anka-bar 16.06.09, 13:08 Czy może mi ktoś doradzić jakie nosidełko najlepiej kupić dla 3 miesięcznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mija0206 Re: Nosidełko 17.06.09, 07:38 Ja niedawno kupiłam Baby Bjorn w sklepie Dziecko. Na krótkie wypady się sprawdza jak chcesz coś na dłuższe noszenie to kup sobie chustę. Czytałam, że babeczki to nawet w chuście po cztery godziny noszą ale dla mnie to przesada, dlatego wybrałam dobre nosidełko. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Nosidełko 17.06.09, 09:14 Baby bjorn to nie jest dobre nosidło, a na pewno nie zdrowe ale zapewne drogie i to zmyla mamy. Jak chcesz dobra swojego dziecka kup mu nosidło ergonomiczne np. Mei Tai lub poprostu chustę. Odpowiedz Link Zgłoś
mija0206 Re: Nosidełko 17.06.09, 14:07 Mei Tai jest dla starszych dzieci od ok. 6miesiąca a ergonomicznych nie ma w sklepach stacjonarnych. Kupować kota w worku no ja bym się nie zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Nosidełko 17.06.09, 18:54 Zanim kupi to może minąć trochę czasu. MT nie jest od 6 msc ale od momentu gdy dziecko trzyma główkę. Można na ten czas kupić pouch, nie jest drogi, a na pewno wygodny i zdrowy. A tam podsumowując wolę MT niż Baby Bjorn, które nie nadaje się dla żadnego dziecka, a już na pewno 3msc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mija0206 Re: Nosidełko 18.06.09, 06:22 Dziecko w MT można nosić dopiero jak zacznie siedzieć. Jeżeli już nosidło ergonomiczne to np. Manduca, Bondolino. Odpowiedz Link Zgłoś
anka-bar Re: Nosidełko 19.07.09, 21:03 kupiłam Baby bjorn na krótko jest nawet niezłe, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś