Dodaj do ulubionych

WSU w sądzie ściąga zaległe czesne

17.07.08, 10:35
Bo Pan Błachut ma tylko wizje pieniądza. Kasa jest najważniejszy na WSU
A co Pan Powie o wykładowcach nadużywających alkoholu i nagminnie przychodzący
wcięci na zajecia ??
Obserwuj wątek
    • Gość: KM Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:19
      A WSU jak zwykle naciąga. Dlaczego inne uczelnie jakoś sobie potrafią poradzić,
      a tylko WSU stale kombinuje jak by tu wyssać studentów obecnych, byłych, a nawet
      absolwentów. W ten sposób się prestiżu uczelni nie buduje, panie Błachut. W ten
      sposób tylko się uczelnię ośmiesza i odstrasza ludzi.
      • Gość: jasiek Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.netcity.pl 17.07.08, 12:34
        A dlaczego od razu takie wielkie oburzenie? Pomijam wszystkie inne
        sprawy wokol uczelni ale jezeli ktos podpisal umowe to powinien sie
        z niej wywiazac.
        • Gość: KM Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 12:00
          Gość portalu: jasiek napisał(a):

> A dlaczego od razu takie wielkie oburzenie? Pomijam wszystkie inne
          > sprawy wokol uczelni ale jezeli ktos podpisal umowe to powinien sie
          > z niej wywiazac.

A formułowanie umowy w taki sposób, żeby bogu ducha winnych ludzi wpędzić w
          pułapkę płacenia, choć już nie korzystają z usług, to jest w porządku?
          Umowy też należy konstruować w sposób etyczny. Każdy inny sposób świadczy źle o
          uczelni.
          • Gość: jasiek Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.netcity.pl 18.07.08, 16:26
            > A formułowanie umowy w taki sposób, żeby bogu ducha winnych ludzi
            > wpędzić w pułapkę płacenia, choć już nie korzystają z usług, to
            > jest w porządku? Umowy też należy konstruować w sposób etyczny.

O kazdej umowie, ktora ci nie pasuje mozna powiedziec, ze jest
            skonstruowana w sposob nieetyczny. To student jest glupi, ze czytac
            ze zrozumieniem nie potrafi? Zmuszal go ktos do podpisu?

• Gość: xx Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.09, 14:27
          Szkoła wyłudza pieniądze, straszy że nie zwróci nam dokumentów jeśli nie
          zapłacimy 3tys zł. Nawet jeśli ktoś chce złożyć podanie o zwrot dokumentów musi
          najpierw zapłacić 3tys!! To jest chore!!!!!
    • Gość: zabawy kosztują ma sie wydatki! nie dziwota!małedziecimałykłopot IP: *.klc.vectranet.pl 17.07.08, 13:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=79459090&a=79459090
      • Gość: misiek Re: ma sie wydatki! nie dziwota!małedziecimałykło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:36
        Co do WSU mam swoje zdanie, ale przecież studenci umieją chyba czytać i wiedzą,
        co podpisują. Wiedzą też, że powinni zawiadomić dziekanat o swojej rezygnacji ze
        studiów. Jeśli tego nie robią, a system rozliczeń jest roczny, są studentami do
        końca roku. Co więcej, mają wtedy prawo do stypendiów, które skwapliwie
        pobierają. Jak to więc jest: stypendia "się bierze", skoro nawet "się
        zrezygnowało", a płacić za studia się nie chce? Nie rozumiem.
        • Gość: a fuj! misiek-czuć od ciebie "baśką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:23
          taka specyficzna woń,oczywiście w zestawieniu z paraidiotyczną
          głupotą.oj misiek-zdezynfekuj swe oblicze.
          • Gość: misiek Re: misiek-czuć od ciebie "baśką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:33
            Ja stwierdzam fakt. I nie widzę powodu, byś mnie obrażał poprzez takie
            zestawienie. Po prostu za swoje postępowanie ponosi się określone konsekwencje.
            Wystarczyło przecież złożyć rezygnację i sprawy by w ogóle nie było. Ciekawe,
            czy z Urzędem Skarbowym też tak byś dyskutował i wyjaśniał, że nie musiałeś
            składać PITu w danym roku, bo wyjechałeś na kilka miesięcy z Polski.
            Pytanie: gdybyś miał prywatną szkołę, organizowałbyś zajęcia za darmo?
            • Gość: mineral waser a nie pomyślałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:53
              że w przypadku pewnych "przybytków burdelopodobnych"
              określenia ...szkoła-..zajęcia nabierają innego znaczenia
              • Gość: troll Re: a nie pomyślałeś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 12:43
                jeszcze sie nie spotkałem z czymś takim że ktoś skreśla Cię z listy studentów =
                koniec studiów = automatyczne rozwiązanie umowy i jeszcze wymaga płacenia za
                studia. Czy Pan Błachut jako własciciel wywiązuje się z obiecanek ?? raczej nie.
    • Gość: Misia Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:39
      WSU to szkoła bez zasad. Broniłam się w tym roku na licencjata ..... to jest
      szok co wymyślał Pan rektor. Jeśli mogę komuś odradzić tą szkołę to robię to teraz.
      • Gość: misiek Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.chello.pl 28.11.08, 15:55
        Fakt, strach się bać:). Zastanawiam się, jak wygląda akredytacja w
        przypadku szkół podobnych do WSU. Imprezują cały czas w czasie
        kontroli czy co?:P
        Idzie niż, najsłabsi znikną z rynku. WSU także. A Państwo
        Błachutowie na pewno wypłyną ... w zupełnie innej działalności.
        Futrzarskiej, bieliźnianej, spożywczej itp. Poza tym zastanawiam
        się, czy jeszcze muszą pływać, skoro WSU było aż takim sukcesem
        finansowym. Dzięki tym, którzy nigdy innych studiów by nie
        skończyli, a chcieli mieć dyplom.
      • Gość: pomocnik mikolaja Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: 194.181.129.* 01.12.08, 13:22
        hmmmm i co oskutecznie sie bronilas????? bo twa polszczyzna
        pozostawia mi wiele watpliwosci........ i dawno nie slyszalem
        (ostatni raz zdaje sie uzyto tej konstrukcji w flmie KingSajz
    • Gość: zniesmaczona Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: 195.205.64.* 15.05.09, 22:17
      WSU to najgorza szkoła w kielcach nie dość, że kase ściągają to jeszcze mają beznadziejny system nauczania...to ma być szkoła to jest wielkie gó... nie szkoła, za co my tam płacimy...chyba za to żeby po ukończeniu tej "renomowanej" uczelni mieć wielkie gó.... Studia w tej szkole nijak się mają do tego co oni na stronie internetowej wypisują, robią specjalizacje tyljko po tych specjalizacjach jest się niki i chyba sobie można dupe podetszeć tym licencjatem...już nawet nie wspomnę o tym, że specjalizacja polega na tym, że ma się parę zajęć z obranej specjalizacji a i tak się z nich nic nie wynosi. Zrobili specjalizacje ratownik medyczny a w zakresie zajęć przez całe 3 lata nie ma zajęć praktycznych...to jest poprostu parodia...śmiech na sali...studiujesz ratownictwo a po ukończeniu szkoły nie masz podstaw do ratowania ludzi bo nie miałeś zajęć praktycznych...totalna porażka, a kase to ściągają oczywiście, za wszystko im płać...i to ma być szkoła...brak słów
      • Gość: Ciekawy Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 23:48
        A słyszał ktoś dowcip pt. Jak długo trwa wykład profesora??
      • Gość: Anka Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.lanet.net.pl 20.02.10, 00:25
        O kwalifikacjach autora do oceniania szkolnictwa wyższego świadczy
        zasób słów i pisownia. Naucz się, człowieku: podetrzeć pisze się
        przez rz.
      • Gość: bil Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: 94.42.117.* 25.10.11, 13:22
        po pierwsze nie studiujesz ratownictwa medycznego tylko zdrowie publiczne na którym jest specjalizacja ratownictwo, która nie ma cie nauczyć jak być ratownikiem, jek chcesz byc wielkim ratownikiem jak na filmach typu słoneczny patrol lub ostry dyzur to idz na studium 2-letnie,tam będziesz miał praktyk aż sie osr... .
    • Gość: byłapsedostudentka WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 17:11
      jaka szkoła takie i praktyki,
      po stronie błachuta i grona pseudoprofesorskiego stoi fakt, że nikt
      pseudostudentów z łapanki nie brał,
      ja się dałam nabrać na wsu tylko na dwa semestry i jestem zadowolona, że
      kształcę się (nareszcie) na państwowej uczelni!
      • Gość: stokrotka obrona IP: 195.205.64.* 22.04.10, 13:11
        Czy ktoś może mi udzielić informacji jak przebiega obrona pracy licencjackiej na
        WSU???
        • miskorabol Re: obrona 22.04.10, 14:27
          Mogę Ci tylko powiedzieć na swoim przykładzie. Siedzi trzech gości w komisji
          (niekoniecznie znających się na danym przedmiocie) i pytają. Ja wyczaiłem że
          goście nie mają zielonego pojęcia o tym o co pytają więc "puściłem" im odpowiedz
          na zupełnie inny temat. Przeszło.

Nie wiem jak jest teraz bo broniłem się 5,6 lat temu. Może teraz się poprawili.
    • anonimowa_dziewczyna321 WSU to banda oszustów 16.09.11, 10:35
      Właśnie teraz uzyskana została informacja, że studenci zdrowia publicznego zostali oszukani przez państwa Błachutów. Kierunek ZP na WSU nie ma akredytacji od 2010 roku głównie z powodu bezprawnego wprowadzenia specjalności z ratownictwa i BHP. Wszyscy którym zależało na uzyskaniu uprawnień z w/w nie otrzymają ich! Można przenosić się na inne uczelnie i dziękować Bogu jeśli uda się wskoczyć na II rok. Jeśli Błachuty nic nie zrobią to licencjatem możemy sobie d... podetrzeć i zapomnieć o studiach magisterskich.
      • Gość: ciekawska Czy oni są związani z partią "Teraz Kielce"? IP: 94.76.208.* 16.09.11, 10:46
        anonimowa_dziewczyna321 napisała:
        > Właśnie teraz uzyskana została informacja, że studenci zdrowia publicznego zost
        > ali oszukani przez państwa Błachutów. Kierunek ZP na WSU nie ma akredytacji od
        > 2010 roku głównie z powodu bezprawnego wprowadzenia specjalności z ratownictwa
        > i BHP. Wszyscy którym zależało na uzyskaniu uprawnień z w/w nie otrzymają ich!
        > Można przenosić się na inne uczelnie i dziękować Bogu jeśli uda się wskoczyć na
        > II rok. Jeśli Błachuty nic nie zrobią to licencjatem możemy sobie d... podetrz
        > eć i zapomnieć o studiach magisterskich.

Czy oni są związani z partią "Teraz Kielce" Pana Łęckiego ?
        • anonimowa_dziewczyna321 Re: Czy oni są związani z partią "Teraz Kielce"? 16.09.11, 10:51
          Niestety nic mi o tym nie wiadomo.
    • Gość: Dawny student Re: WSU w sądzie ściąga zaległe czesne IP: *.skarzysko.vectranet.pl 20.12.13, 11:43
      Ludzie uciekajcie z tego bałaganu , ściągają od ludzi pieniądze a sami nie wywiązują się z umów!
      Dziadostwo !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka