Dodaj do ulubionych

La finestra di fronte

24.11.03, 11:24
Witam,
W czwartek byłam na tym filmie (wyświetlany z okazji obchodów dni kultury
europejskiej).
Będe BARDZO wdzięczna, jeśli jest ktoś na tym forum i zna język włoski (w co
raczej nie wątpie).
Jak zatem przetłumaczycie ten tytuł "La finestra di fronte" ????

Pozdrawiam cieplutko.
Marta
www.hellada.sns.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: La finestra di fronte IP: *.dialup.tiscali.it 24.11.03, 15:47
      Moze to byc okno naprzeciwko, po przeciwnej stronie np. ulicy. Moze to byc
      takze okno tzw. od frontu, czyli od ulicy.
      • Gość: marghe_72 Re: La finestra di fronte IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.11.03, 21:25
        A ja bym zrobiła cos w stylu "Widok z okna.." , nie zawsze das ei dosłownie
        przetłumaczyć.
        M.
      • Gość: marghe_72 Re: La finestra di fronte IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.11.03, 21:26
        A ja bym dała coś w stylu "widok z okna.." Nie zawsze da sie przetlumaczyc
        doslownie
        M.
        • Gość: Marta Podleśna Re: La finestra di fronte IP: *.ynet.pl 24.11.03, 21:47
          Dziękuje :)

Po polsku miał tytuł Okna - zastanawiające dla mnie było dlaczego w j. włoskim
          jest taka długa nazwa, jeszcze raz dziękuje.

Pozdrawiam.
          Marta
          www.hellada.sns.pl
          • Gość: Linn Re: La finestra di fronte IP: *.dialup.tiscali.it 25.11.03, 11:52
            Tytuly sa tak rozne, ze nigdy nie moge sie dogadac. Musze opowiadac o czym byl
            film, z kim w roli glownej. Czasem inaczej sie nie da.
            • Gość: Laura Re: La finestra di fronte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 09:55
              La finestra di fronte znaczy tyle co okno na przeciwko !
    • Gość: marlena Re: La finestra di fronte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:50
      tytul ten po przetlumaczeniu na polski brzmi" okno z naprzeciwka" mam nadzieje,
      ze Ci sie spodobal dla mnie rewelacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka