Dodaj do ulubionych

Brytyjska prasa: terror dotarł do Londynu

08.07.05, 10:55
Prezydenta Busza wojna z islamem zbiera zniwo w Europie!
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus czyli to jednak islam mordowal wczoraj??? 08.07.05, 10:55

• elefantino1 do 1989 WB przyjmowała miliony islamistów z Pakist 08.07.05, 11:40
        Obywatele brytyjscy zachwyceni byli węzami byłych kolonii z macierzą. Polaków w
        tym czasie traktowano jak insekty podstępnie wdzierajace się do WB raju. No i
        teraz maja 750 tys. muzułmanów w samym tylko Londynie. Oj będzie bal, będzie.
        • biedronka24 Polakow jak insekty traktowalo Gabi - kropekuk 08.07.05, 11:46
          wyslannik GW- mossad ltd. Tak samo traktuje wszystkich wyznania muzulmanskiego,
          katolikow i wszystkich wierzacych. Wszystkich oprocz homoseksualistow.
          • kropekuk I trulo DDT - jestes idiotka, bo i mnie z Gabi 08.07.05, 11:48
            mylisz - TOBIE TEZ W TLUSTY DYNARSKI TYLEK NAKOPALA???
            • biedronka24 a jak nie mam tlustego to co zrobisz 08.07.05, 11:49
              skarbciu? A tym bardziej jak nie jestem idiotka? Moze zechcesz to publicznie
              zrobic? Pewno nie - bo takie dno jak ty - udziela sie tylko incognito.
              • kropekuk MUSISZ, typ dynarski ZAWSZE ma tlusty tylek :))))) 08.07.05, 11:54

• biedronka24 Re: MUSISZ, typ dynarski ZAWSZE ma tlusty tylek : 08.07.05, 11:56
                  :::) Swietny tekst jak dla obroncy osob puszystych i walczacych z rasizmem.
                  Niezly balwan z ciebie. Czy tak wyglada elektorat Cimoszewicza :)?
                  • biedronka24 a moze w ´kosciele anglikanskim cie tego uczyli? 08.07.05, 12:00
                    czy tez to twoj filosemityzm tak cie inspiruje?
                    No zdradz nam te tajemnice bo to bardzo interesujace. A o zdjecia sie nie
                    dopraszaj. Jak z mezem przedyskutuje czy wypada to ci przesle. Ale w kostiumie.
                    Najpierw jednak poczekam az w towarzystwie pewnego swiadka powiesz mi face a
                    face to wszystko co mowiles tu na forum. Chyba ze gdaczesz jak kura- na co ja
                    stawiam.
                    • kropekuk O tlustym tylku? Nie, na antropologii w szkole 08.07.05, 12:18
                      Podobnie jak o tlustym tylku Buszmenek :)))))))))))))))
                      • mmkkll Re: O tlustym tylku? Nie, na antropologii w szkol 08.07.05, 12:22
                        pl.wikipedia.org/wiki/Typ_dynarski
                        No nie za dobrze... Popatrz na te fotki. Może obraziłeś za bardzo?
                        • biedronka24 no coz ´na antropologii w szkole´ 08.07.05, 12:29
                          nie dowiedzial sie nic na moj temat. Jesli o moj ´typ´ chodzi to budowe mam
                          chyba najbardziej klasyczna. W kazdym razie nici z tlustego dolu i szerokiej
                          szczeki ;).
                          Nad najdluzsza rzeka w Europie tez nie pomieszkiwalam...
                          • mmkkll Re: no coz ´na antropologii w szkole´ 08.07.05, 12:31
                            Co ma Wołga do Gór Dynarskich?
                            • biedronka24 Juz w Europie? 08.07.05, 12:35
                              Nie mowie o Woldze. A zainteresowan antropologicznych tego klauna nie podzielam.
                              Daleka jestem od wyrokowania uzdolnien matematycznych na podstawie wysklepienia
                              w czaszce. Raczej interesuja mnie inne aspekty- te ktore akurat maja znaczenie
                              dla ludzi dzis. Izolowane genetycznie mniejszosci to juz raczej nie jest problem
                              europejski.
      • marcus_crasuss Re: czyli to jednak islam mordowal wczoraj??? 08.07.05, 11:58
        marcus_crassus napisał:

Nie wiem czy jestes to w stanie zrozumiec bezmozgowcu ale gdy Polka czy Polak
        morduja dzieci w przechowuja je w beczkach tez nie bardzo mozna powiedziec-
        "Katolicyzm morduje"
    • eva15 wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 11:26
      Wszystkie dzienniki podkreślają, że atak terrorystów na Londyn był nieunikniony
      - to odwet za sojusz z USA i poparcie przez rząd Tony'ego Blaira amerykańskiej
      inwazji na Irak i Afganistan.

Najwyrazniej widac, ze wojna to nie ulica jednokierunkowa, ani teatr jednego
      aktora. Gdy sie atakuje trzeba sie liczyc z kontratakiem. Tragicze jest tylko
      to, ze zawsze trafia w niewinnych a nie w tych co burze sieja.
      • kropekuk Dzienniki NIEMIECKIE - powiedz to wyraznie 08.07.05, 11:33
        A tu sa linki do angielskich:
        www.mirror.co.uk/
        www.thesun.co.uk/
        www.independent.co.uk/
        www.guardian.co.uk/
        www.timesonline.co.uk/
        www.telegraph.co.uk/portal/main.jhtml;jsessionid=G4UB3YFEVWE0DQFIQMFSM5OAVCBQ0JVC?view=HOME&grid=P13&menuId=-1&menuItemId=-1&_requestid=26506

No, Ewuniu, wskaz mi to, o czym wyzej mowisz? Czekam, KLAMCZUCHO!!!
        • eva15 Gabi, strasznie jestes znerwicowana i ordynarna 08.07.05, 11:46
          o co ci chodzi z tymi dziennikami niemieckimi? Trudno cie zrozumiec, rzcasz
          rownowaznikami zdania i wyzwiskami. Nie mozesz grzecznie pelnym zdaniem zapytac?
          Jesli bede wiedziec to ci odpowiem.
          • kropekuk ZNOW KLAMIESZ? Czekam na linki do tej prasy, 08.07.05, 11:49
            teksty ktorej tu sobie WYMYSLASZ. A z Gabi skontaktuj sie mailem, idiotko!
            OSOBY MYLISZ!!!
            • kropekuk PS: ale cie KLAMCZUCHO boli demaskacja twego 08.07.05, 11:50
              BEZCZELNEGO LGARSTWA??? Typowa Polka - zlodziejka zlapana za lape
              wrzeszczy "Lapaj zlodzieja!" Co za falszywa nacja!!!
              • biedronka24 ´typowa Polka´, ´twoje korzenie bulgarskie´ 08.07.05, 11:53
                o to standardowe i najczestsze zwroty w jezyku tego skompromitowanego juz
                wielokrotnie indywiduum... ;)
            • eva15 Gabi, ty jestes dobrze stuknieta 08.07.05, 11:55
              kropekuk napisał:
              > teksty ktorej tu sobie WYMYSLASZ.

O to chyba mnie oczerniasz, bo innego tekstu nie cytowalam:

"Wszystkie dzienniki podkreślają, że atak terrorystów na Londyn był nieunikniony
              inwazji na Irak i Afganistan."

Przeciez to nie jest tekst z zadnej niemieckiej gazety ale tekst z Gazety
              Wyborczej - dokladnie z naszego tu watku pod ktorym aktualnie piszemy, To jest
              2. zdanie w 2. akapicie.

Ty naprawde strasznie jestes agresywna i znerwicowana., Tekstu jeszcze nie
              przeczytasz a juz bluznisz..

> A z Gabi skontaktuj sie mailem, idiotko! OSOBY MYLISZ!!!

Nie myle, sama kiedys przyznalas, ze czesto (ostatnio juz tylko) piszesz pod tym
              drugim nickiem, ale jestes dawna Gabi.

Nie pien sie tak, szkoda zdrowia.
          • biedronka24 Gabi- mossad-gw ltd sie denerwuje 08.07.05, 11:52
            bo obnazasz lewackosc sil politycznych w GB na ktore to ostatnio GB mocno cierpi.
            A Gabi- mossad- gw ltd zawsze sie denerwuje jak pomysly lewackie - wlacznie z
            tym cimochowym sie obnaza- bo to ich wielki fan. ;)
            • kropekuk Nie, denerwuja sie polskie idiotki biedronka i eva 08.07.05, 11:53
              ZLAPANE NA KLAMSTWIE. Prosze o linki do prasy, w ktorej za ZAMACH W LONDYNIE
              WINI SIE WOJNE W IRAKU. Czekam, bezczelne klamczuchy....
              • biedronka24 czy ty chory czlowieku nie widzisz 08.07.05, 11:55
                ze o klamstwo, chamstwo mozesz tu oskarzyc wylacznie siebie?
                Mnie z cala pewnoscia nie. Moge sie tylko domyslac ze masz problemy ze swoja
                tusza - po tym co piszesz...
                • kropekuk No i JAK nie jestescie idiotkami? CZY MOIM 08.07.05, 12:20
                  KLAMSTWEM JEST PODANIE LINKOW DO PRASY BRYTYJSKIEJ, KTORE TEKSTOWI EVY PRZECZA?
                  Wyscie sobie lepetyny na wasze tluste tylki najwyrazniej zamienily... Eh, durne
                  baby!
      • emarx Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 11:37
        Jestem przekonany że udział Wilekiej Brytanii w wojnie w Iraku nie miał
        większego wpływu na fakt ataku terrorystów. Terroryzm to przede wszystkim
        działania propagandowe i cała jego strategia polega na wywołaniu powszechnego
        uczucia strachu. Gdyby WB nie stanęła po stronie USA, terroryści islamscy
        zapewne i tak zaatakowaliby Londyn, bo taka akcja daje określone efekty
        medialne. Oni wyznają zasadę "kto nie z nami ten przeciwko nam" i dlatego mogę
        przypuszczać, że (niestety :-( prędzej czy później ataki dosięgną również
        Francję i Niemcy.
        • marcus_crasuss Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 12:16
          emarx napisał:

> Oni wyznają zasadę "kto nie z nami ten przeciwko nam"

To kto to wedlug ciebie powiedzial ?

Nie mysle- kiedys w dalekiej przeszlosci.
          Mysle teraz, bardzo niedawno.
        • eva15 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 12:33
          emarx napisał:

> Jestem przekonany że udział Wilekiej Brytanii w wojnie w Iraku nie miał
          > większego wpływu na fakt ataku terrorystów. Terroryzm to przede wszystkim
          > działania propagandowe i cała jego strategia polega na wywołaniu powszechnego
          > uczucia strachu. Gdyby WB nie stanęła po stronie USA, terroryści islamscy
          > zapewne i tak zaatakowaliby Londyn, bo taka akcja daje określone efekty
          > medialne.

Czy przed wojna iracka tez atakowali?

> Oni wyznają zasadę "kto nie z nami ten przeciwko nam" i dlatego mogę
          > przypuszczać, że (niestety :-( prędzej czy później ataki dosięgną również
          > Francję i Niemcy.

O tak, to zdarzyc sie moze. Tyle, ze z innych niz podajesz przyczyn.
      • tricky2 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 11:56
        Problem polega na tym, że właśnie nie dialog tylko monolog, albo dwa monologi.

Mówienie o wojnie atakach i kontratakach jest tu bardzo mylące. Nie mamy do
        czynienia z wojną w klasycznym rozumieniu, a nawet rozumienie tego co się
        dzieje metaforycznie jako wojny prowadzi na manowce. Zresztą pojęcie "war on
        terror" to pomysł jakiegos spin-doctora z USA.

Nie ma stron, centrów dowodzenia, dowódców, hierarchii decyzyjnej, linii
        frontów, terytoriów czy innych zasobów do zagarnięcia, żądań do spełnienia,
        celów, których realizacja zakończy konflikt. Z tych powodów nie ma możliwości
        zakończenia konfliktu "układem pokojowym", bezwarunkową kapitulacją czy jakąś
        formą negocjacji. Jeśli to jest wojna to jakaś jej osobliwa postmodernistyczna
        forma.
        • eva15 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 12:04
          tricky2 napisał:

> Nie ma stron, centrów dowodzenia, dowódców, hierarchii decyzyjnej, linii
          > frontów, terytoriów czy innych zasobów do zagarnięcia, żądań do spełnienia,
          > celów, których realizacja zakończy konflikt. Z tych powodów nie ma możliwości
          > zakończenia konfliktu "układem pokojowym", bezwarunkową kapitulacją czy jakąś
          > formą negocjacji. Jeśli to jest wojna to jakaś jej osobliwa postmodernistyczna
          > forma.

Naturalnie, masz racje. Ta wojna od poczatku byla nie symetryczna, ci ktorzy ja
          zaczynali powinni sie liczyc z takim jej przebiegiem.

"Postmodernizm" wynika z kompletnego braku rownowagi sil. Jesli David walczy z
          Goliatem to nie moze walczyc jego metodami, chocby nawet chcial.
          • tricky2 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 13:09
            Ta wojna od poczatku byla nie symetryczna, ci ktorzy ja
            > zaczynali powinni sie liczyc z takim jej przebiegiem.

Znowu problem polega na tym że ta "wojna" nie ma początku w klasycznym
            rozumieniu, ani też nie ma tych "którzy ją zaczynali".

To nie jest tylko kwestia asymetrii. Z asymetryczną wojna mamy do czynienia w
            Izraelu/Palestynie. Tam są jakieś strony, mają cele polityczne, które
            teoretycznie można przynajmniej zrealizować.

Jesteś w stanie wskazać stan spraw świata który zakończy "wojnę" z terrorem?
            • eva15 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 13:31
              tricky2 napisał:

> To nie jest tylko kwestia asymetrii. Z asymetryczną wojna mamy do czynienia w
              > Izraelu/Palestynie. Tam są jakieś strony, mają cele polityczne, które
              > teoretycznie można przynajmniej zrealizować.

Cele polityczne i gospodarcze sa rowniez i w wojnie irackiej. USA nie weszly tam
              z nudow, lecz w okreslonych celach. Realizacja jest utrudniona, to fakt. ktos
              wmowil im skutecznie, ze bedzie latwiej, ktos kto mial w tym oczywiscie swoj
              interes (jak np. irackie org. zagraniczne, ale nie tylko).
              Nie ma wojen bezcelowych.

> Jesteś w stanie wskazać stan spraw świata który zakończy "wojnę" z terrorem?

Nie. Smiem jednak podejrzewac, ze jesli dany kraj nie jest zaatakowany, to nie
              musi sie bronic, czyli nie kontratakuje wg. swych mozliwosci. Nawet organizm,
              gdy probujesz dac mu zupelnie obcy przeszczep, robi wszystko aby go odrzucic.

Anglicy powinni wyciagnac wiecej wnioskow ze swojej historii, ale najwyrazniej
              NIE chca sie uczyc. Jak narazie robia to tylko Niemcy, czym z kolei doprowadzaja
              do zdenerwowania koalicje chetnych - do wojaczki i do powielania bledow.

Rezygnacja z napadania na innych i ich okupowania nie jest gwarancja na
              zlikwidowanie terroryzmu, bo calkowicie sie go nigdy nie zlikwiduje. Ale jest
              gwarancja na jego ogromne zmniejszenie. Wystarczy przypomniec sobie sytuacje
              sprzed napasci na Afganistan i Irak. Atak na WTC byl atakiem jednostkowym, i w
              sumie jak sami Amis podaja do unikniecia, gdyby stosowne sluzby odpowiednio
              dzialaly.
              • tricky2 Re: wojna jako dialog , a nie monolog 08.07.05, 21:39
                Smiem jednak podejrzewac, ze jesli dany kraj nie jest zaatakowany, to nie
                > musi sie bronic, czyli nie kontratakuje wg. swych mozliwosci.

Powiedz mi w takim razie jakiego kraju bronili terrorysci na Bali, w Nairobi,
                w Dar-es Salam i w Nowym Jorku?
    • kropekuk A JAKA prasa brytyjska Busha za to wini???? 08.07.05, 11:27
      Wez, Polaczku, na wstrzymanie - losy swiata nie zaleza od odmowienia ci
      amerykanskiej wizy!
      • marcus_crasuss Re: A JAKA prasa brytyjska Busha za to wini???? 08.07.05, 12:23
        kropekuk napisał:

> Wez, Polaczku, na wstrzymanie - losy swiata nie zaleza od odmowienia ci
        > amerykanskiej wizy!

Zalosna ta Gabrych, ze az zal odbyt sciska.
        Moja wczoraj wycieta propozycja stoi.
        Na dobrego kopa w niedomyte siedzenie mozesz zawsze po takich postach liczyc,
        glisdo.
    • eva15 logika walki z terroryzmem 08.07.05, 11:32
      Bush tlumaczyl uporczywie, ze po to prowadzi wojne z terroryzmen w Afganistanie
      a nawet w Iraku, gdzie go NIGDY nie bylo, aby terroryzm nie dotarl do nas (USA,
      Europy).

Po co bedzie teraz prowadzil ta wojne?
      • kropekuk Przestan KLAMAC i odpowiedz na moje pytania 08.07.05, 11:34

• eva15 Gabi, strasznie jestes znerwicowana i ordynarna 08.07.05, 11:49
          o co ci chodzi z tymi dziennikami niemieckimi? Trudno cie zrozumiec, rzucasz
          rownowaznikami zdania i wyzwiskami. Nie mozesz grzecznie pelnym zdaniem zapytac?
          Jesli bede wiedziec to ci odpowiem.
          • kropekuk Wskaz mi SWOJE SLOWA w prasie . Przeciez to TY 08.07.05, 11:52
            powiedzialas, ze "CALA PRASA WINI ZA ZAMACH WOJNE W IRAKU". Zacytowac???
            • eva15 Gabi vel kropekuk , przeczytaj art. i puknij sie 08.07.05, 11:59
              kropekuk napisał:

> powiedzialas, ze "CALA PRASA WINI ZA ZAMACH WOJNE W IRAKU". Zacytowac???
              ropekuk napisał:
              > teksty ktorej tu sobie WYMYSLASZ.

O to chyba mnie oczerniasz, bo innego tekstu nie cytowalam:

"Wszystkie dzienniki podkreślają, że atak terrorystów na Londyn był nieunikniony
              inwazji na Irak i Afganistan."

Przeciez to nie jest tekst z zadnej niemieckiej gazety ale tekst z Gazety
              Wyborczej - dokladnie z naszego tu watku pod ktorym aktualnie piszemy, To jest
              2. zdanie w 2. akapicie.

Ty naprawde strasznie jestes agresywna i znerwicowana., Tekstu jeszcze nie
              przeczytasz a juz bluznisz..

> A z Gabi skontaktuj sie mailem, idiotko! OSOBY MYLISZ!!!

Nie myle, sama kiedys przyznalas, ze czesto (ostatnio juz tylko) piszesz pod tym
              drugim nickiem, ale jestes dawna Gabi.

Nie pien sie tak, szkoda zdrowia.
              • biedronka24 specjalnie dla fanatyczka Gabi filo 08.07.05, 12:02
                www.gandalf.com.pl/b/100-pomyslow-na-diety-i-smukla-sylwetke/
                • mmkkll Re: specjalnie dla fanatyczka Gabi filo 08.07.05, 12:05
                  Eeeee... Lepsze rzeczy były tu na forum ;). Pogrzebałem trochę, mając solidny
                  ubaw :).
                  • biedronka24 wzielam pierwsze z brzegu 08.07.05, 12:11
                    gdybym szukala to musialabym mu naliczyc oplate za usluge i porady.
                    Niestety postrzepiona kulture nie tak latwo odbudowac jak figure. Zreszta
                    niektorzy i z tym drugim maja problemy jak widac i obarczaja swoimi problemami
                    innych :).
                    • mmkkll Re: wzielam pierwsze z brzegu 08.07.05, 12:16
                      Nie mówię tu o marnej kulturze pewnych forumowiczów, ale o zabawnych(bardzo)
                      tekstach. Ale wolę pewnych informacji nie składać w jedną całość, bo jeszcze bym
                      zgłupiał ;).
              • kropekuk GW to dla ciebie SWIATOWY AUTORYTET? 08.07.05, 12:23
                I ma toto cholernie duzo do gadania w sprawie polityki na Wyspach? Madra to ty
                nie jestes - Polacy moga dalej trzasc sobie tylkami, wycofac swe sily z Iraku
                (militarnie nieistotne, nawet dla reszty klopot), ale to wszystko ma sie NIJAK
                do Londynu i polityki tych, co rzadza tym swiatem. A GW nie rzadzi, choic
                bardzo by chciala :)))))))))))))))))))))
                • eva15 wyzywalas mnie od klamczuch, gdzie przepraszam?? 08.07.05, 12:27
              • kropekuk PS: Ciekawi mnie, KIEDY sie przyznalem do 08.07.05, 12:24
                zwiazkow z Gabi? ZNOW KLAMIESZ????
                • eva15 naprawde stuknij sie w glowe 08.07.05, 12:31
                  kropekuk napisał:

> zwiazkow z Gabi? ZNOW KLAMIESZ????

Kiedy poprzednio klamalam? Cytujac GW? Ty masz naprawde nie po kolei, niestety.

Co do przyznania sie do bycia Gabi, lezy to juz dobre kilka m-cy wstecz.
                  W sumie to bez znaczenia. Obojetnie jaki nick jeszcze przybierzesz, nie uwolnisz
                  sie od wyzwisk, pomowien, bzdurneggo poczucia wyzszosci i ublizania Polakom od
                  najgorszych, bo ty to cos lepszego, skoro zyjesz w UK, udawania bycia
                  Angielka/Anglikiem i tych wszystlich innych bzdur.
      • emarx Re: logika walki z terroryzmem 08.07.05, 11:44
        Wojna nie jest, nie była i nigdy nie będzie dobrą rzeczą. ALe może powiesz jak
        należy rozwiązać problem dzisiaj? Długofalowe działania mające na celu poprawę
        ekonomiczną ludności krajów z których rekrutuje się terrorystów też są
        konieczne, ale chodzi mi o rozwiązanie problemów na dzisiaj.
        Jeśli napadnie cię 3 żuli z pałami i kastetami a ich jedynym celem jest dać Ci
        w mordę bo akurat na to przyszła im ochgota, to czy będziesz w ramach "obrony
        własnej" robić im wykład że w 3 na jednego to nieetyczne (czyli zastosujesz
        polityke Francji i Niemiec), czy raczej będziesz próbować innych form obrony?
        • marcus_crasuss Re: logika walki z terroryzmem 08.07.05, 12:33
          emarx napisał:

> Wojna nie jest, nie była i nigdy nie będzie dobrą rzeczą. ALe może powiesz
          jak
          > należy rozwiązać problem dzisiaj? Długofalowe działania mające na celu
          poprawę
          > ekonomiczną ludności krajów z których rekrutuje się terrorystów też są
          > konieczne, ale chodzi mi o rozwiązanie problemów na dzisiaj.
          > Jeśli napadnie cię 3 żuli z pałami i kastetami a ich jedynym celem jest dać
          Ci
          > w mordę bo akurat na to przyszła im ochgota, to czy będziesz w ramach "obrony
          > własnej" robić im wykład że w 3 na jednego to nieetyczne (czyli zastosujesz
          > polityke Francji i Niemiec), czy raczej będziesz próbować innych form obrony?

Oj cos ci sie strasznie pokrecilo.

To twoich zuli napadnieto i myslano ze schowaja sie pod lozkiem a tu taka
          sjutpryza. Zule chca oddac tam gdzie tylko moga.
          Moze trzeba bylo na zuli nie napadac jak sie nie mialo koncepcji- co dalej.
        • eva15 Re: logika walki z terroryzmem 08.07.05, 12:38
          emarx napisał:

> Jeśli napadnie cię 3 żuli z pałami i kastetami a ich jedynym celem jest dać Ci
          > w mordę bo akurat na to przyszła im ochgota, to czy będziesz w ramach "obrony
          > własnej" robić im wykład że w 3 na jednego to nieetyczne (czyli zastosujesz
          > polityke Francji i Niemiec), czy raczej będziesz próbować innych form obrony?

Jesli mnie napadna, wykladu robic nie bede, tylko od razu dam w zeby.

Ale kogo napadl Irak?? USA, GB, czy Polske? A, ze Irakijczycy sie bronia, jak
          umieja? No przeciez sam piszesz, ze napadniety ma prawo sie bronic..
      • biedronka24 i poniosl kleske to juz wiemy 08.07.05, 11:47
        bo przez lata wspolpracy z rezimami takimi jak Saudi Arabia nikogo nie
        interesowalo co jest faktyczna przyczyna powstania terroryzmu, bodobnie jak nie
        interesuje nikogo do dzis stan wiedzy przecietnego amerykanina, ani jego stan
        zdrowia....
        No coz.
        • mmkkll Re: i poniosl kleske to juz wiemy 08.07.05, 12:03
          Już jakiś czas temu Amerykanie(rząd USA) zaczęli wskazywać na łamanie swobód
          obywatelskich(ze wskazaniem na brak wolności wyznania) w Arabii Saudyjskiej. Na
          razie bez praktycznych konsekwencji, ale tak tylko chciałem wskazać. Natomiast
          jeśli chcesz mieć lepszą argumentację, to na twoim miejscu wskazywałbym raczej
          na to, kogo zbroili w latach 80 do Afganistanu.
          • biedronka24 robili nie wiele lepiej niz Rosjanie 08.07.05, 12:07
            a wkrotce tez Izrael.
            Takie sa fakty. W polityce i w przyrodzie nie istnieja zjawiska bez przyczyn.
            Blair jest jaki jest - miota sie. Ostatnio UK ma niestety slabosc do
            bezplciowych politykow. Ale faktem jest ze czesto za polityke ´duzych´ zbieraja
            plony mniejsi.
            To akurat bylo do przewidzenia.
            • mmkkll Ja nie o tym. 08.07.05, 12:11
              Mówiłem, o tym, kogo sobie wyszkolili, bo to jest istotne. Problem podobny do
              Basajewa w przypadku Rosji.

> a wkrotce tez Izrael.

Co masz na myśli? Planowane naloty na Iran?
              • biedronka24 handel bronia i surowcami 08.07.05, 12:16
                i tzw. wolny rynek w tej dziedzinie. Niestety rynek swiatowy nie ma wyrownanych
                poziomow tak jak i demokracja i szybko zmienia sie w tyranie. Ubolewam nad tym
                ze ludzie z wyobraznia to w spoleczenstwie wspolczesnego swiata coraz bardziej
                ograniczona mniejszosc.
                • mmkkll Re: handel bronia i surowcami 08.07.05, 12:18
                  Na szczęście testuje się już alternatywne wobec ropy źródła energii i nie potrwa
                  już długo, nim sytuacja w tym względzie się unormuje(akurat na ten cel rząd GWB
                  wyłożył całkiem spore środki).
                  • biedronka24 Ale ludzi i srodowiska, ktore wskutek 08.07.05, 12:32
                    tych przyczyn sie uksztaltowaly trudniej zmienic. W tym problem. Wlasnie dlatego
                    najglupsze jest teraz obracanie sie przeciw religii. Nie sadzilam ze tylu ludzi
                    da sie tak glupio pokierowac tania propaganda i brac w niej udzial.
                    • mmkkll Re: Ale ludzi i srodowiska, ktore wskutek 08.07.05, 12:39
                      Czy ja wiem? Ludzie o mentalności z X wieku do których dopłynęła technologia XX
                      i XXI wieku, pozostaną w moim rozumieniu ludźmi o mentalności z X wieku. Mówię
                      tu głównie o obszarach w rodzaju Arabii Saudyjskiej. Niech po prostu poganiacz
                      wielbłądów stanie się na powrót poganiaczem wielbłądów, bo można stwierdzić, że
                      wielu z tych ludzi ropa wyrządziła sporą krzywdę. Tu też religia nie ma nic do
                      rzeczy, a w jej sprawie proponowałbym jednak posługiwanie się nieco bardziej
                      przejrzystym stylem o nieco mniej enigmatycznym charakterze, gdzie wprost
                      wskażesz tych. którzy twoim zdaniem są winni zaistniałej sytuacji("Nie sadzilam
                      ze tylu ludzi da sie tak glupio pokierowac tania propaganda i brac w niej udzial").
                      • biedronka24 nie stanie sie 08.07.05, 12:46
                        w tym problem. Dziecko z buszu afrykanskiego ktorego plemie walczylo z
                        plemionami sasiadow nie bedzie mniej lub bardziej nieszkodliwym wojownikiem z
                        dzida jak dostanie do reki karabin maszynowy.
                        Podobnie ja- nie bede miec garbatego nosa - i nieproporcjonalnie szerokiej pupy
                        dlatego ze biedaczysko ´tub propagandowy´ musi sobie mnie tak wyobrazic, zeby
                        bylo mu lepiej ;).
                        Malutkiej czaszki tez nie mam. Ani waskiego rozstawu oczu. Ani ciemnych prostych
                        wlosow- (szkoda ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka