Dodaj do ulubionych

Prawica zlozyla wniosek o odwolanie wiceprezydenta

IP: 207.44.154.* 05.12.03, 19:11
Ale sie narobilo!!! Informacja z pierwszej reki! Klub Radnych Prawicy zlozyl
list do prezydenta lubawskiego o odwolanie z funkcji wiceprezydenta pana
Parafiniuka. O Sygucie zapomnieli. Prawdopodobnie Lubawski ich oleje. Ale
warte zaznaczenia jest to, ze radni wreszcie sie na cos odwazyli. Tylko
dlaczego robia to w tajemnicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Parafiniuka ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 19:15
      Parafiniuka ?
      BBB sie zapłacze :D
      • Gość: BBB Re: Parafiniuka ? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.12.03, 21:33
        Cóż, wydawał się najrozsądniejszy. Może dlatego, że najmniej mówił. Jednak
        trudno nie przyznać, że ostatnie wpadki to Jego działka. Pewnie się myliłem.
        Zresztą Pana Parafiniuka także wzywałem do działania, a i chyba pytałem, gdzie
        był, gdy Pan Prezydent ślęczał w nocy nad dokumentacją Muzeum ;)
        Płakał nie będę, ale może poczytam?! :)
        Pozdrwaiam :)
        • Gość: marija Re: Parafiniuka ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 16:36
          Najrozsądniejszy - lecz się.
    • Gość: nnn Re: Prawica zlozyla wniosek o odwolanie wiceprezy IP: 207.44.154.* 05.12.03, 19:16
      rozumiem, ze dziennikarze, jesli wykorzystaja ta informacje, to podziekuja
      internautom, tutaj na forum???

Gergontowa, Kedracki, Nowak - do roboty!!!
      I nie zapomnijcie podziekowac na forum.
      • r_z Re: Prawica zlozyla wniosek o odwolanie wiceprezy 05.12.03, 22:33
        jeśli to prawda to faktycznie zaskakująca - podobnie jak BBB uważam (uważałem?)
        vice Parafiniuka za najkonkretniejszego - póki co postrzegam go pozytywnie. Ale
        może o czymś nie wiemy?
        • Gość: pablo Re: Prawica zlozyla wniosek o odwolanie wiceprezy IP: *.proxy.aol.com 07.12.03, 04:02
          ja mysle, ze to jest mozliwe. Kielecka prawica jest na tyle glupia, ze moze
          prosic Lubawskiego o odwolanie Parafiniuka zamiast obydwoch lub tylko Syguta.
          Wierze, ze mogli to zrobic w tajemnicy, bo przeciez, byloby to ciosem w plecy,
          gdyby zlozyli taki wniosek na sesji Rady Miasta. A tak maja nadzieje, ze
          lubawski przeczyta list, czy tez petycje, wyslucha ich i lubawski i prawica
          wyjda z twarza.
    • ria Re: co mogą radni 07.12.03, 13:10
      Radni nie mogą złożyć wniosku o odwołanie wiceprezydenta. Odwołać ze stanowiska
      może go tylko prezydent. I z mojej wiedzy wynika, że nawet nie mają takiego
      pomysłu, choć ostatnio rzeczywiście dużo o nim mówią na spotkaniach klubu.
      • Gość: nnn co zrobili radni? IP: 207.44.154.* 07.12.03, 23:00
        Napisalem, ze radni prawicy zlozyli list do Lubawskiego , w ktorym wnioskuja,
        zeby ten odwolal Parafiniuka. Wiadomo, ze tego sie nie glosuje na sesji. A list
        ten podpisali wszyscy radni prawicy na ostatnim posiedzeniu klubu.

Dobrze poinformowani laczcie sie!
        • Gość: nn Re: co zrobili radni? IP: 207.44.154.* 08.12.03, 21:57
          A gdzie podziękowania??? Artykulik jest, wierszówkę do kieszeni wzięła Roży.
          Jak nie będzie podziękowań to nie będzie więcej informacji. Mogę tylko napisać,
          że list wysmażył największy przyjaciel Lubawskiego i biskupa Ryczana –
          świętobliwy Tomasz Bogucki.
          A Lubawski też cham, jak można powiedzieć, że treść listu była chamska bez jego
          zacytowania. Teraz nie pozostaje radnym nic innego jak przeproszenie
          Lubawskiego lub opublikowanie tego listu, żeby społeczeństwo zobaczyło, czy
          treść była chamska czy też nie.

A Ty ria skąd wiedziałeś (-aś)?
          • dijey Re: co zrobili radni? 08.12.03, 23:56
            jak pan prezydent mowi ze chamski, to zaden figurant z teczka od wpieprzania sie
            do obcych rodzin nie zaprzeczy.
            jak ten wojtek sie tak dal nabrac przez tych przyjaciol? jak to sie moglo stac,
            no jak????
    • Gość: BBB Skoro IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 08.12.03, 23:00
      Pan Parafiniuk nie przyjął do pracy aż 30 geniuszy rekomendowanych przez
      Radnych prawicy, to niewątpliwie powinien odejść.
      Jestem zaskoczony, że Pan Radny Bogucki mógł podpisać się pod chamskim listem.
      Wszak przy sprawie baru w UM wykazał się takim taktem.
      A tak nawiasem, to jak spółka kierowana przez Pana Boguckiego jest obecnie z
      barem związana?
      P.S.
      Słowa uznania dla gościa NNN za podzielenie się z nami na forum tą informacją.
      Ja to doceniam i dziękuję. Wierszówka się należy „jak chłopu ziemia”!
      • r_z Re: Skoro 09.12.03, 08:47
        Gość portalu: BBB napisał(a):

> Pan Parafiniuk nie przyjął do pracy aż 30 geniuszy rekomendowanych przez
        > Radnych prawicy, to niewątpliwie powinien odejść.

niewątpliwie

> Słowa uznania dla gościa NNN za podzielenie się z nami na forum tą informacją.
        > Ja to doceniam i dziękuję. Wierszówka się należy „jak chłopu ziemia”
        > ;!

docenić forum? straciłoby swój koloryt (cyt.) ;-)
        • Gość: BBB Re: Skoro IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 09:42
          Tak, co to za forum bez kolorytu :)
          Wiemy, że pod listem podpisało się 13 Radnych, jak siebie nazywają, „prawicy”.
          Rozumiem, że byli to:
          Grzegorz Banaś PS
          Tomasz Bogucki PS
          Władysław Burzawa ?, czy LPR
          Paweł Gągorowski niezależny czy LPR ?
          Artur Gierada PS
          Marian Kubik PS
          Jan Kudaka LPR
          Halina Olendzka PS
          Jan Ryk LPR
          Krzysztof Słoń PS
          Jacek Włosowicz PS
          Jacek Wołowiec PS
          Marek Wołowiec PS

Bo Pan Dariusz Karyś PSL, to chyba nie jest „prawica”.

I tu mam pewien dylemat. Dylemat stworzony Szanowny RZ przez Ciebie.
          Jako, że to Ty zwróciłeś moją uwagę na Pana Władysława Burzawę.
          Wydaje się być człowiekiem posiadającym tzw. odwagę cywilną. Pamiętam Jego
          sceptyczny stosunek do Konsulatu w Gotha wyrażony publicznie.
          Może więc w tym liście jest coś na rzeczy?
          Bo nie chodzi chyba tylko o interesy innych Radnych, w tym moralnego Marka
          Wołowca?!
          Pan Parafiniuk niewątpliwie kilka rzeczy zawalił, ale chyba tylko On z całego
          tego grona miał kontakt ze względnie profesjonalnym i poważnym biznesem.
          Pozdrawiam :)
          • r_z Re: Skoro 09.12.03, 10:06
            oczywiście, że mógł zawalić - swój komentarz póki co oparłem na argumentach
            przedstawionych przez Wyborczą i na tym jak bardzo PiS i PO zależało na swoim
            wiceprezydencie. Poza tym nie mam (na dzis) wiedzy na ten temat. Dopóki jednak
            ich wyborcy (czyli my :) ) nie dostąpią zaszczytu dowiedzenia się szczegółów
            mozna tylko snuć spekulacje. A to co widac na zewnatrz wskazuje, że znacznie
            bardziej nadaje sie do krytykowania wice Sygut, z którego przedwyborczych
            opowiesci nie pozostało praktycznie nic.
            A może by tak ktoś zacytował list na forum? :D
          • Gość: marija Re: Skoro IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 16:39
            Jak wyżej - lecz się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka