Dodaj do ulubionych

Magiczna Laguna i Groupon - żenada

23.01.13, 15:02
Witam, czy ktoś wie co jest z Magiczną Laguną? Czyżby zbankrutowali?
Ponieważ mam wykupione na Grouponie cztery wejścia, a skorzystałem tylko z jednego, Groupon wypiął się na mnie i twierdzi, że mają już mój kupon oznaczony jako wykorzystany. Każą mi przesłać "Oświadczenie o częściowym wykorzystaniu kuponu" - ciekawe jak uzyskać podpis i pieczątkę od firmy która jest zamknięta, nie odbiera telefonów, a strona internetowa została zlikwidowana???
Żenada
Jeżeli ktoś ma podobny problem, proszę o kontakt: bzdet1@o2.pl

Teraz się nie dziwię, ze powstają strony typu "antygroupon"
Obserwuj wątek
    • krecia0 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 24.01.13, 22:53
      Magiczna Laguna od 06.01.2013 już nie istnieje. Jest jednym z rodziców, którzy wpłacili zaliczkę na imprezę urodzinową i tyle ją widziałam. Wczoraj otrzymałam od magicznej laguny maila z informacją, że spółka zarządzająca tą bawialnią jest w upadłości i syndyk się ze mną skontaktuje ale to może potrwać. Poszukałam w internecie i co się okazało? Spółką zarządzającą magicznej laguny jest JTJ Sp. z o.o. z Płocka nr KRS 0000402639. Spółka nie jest w upadłości ani nie złożyła takiego wniosku do sądu. Jaki z tego wniosek? Ktoś chyba chce zrobić ludzi w balona i dobrze się bawi za pieniądze jakie zabrał ludziom, którzy chcieli swoim pociechom zapewnić chwilę zabawy i rozrywki.
      • szymi_81 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 25.01.13, 06:46
        Ciekawe informacje, wiadomo przynajmniej kogo nękać, więc piszemy do Płocka.
        Dziękuję.
      • j666 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 15.02.13, 09:05
        Forum Upadłości, syndycy.

-----
        > Wczoraj otrzymałam od magicznej laguny maila z informacją, że spółka zarządzająca tą bawialnią jest w upadłości i syndyk się ze mną skontaktuje ale to może potrwać.
    • szymi_81 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 06.02.13, 00:25
      To jest miejsce na dyskusje o "upadłej" lagunie a nie miejsce na reklamę
    • szymi_81 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 09.02.13, 01:18
      No więc mogę coś napisać:
      1. groupon łaskawie zwrócił mi część pieniędzy za niewykorzystane wejścia, ale w postaci zasilenia konta groupon, musiałem tam dzwonić i mailować, rozmowy z konsultantem nic nie dały, dopiero jak upomniałem się o rozmowę z menadżerem, udało się tyle załatwić.
      2. groupon ewidentnie działa na niekorzyść klientów, bo wykupując jakąkolwiek usługę wielokrotną, nie przewiduje (nie chce, lub nie wie) jak zabezpieczyć się przed sytuacjami jak wyżej. Sam wpadłem na pomysł, żeby razem z kuponem na pierwszą wizytę zabrać sławienny formularz "Oświadczenie o częściowym wykorzystaniu kuponu", ale to też nie jest do końca wyjście, bo pewnie będzie problem, żeby ktoś to podpisał. Czyli groupon sprzedaje ofertę i ma później klientów "gdzieś".
      3. Wprawdzie groupon ma w regulaminie napisane, że jest tylko pośrednikiem, ale można się upierać, że to grouponowi zapłaciło się kasę, ktoś na mailu podał mi dobry przykład z jogurtem kupionym w sklepie - jak jest zepsuty to idziemy do sprzedawcy a nie do fabryki.
      4. Na forum prawnym jest masę tematów dotyczących groupona, generalnie w razie niewywiązania się z umowy proponują:
      Poleconym ZPO informujesz ich że zgodne z umową zawartą za pośrednictwem serwisu Grupon dnia... sprzedawca zobowiązał się do realizacji umowy do dnia.... Umowa nie została zrealizowana z winy sprzedawcy w związku z czym uznajesz ją za nieważną z winy sprzedawcy i żądasz natychmiastowego zwrotu środków w nieprzekraczalnym terminie (np. 7 dni) na konto nr.... Po tym terminie sprawa zostanie złożona na policję.
      Możesz też dać im ostateczny termin realizacji umowy a w razie jego przekroczenia natychmiastowego zwrotu środków.

5. Jak ktoś anie razu w Lagunie nie był i kuponu nie wykorzystał to raczej nie powinno być problemu z odzyskaniem kasy. Dodatkowo warto się powołać na program "bezpieczny groupon", chociaż oczywiście się z tego wykręcają. Trzeba działać póki jeszcze kupony są ważne.
      6. Ciekawostki do poczytania: groupon - niekompetencja i zbywanie
      KLIK TU
      tytuł pasujący do groupona idealnie smile
      i jeszcze o systemie groupon (ostatni post):
      KLIK TU
      7. Ktoś mi nawet wysłał nazwisko i numer do jakiegoś wiceprezesa laguny, ale oczywiście nie odbiera, ciekawa jest informacja o właścicielach w poście powyżej...
      8. Reasumując: groupon to maszynka do nabijanie kasy i dymania klientów, w razie problemów trzeba drążyć i straszyć do oporu, zawsze jeszcze jest rzecznik praw konsumentów
      • madzik0711 Re: Magiczna Laguna i Groupon - żenada 09.02.13, 22:36
        no to ja tez do nich napisze może się uda coś odzyskac.
        Ja jeszcze dodatkowo wpłaciłam kase na urodziny, której pewnie juz nie zobaczesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka