Gość: mila atrakcyjne miejsce IP: *.klc.vectranet.pl 14.12.07, 14:11 Jak wykupowałam w dawnych czasach od spółdzielni(i za realne pieniądze - nie 1 zł.)mieszkanie w jednym z bloków z widokiem na górki pan specjalista robiący operat zaznaczył szczególne warunki klimatyczne i widokowe miejsca a spóldzielnia naliczyła stosowną do tych luksusów cenę. Czy teraz jak popsują mi się warunki widokowe bociankowi wodzowie oddadzą mi nadpłatę ? Wogóle to uważam że wszystkie pojawiające się tu pytania powinniśmy zadawać Panu Prezesowi na piśmie i oczekiwać odpowiedzi. Skąd ma o tym wiedzieć jak ponoć nie mają komputerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon D O R B U D - i wszystko jasne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 16:27 jedynie słuszna najlepsza "firma" budowlana w KIELCACH. śmiać się czy płakać - oto jest pytanie ? czas rewolucji się zbliża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: atrakcyjne miejsce IP: *.chello.pl 14.12.07, 19:43 Będzie tak : inwwestycje zaczęli od przygotowania mieszkańców Zaczną od dojazdów i budynków bo to można spieniężyć, zysk odpowiednio podzielić. Potem poczynią starania formalne o prawo PRZEBUDOWY garaży - zejdzie parę lat. ( ta część inwestycji niegłupia ) Potem dom seniora - ale na to już nie będzie czasu, Pan prezes sam zostanie Seniorem, a obecni seniorzy będą już w drodze " do krainy wiecznych łowów " Może wreszcie P.Prez.Miasta zainstaluje prezesowi na spółkę internet ( np. z pieniędzy za grunt lub z oszczędności poczynionych na pracach konserwacyjnych osiedla ) , żeby Pan prezes poznał opinie członków swojej sp-ni. To by było na tyle. Pozdrowienia dla cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.gprs.plus.pl 14.12.07, 20:52 Trochę pogrzebałem w sieci i znalazłem trochę ciekawych rzeczy: 1. Marek Wójcik, prezes SM "Bocianek" Pod poniższym adresem jest wizytówka pewnej firmy: www.gigabox.pl/ewww/bp_presentation_contact.asp?cid=501925&bid=0 a w niej takie oto dane: Przedsiębiorstwo Inżynieryjno Budowlane PETROPLAN Marek Wójcik ul. Zdrojowa 25 25-336 Kielce woj. świętokrzyskie Czy zbieżność nazwisk jest przypadkowa? Jeśli nie to wartałoby sprawdzić czy łączy coś tą firmę zfirmą Dorbud A to strona Firmy Petroplan sp z o. o. www.petroplan.pl/index_pl.html Pewnie to zbieżność nazw, ale jeśli nie? 2.Włodzimierz Pasternak, przewodniczący Rady Nadzorczej SM „Bocianek” Czy to ten sam pan który był wojewodą w latach 1980-1990? 3. Firma Dorbud. Wielkpolski Serwis Informacyjno Ogłoszeniowy informuje: Przekręty spółki „Dorbud” z Kielc Przedsiębiorstwo budowlano-usługowe „Dorbud” S.A z Kielc, występując w konsorcjum ze spółką „Hydrobudowa 9” (liderem konsorcjum), wygrało przetarg na kompleksowe wykonanie zespołu 9 budynków wielorodzinnych dla poznańskiego TBS-u na nieruchomości otrzymanej za darmo od miasta, ul. Szyperska/Piaskowa. Łączna wartość kontraktu przekroczyła 33 miliony złotych, w tym spółka „Dorbud” jako mniejszościowy udziałowiec konsorcjum otrzymała do wykonania zadanie o wartości 1/3 kontraktu. Dotyczyło to kompleksowego wykonania trzech wielorodzinnych budynków mieszkaniowych oznaczonych numerami 1, 2 i 3, które były pierwszym etapem realizacji całego zadania. Spółka „Dorbud” podpisała umowę z firmą „Zbych-Pol&Mobet” - Zbigniew Szczęsny na kompleksową dostawę prefabrykatów w tym płyt stropowych typu „Filigran” o łącznej powierzchni ponad 10 000 m2 dla w/w trzech budynków. Przez cały czas dostaw prefabrykatów, spółka „Dorbud” zalegała z płatnościami, tylko miesięczne przeterminowane płatności przekraczały kwotę 200 000 złotych, a pod koniec realizacji dostaw ponad 300 000 złotych. Nic nie skutkowały monity u prezesa spółki oraz pisma kierowane do zarządu. Telefonicznie prezes był nieuchwytny, ciągłe delegacje, wyjazdy, urlopy lub zwolnienia – takie były tłumaczenia. Kierownictwo spółki „Dorbud” pokrętnie tłumacząc ciągłe zaległości zwalało winę na lidera konsorcjum – spółkę „Hydrobudowa 9”, który jakoby nie płacił za wykonane prace na wykonanych budynkach. Były to pomówienia, jako że „Hydrobudowa 9” płaciła „Dorbudowi” na czas za wykonane prace budowlane. Również na nic zdały się interwencje u inwestora, tj. Poznańskiego TBS-u - jego prezesa p. Henryka Stawnego. W pismach „Zbych-Pol&Mobet” powoływał się na nowelizację Kodeksu Cywilnego - art. 647 (1) §2; o solidarnej odpowiedzialności inwestora i generalnego wykonawcy wobec podwykonawcy. Spółka „Dorbud” z Kielc w identyczny sposób traktuje wszystkich podwykonawców, a na tak dużej budowie jest to łącznie kilkadziesiąt firm. Na etapie prac budowlano montażowych stanu „surowego” rzadko który z podwykonawców wybudował więcej jak jedną lub dwie kondygnacje, a to z uwagi na niepłacenie przez „Dorbud” za wykonane prace. Podwykonawcy obawiając się narastających strat w porę wycofywali się z budów. Ciągła ich rotacja dotyczyła trzech równolegle wznoszonych budynków przy ulicy Piaskowej. Tak więc na omawianej inwestycji spółka „Dorbud” łącznie „przewiozła” co najmniej kilkanaście firm robót budowlanych oraz hurtownie materiałów. Ryszard Grzegorek Poznań ...bez komentarza, choć pewnie takowe się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz RN IP: *.klc.vectranet.pl 14.12.07, 23:05 ja też sobie poszperałem w necie, to akurat nie jest wadą że człowiek aktywny WOJEWODOWIE PO ROKU 1945 (źródło ŚUW): Włodzimierz Pasternak (1980-1990) wicewojewodowie: pion oświatowo-kulturalny: Stanisław Rapa - Wojciech Nosek - Andrzej Juszczyk pion rolny: Bogusław Domagała - Marian Obara - Zygmunt Szopa pion ekonomiczny: Tadeusz Błoniarczyk - Edward Wójcik pion budownictwo-przemysł: Zbigniew Nowak - Marian Jantura To chyba 2003 r.(źródło diariusz senacki): "Również drugie oświadczenie kieruję do pana ministra skarbu państwa Jacka Sochy. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie powodów odwołania przewodniczącego rady nadzorczej, pana Włodzimierza Pasternaka, w spółce Kopalnia i Zakład Wzbogacania Kwarcytu Bukowa Góra SA w Łącznej koło Kielc. Z moich informacji wynika, że pan Włodzimierz Pasternak, były wojewoda kielecki, prezentując w pracy swoje kompetencje, cieszył się dużym uznaniem, również Ministerstwa Skarbu Państwa. Z poważaniem, Jerzy Suchański. A to obecnie (źródło ŚCO): Stowarzyszenie Mężczyzn z Chorobami Prostaty "Gladiator" im. Prof. Tadeusza Koszarowskiego Oddział Świętokrzyski w Kielcach Zarząd: Prezes: Włodzimierz Pasternak Vice Prezes: Andrzej Kościołek Sekretarz: Zdzisław Ciaś Niestety o RN i Zarządzie naszej spóldzielni kompletnie nie ma nic. Nawet nie wiem kto tam jeszcze zasida. Może o to chodzi by nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Strona w wersji beta gotowa, zapraszam IP: *.gprs.plus.pl 15.12.07, 17:54 Zapraszam wszystkich na stronę bocianka: www.bocianek.com.pl Mam nadzieję, że pomoże ona w walce z błędnymi decyzjami naszych władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:50 Jestem zdziwiony że głównie czepiacie się Zarządu Spółdzielni a umyka wam sens samej inwestycji. Inne spółdzielnie budują budynki w bardziej konfliktowych terenach, ale się rozwijają. Jest szansa że nareszcie NASZA spółdzielnia wyjdzie z wieloletniego marazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:53 PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA JEDZIE DALEJ - czekam na nowe mieszkanie w tak pięknym rejonie Kielc. Szkoda go marnować na trawiasto- krzaczaste łąki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:59 Nawet jak napiszecie 10000 paszkwilów na Zarząd i Radę to jeżeli inwestycja będzie zgodna z warunkami technicznymi i prawem budowlanym to jedynie ją opóżnicie ale jej nie wstrzymacie - i na to liczę bo już złożyłam wniosek o mieszkanie i radzę pospiesdzyć się innym zainteresowanym zamieszkaniem na tym terenie bo przeciwników wbrew pozorom jest GARSTKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:13 Byłem w Spółdzielni i oglądałem koncepcje architektoniczne. Budynki będą super. Park Dygasińskiego pozostaje nienaruszony. Wydaje mi się że GRUPKA ludzi przeciwnych chce załatwić PRYWATNE interesy. Ja jestem ZAAAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:31 Co by nie wypisały te skostniałe umysły to budynki powstaną. Radzę pospieszyć się ze składaniem wniosków o mieszkanie - wtedy będzie widać ile jest za i przeciw budowie. WielkiE dzięki, że nowy zarząd podjął temat budowy, który przez poprzedników był odwlekany (a ceny teraz są wyższe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amo Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 15.12.07, 21:19 po nickach śądząć można stronkę spóldzielni sporządzić a nie wydawać prywatną (naszą)kasę emeryci z z zarządu i RN psse.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro strzał w kolano IP: *.klc.vectranet.pl 15.12.07, 22:38 z tgo co wiem i Pan Przewodniczący RN i i nasz Prezes mają już wiek emerytalny (i apanaże z poprzednich zasług) ,wybraliśmu jch to też są, a członkom spóldzielni radzę poczytać Ustawę z dnia 14 czerwca 2007 r. o zmianie ustawy o spóldzielniach mieszkaniowyc i wiedzieć co przysługuje czonkowi półdzielni. Panie (czy Pani "Żabo") daj znać kiedy uruchomisz stronkę internetową bociankową (wstyd Prezesie że na to nie masz pomysłu jako jedyny w mieście) damy spoój świąteczny i podejmijmy formale działania bo bez nich jest to tylko ściana płaczu (a karawana lobistyczna jedzie dajej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 16.12.07, 11:03 Ja już mam dośc słuchania co zarząd i rada nadzorcza zrobi dla Bocianka lepiej niech powiedzą co maja zamiar zrobic dla siebie i jaki ich cel jest . Prosze zobaczcie kto tam zasiada i to wszystko na ten temat wraca PRl na bocianku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 16.12.07, 11:07 A czy te boćki nie mają przypadkiem czerwonych nóg ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:37 Nie tylko PRL ale dawni towarzysze z gmachu KW PZPR w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 16.12.07, 12:06 Oni są na bocianku z czerwonymi nosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OHOHO! Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 12:48 folwark.myminicity.com/ ALE JAJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Przeciuchrałem się przez osiedle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:49 Tak mnie naszło wczoraj wieczorem i przemykając się tajemniczo zatrzymałem trochę rzeczywistości na jednomegowej karcie. Zapraszam na slideshow: www.bocianek.com.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=0&func=viewcategory&catid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Przeciuchrałem się przez osiedle... IP: *.chello.pl 17.12.07, 21:06 Decyzja dobra , ładne zdjęcia nocą ( nawet lampy sie palą ) z kontrastem śniegu , dzięki za trud , bedzie czas obejrzę stare dróżki , a gorki prowokuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc ja Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 17.12.07, 16:05 Ciekaw jestem kto wybrał tego człowieka na prezesa spłdzielni bocianek kto stoi za tym , napewno miał jakiś interes . tyle tu piszą wygląda to na szycie grubymi nićmi mieszkańcy zbierzmy sie i zróbmy porządek , żebyśmy nie mieli troche zieleni tylko beton wokół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 18.12.07, 07:03 Naprawdę szkoda pisać zrobią tak jak bedą chcieli i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 21:42 Minęły już te czasy kiedy komuchy robiły co chciały i nie liczyły się z opinią zwykłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Renia Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 18.12.07, 11:39 Na Bocianku w listopadzie były rozwieszone kartki o włamaniu do kasy spółdzielni Bocianek , był to chyba przedruk z gazety ED . Kasjerka zostawiła otwarte okno i kluczeod kasy na biurku, a kasa jest jakby na parterze bo jest taras. Znikneło kilkanaście tysięcy złotych.Ciekawa jestem kto pokrył szkodę mieszkańcy czy pracownicy ,czy kasjerka i prezes dostali premie za nadzór .Jak to sprawdzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A może basen zamiast apartamentów ? IP: *.klc.vectranet.pl 18.12.07, 21:46 jako mieszkaniec bloku z widokiem na górki jestem przeciw ich zabudowie, argumenty że to odłogi są niepoważne i tylko pokazują jak spóldzielnia o ten teren dbała puki nie zwąchała kasiory deweloperskiej. Zagospodarować teren i zrobić tu miejsce wypoczynku mieszkańców, a dlaczego nie wybudować np. basenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielcz Re: A może basen zamiast apartamentów ? IP: *.chello.pl 19.12.07, 08:01 Przenieś się do Huty Szklanej - będziesz miał jeszcze lepszy widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybomber cisza na górkach !!! IP: *.klc.vectranet.pl 19.12.07, 20:52 apel do domorosłych bombardierów bociankowych : nie rzucać mi petard na górkach bo pies się boi i nie chce wyjść się wylać, nie mam zamiaru mieć na święta zajszczanej chałupy. Uprzedzam że mam niezłą procę a trafność moich strzałów jest wyśmienita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.szdw.kielce.com.pl 20.12.07, 12:28 Niech się przewodniczący i prezes odwalą od naszych garaży kupionych za ciężkie pieniądze. Niech raczej zmuszą ich właścicieli o poprawienie estetyki elewacji. Nie zgodzimy sie na żadne pawilony czy też piętrowe garaże przed naszymi oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdor Bocianek nie jest szarą myszką IP: *.gprs.plus.pl 22.12.07, 01:22 To jakaś bzdura. Co za tytuł. Myszy to są ci panowie co chcą ugryźć coś z tego smacznego bociankowego serka. Zastawmy na nich pułapeczkę, co by im czerwone źreniczki stałyby się jeszcze bardziej czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Bocianek nie jest szarą myszką IP: *.chello.pl 22.12.07, 08:32 Bociankowy głupku, ja tam będę mieszkał i dlatego wypie..ć mi z tymi garażami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Bocianek nie jest szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 22.12.07, 10:29 to raczej ty jesteś głupek jak chcesz mieszkać na krawędzi ul. Świętokrzyskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.gprs.plus.pl 23.12.07, 23:28 Przekręciki, przekręciki, ktoś tu wije koszyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Protest Noworoczny IP: *.klc.vectranet.pl 29.12.07, 10:11 w zwiazku z mijającym 2 stycznia br. zawieszeniem akcji protestacyjnej zapraszam w tym dniu zainteresowanych na stronę www.bocianek.com.pl w celu skrzyknięcia się do napisania formalnego protestu do spółdzielni i urzędu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy... Re: Protest Noworoczny IP: *.chello.pl 29.12.07, 11:09 wszdzcie sobie w dupe wasze protesty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-bydło Re: Protest Noworoczny IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 29.12.07, 11:18 Nie pozwólcie traktować się przedmiotowo.Jak ktoś ma wizje niech je realizuje we własnej zagrodzie, a nie czyimś kosztem i na cudzej własności.Na nowy obraz osiedla powinni się zgodzić wszyscy zainteresowani,którzy są pełnoprawnymi podmiotami. Wicie ,rozumicie to na Kubie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Protest Noworoczny IP: *.klc.vectranet.pl 29.12.07, 12:07 i niech pokażą komu już opylili te domki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Protest Noworoczny IP: *.chello.pl 30.12.07, 23:44 skąd Ty gościu jesteś , wracaj bo cie odleci Pe Ka łeS ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Protest Noworoczny IP: *.chello.pl 31.12.07, 02:20 Skąd ty gościu piszący jesteś ? tu nie chodzi ani o dupę ani o protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.gprs.plus.pl 03.01.08, 21:20 No tak, poimprezowaliśmy w sylwestra, czas zabrać się do działania. Mobilizacja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 05.01.08, 09:50 Bardzo chętnie ale może od poniedziałku bo jeszcze balujemy. W międzyczasie może ktoś podpowie co należy czynić by zastopować geszefcik. Czy wystarczy list protestacyjny (do kogo ? Włodka, Marka czy Wojtka ?)z pozbieranymi podpisikami zainteresowanych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 07.01.08, 12:45 Najlepiej zgłosić się do Marka z niego równy facet załatwi wszystko . Z Włodkiem troche trudniej bo załatwia swoje sprawy i pilnuje swoich interesów . A z Wojtkiem to trudno powiedzieć on jest tez z tych czerwonych bocków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 07.01.08, 21:05 o tak, ale to chyba Włodek powołał Marka, a Wojtek popiera Dorbud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 14.01.08, 19:41 Poskarżyłam chdzącemu po bociankowej kolędzie księdzu że władze spóldzielni w pogoni za mamoną chcą nam ograniczyć perspektywę życiową i efekt jest taki że mam modlić się o opamiętanie tychże władz. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:46 No tak to jest całkiem dobre rozwiązane, można by jeszcze dać na mszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia L Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 20.01.08, 12:45 mieszkam na bocianku i bardzo bym chciała zeby tam za kortami zostały postawione bloki ponieważ mam córke i bym chciala zeby skorzystała z wykupu mioeszkania wlasnie na tym osiedlu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek S. Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 20.01.08, 13:14 Działka jest tylko w wieczystym użytkowaniu "bocianka". Jeśli nie wykorzysta jej "bocianek", to przejmie ją miasto. Miasto potrzebuje pilnie działki by postawić baraki dla meneli z hotelowca socjalnego z niewachlowa, by zrobić tam hotel z dla targów kielce, oraz dla meneli z ulicy Zelaznej w/z z przedłużeniem tej ulicy do węzła skrzetle. Menele nie chcą przeprowadzać się na obrzeża miasta tylko chcą być w centrum. Tak że może wkrótce na tej działce wyrosnąć osiedle z betonowych bloczków i dykty a będzie się nazywało "Jeziorany II". Takie jak u zbiegu ulic: 1-go Maja-łódzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.01.08, 14:00 Zabrać sp-ni teren przewidziany w planie na rekreację i postawić socjalki ,nieopodal apartamentowców ?- to musiałby ktoś mieć niezły stopień niedorozwoju umysłowego.Dobre strachy wymyślono. A jeśli mieszkańcy od kilkudziesięciu lat uiszczają oplaty za użytkowanie wieczyste ,to czy można działać wbrew prawu ? Czy magistrat zatrudnia prawników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Bocianek nie chce być szarą myszką IP: *.klc.vectranet.pl 29.01.08, 13:48 Ja mieszkam na tym osiedlu od 3 lat i jak patrzę na tych pracownikow z administracji to mnie krew zalewa oni to naprawde sie nudzą co niektórzy , czy nowy prezes tego nie widzi , czy patrzy przez palce aby się samemu utrzymać , ponieważ jest nowy nabytek i jak mu grają to on tak tańczy . Może by sie przyjrzał i troche zwolnił tych obiboków administracyjnych . Odpowiedz Link Zgłoś