Dodaj do ulubionych

rozkład jazdy mpk

08.01.04, 15:44
Często korzystam z linii 138. To co dzieje się ostatnio, przechodzi
najsmielsze oczekiwania. Spóźnienia 5-6 minut to norma, wczoraj czekałem na
kurs po godz 18-tej, nie przyjechał (od strony Azorów), następny miał 3
minuty spóźnienia. Kierowca tłumaczył sie jednej z pasażerek, że jest
zbyt "napięty" rozkład jazdy, brakuje im czasu. Podwyżki biletów, a jakość
coraz gorsza. Co sądzicie o mpk?
Obserwuj wątek
    • Gość: kermitou Re: rozkład jazdy mpk IP: *.net.autocom.pl 08.01.04, 15:52
      Lepsze spóźnienie niż nadspieszenie.A pozatym rozkład to tylko orientacyjnie
      podane godziny odjazdów.Nie da się przewidzieć zawsze ilu pasażerów będzie
      jechało danym kursem ani jakie warunki będą panowały na mieście.I nie warto
      zgrzędić,że autobus się spaźnia pare minut.Ciesz się,że wogóle przyjeżdża a
      nie jest tak jak np. w GOPie,że przez pół dnia nie umieją podstawić rezerwy za
      zepsuty autobus...
      • yogy rozkład jazdy mpk 08.01.04, 16:06
        Gość portalu: kermitou napisał(a):

> Lepsze spóźnienie niż nadspieszenie.A pozatym rozkład to tylko orientacyjnie
        > podane godziny odjazdów.Nie da się przewidzieć zawsze ilu pasażerów będzie
        > jechało danym kursem ani jakie warunki będą panowały na mieście.I nie warto
        > zgrzędić,że autobus się spaźnia pare minut.Ciesz się,że wogóle przyjeżdża a
        > nie jest tak jak np. w GOPie,że przez pół dnia nie umieją podstawić rezerwy
        za
        > zepsuty autobus...

hehe, obiło mi się o uszy, że chcesz wdrożyć w Krakowie GOP'owski system
        żarówkowy...
        Ja proponuje coś takiego, tylko dla autobusów. Na wąskich odcinakach (typu
        Kasztanowa) system ten byłby IDEALNYM rozwiązaniem!:-p
        • Gość: kermitou Re: rozkład jazdy mpk IP: *.net.autocom.pl 08.01.04, 18:16
          > hehe, obiło mi się o uszy, że chcesz wdrożyć w Krakowie GOP'owski system
          > żarówkowy...
          > Ja proponuje coś takiego, tylko dla autobusów. Na wąskich odcinakach (typu
          > Kasztanowa) system ten byłby IDEALNYM rozwiązaniem!:-p

NJET.Tylko chciałem porównać,że za spóźniający się autobus(nic nowego) koleś
          robi aferę.Może niech ujrzy klimaty GOPowskie i porówna je do naszych to
          stwierdzi,że jest w niebie...
          • yogy rozkład jazdy mpk 08.01.04, 18:53

> NJET.

co ja widze? РЫССKИЙ ЯE3ЫK, hehehe...

a do założyciela wątku, który pyta co sądzimy o MPK ---> poczytaj forum:-)
            • Gość: kermitou Re: rozkład jazdy mpk IP: *.net.autocom.pl 08.01.04, 21:59
              yogy napisał:

> Gość portalu: kermitou napisał(a):
              >
              > > NJET.
              >
              > co ja widze? РЫССKИЙ ЯE3ЫK, heh
              > ehe...
              >
              > a do założyciela wątku, który pyta co sądzimy o MPK ---> poczytaj forum:-)

(РЫССKИЙ ЯE3ЫK)- to się nie tak pisze,tylko - Русский язык.Uhaha...
              • yogy rozkład jazdy mpk 08.01.04, 22:03

> yogy napisał:
                >
                > > Gość portalu: kermitou napisał(a):
                > >
                > > > NJET.
                > >
                > > co ja widze? РЫССKИЙ ЯE3ЫK
                > , heh
                > > ehe...
                > >
                > > a do założyciela wątku, który pyta co sądzimy o MPK ---> poczytaj forum
                > :-)
                >
                > (РЫССKИЙ ЯE3ЫK)- to się nie tak
                > pisze,tylko - Русский яз
                > ык.Uhaha...

Spokojnie, ja sie dopiero óCZE... ale żeby nie być gorszym, zaatakuje od strony
                zachodniej: Nicht jeder Mensch ist ideal, jeder kann doch Fehler machen!:-p
                • Gość: kermitou Re: rozkład jazdy mpk IP: *.net.autocom.pl 08.01.04, 22:17
                  Wiesz ja też się uczę dopiero 4 miechy i jakoś takoś jest a Niemieckiego nie
                  znam(naszczęście) i nie odpowiem.
                  • yogy international wątek:-) 09.01.04, 15:38

• Gość: Toya Re: rozkład jazdy mpk IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.01.04, 17:44
              Popisał się! Dwa wyrazy i dwa błędy!
              • yogy rozkład jazdy mpk 09.01.04, 19:47
                Gość portalu: Toya napisał(a):

> Popisał się! Dwa wyrazy i dwa błędy!

a to odnośnie czego?
    • Gość: Locutus Re: rozkład jazdy mpk IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 09.01.04, 03:11
      Eee... smęcisz... 502 miewa i po dwadzieścia minut opóźnienia czasem (inna
      sprawa, że wtedy wygląda to, jakby odjeżdżał punktualnie)...

A pod Bagatelą wszelkie autobusy jadące od strony Brodowicza mają zazwyczaj 7
      minut spóźnienia i nikt nie narzeka... wszyscy się przyzwyczaili już, że do
      czasu odjazdu należy dodać siedem minut :-P

Pozdrawiam!
      LOKI
      • qbott Re: rozkład jazdy mpk 10.01.04, 00:58
        Rzeczywiście nie ma co zrzędzić, inna sprawa to frekwencja na 138 (żałosna).od
        18 co pół godziny...
      • qbott Re: rozkład jazdy mpk 10.01.04, 00:59
        Rzeczywiście nie ma co zrzędzić, inna sprawa to częstotliwość na 138, żałosna
        od 18 co pół godziny.
        • qbott Re: rozkład jazdy mpk 10.01.04, 01:01
          muszę już być zmęczony skoro mylę frekwencję z częstotliwością...idę spać
          • mouset Re: rozkład jazdy mpk 10.01.04, 01:49
            Ale dobrze w sumie wychodzi, bo właśnie z powodu frekwencji 138 jest co 30 minut

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka