Dodaj do ulubionych

nagroda Fair Play od kieleckich radnych SLD

IP: 5.5.* / 80.58.1.* 02.12.03, 12:34
Jak informuje polska agencja informacyjna prezydent Kielc Wojciech Lubawski, zwany przez niektórych swoich wielbicieli geniuszem Łysogór, został nominowany przez klub kieleckich radnych SLD do nagrody Fair Play 2003.

Głowne punkty uzasadnienia tego wyboru to:

1/ szybka prywatyzacja ZOZ dzieki ustnym umowom, pozwalajacym na duz
żą oszczędność czasu

2/ nowatorski na skalę światową system sterowania jakością służby zdrowia za pomocą stawek czynszu za m2 powierzchni lokali wynajmowanych od miasta

3/ pozbycie się natrętnych wierzycieli ZOZ-ow zabierajacy cenny czas natrętnymi żądaniami zapałaty należności za okres kredytowania ZOZ-u poprzez wyprowadzenie z niego majątku do prywatnych NZOZ-ów i pozostawieniu "wydmuszki" ZOZ w rękach wybitnej specjalistki od podobnych spraw.

4/ rezygnacje z kosztownych, czasochłonnych i konfilktogennych "konkursów" na stanowiska kierownicze w miejskich placówkach, oraz jasne i uczciwe postawienie sprawy, że konkursy nie mają sensu oraz wybór ze względu na wyjątkową "wrażliwość" na dyr. KCK kobiety, która jest znana powszechnie ze swojej wrażliwości oraz talentu socjologicznego, zwłaszcza w zakresie badań potrzeb kulturalnych kielczan

5/ nowatorskie podejście do wynajmowania i wydzierżawiania miejskich lokali przy głównych ulicach za symboliczną złotówkę przkrętom, ktorzy robią dużo chałasu wokół siebie, dzieki czemu jest martwa cisza, tak potrzebna w pracy dla miasta, jak też i martwy ruch.

6/ Ekonomiczne nowatorstwo w zakresie wyzbywania się gruntów miejskich
( wszystkich kielczan, jak sam prezydent) raz na zawsze zamiast innych sposobów drogą sprzedaży
po cenie nieznacznie najniższej z oferowanych, za dającej inne korzyść jak. np przychylność lokalnej prasy dla ratusza przez co najmniej 2 miesiące

Pełne uzasadnienie tego zaszczytnego wyróżnienia zostanie ogłoszone w oficjalnym komunikacie.

Best News Inc.
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot robotniczo chłopskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 13:31

>dającej inne korzyść

Dużo się mówiło o robotniczo chłopskim pochodzeniu elit SLD, szybkim awansie
      społecznym i, ze "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" ...a tu
      sie okazuje, ze to wszystko prawda.
      A toto w gorze, co świci - panie sekretarzu - to słońce czy słonice ?
      Co pan nie odpowie to i tak pan zaliczy egzamin ...z astronomii albo z biologii
      (a za kazdym razem polski czyli ortografię).

Egzamin na pierwszego sekretarza:
      - pytanie z chemii: proszę podac przykład ciała lotnego,
      - ptok,
      - bardzo dobrze, doskonale, zaliczamy również biologie,
      żona z tyłu, scenicznym szeptem:
      - powiedz "ptak", to i polski ci zaliczą!
      • Gość: best news inc. Re: robotniczo chłopskie BEHEMOT? IP: 5.5.* / 80.58.1.* 02.12.03, 15:45
        Behemot? Czy to ten bystrzak, mistrz ortografii forumowej i purysta jezykowo- forumowy, ktory robi bledy ortograficzne, snobujac sie na swiatowca, typu "bussines" ? Jesli tak , to .. gratulujemy.

uzupelnienie: wniosek o przyznanie tytułu zlozyl mecenas łopata znany posrod inteligencji lokalnej tuz i bojownik o wolnosc. recenzje wniosku przygotowal slynny prawicowiec Żwirowski.

bn inc.
        • Gość: behemot piąchopiryna zamiast podziękowań ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 19:07
          Ech, co mnie spotyka zamiast podziękowań, że wyłapałem byka zanim
          tekst 'poszedł do ludzi'... Dobrze, że towarzysz Dzierżyński odszedł, bo
          postawiliby pod mur.

> Behemot? Czy to ten bystrzak, mistrz ortografii forumowej i purysta jezykowo-
          > forumowy, ktory robi bledy ortograficzne, snobujac sie na swiatowca,
          > typu "bussines" ?

Tak. Ten sam.
          Wyjasnienie zagadki "ss" jest niestety banalne. W domowiej klawiaturze
          (kupionej 13 lat temu) zacina mi sie "y" i "s". Staram sie to kasowac ale w
          tekstach mniejszej wagi nie czytam powtornie postow i tak to idzie jak jest.
          Niezależnie od tego błedy ortograficzne i owszem, robię. Dziękuję zresztą, za
          każdym razem jak mi ktos zwróci na to uwagę. Takich lekcji (prztyczków w nos na
          forum publicznym) się nie zapomina wiec są szczególnie cenne.
          Dlatego - dziękuję i prosze o więcej (przecinków np. nie stawiam tam, gdzie
          trzeba).

Do tej pory uwagę na ortografię zwróciłem 4 osobom:
          - trzem (w tym GW), bo je polubiłem,
          - czwartej, bo zarzucała innej osobie, ze "nie umie dobrze pisac".

Osobiście uważam, ze wytykanie błędów ortograficznych niektórym osobom jest
          równie dopuszczalne, jak poproszenie o ciszę, czy nie palenie papierosów. Jesli
          ktos pracuje nad sobą, to się o to nie obrazi.

...ale reszta opisu jak najbardziej sie zgadza ;-)
          ...choc swiatowcem jestem bo muszem, a w zasadzie bywam, zeby miec co żreć.

> Jesli tak , to .. gratulujemy.

Dziękujemy ...choć jest nas tylko jedna sztuka ;-)

Miałem pewne wątpliwości czy pisac swój poprzedni komentarz bo wykpiwac ludzi
          (nawet z SLD) za brak wykształcenia, to niezbyt ladnie (a wręcz chamsko) ...ale
          skoro oni zafundowali mi 10 lat z samym octem na półkach, to niech i mnie
          będzie wolno odrobinę pozartować z ich uczonych tekstów.

pozdrawiam

behemot
          • Gość: best news inc. Re: piąchopiryna zamiast podziękowań ? IP: 5.5.* / 80.58.1.* 03.12.03, 00:05
            panie behemot cos sie panu pomieszalo - wykpiwanie ludzi za ortografie to jedno, ale tylko tych z jakiejs 1 partii to "rasizm",
            a wogole to nieprawda ze przez 10 lat na połkach był sam ocet,

do tego to nie ludzie z SLD to sprawili ( a skad {partyjnosc}pochodza ludzie ktorzy w wolnej polsce sprawili 20% bezrobocie, 50% nedze, brak opieki lekarskiej, glodne dzieci i doroslych, pogarde dla niezamoznych itp.?)

na koniec: na czym polega rożnica:
            manie pieniedzy i niedobór towarów w sklepach a
            niemanie pieniedzy i nadmiar towarow w sklepach?
            rezultat jest raczej identyczny - nie wszyscy moga kupic pozadany towar.

wytykactwo bledow jesat zacznie bardziej wskazane niz prosba o np cisze, ale nie w stukanych forumach, bo to nie akademia literatury. cieszymy sie w best news ze w takich kielcach sa jednak ambitni ludzie myslacy o ortografii, jakich nie idzie dojrzec w usa, moze oprocz polakow: milosza i np baranczaka st., któremu jesli mnie pamiec nie myli z reminescecji , zrobiono w celu szykany proces o bodaj kradziez ksiazek z biblioteki, czy inna glupote, a jednym z koronnnych dowodow winy oskarzonego byla odczytana na rozprawie anonimowa kartka pocztowa przeslana do jednego ze swiadkow 'zbrodni ', z trescia w przyblizeniu taka: "pamietaj ze swinie gina zawsze z rak swoich chodowcow".

takie byly epizody na drodze do wolnej polski, w ktorej byłoy o polowe sprawiedliwiej, gdyby osadzac ludzi za pomoca rzutu monetą, a o ile szybciej i taniej.

no to
            best regards

best news inc.
      • Gość: best news inc. Re: robotniczo chłopskie behemot? IP: 5.5.* / 80.58.1.* 02.12.03, 15:46
        K. Żwirowski
      • Gość: best news inc. Re: robotniczo chłopskie behemot? IP: 5.5.* / 80.58.1.* 02.12.03, 15:47
        Kaszpirowski

best news inc.
    • Gość: Mieszkaniec Re: nagroda Fair Play od kieleckich radnych SLD IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.12.03, 20:32
      Czy best news inc. to ten sam co "wesołe nowinki" Jesli tak to pozdrawiam.

P.S. Jesli nie to równiez pozdrawiam;-)
    • formacja_infinity Re: nagroda Fair Play od kieleckich radnych SLD 02.12.03, 23:31
      ci radni co mianowali prezydenta fair play nie som calkiem korekt.
      prezydent jest calkiem kosmopolitom, ktory nie calkiem jest sluszny w decyzjach i chwiejny. on myslimy, ze nie ma dobrych doradcow. a ten klub tez chyba troche przesadzil. wiadomo, ze jak dowiodl doktor Schwambach z MIT , z kazdego bledu sa dwa wyjscia 1-mozna sie wycofac, 2-mozna brnac dalej. Pan mer kielec stara sie cos zrobic, ale jest sam, jeden tygrys to za malo, tu trzeba stada panter, podczas gdy inni szkodza, pan prezydent ciagnie karawane w zapowiedzianym kierunku. trzeba podkresli, o czym zapomniano dodac , ze zadne miasto w polsce nie ma np. 11.30 .
      poczekamy na pelne uzasadnienie nagrody i my mowimy panie prezydencie oby tak dalej kielczanie jeszcze nie wiedza jak bardzo beda panu wdzieczni, niech pan nie slabnie w wysilkach, a historia pokaze prawde.

w imieniu formacji
      colenel J.F.S. Lubelsky jr.
      • Gość: Krzysio Tylko Wesołych Nowinek żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:31
        To ja już wolałem Wesołe Nowinki, chociaż czasami nie były one wesołe, niż
        formację.
        I jescze jedno, pokrętny jestem, ale nie jestem Behemotem.

Hey.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka