Dodaj do ulubionych

Zakupy w TESCO

20.12.08, 10:12
Muszę Wam powiedzieć, że zakupy o godzinie ósmej to prawdziwa przyjemność,
pusty parking, nie ma kolejek, ludzi też mniej niż w szczycie...jednym słowem
fajnie
Obserwuj wątek
    • Gość: banan9991 Re: Zakupy w TESCO IP: *.toya.net.pl 20.12.08, 10:22
      Kto rano wstaje temu pan.....
    • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 10:29
      zastanawia mnie co robili ludzie gdy nie było Tesco, i innych
      marketów. Nie jedli? nie kupowali? Przeraża mnie przejazd w poblizu
      większego sklepu a nie mówię nawet o wejściu do niego ;)

BTW chyba bałbym sie aby przed świeami próbować zakuów w Superku z
      uwagi na programy w TVN o wędlinach, odświeżaniu i innych dobrych
      praktykach.
      • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 10:32
        Gdy nie było Tesco kupowali w Biedronce

Mnie przeraża wybór wędlin w Groszku na Pułankach, jedyna rzecz którą jestem tam
        w stanie kupić to pasztetowa, taka tradycyjna. Nie polecam szynki konserwowej za
        12 zł od Dudy, smakuje jak ziemia z doniczek
        • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 10:53
          mi nie chodzi o czasy przed tesco, raczej o czasy które dla wielu
          nie istniały - przez wszystkimi biedronkami, lidlami, tesco,
          carrefourami i innymi badziewiami. Co wtedy? nie jedli? nie pili?
          nie było prezentów?

szału dostaję jak widzę te tłumy, walączące o zakup czegokolwiek, a
          najważniejsze że miasto nie ma z tego nic bo kupując tu utrzymuje
          się centrale w Wawie, Krakowie i za granicą, ale jak widzę nie
          przeszkadza to wielu osobom. Społeczeństwo obywatelskie jeszcze
          długo nie nadejdzie.

a co do groszków i dud, nie znam się, wiem tylko że ostatni materiał
          w TVN był o tesco właśnie i okazało się że nie bbyło żadnej świeżej
          wędliny na stoisku, w Carrefour chyba też to samo.

nie bronię małych i "innych sklepów" choć tam masz znacznie większe
          szanse na świeży i dobry produkt. ot tyle ...
          • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 10:58
            No ale jak mam kupić 2 litry soku Caprio w Tesco za 2,99 albo w Groszku za 4,69
            to wybieram Tesco
            • Gość: banan9991 Re: Zakupy w TESCO IP: *.toya.net.pl 20.12.08, 11:02
              I tu nas złapali na te ceny
              pieniadze na rozpusciły przez te przeceny wygladam juz jak paczek w
              masle i chodze teraz na ryneczki wybieram drogie zdrowe jedzonko i
              sie nie przejadam tylko sie delektuje
            • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:03
              ale chyba nie są to te same soczki, a jak sa to pytanie jak osiąga
              się tak niską cenę, jakim kosztem dla jakoci, smaku i społeczęństwa

zresztą nie na dziś temat bo święta idą i ma byc miło ;)
              niepotrzebnie zacząłem.

dizzy81 napisał:

> No ale jak mam kupić 2 litry soku Caprio w Tesco za 2,99 albo w
              Groszku za 4,69
              > to wybieram Tesco
              • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:04
                Owszem te same
            • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:07
              To samo z alkoholem -Tesco skutecznie zbiło cenę dobrej wódki do 16
              złotych za butelkę 0.5l -Karp żywy 9.99 za kg. Więc inni chcąc
              sprzedać muszą się dostosować. Do tego wątku pasuje bardzo ten o
              targowicy i lokalnym handlu. Oraz o (morfinka wspomniał a ja
              wcześniej) o nabijaniu kabzy poprzez zakupy w zagranicznych
              supermarketach, obcym kapitalistom
              • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:15
                nie chciałem ciągnąc ale chcecie sami:)
                niestety nie są to te same produkty, choć często z jednej fabryki
                lub zakłądu produkcyjnego są. A nabijanie kabzy lokalnym kupcom ma
                to do siebie że te pieniądze wracają do Mnie, do Ciebie do każdego z
                nas w formie podatków i zakupów przez nich dokonywanych, a tak
                dzieje się to samo tylko że kupując pracujesz na warszawę i
                zagraniczne spóki makti.
                • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:25
                  Czyli TIC-TAKI w Tesco za 1,65 to inne TIC-TAKI niż w Groszku za 1.19?
                • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:25
                  Totyż o to i mnie idzie. Popieram targowicę bo te pieniądze zostają u
                  lokalnych rolników, których życie nie jest najłatwiejsze
                • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:43
                  Dokładnie. Złotówka wydana u pana Zdzisia w sklepie osiedlowym to nie złotówka
                  wydana w Tesco. Z hipermarketów pieniądze wypływają z kraju do właściciela
                  sieci, a lokalny oddaje je w podatkach. Sieci hipermarketów mają ogromne ulgi w
                  naszym kraju. Jak myślicie, dlaczego nagle zmieniła się nazwa Minimal na Billa?
                  Dlatego że minął 10 letni okres karencji w płaceniu pewnych podatków dla danej
                  marki, zmieniono lub sprzedano markę żeby uzyskać kolejne 10 lat dla nowej.
          • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:01
            A w 20 metrowej kolejce za szynką w Tesco stał nie będe:)
            • se_nka0 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:17
              Wybór należy do Ciebie :P
              • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:23
                Zapewniam Cię dizzy, że 20 metrowa kolejka przy 2-3 sprzedawczyniach
                oraz obfitości towaru to kwestia tylko czasu. Kilka minut extra -To
                nie ta sama kolejka jak za Gierka, kiedy ludzie bili się o miejsce, a
                jak już swoje godziny odstałeś, okazało się, że klient przed tobą
                kupił ostatni kawałek schabu albo kiełbasy. Powiem więcej, ludzie
                czekali a nie było wiadomo co dowiozą i w efekcie kupowało się to co
                było
          • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:33
            Chodzili do małych lub większych sklepów osiedlowych i tam robili zakupy. Teraz
            takie sklepy padają, bo nie są w stanie konkurować nie tylko cenowo ale i
            marketingowo z hiper i supermarketami.
            • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:35
              Które padły?
              • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:45
                Uogólniam. Nie chce mi się łazić po mieście i prowadzić badań które sklepy
                popadały lub znacząco zmniejszyły się im obroty.
                • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:48
                  Ja w swoim miejscu zamieszkania nie zauważam jakiś wielkich zmian, żałuję tylko
                  że zamiast warzywniaka (pani się Wieśka nazywała) mam Promyk. Poza tym w małym
                  osiedlowym sklepie nie ma tego co chciałbym kupić - czyli np Śmietanki do Kawy "MU"
                  • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:49
                    I tęsknię do "Jedynki" tudzież "Pod samolotem" - takiej atmosfery już nie ma:)
                  • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:50
                    No to właśnie masz przykład padania. Skoro była "pani Wieśka", a jest Promyk to
                    lokal został wykupiony przez sieć, bo prawdopodobnie jako "warzywniak" odpadł z
                    rynku.
                    • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:07
                      No ale Pani Wieśki to nie ma już z 10 lat na Rynku
                    • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:19
                      Nie wszyscy się poddali. Ci co spłacili długi, są na bieżąco mogą
                      przetrwać syndrom Tesco i innych supermarketów. Zadowalają się po
                      prostu mniejszym zyskiem niż kiedyś a jak są dobrzy w tym co robią to
                      i prezent pana prezydenta na rok 2009 dla lokalnego drobnego handlu,
                      czyli Kaufman, im nie zagrozi
    • Gość: banan9991 Re: Zakupy w TESCO IP: *.toya.net.pl 20.12.08, 11:43
      Sklepy Kuzki padły i mozemy podac wiele przykładow ze swoich okolic
      gdzie mieszkamy lub ktore znamy o podcieciu skrzydeł
      A rynek w Ostrowcu
      • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:51
        Do maczka -Zależy kiedy? Pierwszym wielkim supermarketem był MiniMal
        który przejęła ostatnio Billa. Bezpośrednio przed były te same
        sklepiki oraz budy i budki na osiedlach jakie mamy i dziś, które
        powstawały w nowym porządku ekonomicznym jak grzyby po deszczu, w
        ciągu ostatnich 20 lat. Większość z nich istnieje nadal
        • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:53
          No czekaj, Minimal nie został chyba przejęty przez Billę, tylko tu chodziło o
          zmianę nazwy, bo skończyła się ulga podatkowa. To tylko kosmetyka. Pewnie jakby
          poszukać to by się okazało że Billa jest pod tym samym zarządem co był dawny
          Minimal.
        • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 11:55
          Jedynie co, to obroty spadły znacznie. Właściciele już nas znają na
          wylot i nawet pamiętają co lubimy a czego nie -Jak nie mam przy sobie
          gotówki, kupuję i płacę za godzinę albo przy następnych zakupach.
          Świeży chlebek, bułeczki, masło i mleczko rano na śniadanko to już
          standard
          • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:14
            Może wydam się aspołeczny i wspierający zły zachodni kapitalizm, ale....robię
            zakupy w Tesco, Auchan i innych Carrefourach z powodu? Wchodzę do jednego sklepu
            i nie muszę się bujać po 40 by sobie uzupełnić lodówkę i inne rzeczy. Wygoda i
            już. Wędlin tam nie kupuję.
            • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:27
              Ja jestem elastyczny i daję zarobić sklepikarzom next door.
              Supermarkety owszem, alkohol i inne drobiazgi. Owoce, warzywa, mięso,
              wędlina, tylko lokalny biznes. Taka już specyfika Ostrowca
              • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:30
                Ja też jestem elastyczny. Mięsa itd nigdy nie kupię w hipermarkecie. Warzywa mi
                się zdarza, szczególnie wtedy, kiedy poszukuję jakiegoś novum, które lordowie
                rodzimego rolnictwa mają za trujące. Poza tym ceny niektórych warzyw się różnią
                o wiele z bazarkiem i proszę, niech mi nikt nie mówi, że sałata lodowa kupiona w
                markecie jest gorszej jakości od bazarkowej. Bo to jest totalna nieprawda.
                • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:38
                  A co do np soków to sprawa ma się tak. Jeśli kupujesz dajmy na to sok Cappy i
                  kosztuje on w markecie 2 zł a w sklepie u Tadka 4.50 to nie jest spowodowane
                  gorszą jakością. Jest to ten sam sok. Cappy może mieć inną linię gorszych soków,
                  ale wtedy różni się to totalnie opakowaniem i tylko pisze: że wyprodukowane DLA
                  Tesco przez PepsiCo. I wtedy faktycznie jest to sok pośledniej jakości.
                  • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 12:42
                    Dokładnie. Poza tym Pan Tadek kupi w hurtowni np 5 skrzynek soku a
                    Tesco 50tys skrzynek. Stąd inna cena zakupu oraz na koniec inne marże
                    handlowe i VAT
                    • jatt Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 16:03
                      to nie do końca tak.Jak Tesco lub inna duża siec zamawia sok, to
                      dyktuje po jakiej cenie. Producent oczywiście sie dostosuje, ale w
                      ten sposób że sok w Tesco i w małym sklepiku to nie ten sam sok
                      mimo że nazywa sie tak samo.Róznica w cenie > 100% na pewno nie
                      wynika z marż. Ale cena robi swoje.
                      • morfinka_12 dzieki jatt, wreszcie ktoś to widzi... ufff 20.12.08, 16:09
                        myślałem że niekt tego nie powie.
                      • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 16:11
                        a jak jest z tymi tik takami?

Czyli jeśli przed chyba 16 grudnia mój Caprio kosztował w Tesco ok 3,69 a teraz
                        2,99 to znaczy ze piję co innego?
                        • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 16:16
                          Który Caprio w takim razie jest ten najlepszy?
                        • jatt Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 16:17
                          w 90% tak, niestety. Słuchałem kiedys audycji w radio, gdzie
                          wypowiadał się dyrektor zakładu produkującego sałatki warzywne. I
                          dokładnie wyjasnił, jak realizuje się zamówienia dużych sieci po
                          niskich cenach. Przy dużej dostawie producent w takie same
                          opakowania pakuje to, co nie przyniesie mu przynajmniej straty!!!
                          • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 16:39
                            niestety w przeciwieństwie do zachodu mamy problem z "zawartością
                            cukru w cukrze" i brak instytucji która pilnowałaby tego. Stąd
                            narzucanie nieralnych cen dla producentów i w konsekwencji podobny
                            ale jednak inny produkt w tym samym opakowaniu ale znacznie różnej
                            cenie w markecie i innym sklepie. Tak wygląda również produkcja
                            wędlin, soków, ciastek, i wielu innych produktów spożywczych.
                            Zgadzam sie z Lachienem że sałata lodowa na bazarze i w markecie to
                            ta sama sałata, ale niestety na bazarze rolnik na tym zarobi na do
                            marketu często ze strata sprzedaje tę sałatę. Sam widziałem linie
                            produkującą soki po lewej do sklepów a po prawej do marketów bo chcą
                            tylko niskiej ceny, jakość w środku ich nie obchodzi a większość i
                            tak nie złapie równicy. A zdrowie? jesli liczy się tylko niska cena
                            to chyba nie jest ważne...
                            • ostrowiak_1982 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 17:08
                              Nie zupełnie to tak jest. Tesco stosuje chwyty i opuszczają znacznie cenę na
                              jednym produkcie (który jest chodliwy) podnosi nieznacznie na x produktach co w
                              sumie daje zysk.
                              • jatt Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 17:14
                                jedno drugiemiu nie przeszkada! tak też jest
                                • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 17:22
                                  Hmm, to ktoś mi odpowie gdzie mam ten soczek kupować? czy zrezygnować w ogóle?
                                  • Gość: police Re: Zakupy w TESCO IP: 87.205.148.* 20.12.08, 17:32
                                    Pijesz ten sam soku niezależnie od tego czy z Tesco czy małego osiedlowego.
                                    Jeśli producent zmienia skład soku to musi to umieścić na opakowaniu lub
                                    produkuje go na wyłączność danej sieci, zmienia opakowanie na znacznie tańsze.
                                    • morfinka_12 police 20.12.08, 17:38
                                      ze smutkiem informuję Cię że się mylisz, w osobnym poście napisaem
                                      że nie ma instytucji badającej jakość i zgodność z tym co napisano
                                      na opakowaniu! nie zmienia więc opakowania, tylko ładuje sok o
                                      znacznie pogorszonej jakości.
                                      • Gość: police Re: police IP: 87.205.147.* 22.12.08, 09:32
                                        Wobec tego morfinka_12 jaką masz pewność że pan Zbyszek z osiedlaka nie
                                        sprzedaje takiego soku za 3,50zl?
                                        Skoro można zarobić to czemu nie.
                                        • morfinka_12 Re: police 22.12.08, 09:51
                                          dlatego że pan Zbyszek nie ma szans go kupić, zamówienie dla tesco
                                          czy innej biedronki rozi się zmieniając dla nich linię produkcyjną,
                                          zamwaiaja 1.000.000 kartonów, i nie kupi ich nikt bo są dla nich
                                          wyprodukowane. Proste jak konstrukcja cepa
                                          • Gość: police Re: police IP: 87.205.147.* 22.12.08, 10:10
                                            Załóżmy że tak jest. To pan Zbyszek idzie to Tesco kupuje sok za 1.99zl idzie do
                                            swojego spożywczaka i sprzedaje go za 3.55zl. I co nie jest w posiadaniu takiego
                                            soku?
                                          • maczek83 Re: police 22.12.08, 13:25
                                            Nie jestem pewien co to słuszności Twojej teorii odnośnie dwóch linii
                                            produkcyjnych tego samego towaru, w zależności od tego dla kogo jest
                                            przeznaczony. Jeśli np. Cappy produkuje pewien rodzaj soku i sprzedaje go dla
                                            Tesco po dużo niższej cenie, ale w kartonach Cappy, to niekoniecznie musi to być
                                            spowodowane niższa jakością, tylko znaczna ilością jaką Tesco z automatu zamawia
                                            więc może dyktować ceny. Duża firma nie powinna sobie pozwolić na sprzedaż syfu
                                            pod swoją marką. Ale... jeśli Cappy robi sok i na opakowaniu pisze:
                                            wyprodukowano dla Tesco przez Cappy itd., to już jest to prawie pewne że jakość
                                            będzie niższa i nawet może być niższa, bo w ten sposób nie trzeba dbać o
                                            wizerunek firmy. Np. Goplana też może produkować dwie różne czekolady: jedną
                                            sprzedaje pod marką Goplana - wyższa jakość, lepsze opakowanie. A drugą linię ma
                                            dla np. Biedronki, opakowanie "biedronkowe", niższa jakość i tylko wzmianka kto
                                            jest producentem. Brandowanie produktów też kosztuje. Tylko jak to jest naprawdę
                                            z tym co kupujemy i jaka jest tego jakość, to my konsumenci chyba się nigdy nie
                                            dowiemy...
                                  • morfinka_12 proponuje w sklepie a nie w super, hiper, mega tur 20.12.08, 17:35
                                    turbo markecie, zamiast płacić 1,99, zapłacić 3,5 i mieć pewność że
                                    to produkt oczekiwany do zakupu a nie jego substytut wyprodukowany
                                    za połowę ceny i z jakością o połowę gorszą. Dodatkowo przysłyzysz
                                    się lokalnej gospodarce.

W zachodnich społeczeństwach jest normalnym kupowanie tanio, ale
                                    najważniejsze jest to co moge zrobić tymi zakupami dla siebie, dla
                                    sąsiada, dla zanjomego, i lokalnegj gospodarki. jeśli nie da się
                                    spełnić tych warunków kupuje się w obcych. I co ciekawe dotyczy to
                                    zarówno samochodów, jak i domów, jedzenia, ubrań i wielu wielu
                                    innych.

KUPUJĄC DAJESZ PRACĘ - ty wybierz czy ludziom w wawie czy w ostrowcu
                                    (bo pensje po 800 PLN refundowane z moich podatków w połowie to nie
                                    jest stanowisko pracy tylko dodatkowego drenowania kieszeni
                                    mieszkańców)

trochę jak w reklamie:
                                    kto za to płaci?
                                    Pan płaci, Pani płaci
                                    czyli Ci Państwo, ale nie ja...
                                    • dizzy81 Re: proponuje w sklepie a nie w super, hiper, meg 20.12.08, 17:39
                                      A skąd mam tą pewność? Skąd mam wiedzieć, że Maspex Wadowice nie sprzedał
                                      przypadkiem części soku z partii dla Tesco Groszkowi? No bo skoro wyprodukował
                                      go powiedzmy za 2 zł dla Tesco, to czemu nie miałby tego samego sprzedać Groszkowi?
                                      • morfinka_12 Re: proponuje w sklepie a nie w super, hiper, meg 20.12.08, 17:42
                                        jeśłi cena jakiegoś produktu odbiega znacznie od średniej nalezy
                                        zakładać że ktoś chce nas oszukać. Dotyczy to zarówno odbiegania w
                                        górę jak i w dół.
                                        • lachien Re: proponuje w sklepie a nie w super, hiper, meg 20.12.08, 17:59
                                          No nie wiem. A wszelakie obniżki i promocje?
                                          • morfinka_12 Re: proponuje w sklepie a nie w super, hiper, meg 20.12.08, 18:15
                                            bez przesady...
                                            • lachien Re: proponuje w sklepie a nie w super, hiper, meg 20.12.08, 18:22
                                              No właśnie - bez przesady. Ja do tego podchodzę tak: kiedyś dawno temu jak
                                              powstawały pierwsze GSS to założę się, że był krzyk jak to pozbawia się zarobków
                                              rolników i ludzi sprzedających z naczepy traktora płody swojego gospodarstwa.
                                              Teraz weszły hipermarkety i pozbawiają tego samego sklepy małometrażowe. Spoko -
                                              polski handel nie zniknie. Bo jeszcze dla przeciętnego krajana liczy się przede
                                              wszystkim to o ile jego własny portfel będzie lżejszy po wizycie w sklepie.
    • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 19:47
      Wydaje mi się, że jedno i drugie Caprio jest takie samo. Podobnie by
      musiało być z Coca Colą czy innymi ugruntowanymi markami, co wydaje
      mi się bez sensu. Jeżeli na opakowaniu Caprio będzie wzmiankowane
      Tesco, to można się domyśleć że wtedy produkt jest jakości powiedzmy
      standardowej a nie tej najwyższej
      • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 19:51
        Magia zakupów w supermarkecie polega na tym, że ile razy chcę zrobić
        5 minutowe drobne zakupy za 10 złotych, powiedzmy chleb, masło plus
        twarożek, to po pół godzinie smędzenia po Tesco zostawiam tam 100 złotych czy chcę czy nie chcę i kupuję na koniec to czego akurat nie
        potrzebuję
        • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 19:52
          nie każdy tak ma, ja kupuję to co chcę, płacę i wychodzę
        • temponick Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 19:58
          Zaraz po powrocie do kraju miałem ochotę na karpia, licząc 1.5 kg po
          9.99zł/kg, czyli 15 złotych. W rezultacie wydałem prawie 100, a bo
          to, a bo tamto. Tutaj mandarynki w promocji a tu jeszcze coś innego.
          Jameson whisky w Irlandii grubo ponad 20Euro. W Tesco 57.99 więc
          takiej okazji nie przepuszczę. I tak to wygląda za każdym razem.
    • Gość: kamil Re: Zakupy w TESCO IP: *.blokowe.pl 20.12.08, 20:08
      Ciekawe czy banany to banany czy nie banany?
      • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:14
        Nie dajmy się zwariować. Producent produkując sok na 300% nie magazynuje go
        oddzielnie dla Tesco i polskich sklepików. Caprio, Coca C ola i inne mają podany
        skład surowcowy i rękę dam sobie uciąć, że nie jest to ściema. A jeśli jest? To
        skąd byśmy wiedzieli, że Cola kupowana w sklepie polskim nie jest też
        przekłamana? W sumie to zachodni koncern. Napewno się płaci za nią 5 zł a w
        składzie jest tylko cukier i benzyna. Ludzie....dajcie sobie spokój z teoriami
        spiskowymi:) Od tego mamy agenta 007.
      • banan9991 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:19
        Pradziwego banana to nie jadłes
        • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:27
          Tak nawiasem to chyba wszystko w hipermarketach to ściema. Bo zwykle jest tańsze
          niż u Tadzia.
          • banan9991 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:35
            Nie wszystko ale czesc Majonez Kielecki wszedzie jest taki sam
            • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:39
              Nappeeewno? Sz normalnie trzeba to skonsultować z ulotką i zapoznać się z fajnym
              lekarzem lub farmaceutą.
          • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:37
            Mnie zawsze wkurza, gdy sugerowana cena na opakowaniu jest niestety niższa niż
            ta na półce
          • morfinka_12 lachien 21.12.08, 10:39
            sok z różnica o 100 % musi mieć różny skład, pepsi nie ma takich
            różnic, i ne powtarzaj że wszystko jest w markecie tańsze bo to
            własnie powtarzanie i pwielanie stereotypów. Swego czasu w Krk
            prowadzono ranking 3 markety i 3 spożywczaki, zmartwię cię ale
            niestety nie było różnic w cenach zdecydowanie w jedną stronę. Jeśli
            w markecie jedno (promocja twa ukochana) było tańsze to drugie było
            droższe i sie wyrównywało. A wrażenia potem łatwo powielać na forach
            i w towarzystwie - w markecie wszystko jest tańsze, a to powtrazanie
            głupstw
            • lachien Re: lachien 21.12.08, 12:52
              Moje ukochane promocje? Gdzie ja napisałem, że takowe kocham? Zresztą - by
              zażegnać dalszą bezsensowną polemikę mówię: kupuję tam, gdzie mi się podoba i
              mam gdzieś czy markety mają drożej czy taniej od polskich placówek.
              • lachien Re: lachien 21.12.08, 12:55
                I za przeproszenie gó... komuś do mojego życia.
                • morfinka_12 Re: lachien 21.12.08, 13:05
                  co się tak denerwujesz - kupuj gdzie chcesz wspomagaj kogo chcesz,
                  działaj jak Ci wygodnie, ja starm się abys to robił świadomie.
                  Pomagasz innym, dajesz pracę a komu i gdzie to twoja sprawa. JA wolę
                  w Polsce i Polakom.
        • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:31
          Dokładnie. Banany które przyjeżdżają do Europy dojrzewają w dojrzewalniach w
          towarzystwie etylenu.
          • lachien Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:38
            Tak owoce cytrusowe nie mogą być takie same u nas i w Hiszpanii. To normalka.
            Tak samo ryby, które u nas w kraju nie występują.
            • banan9991 Re: Zakupy w TESCO 20.12.08, 20:51
              Ale dobra na Rynku Bałuckim mozna było zamowic dzisiaj np piosenke u
              kapeli podworkowej atrakcje inne od tych w wielkim sklepie
    • bmwariat Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 10:04
      Szkoda, że talony z Sodexho nie są realizowane w Biedronce. Szkoda, że w
      Biedronkach nie można płacić kartą..
      Ps. Padlin nie kupuje w marketach.
      • morfinka_12 Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 10:09
        biedronkę odwiedziłem dwa razy w życiu pierwszy i ostatni. Miałem ją
        100 metrów od bloku, wolełem przejść 500 i kupować w normalnych
        warynkach normalne produkty. Załuję że są bony, bo powinny być
        zlikiwdowane lub dostępne dla wszystkich z możliwoścą realizowania
        wszędzie.
        • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 10:15
          Poraz kolejny polecam sałatkę z tuńczyka w sosie słodko kwasnym! Najlepszy produkt z Biedronki!
          • temponick Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 11:08
            Jak nie było Tesco niewątpliwie Biedronka była bardziej popularna.
            Ale ciągle biały serek Zielona Łąka jest dostępna bodajże li tylko w
            Biedronce
            • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 13:10
              Najlepszy na sernik z wszystkich dostępnych na rynku!
        • bmwariat Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 10:28
          te talony mogę realizować niemal wszędzie- oprócz Biedronki
      • maczek83 Re: Zakupy w TESCO 22.12.08, 13:28
        I słusznie że nie kupujesz. Kiedyś w naszym Tesco widziałem jak pani myła szybę
        w lodówce - psikała płynem do mycia szyb zarówno na zewnątrz lodówki jak i od
        środka. Smacznego :D
    • rotarepo do czego mogą doprowadzić 22.12.08, 20:14
      zakupy świąteczne
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,6089069,Pekla_podloga_w_centrum_handlowym.html
    • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 27.12.08, 10:10
      Kiedy zaczynają się jakieś wyprzedaże w Galerii?
      • kemotost Re: Zakupy w TESCO 27.12.08, 12:05
        Już się zaczęły - w JYSK już widać puste pułki, a ludzie nie nadarzają palet
        przyjmować ;>
    • morfinka_12 coś niewyobrażalnego widziałem dziś 27.12.08, 15:08
      cąły parking pod tesko zastawiony autami, kolejka do wjazdu z każdej
      strony, czy ludzie nie mają innych rozrywek? innych pomysłów na
      zakupy lub spędzenie poświątecznej soboty? dla mnie to
      zastanawiające??
      • dizzy81 Re: coś niewyobrażalnego widziałem dziś 27.12.08, 15:09
        Może skończyło im się jedzenie?:)
        • neti69 Re: coś niewyobrażalnego widziałem dziś 27.12.08, 15:35
          W samym Tesco tak wiele ludzi nie było...Za to w sklepach w Galerii -
          tłumy.Rzeczywiście nie było miejsca na parkingach.
          • darek-os Re: coś niewyobrażalnego widziałem dziś 27.12.08, 15:56
            No cóż..... miasto seksu i biznesu.Chociaż widać czasami biznesmenów
            z Warszawy (WLI >>>>), jak i również z TOPatowa. ;)))).
    • dizzy81 Re: Zakupy w TESCO 02.01.09, 16:59
      Dziś rano prawdziwa rzeź, tłum przy kasach, crossowane kolejki a tylko 7 punktów
      czynnych. Wśród ludzi dało się słyszeć komentarze, w stylu:

"my tu stoimy, a dyrektorki latają po sklepie i robią sobie paznokcie"
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka