ninka38 18.07.06, 15:50 Czy ktoś wie gdzie w okolicach Tarnowskich Gór można szczepić dziecko szczepionką skojarzoną, czyli taką która podobno nie powoduje skutków ubocznych, ale jest odpłatna? A może któraś z mam ma własną opinię na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulara Re: Szczepionka skojarzona 18.07.06, 17:02 szczepionka skojarzoną zaszczepisz dziecko w swojej przychodni, wcześniej musisz wziąźć receptę od lekarza i zakupić (nie wiem dokładnie ale ponad 100zł) nastepnie zjawić się w danym terminie na szczepienie i tyle; każda szczepionka może powodować skutki uboczne! Odpowiedz Link Zgłoś
gov.single Re: Szczepionka skojarzona 18.07.06, 17:26 www.szczepienia.pl/mmw/65,Co_ka%C5%BCda_mama_wiedzie%C4%87_powinna.html#p4 Tak jak napisała Paulara-informujesz lekarza, ze gotowa jesteś zapłacić za szczepionke skojarzoną. Jeżeli nie maja w przychodni-dostajesz recepte i za darmo szczepisz dziecko w swojej przychodni. Bardziej w tym chodzi o mniejszą ilosc ukłuc dziecka niz o brak powikłań Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Szczepionka skojarzona 19.07.06, 11:10 Mój syn jest wczesniakiem i musi być szczepiony skojarzonymi, ale nie płacę za nie. mam pisemne zalecenie od neurologa i to zwalnia mnie od opłat. Moja przychodnia sama sprowadza szczepionki skojarzone. Odpowiedz Link Zgłoś