Dodaj do ulubionych

Dermatolog dziecięcy _Poznań

25.08.05, 22:33
Szukam dobrego, lubiącego dzieci dermatologa w Poznaniu.
Obserwuj wątek
    • cholmin Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 07.09.05, 15:46
      gochna13 napisała:

> Szukam dobrego, lubiącego dzieci dermatologa w Poznaniu.
      dołączam się do pytania
      Iza
      • natalia18.02 Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 07.09.05, 19:46
        Ja byłam z moim 3 tygodniowym syneczkiem u Dr Lasko, jest dermatologiem
        dziecięcym, jest bardzo miła i z pewnoscią lubi dzieci smile
        Mojemu synkowi nic poważnego nie było więc nie mogę się wypowiedzieć co do
        skuteczności leczenie przez Panią dr, ale dostałam jej nr. od mojej koleżanki,
        a ona była zadowolona, więc moze spróbuj.
        Sądzę ze każdy musi wyrobić sobie własną opinię.
        Wizyta w lipcu kosztowała mnie 50 PLN.
        Pani doktor przyjmuje w Suchym Lesie ale o dokładny adres musisz spytać
        osobiście.
        Nr.tel 501 570 421
        • kotaina Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 07.03.06, 16:17
          No tak, właśnie (zachęcona entuzjastycznym postem powyżej) zaliczyłam drugą
          wizyte u dr Lasko. Opryskliwa, agresywna i nieprzyjemna. Niekompetentna- nie
          zna nowości na rynku dermatologicznym (które nota bene osobiście przyniosłam do
          gabinetu). Dziecko (3 mies.) ma atopowe zapalenie skóry- stwierdziła, że nie
          mamy nawet się co łudzić, że kiedykolwiek z tego wyjdzie (przecież pojechaliśmy
          tam po pomoc, a nie po takie "diagnozy"). Córka przy badaniu się rozpłakała,
          ponieważ pani doktor tarmosiła ją na wszystkie strony. Nie znoszącym sprzeciwu
          głosem lekarka wygłasza opinie typu "Nie ma czegoś takiego jak nietolerancja
          Nutramigenu" , "Cebion Multi nie uczula" itp. bzdury, które każdy, kto choć
          troche się tym interesuje, może podważyć. Słowem- tragedia. A najgorsze, że
          jeszcze za to zapłaciłam...
          • jagoda2 Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 07.03.06, 20:10
            Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale kiedyś w taki sam sposób trafiłam do
            poleconego na tym Forum laryngologa. I w dodatku też za to zapłaciłam ;-((.
            Wyrzuty sumienia miałam przez kolejne 3 tygodnie.
            Pozdrawiam,
            Jagoda
          • krasnoludekw Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 08.03.06, 11:00
            No to teraz mnie zatkało na jutro jestem z nią umówiona licząc że poleci nam
            dobry kosmetyk bo już pół apteki bez efektów stosujemy.
            Jak ja nie lubie opryskliwych bab co nie nadążąją za nowościami kosmetycznymi.
            Zobaczymy jutro ,to łażenie po lekarzach mnie psychicznie wykańcza.
    • dawn7 Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 15.03.06, 10:16
      podnoszę wątek - sprawa pilna!
      czy oprócz wymienionej tu dr Lasko polecacie jeszcze jakichś dermatologów?
      krasnoludekw - jak wypadła wizyta u dr Lasko?
      dziekuję z góry za pomoc!
      • kotaina Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 15.03.06, 12:33
        Hej,
        ja byłam wcześniej państwowo na Kurlandzkiej, gdzie przyjmuje mila babcinka-
        dermatolog dziecięcy (nie pomnę nazwiska, wiem tylko , że na imię jej
        Genowefa). Sympatyczna, ale nie ma czasu dla pacjentów (albo tego dnia akurat
        nie miała - cały czas mnie poganiała z Małą, żeby ją szybciej rozebrać, ubrać
        itp.).
        A może poszukaj dermatologa w Centrum Alergologii w Poznaniu (mają własną
        stronę internetową, gdzie jest spis przyjmujących lekarzy, poszukaj w Google),
        ja byłam tam z Mają w zeszłym tygodniu u alergologa pediatry i było naprawdę
        fajnie. Wizyta 60 zł. Pozdrawiam!
      • krasnoludekw Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 15.03.06, 13:22
        Co do wizyty mam mieszane uczucia.Dok stwierdziła tonem patrialchalnym że Azs
        no iże na całe życie (to zabrzmiało jak wyrok) .Zapisała nam maść którą żekomo
        leczy mnóstwo dzieci robioną w aptece co mnie wtedy ucieszyło ,ale maść
        pogorszyła stan skóry ,skóra jest po niej szorstka ,więc odpuściłam sobie
        poleciałam po alantan plus bo już nie wedziałam co kupić i narazie wróciliśmy do
        stanu poprzedniego.Ja pani doc wymieniałam co dotej pory używaliśmy a troche
        tego było i że mam podejrzenie że wazelina źle działa ,no ale chyba nie słuchała
        bo w tej maści dużo wazeliny .
        A na krostki dała tanno hermal i niby używam ale to jest na ospe więc też mnie
        to dziwi.
        zagadałam o innych firmach Exomega lipikar no i usłyszałam że jak chce kase
        wydać to prosze bardzo a to nie o kase chodzi tylko o wyleczenie no i
        spałzowałam z tematem ale umówiliśmy sie na drugą wizytę no bo już niemam
        pojęcia do kogo iść............
        Boje sie rutyniarstwa :o(
        POzdrawiam ,
        • kotaina Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 15.03.06, 13:42
          Krasnoludku, a ja w poszukiwaniach wylądowałam w tym centrum Alergologii o
          którym pisałam powyżej, może tam spróbuj? My w rozpaczy pobraliśmy Małej krew i
          badamy alergeny z osocza (kot, 2 typy roztyczy i mleko na razie) i dziś będą
          wyniki. Przecież AZS ma jakąś przyczynę do jasnej cholewki... Tylko to szukanie
          mnie wykańcza już...
          A przy pierwszej wyzycie u dr L. też dostałam Tanno Hermal. NIC nie pomógł (a
          przepisany został na ŁOJOTOKOWE zapalenie skóry, bo tak brzmiała wtedy
          diagnoza). Ja tej lekarce przestałam ufać po tej nieszczęsnej drugiej wizycie i
          dlatego szukam pomocy gdzieś indziej.
          Daj znać, jak toczy się leczenie i w ogóle jestem ciekawa w jakim Twoja
          dzidziula jest wieku i jakie ma objawy AZS. Może razem coś wymyślimy, przecież
          naszym dzieciom trzeba jakoś pomóc. Pozdrawiam...
          • dawn7 Re: Dermatolog dziecięcy _Poznań 15.03.06, 15:38
            kotaina i krasnoludekw - wielkie dzięki!
            pozdr
          • krasnoludekw Kotaina napisałam na priv 16.03.06, 08:40
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka