jokrru 04.04.07, 18:31 jeśli wiecie coś dobrego lub złego o jakimś przedszkolu w tych dzielnicach Katowic, to podzielcie się ze mną tym, proszę, bo szukam tam przedszkola dla mojej trzylatki będę wdzięczna K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milarka Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 05.04.07, 08:53 cześć Jokrru )) w Ligocie do przedszkola chodzi mój Maciek, jest to przedszkole nr 15, ul. Związkowa 20 Generalnie to jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Przede wszystkim panie są przesympatyczne i to chyba głównie przesądza o mojej opinii. Ale uprzedzam - jest to przedszkole integracyjne, my wybraliśmy to przedszkole bo mamy je w miarę blisko. W tym roku Maciek nie ma w swojej grupie dzieci chorych, w przyszłym roku to się już zmieni i dopiero wtedy przekonamy się jak to jest. No i jest to przedszkole bardzo religijne, bywa tak, że na spacer dzieciaki wędrują do pobliskiej Bazyliki - na szczęście nie tylko , chodzą też na zwykłe spacerki, do biblioteki, na plac zabaw itd. W każdym bądź razie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 05.04.07, 10:28 No właśnie miałam pisać, że moje dzieci miały chodzić na Związkową, a syn jednej mojej znajomej ) tam chodzi i znajoma sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
jokrru przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty !!:-) 05.04.07, 18:05 Dziękuję za informację, jednak ... Ligota okazała się nazbyt optymistyczna - za daleko na Jankego są 3 przedszkola, wiecie coś o którymś ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
trendsetterka Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 09.04.07, 23:47 Fajny wątek, sama chciałam założyć, bo tez szukam. Na Jankego na rogu tyskiej, fajne, małe przedszkole, miła dyrektorka, mamy chwalą opiekę, niestety plac zabaw bezpośrednio przy Jankego. Przedszkole na osiedlu Targowisko - duże, dzieci obowiązkowo leżakują, poza tym przestronne, miła dyrektorka, panie w większości sympatyczne, na plus duży, fajnie wyposażony plac zabaw. Przedszkole na osiedlu Odrodzenia, z bloku obok Tesco - znam tylko z opinii mam, podobno fajne, bo małe, kameralne, w bloku, dobra opieka, panie pomagają mniejszym dzieciom się ubrać, jeść, itd., na minus - brak swojego placu zabaw, dzieci korzystają ze wspólnego osiedlowego (ogrodzonego). Przedszkole w głębi osoedla Odrodzenia, koło szkoły - przede wszystkim duuże, dużo dzieci. Powstaje też prywatne przedszkole Biedronki bodajże, na ulicy Biedronek, dopiero w tym roku otwarcie, więc nic nie wiem jeszcze. Szukam dalej, a czasu mało bo zapisy do końca miesiąca. Bardzo proszę inne mamy o opinię, szczególnie te, których dzieci już uczęszczają do przedszkola.. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 10.04.07, 10:27 Przedszkole na Tyskiej rzeczywiście ma w okolicy dobrą opinię. Ale faktycznie plac zabaw przy ruchliwej ulicy (Jankego) to jak dla mnie spory minus. Moja córka chodziła przez dwa lata do przedszkola nr 84 na Targowej. Leżakowanie jest obowiązkowe, to prawda, chociaż tylko w najmłodszej grupie. Generalnie byłam z tego przedszkola zadowolona. Może to nie żadna rewelacja, ale jest ok. Chociaż sporo zalezy od konkretnych nauczycielek i od tego, na która z nich dziecko akurat trafi. O ile dobrze liczę, w tym roku zerówkę oddaje Pani Maria, którą uwielbiają i dzieci, i rodzice. Istnieje więc spora szansa, że to ona własnie we wrześniu będzie miała najmłodszą grupę (można chyba o to dopytać przy zapisywaniu dziecka). Wtedy zdecydowanie i gorąco bym polecała. Chociaż najlepsze przedszkole i tak jest na Kostuchnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 10.04.07, 10:28 Przedszkole 84 na Targowej to właśnie jest to na os. Targowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilo Re. Gemmavera 11.04.07, 08:55 Jestem z Ochojca i szukam przedszkola dla mojego trzylatka napisz mi moze dlaczego te przedszkole na kostuchnie jest najlepsze i o które przedszkole chodzi bo są dwa. Pozdrawiam mama przyszłego przedszkolaka. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Re. Gemmavera 11.04.07, 09:59 Aprilo, z tym przedszkolem to tak trochę żartem napisałam - po prostu moje dzieci tam chodzą. Chociaż fakt, że uważam je za świetne. ) Ładne, jasne, duże sale, duży ogród, przemiłe nauczycielki, świetna pani dyrektor... Chodzi o przedszkole nr 41 z oddziałami integracyjnymi na ul. Koraszewskiego, tu jest link do strony: przedszkole41-katowice.blog.onet.pl/ Ale z Ochojca masz tam kawał drogi... To już bliżej masz na Targową. No chyba że gdzieś na Kostuchnie pracujesz, wtedy to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilo Re: Re. Gemmavera 11.04.07, 21:27 Dziękuje za odpowiedź odemnie na Kostuchnę jest z 8 min samochodem wiec nie jest tak źle, a na Kostuchnie mam wielu znajomych, jesli tam mieszkasz to może i my znamy się z widzenia? Dziękuję jeszcze raz i pozdrtawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Re. Gemmavera 12.04.07, 10:28 Aprilo, mieszkam w Piotrowicach, w zasadzie na granicy z Ochojcem. Blisko Banku Śląskiego na Jankego. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilo Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 13.04.07, 08:56 Ja jestem z oś. Odrodzenia więc to nie daleko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasik81 Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 13.04.07, 14:03 Witam! Od września 2006 moja niespełna 2,5 letnia Lalunia chodzi do przedszkola na osiedlu w Piotrowicach. Tj przedszkole nr 78 w bloku. Kameralne, miłe ciocie, nie ma leżakowania (ale dziecko do tego przywykło) minusem jest, że nie ma własnego placu zabaw, ale wychodzą z dzieciaczkami na spacerki. Ciocie pomagają najmłodszym berbeciom w ubieraniu i jedzeniu. Puki co nie mogę złego słowa powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś