Dodaj do ulubionych

SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!!

IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.01.04, 18:05
zamówiłem towar w Warszawie. Firma wysłała go podobno szybką kurierską firmą
SERVISCO - DHL. Miejsce odbioru Płock, tj. 108 km od Warszawy. List
przewozowy 62158141V - data wysyłki 17 grudnia 2003r. 31 grudnia 2003 roku
zaczełem poszukiwania przesyłki. Zaczełem interweniować w Warszawie pod
numerem 022/565-05-65. Sprawę prowadził Tomasz Ośiński. Póżniej próbowałem
dodzwonić się do niejakiego Pawła Soboty i dyr. Dariusza Gronowałskiego. Ale
przecież w takiej instytucji nikt z plebsem nie będzie rozmawiał. Około 3
godzin wiszenia na telefonie między Warszawą a Płockiem. Po jakimś czasie
zadzwonił przedstawiciel SERVISCO który stwierdził że firma ta dostarczy mi
przesyłkę dopiero 5 stycznia 2004 roku. Zapytałem się co z opłatą jaką muszę
zapłacić za przesyłkę - oczywiście w pełnej wysokości.

JEST TO NAJSZYBSZA FIRMA KURIERSKA NA ŚWIECIE KTÓRA DOSTARCZA PACZKĘ Z
MIEJSCOWOŚCI ODLEGŁEJ 108 KILOMETRÓW PO 20 DNIACH.

Szmaciarze oczywiście zaczeli się usprawiedliwiać - oświadczono mi że
przesyłka była 4 razy awizowana. Poprosiłem o podanie dat i godzin kiedy
pracownik firmy kurierskiej był u mnie, gdyż chcę sprawdzić na systemie wideo
czy był rzeczywiście. Gdy usłyczano o systenie video nagle okazało się że
było tylko jedno awizo. Mimo że dokładnie pod wskazana datą dokładnie
przejrzałem taśmę na niej nie było jakichkolwiek śladów po kurierze firmy
SERVISCO.

Jak to jest że rzekomo ekspresowa przesyłka trafia do klienta po 20 dniach. W
centrali firmy nie wytłumaczono mie tego, wręcz przeciwnie zachowywano się
arogancko twierdząc że mogę najwyżej złożyć reklamacje a póżniej się zobaczy.

ZACZNIJMY BOJKOTOWAĆ SZMACIARZY - A WYDAWAŁOBY SIĘ ŻE FIRMA Z NIEMIECKIM
KAPITAŁEM POWINNA BYĆ LEPSZA.
Obserwuj wątek
    • basia996 Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! 01.01.04, 20:05
      Drogi Jacku mam nadzieję że firma zmieni nazwę od dziś i będzie się nazywać
      KURWISKO-DHL
      Pozdrawiam i polecam Stolicę lub Siudemkę to firmy sprawdzone Siudemka
      dostarczyła mi przesyłkę z Lubinia tj. prawie 400 km. w 4 godz.
      • Gość: takitam Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:43
        basia996 napisała:
        > Pozdrawiam i polecam Stolicę lub Siudemkę to firmy sprawdzone Siudemka
        > dostarczyła mi przesyłkę z Lubinia tj. prawie 400 km. w 4 godz.
        Mam nadzieję, że przesyłką był słownik ortograficzny.
        BTW. Servisco czy Speedpol to jeden pies. Maja odbiorcow indywidualnych w 4-rech
        literach.
      • Gość: B__ Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:46
        > Pozdrawiam i polecam Stolicę lub Siudemkę to firmy sprawdzone Siudemka
        > dostarczyła mi przesyłkę z Lubinia tj. prawie 400 km. w 4 godz.

Nie chcę się czepiać ale jakim środkiem lokomoccji oni się poruszają ?
      • Gość: TP Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! IP: *.mancomplex.pl 01.01.04, 23:54
        si"u"demka - taka sama amatorszczyzna jak servisco
      • piczon2 Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! 02.01.04, 16:29
        polszczyzna u ciebie na miare firm ktore chwalisz........
      • Gość: ja Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! IP: 81.210.119.* 09.01.04, 21:14
        nie wiem czy ta nowa nazwa nie odpowiada bardziej do ciebie droga basiu996
    • wojciech.domagala Do Jacka ! 02.01.04, 08:24
      Drogi Jacku !

Napisałeś "firma z niemieckim kapitałem". Napisz list do Niemców i opisz całą
      sytuację. Jestem pewien, że Niemcy zrobia porządek z polaczkami......... od
      razu polecą głowy....... polaczki to kombinatorzy, lenie i złodzieje........
      musza się nauczyć dobrej roboty....... a jak nie to siup - na kuroniówkę......

Chciałem jeszcze dodać ciekawostkę.

Otrzymuję listy, rzadziej - paczki z Holandii i często się zdarza, że zanim
      dojdą do mnie są po prostu okradane............ (nie będę wymieniał nazwy firmy
      kurierskiej)
      • piczon2 Re: Do Jacka ! 02.01.04, 16:27
        Drogi Wojtku.
        Jesli jestes pewien, tego co piszesz to pewnie tak bedzie...hehehe...szkoda ze
        nie masz pojecia i ze masz takie zle zdanie o "polaczkach"(oceniasz wlasna
        miara?) czyli srasz we wlasne gniazdo, chyba ze jestes jakims
        afroamerykaninem..lub niemcem.A czemu nie podales nazwy firmy ktora cie
        okrada? To byla by szansa na krytyke kolejnej firmy kurierskiej z perspektywy
        klienta ktory mysli ze 1 wsrod miliona paczek dziennie jego jest najwazniejsza
        (choc ma racje).
        Do Jacka:Przy takiej liczbie paczek wpadki sie zdarzaja a ty obrazasz
        epitetami jakies 5000 ludzi pracujacych w tej firmie, gdzie zawinilo kilku
        kretynow. Musiales wyjatkowo slabo sie upominac ze trwalo to tak dlugo, gdyz
        paczka na drugi dzien byla w miejscu docelowym ,a ty do dzis jej nie odebrales
        (sprawdzilem). Pozdrawiam
        • Gość: Jacek Re: Do piczon2 IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.01.04, 10:36
          Chyba kolego coś ci sie pomyliło w twoim rozumowaniu - wnioskuję że pracujesz w
          tej szmaciarskiej firmie.
          Miesięcznie otrzymuje od kilki do kilkudziesięciu paczek miesiecznie poprzez
          różne firmy kurierskie (produkcja elektroniki). Wybacz ale nie jest moim
          obowiązkiem domyślać jaką firma kurierską będzie wysłana do mnie przesyłka i
          kiedy i "śledzić" jej trasę, gówno mnie to obchodzi. Przesyłka z Warszawy
          wysłana Polską Pocztą do godz. 12.00 dociera do mnie następnego dnia i kosztuje
          12 złotych. Awizo jest zawsze w skrzynce, gdy nie odbiorę po trzech dniach
          telefon z poczty. Szmaciarze biorą 38 złotych i co jeszcze mam tracic czas na
          śledzenie przesyłki i dodatkowe koszty na telefony, chyba jesteś chory
          psychicznie. Za zwiększoną w stosunku do innych firm opłatę powinienem mieć
          większą jakość usługi.
          Nie rozumiem też twojego zwrotu do dnia dzisiejszego nie odebrałęś - to te 28
          złotych więcej jest za co, że mam jeszcze jechać dodatkowo 20 km żeby odebrać
          przesyłkę, a może awizo i mam jechać od Warszawy aby za firmę SERVISCO
          przywieżć przesyłkę do Płocka.
          • wojciech.domagala Re: Do piczon2 03.01.04, 11:09
            Gość portalu: Jacek napisał(a):
            > Nie rozumiem też twojego zwrotu do dnia dzisiejszego nie odebrałęś - to te 28
            > złotych więcej jest za co, że mam jeszcze jechać dodatkowo 20 km żeby odebrać
            > przesyłkę, a może awizo i mam jechać od Warszawy aby za firmę SERVISCO
            > przywieżć przesyłkę do Płocka.

To ejst przykre JACKU, że człowiek ma pieniądze i te pieniądze szczęścia ani
            zadowolenia nie dają. Nie dają gdyż nie ma żadnej firmy która mogłaby
            profesjonalnie wykonać dana usługę. Wiele firm jest niezwykle miła jak
            przychodzi do płacenia pieniędzy....... a jak trzeba wykonac usługę robią
            knoty. Polecam program TVN "Usterka"..... aczkolwiek to jest program
            o "amatorskich" firmach a nie renomowanych z kapitałem niemieckim.
          • piczon2 Re: Do piczon2 07.01.04, 12:16
            po pierwsze nie jestesmy na szczescie kolegami, po drugie choc bys mial racje
            to wnioskuje z twoich wypowiedzi ze jestes plytki i tepy.Z toba chyba tylko
            takim jezykiem mozna sie dogadac bo wydaje sie ze jestes nastepnym gosciem
            ktory lutuje 2 zasilacze do pecetow miesiecznie i nazywa sie firma..... a
            powinien chalupnictwem. Zreszta ktos madry powiedzial kiedys ze obelgi - to
            argument tych, co nie maja argumentow. Pewnie nie slyszales, ale potwierdzasz
            to w 100%
          • piczon2 Re: Do Jacek 07.01.04, 12:17
            po pierwsze nie jestesmy na szczescie kolegami, po drugie choc bys mial racje
            to wnioskuje z twoich wypowiedzi ze jestes plytki i tepy.Z toba chyba tylko
            takim jezykiem mozna sie dogadac bo wydaje sie ze jestes nastepnym gosciem
            ktory lutuje 2 zasilacze do pecetow miesiecznie i nazywa sie firma..... a
            powinien chalupnictwem. Zreszta ktos madry powiedzial kiedys ze obelgi - to
            argument tych, co nie maja argumentow. Pewnie nie slyszales, ale potwierdzasz
            to w 100%
          • Gość: niepracownik Re: DO Jacka IP: 81.210.119.* 09.01.04, 22:10
            Popieram piczon'a2, ktokolwiek to jest, a Ciebie Jacku (dlaczego nie masz
            odwagi podać swoich danych,nazwiska,firmy, stanowiska itp może masz coś na
            sumieniu) mi żal.
            "...gówno mnie to obchodzi" Właśnie dlatego, że nic cię nie obchodzi zawsze
            bedziesz dostawał w dupę i w sumie to dobrze. Z tonu twoich wypowiedzi w pełni
            popieram zdanie jakie na Twój(w sumie to się zastanawiam czy powinienem Twój
            pisać z duzych liter, ale nie chcę się z tobą zrównac poziomem dyskusji wiec
            niech zostanie z dużych liter) temat napisał piczon2. Zastanawia mnie dlaczego
            nie wysyłasz lub zamawiasz przesyłek Pocztą Polską. Czy Ty, pozwól że zacytuję
            Ciebie, aby nie "jesteś chory psychicznie"? Przecież sam sobie szkodzisz
            wybierając inne, zamoiast PP, "szmaciarskie" firmy!!!
            Zresztą całe twoje opowiadanie i żale nie trzymają się kupy, bo wystarczy wejść
            na stronę w sieci i sprawdzić losy przesyłki (co z przyjemnością zrobiłem - na
            szczeście podałeś numer paczki) i nie wszystko jest prawdą, bo paczka była
            wydawana kurierowi do doręczenia w tym okresie!!!!
            Czy starczy Ci odwagi aby na forum podać mi pewne dane bo ciekawy jestem nazwy
            Twojej firmy, ciekawy jestem też co mówią o Tobie Twoi klienci i dostawcy.
            Jeżeli zamieścisz adres strony www to moze skuszę sie i coś u ciebie kupie?
    • Gość: OLO Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE!!!!!!! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.136.247.* 02.01.04, 18:12
      A ja popieram Jacka, ze Servisco to szmaciarze (nie mam tu na mysli wszystkich
      ludzi ktorzy tam pracuja, tylko tych, ktorzy odpowiadaja za organizacje w tej
      firmie). Dlaczego ich tak oceniam - juz podaje moj powod. Otoz nie tak calkiem
      dawno wysylalem paczke za pobraniem przez firme Servisco. Firma ta podaje w
      swoim regulaminie, ze na wplate kasy na konto klienta ma 14 dni roboczych,
      liczac od daty odbioru paczki przez klienta. Mnie, glupiemu, wydawalo sie, ze
      taka znana i powazana firma pewnie najdalej po tygodniu przeleje pieniadze na
      moje konto. Tymczasem kase otrzymalem, ale dopiero po 17 dniach roboczych. Zly
      bylem jak diabli, bo bylem w potrzebie, ale po dluzszych przemysleniach
      doszedlem do tego, dlaczego kasa tak pozno do mnie dotarla (mimo, ze klient
      odebral paczke dzien po wysylce). Otoz takie przetrzymywanie kasy na swoim
      firmowym koncie, to calkiem niezly sposob na dorobienie paru
      dodatkowych "groszy" dla Servisco. Jezeli w ten sposob traktuja kazdego klienta
      (nawet niech to nie beda znaczace bardzo kwoty), to przy ilosci klientow jaka
      posiada ta firma, da to dosyc spora kwote. Tak wiec, juz od nastepnego razu nie
      skorzystalem wiecej z uslug "kochanego" Servisco, tylko "poczciwego" Pocztexu,
      ktory nie dosc ze kosztuje troche mniej, to jeszcze pieniadze wysyla na konto
      troche szybciej (mialem je na swoim koncie w ciagu 4 dni od dnia wysylki).
      Ewentualny przyszly wybor pomiedzy firmami kurierskimi pozostawiam do
      przemyslenia kazdemu zainteresowanemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka