grazia29 21.09.04, 17:12 Czy spotkaliście się z lekarzem J.Sierockim? Jeśli tak, napiszcie co sądzicie o Jego sposobach leczenia i wskazaniach dietetycznych u maluchów. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izaikasia Re: Toruński lekarz 22.09.04, 11:13 Cześć! Jesteśmy z Torunia i nie chodzimy do dr Sierockiego. Moja koleżanka z synkiem jest pod jego opieką. Ona miała problem z pokarmem - dzieciątko nie przybierało za bardzo na wadze i było płaczliwe. Moim zdaniem lekarz za dlugo czekał, szukał nie wiadomo czego, zamiast od razu zaproponować przejście na butlę. Żadne kropelki homeopatyczne nie pomogły. Natomiast po dokarmianiu butelką problemy od razu sie skonczyły. No i troche przez niego dzieciak był niedojedzony przez prawie miesiąc. Ja spotkałam sie z nim przed ostatnuim szczep[ieniem. Nie za bardzo go słuchałam, bo dawał zupelnie inne zalecenia np co do mojej diety niz inni lekarze. No a poza tym jezeli on u 2 moich kumpelek i u mnie trzeciej dotyka skóry dłoni, stwierdza u kazdej ze jest sucha i ze na pewno jestseym osobami alergicznymi to ja mam gdzies takie diagnozy - czy to widac golym okiem???????? Dla mnie troche wróżbita. To tyle. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakini Re: Toruński lekarz 05.10.04, 10:03 Chodziłam swego czasu z Kingusią do dr Sierockiego (teraz tego nie robimy, bo mała po prostu nie choruje). Zgadzam się z opinią, że lekarz ten ma obsesje na punkcie alargii i suchości skóry. Chyba 100% pacjentkom karmiącym zaleca bardzo rygorystyczną dietę. Mnie np. kazał wyeliminować z diety praktycznie całe białko tylko dlatego, że mała miała wg. niego suchą skórę (!). Podoba mi się natomiast, że dr Sierocki unika jak ognia antybiotyków i zawsze początkowo zwraca się w kierunku homeopatii. Kingusia ma prawie 3 latka i antybiotyków nigdy nie brała. Decyzja nalezy do Ciebie. Pozdrowienia. Barbara. Odpowiedz Link Zgłoś
grazia29 Re: Toruński lekarz 05.10.04, 16:13 Właśnie o to chodzi,że podoba nam się sposób leczenia tzn. unikanie antybiotyków, naturalne leczenie. Mamy jednak wątpliwości co do diety. Dziecko ma 16 miesięcy a nie może jeść mięsa, mleka, jajek. Nie stwierdzono żadnej alergii, ale p.Sierocki uważa, że dzieci powinny jeść jak najdłużej, jak najmniej obcego białka. Wszędzie trąbią, że wszystkie składniki pokarmowe potrzebne są do prawidłowego rozwoju. Mamy więc mieszane uczucia. No i przede wszystkim nie wiemy już czym karmić małą. A może Kinia nie choruje właśnie dzięki sposobom leczenia pana S.?! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
imzd Re: Toruński lekarz 11.10.04, 09:24 z moją córcią byłam raz u niego i powiedziałam ze za skarby świata więcej nie pójdę nawiedzony bezczelny i niegrzeczny nie słucha co się do niego mówi i tu nie chodzi o to ze nastawiony jest na naturalne czy hemoopatię bo ja również robię wszystko aby nie dawać antybiotyku to już ostateczność ale on wogóle nie słucha co się do niego mówi a doszukiwanie się alergi wszędzie nawet tam gdzie jej nie ma to chyba jego specjalność podważanie opinii innych lekarzy (spacjalistów) czy nawet swoich kolegów z przychodni nie polecam z relacji innych rodziców których spatykałam słyszałam również że czasami tak długo przetrzymywał bez antybiotyku (który czasami niestety po prostu jest konieczny) że dzieci lądowały później w szpitalach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś