Dodaj do ulubionych

Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, SP 34

07.06.06, 10:17
To są szkoły w okolicy, do której się niedługo przeprowadzę.
SP 5 i 12 są na ul. Kijowskiej, SP 34 na Urzędniczej, do którejś z nich
chciałabym zapisać dziecko. Jaką polecacie?
Obserwuj wątek
    • edziecko_ulcik Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 07.06.06, 11:07
      dobre rzeczy słysałam i o 5 i o 12 .. o 34 .. chyba nic ..
    • lordess Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 07.06.06, 12:28
      Witam.
      Szk. nr. 5 , jest szkoła sportową , sama do niej chodziłam ... ale prawie 20
      lat temu , i było ok. Teraz mogło się wszystko zmienic.

Pozdrawiam
    • nautika1 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 07.06.06, 13:08
      Ja miałam ten sam dylemat. Przeprowadzamy się i musiałam wybrać szkołę w nowej
      okolicy. Brałam pod uwagę 12 i 5 i ostatecznie wybrałam 5 z klasą taneczną
      (jest jeszcze basenowa, ale nie ma już miejs, gimnastyczna i tenisowo-ogólna) W
      sobotę były dni otwarte i mojej córce nawet się podobało... Dodatkowo mamy tam
      obok przedszkole dla młodszego synka.
      Co do 12, to tez słyszałam same dobre opinie. Są tam 2 klasy integracyjne
      (jedna podobno to nauczycielskie dzieci), i jedna zwykła (w u. tygodniu były
      jeszcze miejsca).
      Udanego wyboru!
      • marzek2 Do Nautika 07.06.06, 13:18
        A do jakiego przedszkola zapisałaś synka i kiedy? Bo widzisz ja ewentualnie
        musiałabym zapisać córę do zerówki i drugą do przedszkola niedaleko. Obie już są
        w przedszkolu ale przeprowadzka wyszła dość nagle i teraz albo je przepiszę,
        albo trzeba będzie po nie codziennie jeździć do starego przedszkola, gdzie jedna
        w zerówce, druga w średniakach. Czy myślisz może o przedszkolu na ul. Za Targiem
        koło placu na Lea? Bo słyszałam o nim dobre opinie i nad nim się zastanawiałam...
        • nautika1 Re: Do Nautika 07.06.06, 14:40
          Dokładnie tam jest synek zapisany. W ten piatek jest tam impreza plenerowa o
          16.30 więc możesz przyjśc i się rozejrzeć. Zebranie, przynajmniej dla maluchów
          już było. P. dyrektor bardzo miła i przedszkole wydaje sie ładne i zadbane. NIe
          wiem jak z miejscami, ale to wyjątkowo duże przedszkole smile
    • aronka1 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 07.06.06, 22:40
      Marzek, do 12 - ki sama chodziłam i zawsze ta szkoła miała dobrą opinię,
      cokolwiek to znaczy. wink Moja koleżanka z klasy ma tam teraz syna i wygląda na
      to, że są zadowoleni.
      Kiedy zastanawialiśmy się nad szkołą dla naszej Natalii, chyba głównie przez
      sentyment. smile

5 - ka zawsze była szkołą o profilu sportowym (i chyba nadal jest, bo ktoś o
      tym wspomniał).

Natomiast szkoła nr 34 (ma swoją stronę internetową) nas najbardziej
      interesuje, bo w tej chwili jest jednak najbliżej. Rozmawiałam ze znajomą,
      której syn tam chodził i powiedziała, że to bardzo fajna szkoła, nie taki
      moloch, jak niektóre.
      I wygląda na to, że do tej właśnie szkoły pójdzie Natalia. Do pierwszej klasy,
      bo zerówka w przedszkolu na Głowackiego. smile
      • marzek2 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 07.06.06, 23:18
        Aronka, a możesz dać linka do tej szkoły 34 bo nic nie mogłam w sieci znaleźć?
        A kiedy Twoja córa idzie do pierwszej klasy, w tym roku szkolnym czy następnym?
        Bo jak w następnym to się może z moją spotkają smile
        • aronka1 SP nr 34 - link 10.06.06, 09:51
          Zaponiałam o tym wątku... uncertain
          Już daję Ci linka, Marzek: www.sp34.pl/

Natalia we wrześniu pójdzie dopiero do zerówki (w przedszkolu), a do szkoły w
          następnym roku szkolnym, czyli mogą się spotkać. smile

A w jakim rejonie zamieszkacie, jeśli to nie tajemnica? wink
          Pozdrawiam. smile
          • marzek2 Do E_mu i Aronki 10.06.06, 13:42
            Dzięki za linka, jakoś sama znalazłam... Nie wiem, na razie wacham się między tą
            SP34 a Sp12 integracyjną przy Kijowskiej... to zależy czy będzie jeszcze cudem
            miejsce w tym przedszkolu na ul. Za Targiem dla młodszej córeczki. Jeśli nie
            będzie, obie zostaną w starym przedszkolu i będziemy je dowozić.

A przenoszę się - jak Bóg da smile - w Twoje okolice Emilko!smile Będę mieszkać
            bliziurko parku Krakowskiego przy placu Inwalidów (dawnym Wolności)
    • e_mu Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 09.06.06, 00:09
      Marzenko,czyżbyście przenosili się w nasze okolicesmile?co do szkoły to nic ci nie
      pomogę,ale do przedszkola na ul.Za Targiem zapisałam Maję,słyszałam o nim w
      sumie dobre rzeczy,no i ma niezłe położenie,w zacisznym miejscu,ładny ogród.
    • kasia.w4 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 11.06.06, 16:10
      cześć Marzenko, mam nadzieję że mnie pamiętasz jeszcze z wątku grudzień 2004 i
      jednego spotkania w kawiarni Manggha smile) przenosisz się w moje okolice smile)

ja chodziłam do sp12 smile było to co prawda parę lat temu ale ze słyszenia wiem,
      ze zmiany jakie tam zachodzą to tylko na dobre - tą szkołę ci polecam, co do
      przedszkola to jest też w tej okolicy przedszkole na ul. Galla - ma dobre
      opinie (chodziłam tam do zerówki hihi), mojej znajomej dzieci kończyły niedawno
      i bardzo chwaliła.

pozdrawiam kasia
      • marzek2 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 12.06.06, 09:34
        Kasia - no fajnie smile A przedszkola na Galla to chyba nie ma, bo pamiętam te
        okolice dobrze z dzieciństwa, może miałaś na myśli to na Staffa, na tej
        przecznicy z Galla? Bo o nim wiem, tyle, że ono zrobiło się prywatne i o
        miejsach to można tylko pomarzyć...

Waham się teraz między Sp 12 a SP 34 na Urzędniczej, ale wszystko zależy od
        miejsca dla średniej w jakimkolwiek przedszkolu w okolicy. To na ul. Za Targiem
        (to jest koło placu targowego przy Lea jak sama nazwa wskazujesmile byłoby o tyle
        fajne, że szła bym z obiema w tym samym kierunku najpierw jedna do przedszkola,
        potem druga do szkoły.
        • kasia.w4 Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 12.06.06, 14:22
          masz rację - pomyliłam ulice - chodziło mi o przedszkole na Staffa. ono nie
          jest prywatne tylko niepubliczne (dziś się dowiedziałam, że taka forma tez
          istnieje smile) i faktycznie nie ma już miejsc - podobno w listopadzie 2005 już
          był komplet na ten wrzesień. Właśnie dziś w parku dużo o tym przedszkolu
          dobrego wysłuchałam. O tym drugim przedszkolu niestety nic nie wiem.
    • beauty-madzik Re: Wiecie coś może o tych szkołach?SP 5, SP 12, 28.07.15, 12:26
      prosze o opinie rodziców
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka