Dodaj do ulubionych

przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opinie

04.04.07, 18:31
jeśli wiecie coś dobrego lub złego o jakimś przedszkolu w tych dzielnicach
Katowic,
to podzielcie się ze mną tym, proszę,
bo szukam tam przedszkola dla mojej trzylatki

będę wdzięczna

K.
Obserwuj wątek
    • milarka Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 05.04.07, 08:53
      cześć Jokrru smile))

w Ligocie do przedszkola chodzi mój Maciek, jest to przedszkole nr 15, ul.
      Związkowa 20

Generalnie to jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Przede wszystkim
      panie są przesympatyczne i to chyba głównie przesądza o mojej opinii.

Ale uprzedzam - jest to przedszkole integracyjne, my wybraliśmy to przedszkole
      bo mamy je w miarę blisko. W tym roku Maciek nie ma w swojej grupie dzieci
      chorych, w przyszłym roku to się już zmieni i dopiero wtedy przekonamy się jak
      to jest.

No i jest to przedszkole bardzo religijne, bywa tak, że na spacer dzieciaki
      wędrują do pobliskiej Bazyliki - na szczęście nie tylko smile, chodzą też na
      zwykłe spacerki, do biblioteki, na plac zabaw itd.

W każdym bądź razie polecam!
      • gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 05.04.07, 10:28
        No właśnie miałam pisać, że moje dzieci miały chodzić na Związkową, a syn
        jednej mojej znajomej wink) tam chodzi i znajoma sobie chwali. big_grin
    • jokrru przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty !!:-) 05.04.07, 18:05
      Dziękuję za informację, jednak ...
      Ligota okazała się nazbyt optymistyczna - za daleko smile

na Jankego są 3 przedszkola,
      wiecie coś o którymś ?

K.
      • trendsetterka Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 09.04.07, 23:47
        Fajny wątek, sama chciałam założyć, bo tez szukam.
        Na Jankego na rogu tyskiej, fajne, małe przedszkole, miła dyrektorka, mamy
        chwalą opiekę, niestety plac zabaw bezpośrednio przy Jankego.
        Przedszkole na osiedlu Targowisko - duże, dzieci obowiązkowo leżakują, poza tym
        przestronne, miła dyrektorka, panie w większości sympatyczne, na plus duży,
        fajnie wyposażony plac zabaw.
        Przedszkole na osiedlu Odrodzenia, z bloku obok Tesco - znam tylko z opinii
        mam, podobno fajne, bo małe, kameralne, w bloku, dobra opieka, panie pomagają
        mniejszym dzieciom się ubrać, jeść, itd., na minus - brak swojego placu zabaw,
        dzieci korzystają ze wspólnego osiedlowego (ogrodzonego).
        Przedszkole w głębi osoedla Odrodzenia, koło szkoły - przede wszystkim duuże,
        dużo dzieci.
        Powstaje też prywatne przedszkole Biedronki bodajże, na ulicy Biedronek,
        dopiero w tym roku otwarcie, więc nic nie wiem jeszcze.
        Szukam dalej, a czasu mało bo zapisy do końca miesiąca.
        Bardzo proszę inne mamy o opinię, szczególnie te, których dzieci już
        uczęszczają do przedszkola..
        • gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 10.04.07, 10:27
          Przedszkole na Tyskiej rzeczywiście ma w okolicy dobrą opinię. Ale faktycznie
          plac zabaw przy ruchliwej ulicy (Jankego) to jak dla mnie spory minus.

Moja córka chodziła przez dwa lata do przedszkola nr 84 na Targowej.
          Leżakowanie jest obowiązkowe, to prawda, chociaż tylko w najmłodszej grupie.
          Generalnie byłam z tego przedszkola zadowolona. Może to nie żadna rewelacja,
          ale jest ok. Chociaż sporo zalezy od konkretnych nauczycielek i od tego, na
          która z nich dziecko akurat trafi.
          O ile dobrze liczę, w tym roku zerówkę oddaje Pani Maria, którą uwielbiają i
          dzieci, i rodzice. Istnieje więc spora szansa, że to ona własnie we wrześniu
          będzie miała najmłodszą grupę (można chyba o to dopytać przy zapisywaniu
          dziecka). Wtedy zdecydowanie i gorąco bym polecała. smile

Chociaż najlepsze przedszkole i tak jest na Kostuchnie. wink
          Pozdrawiam smile
          • gemmavera Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, bez Ligoty 10.04.07, 10:28
            Przedszkole 84 na Targowej to właśnie jest to na os. Targowisko. smile
            • aprilo Re. Gemmavera 11.04.07, 08:55
              Jestem z Ochojca i szukam przedszkola dla mojego trzylatka napisz mi moze dlaczego te przedszkole na kostuchnie jest najlepsze i o które przedszkole chodzi bo są dwa. Pozdrawiam mama przyszłego przedszkolaka.
              • gemmavera Re: Re. Gemmavera 11.04.07, 09:59
                Aprilo, z tym przedszkolem to tak trochę żartem napisałam - po prostu moje
                dzieci tam chodzą. smile Chociaż fakt, że uważam je za świetne. smile) Ładne, jasne,
                duże sale, duży ogród, przemiłe nauczycielki, świetna pani dyrektor...
                Chodzi o przedszkole nr 41 z oddziałami integracyjnymi na ul. Koraszewskiego,
                tu jest link do strony: przedszkole41-katowice.blog.onet.pl/
                Ale z Ochojca masz tam kawał drogi... To już bliżej masz na Targową. No chyba
                że gdzieś na Kostuchnie pracujesz, wtedy to ma sens.
                • aprilo Re: Re. Gemmavera 11.04.07, 21:27
                  Dziękuje za odpowiedź odemnie na Kostuchnę jest z 8 min samochodem wiec nie jest tak źle, a na Kostuchnie mam wielu znajomych, jesli tam mieszkasz to może i my znamy się z widzenia? Dziękuję jeszcze raz i pozdrtawiam
                  • gemmavera Re: Re. Gemmavera 12.04.07, 10:28
                    Aprilo, mieszkam w Piotrowicach, w zasadzie na granicy z Ochojcem. smile Blisko
                    Banku Śląskiego na Jankego. smile
    • aprilo Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 13.04.07, 08:56
      Ja jestem z oś. Odrodzenia więc to nie daleko.
      Pozdrawiam
    • kasik81 Re: przedszkola: Ochojec, Piotrowice, Ligota -opi 13.04.07, 14:03
      Witam!
      Od września 2006 moja niespełna 2,5 letnia Lalunia chodzi do przedszkola na
      osiedlu w Piotrowicach. Tj przedszkole nr 78 w bloku. Kameralne, miłe ciocie,
      nie ma leżakowania (ale dziecko do tego przywykło) minusem jest, że nie ma
      własnego placu zabaw, ale wychodzą z dzieciaczkami na spacerki. Ciocie pomagają
      najmłodszym berbeciom w ubieraniu i jedzeniu.
      Puki co nie mogę złego słowa powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka