Mozesz już wyjść.// Jak piszę że nic się nie
                  zmieniło to mam na myśli że dolar był wymienialny zawsze / vide niektóre
                  dzisiejsze fortuny rozpoczęte od pokątnego handlu walutą, notabene wśród
                  cinkciarzy było najwięcej wtyk,czy milicyjnych, czy esbeckich,ruscy są i teraz
                  tylko bardziej ukryci, dobra.
                  1 wielkiego brata mieliśmy na wschodzie teraz mamy na zachodzie
                  2 milicja rozpędzała demonstracje teraz policja robi to samo
                  3 władza była arogancka dziś jest tak samo / vide
                  pielęgniarki i premier
                  4 kiedyś doili nas ruscy dziś kantują nas amerykanie
                  5 kiedyś robotnik był niczym dziś jest tak samo / vide
                  pracodawcy wyzyskiwacze
                  można jeszcze wymieniać ale mi się nie chce szkoda czasu
                  Ale są również różnice masz rację
                  1 kiedyś lump bał się jednego milicjanta dziś ma w nosie nawet kilku
                  2 kiedyś lump wiał przed milicją dziś policja woli nie
                  wchodzić lumpom w drogę
                  3 kiedyś można było wyjść wieczorem na spacer dziś lepiej siedzieć w
                  domu / człowiek jest zdrowszy/
                  4 kiedyś była jedna SB i mówiono że to państwo policyjne dziś służb
                  specjalnych jest kilkanaście i podobno żyjemy w wolnym kraju
                  5 i sprawa najważniejsza kiedyś polak polakowi był bratem / mimo opinii że
                  połowa społeczeństwa to esbecy albo ich donosiciele, dzisiaj społeczeństwo jest
                  tak podzielone że nawet w rodzinie nie można się dogadać/
                  6 kiedyś w szkołach nie było mundurków i było bezpiecznie dziś są mundurki i gangi
                  Mógłbym tak jeszcze długo tylko poco
                  ważne jest tylko to że za wszystko odpowiedzialni są politycy i tylko oni.
                  Dlatego bardzo zastanawiam się czy "wychodzenie z lasu" ma sens?
                  Ale nie powiedziałeś mi co z postulatami sierpniowymi
                  pozdrawiam
                  • Gość: mały pływak Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 16:43
                    > kiedyś robotnik był niczym dziś jest tak samo / vide
                    > pracodawcy wyzyskiwacze

takim, jak ty, to chyba zawsze będzie źle
                    zostań pracodawcą i wyzyskuj - kto ci broni?

To jest temat o poparciu dla Pietrzczyka. Ja go popieram i innym też radzę. Myślę, że jak facet wygra wybory, to kieleckie żeglarstwo nie straci.
                    • Gość: żeglarz Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:57
                      A mnie się zdaje że należysz do tej klasy ludzi którzy chcą za wszelką cenę
                      zaistnieć na arenie politycznej, wspinając się po drabinie zbudowanej z takich
                      ludzi jak Lucek, w marketingu politycznym wykorzystanie ludzi o znanych twarzach
                      w danym środowisku ma nawet swoją nazwę nie pamiętam jaką ale mniejsza i jest
                      szeroko wykorzystywane przez wszystkie partie, problem w tym że każda partia
                      jako grupa wykorzystuje do własnych interesów ludzi mających jakiś dorobek,
                      mamiąc ich nieokreślonymi bliżej korzyściami, a w przypadku Lucka nawet nie
                      staraliście się okazać szacunku dając mu lepsze miejsce na liście /jeszcze by
                      wygrał i co wtedy np. z P Miodowiczem/
                      a kiedy ich już wydoi i przeżuje to po prostu wypluwa, nie troszcząc sie o ich
                      dalszy los, nie bacząc na to że firmowali oni swoją twarzą
                      i dorobkiem nieudolność tychże partii.
                      A dla Twojej wiadomości jestem pracodawcą i pracownikiem a zatem wyzyskuję
                      samego siebie, szlag mnie tylko trafia jak zaczynają mnie wyzyskiwać politycy,
                      każąc mi jako podatnikowi łożyć na ich kretyński cyrk na wiejskiej.
                      pozdrawiam, ach a co z postulatami z sierpnia czemu uciekasz od odpowiedzi?!
                      I jeszcze jedno ja Lucka również popieram ale tu w naszym środowisku
                      i myślę że większość kolegów żeglarzy nie popełni błędu marnując jego osobę oraz
                      swój głos na PO
                      • Gość: mały pływak Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:33
                        > A mnie się zdaje

nie należę i nie należałem do żadnej partii,
                        mnio-dowicz, grzegorek i okła są mi obojetni

Głosując na Lucka stwarzasz sobie - jako żeglarz - szansę. Głosując na byle kogo automatycznie pozbawiasz swoje środowisko potencjalnych możliwości. Wydaje się jednak, że jesteś wystarczajaco twardogłowy, żeby sobie strzelić w stopę.
                        • Gość: cross Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:36
                          Stawiajta krzyżyka na Lucka Pietrzczyka !
          • Gość: ann6 Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 19:05
            nawet inteligenci nie wiedzą, ze glosy w obrębie partii zbiera
            konkretna osoba.KAŻDY ma szansę. ja ide w tym roku glosować na PO i
            Świercza. Zresztą najważniejsze to pójśc do wyborów, odpusciłam w
            ubiegłym i żaluję. Na liście Po jest w tym roku 2-3 nazwiska, ktore
            nie sa miną.może cos sie zmieni? PO to jedyna partia, ktora nie
            rzadziła
            • Gość: wyborca Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 08:23
              Tak jest, tylko PO ! Tylko dlaczego Świercz ?
      • Gość: emeryt Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 10:08
        Panie Lucku polityka nie dla pana .Panu najlepiej wychodza fikolki i
        przysiady nie marnuj Pan tego co umie najlepiej.
        • Gość: plisak Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 10.10.07, 13:15
          Te wybory w aspekcie personalnym mają znaczenie wyłącznie dla osób
          kandydujących, ich znajomych i ich rodzin ................. Wszyscy
          pozostali, mamy prosty wybór; przedłużyć mandat naszym aktualnym
          okupantom politycznym albo zmienić okupanta na nowego, gorszego.
          Kandydatów do tej roli jest cały, barwny peleton. Pozdrawiam i życzę
          satysfakcjonujących decyzji ;-)
          • Gość: wujek_staszek Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:22
            znam go na tyle, że wiem, ze nie kradnie. dzisiaj to już duzo.
            jeżeli skupi się w sejmie na tym na czym się zna - edukacja, sport-
            to może z tego wyjść coś ciekawego. Ja zaryzykuję i mu zaufam. Jutro
            o 16 w parku (k/muszli) jeszcze go troche przepytam.
            • Gość: baby Re: Lucjan Pietrzczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 17:58
              Nie chowaj babci dowodu, powiedziała powiedziała, że postawi
              krzyżyka na Lucka Pietrzczyka ! A ty ? Weź przykład z babci !
    • onetroublemaker Ja też chce władzy... 10.10.07, 17:37
      Witam wszystkich !
      Jest duża prośba, abyście w obliczu zbliżających się wyborów
      parlamentarnych, pomogli w zdobyciu jak największej ilości głosów
      również i mnie, bo jak będę miał dużo głosów to wejdzie ktoś inny z
      listy. Ale ja tez nie będę pokrzywdzony, bo jak moi będą rządzić to
      i mnie coś skapnie...
      Wszyscy mnie lubią, bo jestem porzadnym człowiekiem a pcham się do
      polityki żeby i mnie i wam było dobrze, z naciskiem na mnie.
      Dodatkowo nadmienię, ze popiera mnie moja babcia, dziadek, sąsiadka
      i jej szwagier.
      Głosujcie, bo ja przynajmniej mówie najprawdziwszą prawde.
      To mowiłem ja, Jarząbek.

WSZYSCY PARTYJNIACY JESTEŚCIE DOKŁADNIE TACY SAMI!!!
      • onetroublemaker PS. 10.10.07, 17:46
        Już wam nie wierze aparatczycy partyjni róznej masci i zrobie
        dokladnie tak:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=70211175&a=70261935
        • Gość: żeglarz Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:08
          Podoba mi się twój sposób myślenia z tą różnicą że ja już nikomu nie wierzę,
          kiedyś nawet chciałem zapisać się do partii Olszewskiego ale uznałem że nie daj
          Boże zdobędzie zbyt duże poparcie i stanie się taki jak cała ta banda hien i
          cyrkowców, zauważ że człowiek wchodzi do polityki z czystymi intencjami i nagle
          staje się taki jak reszta, w myśl zasady / jak wlazłeś między wrony to kracz jak
          i one /
          pozdrawiam
          • onetroublemaker Re: PS. 10.10.07, 18:26
            To nie jest kwestia wiary w ludzi a forma protestu przeciw temu co
            sie tam dzieje w dodatku za naszą kase.Francuzi podzcas wyborów
            prezydenckich w których w rundzie finałowej starli się Chirac i Le
            Pen w imie protestu przeciwko temu co sie dzialo na scenie
            politycznej zalozyli białe rękawiczki. U nas taki manewr średnio by
            ich obszedł, ale jakby do parlamentu weszła nowa partia polityczna ,
            nie dlatego że ludzie ją popierają a w imie protestu, to dopiero by
            ich zabolało. Byłoby mniej kasy na swoich posłow i mniejsze dotacje
            od panstwa. A jeszcze gorzej by bylo gdzyby musieli sie z nia
            układać aby stworzyć koalicje. Może by w koncu coś na tych nierobach
            wymusili. Nie pomyslałeś o tym, w ten sposób?
            Równiez pozdrawiam
            • Gość: żeglarz Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:33
              zobacz co przed chwilą znalazłem na onecie , to dopiero cyrk nigdy takich jaj
              nie było to wynik działalności polityków pytam do czego to prowadzi, do czego
              jeszcze ta banda nas doprowadzi?
              pozdrawiam
              Rośnie poparcie Polaków dla podsłuchów
              48 proc. Polaków uważa, że wolno nagrywać nasze rozmowy w urzędzie, by mieć
              "haka" na skorumpowanego urzędnika; 39 proc. jest zdania, że student może nagrać
              swoją rozmowę z egzaminującym go profesorem, a 29 proc. daje szefom prawo do
              podsłuchiwania rozmów telefonicznych swoich pracowników - wynika z sondażu TNS OBOP.
              W badaniu pytano o akceptację ukrytego nagrywania rozmów (bez zgody innych osób)
              w różnych sytuacjach społecznych - na uczelni, w pracy, w urzędzie, w rodzinie.
              Pytania te zadano w sondażach TNS OBOP po raz pierwszy.

Autorzy badania przypominają, że kilka głośnych zdarzeń politycznych w ostatnich
              latach związanych było z ukrytym nagrywaniem dyskretnych rozmów i wymieniają -
              nagranie przez redaktora naczelnego "Gazety Wyborczej" Adama Michnika jego
              rozmowy z Lwem Rywinem, nagranie przez posłankę Renatę Beger negocjacji z
              ministrem w Kancelarii Premiera Adamem Lipińskim, nagranie przez Aleksandra
              Gudzowatego kolacji z Józefem Oleksym oraz nagranie przez ministra
              sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę rozmowy z wicepremierem Andrzejem Lepperem.
              REKLAMA Czytaj dalej

Jak wynika z sondażu, 45 proc. kobiet i 40 proc. mężczyzn uważa, że małżonkowie
              mają prawo podsłuchiwać przy pomocy ukrytego magnetofonu swoje rozmowy
              telefoniczne. Odmiennego zdania jest 49 proc. kobiet i 52 proc. mężczyzn.

Prawie połowa (48 proc.) uważa, że wolno nam samym nagrywać nasze rozmowy w
              urzędzie, by mieć "haka" na skorumpowanego urzędnika; 45 proc. jest przeciwnego
              zdania. 7 proc. odpowiedziało "trudno powiedzieć".

Z kolei 39 proc. respondentów uważa, że student może nagrać swoją rozmowę z
              egzaminującym go profesorem. Odmiennego zdania jest 52 proc., a 9 proc.
              respondentów nie ma zdania.

19 proc. ankietowanych jest zdania, że wolno nam nagrywać "trudne rozmowy, jakie
              przychodzi nam czasem odbywać z innymi ludźmi". Większość (71 proc.) twierdzi
              jednak, że jest to niedozwolone.

Prawie co trzeci ankietowany (29 proc.) daje szefom prawo do podsłuchiwania
              rozmów telefonicznych swoich pracowników; odmiennego zdania jest 65 proc.
              respondentów, a 6 proc. nie ma zdania w tej sprawie.

Zapytano również o nagrywanie kazań w kościele - 52 proc. badanych uważa, że bez
              pytania księdza można nagrać jego kazanie, aby puścić je w domu swojej rodzinie,
              która nie mogła przyjść do kościoła. Odmiennego zdania jest 40 proc.
              ankietowanych, a 8 proc. respondentów odpowiedziało "trudno powiedzieć".

Jak podkreślają autorzy sondażu, sytuacja dotycząca Kościoła, nie jest podobna
              do sytuacji z pytań poprzednich, niemniej jednak, stanowi "pewne naruszenie ładu
              moralnego, a nagrywający w kościele powinien poprosić księdza o zgodę na
              nagrywanie jego kazania".

Według TNS OBOP, uzyskane odpowiedzi ukazują, jak daleko posunięta jest w Polsce
              "erozja zaufania, przyzwolenie na inwazję w prywatność i akceptacja nagrywania w
              pracy, w szkole i w stosunkach między ludźmi - bez wiedzy i zgody samych
              nagrywanych".

Sondaż przeprowadzono w dniach 6-10 września na grupie 1004 dorosłych Polaków.
              • onetroublemaker Re: PS. 10.10.07, 19:32
                No dlaczego mnie to nie dziwi. Czy sklepowa ma prawo nagrywać
                klienta kiedy kupuje prezerwatywy, a następnie tasme przekazać
                proboszczowi w celu grupowego odsłuchania i napietnowania przez
                wspólnotę parafialną?
                Odpowiedziało 100% tak totunian słuchajacych ojca tediego.
                Śmiech, płacz i zgrzytanie zębow jednocześnie...
              • Gość: bziQ Re: PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:52
                To mnie przeraziło. Dlatego jeszcze raz powtórzę: PiS wyzwolił najciemniejsze
                strony polskiej duszy. Moherowy katolicyzm wymieszany z zawiścią, krytykanctwem
                i brakiem odpowiedzialności za przyszłość. I jest to wielka siła, która prędzej
                czy później zmiecie i sam PiS. Ale dlaczego ja muszę na to patrzeć?
                PS. Fajna atmosfera musi panować w partii, jeśli wszyscy myślą, że są nagrywani.
                • onetroublemaker Re: PS. 10.10.07, 23:08
                  To jest jakaś pieprzona sekta!
                  A oto definicja:
                  Sekta to grupa społeczna izolująca się od reszty społeczeństwa,
                  mającą własną hierarchię wartości i zespół norm zachowania się, z
                  silnie akcentowaną rolą przywódcy.
                  To właśnie pis, z tą różnicą, że on sie nie izoluje tylko chce
                  wszystkich wchłonać, no z wyjatkiem sld... hehehe...
                  Oni na tych wiecach zachowują się jak posrani. Jagby im momentalnie
                  odbiło. Jesli tego nie ogladaliscie to polecam:

www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8&mode=related&search
                  Z resztą jak ogladam te wszystkie konwencje to wszystkie partie
                  zachowują sie dokładnie tak samo. Aparatczycy machają jak
                  pieprznięci tymi chorągiewkami, tabliczkami i wierzą ślepo w to co
                  im lider bełkocze ze sceny. Jakby im powiedział a teraz sie
                  rozbierzcie i sikajcie na siebie to by to zrobili.Echhhhhhh... A
                  swoją drogą nie widziałem konwencji PPP, ciekawe czy u nich też
                  wszyscy dostają deliry jak widzą przy-wódce...
      • Gość: mały pływak poseł nie ma władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:55
        Poseł, jako sztuka, w zasadzie nie ma władzy. Po władzę to się mozna pchać ale do urzędu.
        Natomiast sam Lucek, jako sztuka, od lat pełni jakieś funkcje publiczne i niespecjalnie widać, żeby ciągnął w swoją stronę. Każdy, kto go zna, wie, że właśnie takich ludzi powinno się wybierać. Facet nie poszedł zarabiać wielkiej kasy tylko działa jako harcerz, strażak, żeglarz, itp. Bezinteresownie.
        • onetroublemaker Re: poseł nie ma władzy 10.10.07, 18:13
          Skoro jest taki super to dlaczego nie jest na 1 albo w pierwszej
          dziesiątce. Podobno PO stawia na "porządnych ludzi". Kolejny
          naganiacz glosów i tyle.
          • Gość: żeglarz Re: poseł nie ma władzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:18
            O to samo pytam Kawe Vel Małego Pływaka
          • Gość: mały pływak Re: poseł nie ma władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:36
            O ile wiem Pietrzczyk nie należy do PO, więc chyba równiez dlatego nie dali mu poole position. O szczegóły pytaj mniodowicza.

Nie wiem, kto to jest Kawa
            • onetroublemaker Re: poseł nie ma władzy 10.10.07, 19:27
              To tym bardziej jest to naganiacz głosów, z tą róznicą, ze wobec
              niego zobowiazań mozna nie dotrzymać.
              • Gość: Kawa Re: poseł nie ma władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:19
                Nie wiem co złego widzisz w pomocy w zdobyciu jak największej ilości
                głosów porządnemu człowiekowi ? Myślisz że lepiej jest poprzeć
                jakiegoś innego popieprzonego gościa albo siedzieć na dupie i nic
                nie robić /to najłatwiej/ a potem znowu wszystko krytykować ?
                A Lucek nie należy do PO i dlatego mna 24 miejsce na liście, ja
                również nie należę do PO a jego właśnie popieram.
                Podałem już wyżej przykład Pacelta który dostał się do sejmu z
                jeszcze bardziej odległego miejsca, tak więc daj mu szansę !
                • Gość: AR Re: poseł nie ma władzy IP: *.um.kielce.pl 11.10.07, 09:47
                  Propaganda anty komuś lub za kimś, gdy nie zna się programu lub
                  osoby jest bezsensu. Najlepiej, aby każdy świadomie ocenił poglądy
                  kandydata, zastanowił się, co taki gość może zrobić dobrego (nie
                  koniecznie dla głosujących, a raczej dla wszystkich, także przez swe
                  oddziaływanie na innych posłów), awro takze przyjżeć się osobowiści,
                  a nei tylko osobie. A potem powiedzieć jestem za.
                  AR
                  • Gość: BT Re: poseł nie ma władzy IP: *.chello.pl 18.10.07, 14:40
                    prosze w godzinach pracy zająć się pracą
                • Gość: kielczanin Re: poseł nie ma władzy IP: 195.205.147.* 11.10.07, 10:26
                  ...
                  i nie zapominajcie o tym ze ci co mają najwiecej głosów wchodzą ...
                  a dopiero głosy tych którzy nie wchodzą przechodza na "pierwszych" z
                  listy ...
                  nie bójmy sie głosować na Lucka tylko dlatego że sie nie załapie i
                  wejdą inni ... on będzie wysoko i nie ważne jest że to 24 miejsce na
                  liscie
                  pozdrowienia
                  • Gość: mały pływak to nie są ostatnie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 18:22
                    Na tych wyborach świat się nie kończy. Za dwa lata pewnie będą następne - przy okazji prezydenckich. Im więcej głosów teraz, tym wyższe miejsce na następnej liście. Dlatego każdy głos się liczy. Nie kombinujcie ludzie - poprzyjcie tego faceta, bo warto.
                • onetroublemaker Re: poseł nie ma władzy 12.10.07, 00:01
                  > Nie wiem co złego widzisz w pomocy w zdobyciu jak największej
                  ilości głosów porządnemu człowiekowi?
                  Nie słyszałem aby sie szczególnie zasłużył. To że jest porządny to
                  ty tak mówisz ja Cię nie znam więc Ci nie wierze, tym bardziej że
                  robisz agitke. Strone może założyć każdy, a tam sobie napisać
                  wszystko, nawet to że ma 9 kierunków studiów, może powklejać zdjecia
                  w krótkich gaciach i napisać że ludzie go cenią itd

Myślisz że lepiej jest poprzeć jakiegoś innego popieprzonego gościa
                  A skąd wiesz że jest "popieprzony", to twoja subiektywna opinia.
                  Jest dokładnie tak samo popieprzony jak wszyscy inni, tylko mniej
                  skażony władzą.

albo siedzieć na dupie i nic nie robić /to najłatwiej/ a potem znowu
                  wszystko krytykować ?
                  A skąd wiesz co ja robie. Może jestem społecznikiem. Krytyka w tym
                  kraju naszczęscie nie jest zakazana. Głosuje więc mam prawo
                  krytykować. A to na którego kandydata i z jakiego powodu to moja
                  sprawa. I nie mów mi że jesli chce to nie mam prawa w ten sposób
                  zaprotestować. Na tym polega demokracja.

A Lucek nie należy do PO i dlatego mna 24 miejsce na liście
                  Ale mi go szkoda:) to niech sie zapisze. skoro od nich startuje to i
                  tak wszystko jedno. jak jest taki porządny to go wezmą na 1.:)

> również nie należę do PO a jego właśnie popieram.
                  Tego nie wiemy. To ty tak twierdzisz.

> Podałem już wyżej przykład Pacelta który dostał się do sejmu z
                  > jeszcze bardziej odległego miejsca
                  No i co z tego. Nie słyszałem, żeby w czasie tej krótkiej kadencji
                  czymś szczególnym sie wsławił ten twój Pacelt. Też dobry chłop, co
                  nie? Tylko ze nierób, co nie?:)

tak więc daj mu szansę !
                  Właśnie że nie dam.

Nie dam wam sie ogłupic.Nie przyłożę reki do tego, zeby sie ten
                  nierób mindowicz do parlamentu znowu wepchał. Te fajne chłopy
                  zawsze są fajne, tylko że nie specjalnie sie znają i nie specjalnie
                  coś robią jak już się dostana, a przypominają sobie przed wyborami.
                  Jakby ten twój kandydat był taki dobry, taki społecznik, to byłby na
                  tyle znany i ceniony w województwie, że nie musiałbyś "żebrać” o
                  głosy na forum.
                  Potwierdzam swoje stanowisko w sprawie.
                  Sejm to błazenada. www.youtube.com/watch?v=rTUUF4b5-yA
                  zagłosuje za jedynymi, którzy nie brali w tym udziału.
                  • Gość: cobra Re: poseł nie ma władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:33
                    Powiem Ci tak: kadry PO w Kieleckiem są słabe, o czym pewnie dobrze wiesz:).
                    Myślę jednak, że dotyczy to wszystkich partii. Na zasadzie: kto słaby, giętki i
                    nijaki, pracy nie ma, musi należeć, by coś uzyskać. A liderzy to wykorzystują:).
                    I w ten sposób mamy np. doskonałych roznosicieli ulotek:).
                    Elektorat PO w Świętokrzyskiem jest niewielki z różnych powodów. Dwa lata temu
                    Tusk nie zareagował, gdy pisano o odebraniu nam statusu województwa. PiS to
                    wykorzystał. Nawet LPR to wykorzystał. PO nie. Przyznaję, napisałam o tym do
                    sztabu Tuska. I zadałam konkretne pytanie. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. PO
                    zupełnie zapomniało o Świętokrzyskiem. Dwa lata temu Tusk nie przyjechał na
                    żadną imprezę organizowaną przez PO. Pozostali liderzy partyjni byli na
                    wszystkich ważnych spotkaniach. Widziałam nawet Borowskiego (o Gosiewskim nie
                    wspomnę, bo był wszędzie, w każdym mieście, w każdej wsi), nie widziałam Tuska.
                    Cóż, jest inwestycja, jest zysk. Gosiewski zainwestował. Miał zysk.
                    PO zapomniało również, że wykształceni (jako-tako) stanowią tylko 20% całości
                    społeczeństwa. Reszta zaś albo słucha radia, albo wierzy, że wszystkiemu winni
                    są liberałowie (nie znając znaczenia tego słowa, Rydzyk jest jednak wielki w
                    manipulacji i sprzedawaniu stereotypów).
                    Cóż... Ja zagłosuję na listę PO tylko z jednego powodu. Bo nie chcę zagłosować
                    na PiS. A nie mogę tracić głosu. To tyle, jeśli chodzi o aktualny stan PO w
                    Kielcach.
                    • Gość: Kawa Poznaj lepiej Lucka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 08:14
                      Poniżej podaję link do czatu z Luckiem, jaki odbył się wczoraj w
                      Echu Dnia.
                      Myślę że odpowiedzi jakich udzielał Lucek pozwolą lepiej poznać jego
                      i jego poglądy i podjąc decyzję o ew. poparciu go w wyborach.
                      www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?
                      AID=/20071011/WYBORY/71011025/-1/swietokrzyskie
                      Do "onetroublemaker" - jesteś bardzo krytyczny w swoich poglądasz
                      mimo że jak mówisz nie znasz kandydata. Wobec tego jest taka
                      propozycja dla Ciebie i innych zainteresowanych poznaniem Go
                      osobiście, abyście przyszli dzisiaj /piątek/ na spotkanie z Nim,
                      które odbędzie się przy muszli koncertowej w Parku Miejskim w
                      Kielcach o godz. 16.00.
                      • Gość: mzuch Re: Poznaj lepiej Lucka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:59
                        I to jest bardzo dobry kandydat! Odpowiedzi na pytania były krótkie,
                        błyskotliwe, treściwe! Żadnego długiego, nudnego tłumaczenia
                        i "owijania w bawełnę" Oby po wygranej równie szybko i pozytywnie
                        załatwiał obietnice wyborcze:)
                        • x-mobile Re: Poznaj lepiej Lucka 12.10.07, 15:59
                          Hey dyskutanci a co zrobił Lucek dla swego środowiska-
                          nauczycielskiego a co dla mieszkańców Bilczy-przecież jest radnym
                          powiatowym juz nie jednej kadencji !
                          • Gość: Kawa Re: Poznaj lepiej Lucka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 09:14
                            Posłuchajcie klipu dźwiękowego w wykonaniu kandydata.
                            www.pietrzczyk.eu/Lucjan%20Pietrzczyk.mp3
                            • Gość: bezu Re: Poznaj lepiej Lucka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 14:05
                              Odlotowy spot !"Stawiajta krzyżyka na Lucka Pietrzczyka" Bardzo mi
                              się podoba. Popieram !
                              • onetroublemaker Re: Poznaj lepiej Lucka 15.10.07, 23:48
                                Ludzie czy wy sobie jaja robicie czy mówicie poważnie? Przeciez ten
                                spot to jakiś galopujący mongolizm. Facet robi z siebie błazna. To
                                jest dobre ale dla elektoratu pszenno - buraczanego, a ten bierze
                                już samoobrona. Przestańcie prosze, bo to już przekroczyło wszelkie
                                granice... Ja mam dla was bardzo fajny pomysł na spot. Ubierzcie
                                Wrzałke i Lucka w stroje bawarskie (krótkie gacie obowiazkowe:)),
                                niech jodłują i klepia się po tyłkach w rytm tradycyjnej bawarskiej
                                muzyki . Mniejszość niemiecką macie na bank. A tak na marginesie to
                                słyszałem że "Bęczkowianie" poszukują solisty. Może tam Lucek
                                spełniłby się lepiej niż w parlamencie...
                                • Gość: wyborca Re: Poznaj lepiej Lucka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 08:51
                                  Miałeś okazję osobiście poznać Lucka i zadać mu osobiście pytania
                                  które tu zadajesz. I gdzie byłeś jak było spotkanie z spotkanie z
                                  nim ?
                                  Najlepiej siedzieć na dupie i krytykować, prawda ?
                                  A jaką ty masz alternatywę, może ją przedstawiswz to wtedy my się
                                  pośmiejemy. No to dawaj jak jesteś chłop z jajami, ale coś czuję że
                                  nie, że ty wymiękniesz, tak jak reszta krytykantów.
                                  • onetroublemaker Re: Poznaj lepiej Lucka 16.10.07, 19:39
                                    Miałeś okazję osobiście poznać Lucka i zadać mu osobiście pytania
                                    które tu zadajesz.

Wiesz, ja mam taką zasadę, że spotykam się z ludźmi tylko na pewnym
                                    poziomie intelektualnym, którzy nie musza leczyć swoich kompleksów w
                                    taki żałosny sposób jak robi to ten twój Lucek. Ludzkie uznanie
                                    kupuje się nieskazitelną postawą moralną, działalnością społeczną,
                                    która jest na tyle znana, że nie musi być, w niezdarny z resztą
                                    sposób, reklamowana. Wiece partyjne i błagania o głosy na forum nie
                                    pomogą…

I gdzie byłeś jak było spotkanie z spotkanie z nim ?

A guano cię to obchodzi. Ale jak już chcesz wiedzieć to mam
                                    ciekawsze zajęcia w piątek o 16, niż spotykanie się z jakimś
                                    pajacem, który w tak żenujący sposób się reklamuje. Ja w piątek o 16
                                    to jeszcze pracuje, bo musze utrzymać rodzinę, jak większość
                                    normalnych ludzi w tym kraju. Płace niemałe podatki, żeby ten twój
                                    kandydat mógł się lansować wtedy kiedy ja pracuje. Przecież on to
                                    robi min. za moje ciężko zarobione pieniądze.

Najlepiej siedzieć na dupie i krytykować, prawda ?

Już ci powiedziałem, że mnie nie znasz i nie wiesz co robie w życiu.
                                    Ja nie siedzę na dupie w przeciwieństwie do ciebie. Ja nie mam czasu
                                    na to żeby po 8 rano siedzieć na forum GW. Z reguły dopiero
                                    wieczorem mam chwilkę czasu dla siebie, którą poświęcam min na
                                    czytanie prasy, książek i na wymianę poglądów, również na tym forum.
                                    Jak na razie widzę, że to ty siedzisz na dupie i wypisujesz peany na
                                    cześć tego twojego kandydata. Co do krytyki to mam do niej pełne
                                    prawo. Choćby dlatego że płacę podatki, które w części idą na posadę
                                    w radzie powiatu i na kampanie tego twojego Lucka. Partie polityczne
                                    jeśli wejdą do parlamentu dostają zwrot nakładów poniesionych na
                                    kampanię. Dieta radnego jest finansowana z pieniędzy publicznych,
                                    czyli głównie z podatków pośrednich i bezpośrednich. To są również i
                                    moje pieniądze, które solidnie co miesiąc mi państwo potrąca.
                                    Z resztą sami się na tą krytykę narażacie poprzez swoją śmieszną
                                    działalność na tym forum.

A jaką ty masz alternatywę, może ją przedstawiswz to wtedy my się
                                    pośmiejemy.

Już powiedziałem jaka jest moja alternatywa. Właściwie to żadna. Wy,
                                    politycy i ich poplecznicy, mi jej nie dajecie. Już mam was dosyć
                                    pseudointeligenci pchający się do władzy za wszelką cenę.. Marny
                                    wasz trud. Nie poddam się waszym żenującym próbom manipulacji.
                                    Zaprotestuje przeciwko wam wszystkim, a formę jaka wybrałem
                                    przedstawiłem już wyżej i nie widze powodu żeby się powtarzać. Ale
                                    zapewne słowo pisane średnio do ciebie dociera. Zapisz się na kurs
                                    czytania ze zrozumieniem. Myśl trochę, to naprawdę nie boli.

No to dawaj jak jesteś chłop z jajami, ale coś czuję że nie, że ty
                                    wymiękniesz, tak jak reszta krytykantów.

Chłop z jajami to jest podobno ten wasz Lucek. Tylko się jeszcze nie
                                    dowiedziałem gdzie nimi handluje. Sam się sprzedałeś powieleniem
                                    jednych i tych samych zwrotów i melodii w tym wątku Kawo, wyborco,
                                    KAZie, bezu vel Mały Pływaku. A może powinienem powiedzieć Lucku?
                                    Sam już nie wiem, bo ktoś, kto się w taki sposób reklamuje mógłby
                                    również lansować swoją osobę i tutaj. Jesteś jedną osobą w co
                                    najmniej 5 osobach czy cierpisz na schizofrenię? Myślisz że
                                    forumowicze są głupią masą? Wystarczy popatrzeć na IP. Wszystkie
                                    praktycznie takie same. Myślisz, że jak wyślesz raz post od kolegi
                                    (*.vf.pl ), a następnie użyjesz praktycznie tego samego zwrotu
                                    („chłop z jajami”) w poście wysłanym z innego IP
                                    (*.neoplus.adsl.tpnet.pl), to ludziom wmówisz, że przemawiają w tej
                                    sprawie różne osoby? Chyba nie doceniasz przeciwników, a to błąd.
                                    Żeglarz już dawno cie rozszyfrował, ja również, więc na pewno
                                    zrobili to też inni. I proszę cie nie zaprzeczaj w 5 osobach, bo to
                                    i tak nie zda egzaminu, tylko narazi cie na jeszcze większą
                                    śmieszność.
                                    Prawda, wymiękam, jak widze na tym forum te twoje wpisy. Po prostu
                                    już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Takie to żałosne… Nie
                                    będzie dobrze w tym kraju dopóki ludzie na tak niskim poziomie
                                    intelektualnym, bez krzty samokrytycyzmu będą pchali się do władzy.
                                    Powiem Ci jeszcze, że liczy się nie tylko poziom samego kandydata,
                                    ale i poziom jego reklamy oraz poziom ludzi, którzy za nim optują.
                                    Niestety z przykrością stwierdzam że jak na platfusmersów to się nie
                                    popis-aliście. I proszę cię drogi harcerzyku, zaprzestań już tej
                                    propagandy i dyskusji, bo się wszystkim poza tobą i Luckiem
                                    niedobrze zrobiło. Dobrze ci radze poczytaj trochę, zdobądź solidne
                                    wykształcenie, a jeśli już masz jakieś to się dokształć, przemyśl na
                                    spokojnie swoje działania i okrzepnij trochę w swoich poglądach.
                                    Wtedy tu wróć bo może za jakiś czas będzie z ciebie partner do
                                    dyskusji. A teraz weź Lucka za rączkę, załóżcie obaj krótkie gatki i
                                    pośpiewajcie sobie przy ognisku te propagandowe piosenki. Może tylko
                                    zmieńcie trochę ich treść bo jak na razie to są na poziomie zucha
                                    czy majtka pokładowego a nie na poziomie harcerza czy żeglarza.
                                    I więcej nie zamierzam polemizować z tobą na tym forum. A jeśli
                                    planujesz dalej ciągnąc tę żałosną propagandę to licz się z tym, że
                                    możesz być skrytykowany i wyśmiany.
                                    • Gość: żeglarz Re: Poznaj lepiej Lucka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 12:27
                                      Witam
                                      Miałem już nie odzywać się w temacie P. Lucka, dlatego że nie chce mi się gadać
                                      z politycznymi aparatczykami, jednak z czystej ciekawości cały czas śledzę to
                                      co dzieje się na tym forum.
                                      Do dzisiejszej wypowiedzi sprowokowałeś mnie swoją oceną Lucka.
                                      Tak więc po pierwsze: nie zgadzam się z twoją tezą że to Lucek wypisuje te
                                      brednie, być może jest przyjęte że kandydaci agitują na swoją korzyść w
                                      taki sposób, ale bardziej skłaniam się ku twierdzeniu że ten artykuł został
                                      zapoczątkowany przez kogoś z młodzieżówki PO, kogoś kto należy do ich sztabu
                                      i dostał polecenie pisania na forum, prawdopodobnie nie tylko o Lucku.
                                      Znam tego człowieka na tyle długo aby wiedzieć że aż tak by nie zdurniał,
                                      chociaż biorąc pod uwagę fakt kandydowania, no nie wiem …, w moim odczuciu
                                      musiano coś mu obiecać, i tak zamącić w głowie że zatracił poczucie własnej
                                      wartości i godności
                                      Na spotkaniu z nim nie byłem z dwu powodów, pierwszy to taki że pracowałem,
                                      a powinieneś wiedzieć że pracuję na zmiany, i bez znaczenia czy to piątek
                                      czy świątek, drugi powód jest taki że znam człowieka więc takie spotkanie,
                                      organizowane przez aparatczyków i przez nich prowadzone nie jest mi w stanie
                                      niczego nowego o kandydacie powiedzieć, tak naprawdę to nawet specjalnie się do
                                      niego nie przygotowali ani merytorycznie ani organizacyjnie, przede
                                      wszystkim nie przygotowano samego Lucka, przez co okazano pogardę ludziom
                                      którzy tam poszli i oczywiście samemu kandydatowi.
                                      Ktoś może zarzucić mi że oceniam coś w czym nie brałem udziału, to prawda
                                      ale czytałem w jakiejś gazecie jego zwięzłe i lakoniczne odpowiedzi i
                                      rozmawiałem z kolegą który widział to spotkanie na własne oczy. Tak więc
                                      panowie sztabowcy totalna kicha !!!!
                                      Jest jeszcze jeden powód dla którego tam nie poszedłem, a mianowicie taki że
                                      prawdopodobnie straciłbym znajomego.
                                      Po drugie: wyraziłeś się dość lekko o tym co ewentualnie Lucek może zrobić w
                                      kwestii łódki jeszcze jednej, co w kontekście dzisiejszych możliwości jakie
                                      mają młodzi ludzie jest w moim odczuciu podejściem błędnym.
                                      Ogólnie wiadomo i mówi się że wzrosła przestępczość wśród młodzieży, mówi
                                      się o blokersach , o pijanej młodzieży wystającej na klatkach schodowych, o
                                      napadach , bójkach , mówi się o tym że jest niebezpiecznie, że należy coś
                                      w tej kwestii zrobić.
                                      Sam przyznasz że to rzeczywistość.
                                      Tylko jakoś nikt nie robi nic w kierunku jej zmiany, pytam kto w sytuacji
                                      ogólnego wyścigu szczurów myśli tak naprawdę o naszych dzieciach. Kto
                                      zgotował nam całą tę sytuację? Pytam i odpowiadam POLITYCY!!!!!!! To oni
                                      swoimi decyzjami doprowadzili do likwidacji klubów osiedlowych, w imię
                                      pieniądza całkiem je polikwidowali, lub drastycznie okroili ich działalność,
                                      w imię pieniądza pozamieniano te miejsca, które gromadziły na
                                      organizowanych przez siebie zajęciach setki dzieciaków, w sklepy, czy
                                      inne knajpy, a zrobiono to tylko w celu pozbycia się kłopotów, w celu
                                      likwidacji związanych z taką działalnością kosztów. Wiem coś o tym
                                      ponieważ w takim właśnie klubie prowadziłem zajęcia z dzieciakami.
                                      Dlatego gdybym miał choć cień pewności że po wyborze Lucka, dam mu
                                      możliwość zrobienia czegoś w kwestii chociaż tej jednej przykładowej
                                      łódki dla dzieciaków,
                                      ( pamiętaj że taka łódka to 10 może 20 dzieciaków których nie spotkasz na
                                      klatce, bo będą mieli zajęcie) poparłbym go bez namysłu, jednak nauczony
                                      doświadczeniem wiem że polityk łże jak pies, po wyborach zapomina
                                      wszystko o czym mówił kiedyś. Lucek by nie zapomniał, to naprawdę prawy i
                                      uczciwy człowiek, jednak nikt nie pozwoli mu na realizację jego
                                      zamierzeń, żaden popaprany polityk nie będzie chciał bawić się w coś co
                                      nie przyniesie wymiernych korzyści finansowych jemu i jego kolesiom.
                                      A naszej młodzieży najlepiej przylać pałą nie dając żadnej alternatywy,
                                      ubrać w mundurki, wysłać do szkoły, a właśnie mundurki..
                                      Mundurki to jakby działanie od dupy strony, najpierw należałoby doprowadzić do
                                      podniesienia prestiżu szkoły, do tego aby rzeczony uczeń chciał nosić
                                      mundurek tej właśnie szkoły, aby uczeń był dumny z tego mundurka, w
                                      przeciwnym razie cała akcja z mundurkami spali na panewce, mundurek ma być
                                      wyróżnikiem a nie tylko oznacznikiem traktowanym jak zło konieczne, ale
                                      przecież odwrócenie sytuacji o którym mówię wymaga zaangażowania, być może
                                      nakładów finansowych, a przede wszystkim wymaga serca ludzi pełniących ten
                                      jakże odpowiedzialny obowiązek jakim jest nauczanie i wychowanie dzieci
                                      i młodzieży
                                      pozdrawiam

• onetroublemaker Re: Poznaj lepiej Lucka 18.10.07, 16:39
                                        Cześć, nie obraź się ale juz na prawdę nie chce mi się rozmawiac na
                                        temat tego Lucka. Niech sobie robi co chce i gdzie chce. Mam już
                                        dosyć tej jego propagandy i jego aparatczyków. I jest dla mnie bez
                                        znaczenia to czy są to harcerze, młodzieżówka PO, krasnoludki czy on
                                        sam. Odpowiadam ci tylko dlatego, ponieważ uważam, że jesteś
                                        poważnym rozmowca i zgadzam się z większością głoszonych przez
                                        ciebie poglądów. Niemniej jednak proszę cię abyśmy już nie napędzali
                                        tych klakierów. Ja i tak sobie swoje myśle, ty i inni pewnie
                                        też...Więc nie ma sensu tej rozmowy przedłużac. pozdrawiam
    • Gość: behemot wkręcają nas z tym Pietrzczykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:21
      Czyżby harcerze nas wkręcali?
      Facet w krótkich majtkach (ksywka Luśnia) i z częstochowskimi wierszykami to ma być "twój mądry wybór"?
      Echo publikuje chat z kandydatem. Luzik totalny. Program wyborczy to dwa punkty - zgolić brodę i słuchać się Burasa.
      Może oni tam jaja sobie robią? i śmieją się, że ludzie są wystarczająco głupi, żeby to kupić.

Pytanie z chatu: Co zrobisz dla żeglarzy?
      Odpowiedź: A to wy mnie nie znacie?
      Znamy. Przez okres radcowania Lucka w powiatowej radzie, powiat nawet palcem nie kiwnął. No chyba, że jachciki harcerzom funduje...
      • Gość: cobra Re: wkręcają nas z tym Pietrzczykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:30
        Już jeden facet w ciągle przykrótkich majtkach został senatorem. I niewiele
        zrobił. Mam więc prośbę: głosujmy na mądrych i normalnych ludzi (tu mam na
        myśli głównie kobiety, ale oprócz kandydatek jedynie słusznej partii).
      • Gość: gosc Re: wkręcają nas z tym Pietrzczykiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:43
        trzeci punkt programu pana lucka to plywanie.... w polityce
        • Gość: KAZ Re: wkręcają nas z tym Pietrzczykiem IP: *.vf.pl 15.10.07, 23:30
          A ja i tak będę głosował na Lucka bo w przeciwieństwie do pozostałych to gość z
          jajami !!!
          • onetroublemaker Re: wkręcają nas z tym Pietrzczykiem 15.10.07, 23:52
            A gdzie handluje? Na targu w Bodzentynie? Te jaja to z fermy czy od
            swojskiej kokoszki? Jak swojskie to kupiłbym tuzin...
            • Gość: ed Re: wkręcają nas z tym Pietrzczykiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 08:46
              jaja ma , ale glowy nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka