lcelina 16.03.07, 20:23 Czy ktoś z Was był pod opieką pani doktor i jak długo to trwało? Mam na myśli jej praktykę w gabinecie na Aleji Pokoju 2A. Jakie macie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka Re: dr Ryszawa-Ciochoń 17.03.07, 08:17 sympatyczna i kompetentna. nie przepisuje leków bez potzreby. Odpowiedz Link Zgłoś
anjak27 Re: dr Ryszawa-Ciochoń 17.03.07, 09:08 Mój synek miał anemię więc chodzimy od urodzenia, teraz ma 5 miesięcy. Pani doktor bardzo miła, ciepła, jestem bardzo zadowolona. Daje zskierowania na wszystkie niezbędne badania, a jak pisze moja poprzedniczka, nie zasypuje lekarstwami. Gorąco pozdrawiam. Plus (jak do tej pory) nie było kolejek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziu_ta Re: dr Ryszawa-Ciochoń 20.03.07, 15:13 Nie rozpoznała u mojego synka astmy. Mam o to straszny żal bo bardzo jej ufałam. Sprawia miłe, ciepłe wrażenie, poświęca na badania dużo czasu. Gdyby nie sprawa z astmą, byłaby na piątkę z plusem! Może to jedna taka "wpadka" Pani doktor bo do tej pory słyszałam o niej same dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
wepio Re: dr Ryszawa-Ciochoń 28.03.07, 10:03 Dla mnie ta Pani to kompletna porazka. Tak samo z resztą jak cała ta poiradjnia patologii noworodka. Nie śadzę, żeby komukolwiek, kto naprawdę ma problem moga tam pomówc. Zimno, obskurnie, brudno a zajmowanie się malutkim noworodkiem, które polega tylko na grzebaniu w diecie matki i namawiaqniu na niekarmienie oraz szukanie na siłe skłonności do alergii to lekka przesada. Ja mam bardzo złe wspomnienia - strata czasu i pieniędzy bo opczywiście czekanie w bezpłatnej kolejce mogłoby trwać miesiącami i nic nie zostałoby z noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: dr Ryszawa-Ciochoń 28.03.07, 11:51 > które polega tylko na grzebaniu w diecie matki i namawiaqniu na niekarmienie > oraz szukanie na siłe skłonności do alergii to lekka przesada. Z tym namawianiem do niekarmienia się nie zgodze,Pani doktor wręcz przeciwnie prosi o jak najdłuższe karmienie. Jednak to prawda że w najmniejszej wysypce dopatruje się alergi na mleko.Przez rok karmiłam dziecko piersią i nie jadłam nic co związane było z mlekiem.Lecz mimo drakońskich ograniczeń dziecku i tak pojawiały się suche plamy i wysypki. Odpowiedz Link Zgłoś
steffan Re: dr Ryszawa-Ciochoń 29.03.07, 11:36 ja jestem w miarę zadowolona. jestem zdziwiona informacją o kolejkach! ja chodze do niej w ramach umowy z NFZ, czyli bezpłatnie. chodze do mediciny przy ul. rogozińskiego - przecznica od al. pokoju, tam umawia się na konkretna godzinę, nigdy nie czekalam dlużej niz 5 min. pani doktor jest kompetentna, oszczędna, na szczęscie, w przepisywaniu leków. ma, moim zdaniem, bardzo zyciowe podejście do wielu spraw. jestem tez zaskoczona "namiawianiem na niekarmienie". pani doktor zawsze podkreślała, ze warto karmić - doradzała mi w tej kwestii. w moim przypadku jednak karmienie było niemozliwe. podeszła do tej sprawy po ludzku, nie straszyła mnie piekielnymi konsekwencjami podawania sztucznego mleka, tylko po prostu doradzila w sprawie karmienia butelką. mam do niej jedno zastrzeżenie. do dziecka podchodzi bezdusznie. nie próbuje zagadać, uspokoić maluszka. wykonuje tylko czynnosci, które musi. Odpowiedz Link Zgłoś
maniolka05 Re: dr Ryszawa-Ciochoń 29.03.07, 14:11 Byliśmy parę razy,wrażeia ogólne ok. Niestety nie wykryła u naszaj córci przepukliny pachwinowej,zreszta w szpitalu tez nie wykryli a urodziła sie z nia. Miła,sympatyczna ale nie powala mnie na kolana dlatego nie chodzimy do niej. W nagłych wypadkach jeździmy na Strzelecką a tak to do swojej lekarki na Płaszowską. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś