izkax 14.07.04, 15:15 Będę bardzo wdzięczna za namiar na dobrego neurologa w Krakowie!Z góry dziękuję!!Mój synek ma 3,5 miesiaca i musimy isc do neurologa a kompletnie nie mam pojecia gdzie sie wybrac!Moze byc jakiś namiar do prywatengo gabinetu!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaagatas Re: Neurolog w Krakowie 14.07.04, 18:18 Hej mam namiar do neurologa ale nie wiem czy jest dobry czy nie. Namiar dostałam od okulistki i byłam z synkiem u niego zaledwie jeden raz. Nazywa się dr. Sławomir Kroczka, pracuje w prokocimiu ale też przyjmuje prywatnie (wizyta 60 zł.) w przychodni na ul. Gen. Kutrzeby 4 p.31 we wtorki i czwartki godz. 16:30 - 18:30 telefon 0602-66-89-12, Z tego co się dowiedziałam w sierpniu idzie na urlop. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetkost Re: Neurolog w Krakowie 14.07.04, 18:37 Moja siedmiomiesieczna Paula w kwietniu dostała skierowanie na rehabilitacje i poszłysmy na Prochową, trafiłyśmy do przemiłej pani dr. Toś, serdecznie polecam. Metoda która pracują na Prochowej (metoda Vojty) jest bardzo skuteczna i widać u malutkiej bardzo dużą poprawę. Oczywiście nie wiem w jakim celu musicie skonsultować sie z neurologiem. Moja Paula miała obnizone napięcie mięśniowe i bardzo się krzywiła, jedną strone ma dużo silniejszą niz drugą. A le jak juz pisałam jest duża poprawa, a za tydzień idziemy do kontroli. Pozdrawaiamy Aneta i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
nina.xxx Re: Neurolog w Krakowie 19.05.18, 16:40 aaagatas napisała: > Hej mam namiar do neurologa ale nie wiem czy jest dobry czy nie. Namiar > dostałam od okulistki i byłam z synkiem u niego zaledwie jeden raz. Nazywa się > dr. Sławomir Kroczka, pracuje w prokocimiu ale też przyjmuje prywatnie (wizyta > 60 zł.) w przychodni na ul. Gen. Kutrzeby 4 p.31 we wtorki i czwartki godz. > 16:30 - 18:30 telefon 0602-66-89-12, Z tego co się dowiedziałam w sierpniu > idzie na urlop. Pozdrawiam Przestrzegam przed panem Sławomirem Kroczka. Abstrahując od tego,że jest niekulturalny tzn. wymuszona wymiana zdań z tym panem odbywa się w odległości kilku metrów- mówi np. jutro badanie, wyniki dobre,albo w ogóle trzeba się upominać,żeby coś powiedział... Przyjmował moje dziecko na oddział. Wykazał zupełną niefrasobliwość, mimo,że przypadek był poważny i dziecko zostało przewiezione po upadku karetką(po drodze szpital na Strzeleckiej, który uznał,że tak poważne uderzenie ze stratą przytomności i drgawkami, wymaga bardziej specjalistycznego szpitala!!!!!/ Badanie po przyjęciu trwało 2 minuty- postukał młotkiem w nogi ręce i sobie poszedł!????????? Gdy przyjechałam po kilku godzinach do szpitala, okazało się, że doktor już do niej nie zaglądał, a ona ma wymioty i zawroty głowy! Na moją sugestię dał skierowanie na badanie głowy tomografem. Stwierdził jednak,że on takiej potrzeby nie widzi!!!!! i zlecił go tylko, by uspokoić moje zdenerwowanie. To bardzo smutne,że taki szpital, jak Centrum Zdrowia Dziecka,posiada takich lekarzy.Mamy nadzieję,że oddajemy dzieci we właściwe ręce, a tam tacy "specjaliści" .Zupełna niekompetencja, sadzę,że stażysta wiedziałby co robić! Nie dziwię się ,że pan Kroczka(słowo lekarz nie przechodzi mi przez usta) ma takie fatalne opinie. Mam wrażenie ,że traktuje oddział jak swój folwark, zapominając o tym,że jest tam tylko pracownikiem i ma płacone za swoją pracę. Radzę omijać jak najdalej tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
pyly Re: Neurolog w Krakowie 14.07.04, 22:11 tez mialam ten problem. slyszalam o dwoch - dr Piatkowska - ze szpitala Jana Pawla i Piotrowska z Uniwersyteckiego (prokocim).nie chcialam isc prywatnie (ta druga przyjmuje na Jozefitow) a poniewaz terminy w przychodniach mialy odlegle poszlam dzisiaj do innej - dr Jasinskiej u ktorej akurat zwolnilo sie jedno miejsce cudem (rowniez Jana Pawla), chociaz tez czekalam ponad miesiac na termin. Nie mam porownania ale nie mam zadnych zastrzezen do sposobu badania, zachowania itp, itd.Wydaje sie znac "na rzeczy" a dodatkowwo jest bardzo mila i skrupulatna. Rowniez trudno sei do niej dostac, gdyz glownie pracuje w szpitalu (w podleglej przychodni jest w okreslonych porach) i opinie osob tam czekajych byly bardzo pozytywne (dodam ze osoby zmienialy juz kilku neurologow). A zatem - jesli panstwowo - to trzeba czekac, jesli prywatnie to jedyny mi wiadoy prywatny gabinet to ten w ktorym przyjmuje dr Piotrowska na jozefitow.Podaje numery: 6330396 - prywatny, dr Piotrowska 6142013 -szpital Jana Pawla - dr Piatkowska i Jasinska (panstwowe) mysle ze mozna sie tutaj dowiedziec o ewentualne ich gabinety prywatne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izkax Re: Neurolog w Krakowie 15.07.04, 17:49 Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi!!Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: Neurolog w Krakowie 15.07.04, 21:12 Polecam Piotrowską, do Kroczki chyba bym nie poszła ... Odpowiedz Link Zgłoś
necia21 Re: Neurolog w Krakowie 16.07.04, 09:28 Ja z synem jezdze na rehabilitacje od 6 miesiecy i uwazam ze jest ona najlepsza jet to dr Maria Drewniak przyjmuje prywatnie i ciezko sie do niej dostac ale moze ci sie uda to jej tel domowy 415-2917 naprawde goraco polecam aha przyjmuje jeszcze w gabinecie na prochowej 12 i tam telefon to 421-6862 a wizyta prywatnie jest dosc droga bo 100zl ale mowie szczerze warto mama Bartusia Odpowiedz Link Zgłoś
dzastina2 Re: Neurolog w Krakowie 05.09.04, 16:05 polecam dr. Piątkowską w szpitalu Jana pawła, chodzę tam już od jakiegoś czasu z moją córką tel. do niej to 614-23-76 Odpowiedz Link Zgłoś
nina.xxx Re: Neurolog w Krakowie 18.04.18, 23:42 Ktoś polecał dr.Sławomira Kroczka.Teraz już dr.hab. Sądzę po doświadczeniach z tym panem( Centrum Zdrowia Dziecka),że jest to bardzo nietrafione polecenie. Tak mało kontaktowego lekarza, powiedziałabym nawet odpychającego, do tego z brakiem kompetencji, dawno nie spotkałam. STANOWCZO ODRADZAM,TYLKO NIE ON!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś