nesia82 03.01.07, 22:14 jestem ciekawa a szukałam i ostnio poruszany był ten temat około pół roku temu.piszcie ile za godzine albo ile godzin dziennie i jakie wynagrodzenie. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniak51 Re: ILE Płacicie Niani? 04.01.07, 12:32 Ja płacę niani 800zł. za czły miesiąc pracuje 10 godz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: ILE Płacicie Niani? 04.01.07, 12:49 Niania 2x w tygodniu po 9h; 5 zł/godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
agatkary Re: ILE Płacicie Niani? 04.01.07, 22:24 Ja wracam do pracy od marca i jestem ugadana z opiekunką na 700 za cały miesiąc tak około 9 godz. dziennie, dodam że jestem z Pruszcza Odpowiedz Link Zgłoś
zozolica Re: ILE Płacicie Niani? 05.04.07, 10:52 Ja płacę niani 600 zł miesięcznie za 8,5 godz. Dodam, że mam super, bo niania mieszka na parterze, a ja na drugim piętrze w tej samej klatce Odpowiedz Link Zgłoś
melefretete Re: ILE Płacicie Niani? 05.01.07, 22:24 mam dwie do 2 dzieci. w tyg. jedna ma 4 zl a pracuje 3-5 godz.a druga 5zl i 6-8 godz dziennie. w weekendy jedna 5 a druga 8 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: ILE Płacicie Niani? 06.01.07, 08:32 900 zł 9 godzin dziennie. 1 dziecko, Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: ILE Płacicie Niani? 04.06.07, 16:04 od czego zależ tak zróżnicowana stawka Odpowiedz Link Zgłoś
agatkary Re: ILE Płacicie Niani? 26.01.07, 17:05 No i powiedziałam, moja opiekunka mnie zostawiła i muszę szukać innej.Tak na marginesie to mam problem ze znalezieniem, wszystkie chcą min. 5 zł/h a ja potrzebuję na około 9h więc kosz jest spory. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakar Re: ILE Płacicie Niani? 27.01.07, 00:03 A nie miałaby pani ochoty na pywatny żłobek? Może dałybyasmy radę jako mamy cos zorganizować. Też mam kłopot z opiekunką - tzn olała nas kompletnie. Była umówiona, ale nie przyszła wcale i na telefony nie odpowiada. A myślę, że taki mała grupka dzieci 3-4 i 2 opiekunki to by było coś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkary Re: ILE Płacicie Niani? 27.01.07, 18:30 Może miałyśmy tą samą opiekunkę bo nasza też na telefon nie odpowiada. Dla jasności ja szukam kogoś w Pruszczu, a jeśli chodzi o organizację żłobka to może byc problem bo ja wracam do pracy od marca więc mam mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: ILE Płacicie Niani? 27.01.07, 20:54 7 zł za godzine... do bliźniąt... ale jest tylko dorywczo.. jak się porządnie wykaże to dostanie 8zł )) Odpowiedz Link Zgłoś
micja Re: ILE Płacicie Niani? 05.04.07, 09:01 Jestem ze Starogardu Gdańskiego i płacę tygodniowo 125 zł od pn-pt 8 godz. dziennie, średnio wychodzi to ok 500 zł miiesięcznie. Za każdą dodatkową godzinę 4,5 zł/h.Niania jest cudowna i zasługuje na więcej ale jak na warunki Starogardu to podobno przyzwoite pieniądze. Dodam tylko że przy tym prasuje i gotuje jedzonko dla małej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: ILE Płacicie Niani? 10.04.07, 14:43 Niania zaczynała od 4 zł na godzinę, teraz ma 4,5 zł na godzinę, 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Dla łatwiejszego rozrachunku pacimy jej stawkę dzienną (4,5 razy 8 zł)razy ileś tam dni w tygodniu. Za urlopy ma płacone 80 % stawki dziennej. Nie potrącamy jak kończy pracę trochę szybciej, nie dokładamy, jak zostaje trochę dłużej. W czasach 4 zł na godzinę, regularnie dostawała premię. W obowiązkach ma dbanie o dziecko, spacer, czasami ugotowanie ziemniaków, zrobienie kotleta - czyli szybkie jedzenie lub podgrzanie jedzenia. W rzeczywistości zmywa nam, ogarnia pokój, odkurza w pokoju dziecka. Zawsze jej dziękuję i proszę, żeby nie robiła, choc przyznam, że jest to duża pomoc z jej strony, gdy wracam do ogarniętego mieszkania. Dziecko długo śpi w czasie pracy niani i ona mówi, że się nudzi wtedy. Ona jest chyba zadowolona, my też. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
mika1024 Re: ILE Płacicie Niani? 20.04.07, 12:37 Ja place 5,5 zł/godzine, ale pani zajmuje sie tylko dzieckiem, nie sprzata, nie gotuje, nie prasuje ubranek syna. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: ILE Płacicie Niani? 22.04.07, 16:44 A ja szukam niani i mogę je płacić 5zł/godz Odpowiedz Link Zgłoś
mydlarka Re: ILE Płacicie Niani? 04.06.07, 09:17 Witajcie Czytając wasze opinie jestem w szoku! Praca przy dziecku jest bardzo ciężka i odpowiedzialna! Ja mojej niani płacę 10 zł na godzinę ( gdy chcemy wyjść w weekend płace jej więcej!). Jestem z niej bardzo zadowolona i nie zamieniłabym jej na żadnej innej! Dodam że jestem z trójmiasta i pracuje u nas 9 godzinn od poniedziałku do piątka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martar Re: ILE Płacicie Niani? 06.06.07, 10:47 mydlarka, to łatwo powiedzieć 10 PLN na godzinę. Wychodzi 2070 PLN(9godzin * 10 PLN * 23 dni w miesiącu średnio), ale akurat Ty to wiesz, bo płacisz. I pytanie: ile musi zarabiać mama, żeby mogła tyle płacić opiekunce? Niestety w wielu niestać nas na nianie za 10, a nawet na 7 czy 5 zł na godzinę, dlatego mamy nianie, które pracują za 700 PLN na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mydlarka Re: ILE Płacicie Niani? 06.06.07, 14:41 Witaj Martar Rozumię Cię, moja niania zajmuje się Tymonkiem 8-9 godzin dziennie oraz psem. Pisałam już każdy kto chce mieć w domu nianie płaci tyle ile go stać. Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: ILE Płacicie Niani? 04.06.07, 11:27 szkoda, że nam nie chcą zapłacić tyle wychowawczego ile my płacimy opiekunkom, wcale bym się do pracy nie spieszyła Odpowiedz Link Zgłoś
mydlarka Re: ILE Płacicie Niani? 04.06.07, 15:19 evezu ty chyba sobie żarty robisz? Opiekunka to również praca jak każda inna... W dodatku opiekują się naszymi pociechami! PS. Każdy płaci opiekunką tyle na ile go stać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: ILE Płacicie Niani? 04.08.07, 21:47 10 zł za godzine-ale tylko przychodzi na 2-3h dwa,trzy razy w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
maxima13 Re: ILE Płacicie Niani? 16.08.07, 20:57 Jestem w szoku! Moją Emilką ( roczek) zajmuje sie moja kolezanka, która i tak nie ma nic innego do roboty, do pracy i tak nie moze isc. Ma w domu troje dzieci ( 12 , 10 i 4 lata). Moja Emilka uwielbia ich wszystkich, na ich widok aż sie trzesie. Ja zarabiam niewiele i nie mogłabym dac opiekunce 700 zł. Place jej 300 zł za 6 godzin opieki nad Emilką. Sama tak zadecydowała. Małą jej zawoże do domu. Mieszka na 4 pietrze, na spacery nie wychodzi. Ja ide na spacer po pracy. Wiem, powiecie, ze nie chciałybyscie pracowac za takie pieniądze. Ja tez. Ale czasami nie mamy wyjscia. Ona sobie troche dorobi i jest zadowolona, ze ma dodatkowo 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś