Dodaj do ulubionych

wybory powszechne w MPK SA-cd

IP: *.crowley.pl 08.01.04, 18:31
Nie sposób wyliczyć wszystkie przymioty ducha, ciała naszego dobrodzieja
miłościwie nam panoszącego. Ogarek w łapska wziąwszy nikogo innego na tym łez
padole nie uświadczysz, nie najdziesz mocno sfukawszy. Czasem tylko jakieś
głosy nieśmiałe błąkają się pośród gawiedzi, takie jakieś dziwne ni z gruchy
ni z pietruchy na dobrodzieja naszego psioczące, lecz słusznie, iż ich
słuchać nikt nie chce o cztery litery się boiwszy. Bo i po co? Lutuj chama ze
słomą w butach chodzącego. Sztachetka ze mnie, iż do pory obecnej nie
objawiłem naszą dobroczynną gwiazdkę najjaśniejszą, naszego niuniuniuojczulka
ukochanego, naszego zbawcę jedynego. Kurdelebele, no dobrze już mówię, bo
widać niepomiernie, iż kichy skręcają się czytającemu by tu komuś w ryło
przyfanzolić jak śmie cokolwiek innego myśleć i czynić. Hi hi proponuję
Grzesia I Wielkiego Pampersem zwanego a KP kierowanego. Gloria, gloria
gloria.A głosujta mi chamy, na kogo innego! W smole piekielnej będzieta się
hajcować.Amen

Obserwuj wątek
    • Gość: SW Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 22:34
      Poniewaz tylko nieliczni z tego forum beda wiedziec o co chodzi to powstrzymam
      sie od szerokiego komentarza.
      Jedyna moja sugestia jest to zebys przeniosl sie na Bienczyce lub Wole, a
      ciekawe jak szybko za Plaszowem bys zatesknil.
      Natomiast zastanawia mnie czy takie nasmiewanie sie, czy tez wytykanie wad jest
      spowodowane jakas zazdroscia? Jesli tak to czego konkretnie mu zazdroscisz?
      Wyksztalcenia? Umiejetnosci kierowania? Pensji? Wygladu?
      Bo widzisz dla mnie moj kierownik przez wieksza czesc czasu nie istnieje. Jesli
      robie to co do mnie nalezy, jesli nie podpadam w jakikolwiek sposob to
      kierownika widuje srednio raz na miesiac i to w okolicznosciach pozytywnych.

a jesli tak zalezy Ci na glosowaniu na najlepszego kierownika to prosze bardzo:
      moj glos na p.Dyrkacza.

pzdr
      SW
      • Gość: ??? Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 23:26
        Czarna magia - prawie nic nie rozumię.
        Ktoś tu ma jakieś problemy natury emocjonalnej...czy co?
        Szkoda że nie jestem psychologiem.
        • Gość: Locutus Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.01.04, 02:57
          No wygląda na to, że jakiś kierman z Płaszowa dostał nagłego ataku dysmózgii i
          zabełkotał nam pamflet na swojego kierownika, siląc się na archaizację tekstu...

ROTFL

Pozdrawiam!
          LOKI
          • Gość: SW Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 09:05
            Dokladnie tak to wyglada. Trzeba by faktycznie poprosic psychologa o analize
            tego tekstu i okreslenie kompleksow ktoregos z moich kolegow z zajezdni.
            pzdr
            SW
            • yogy Do SW 09.01.04, 22:58
              jeżeli możesz, to podaj swojego majla, albo odezwij sie na mojego.
              • Gość: Voith Re: Do SW IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.01.04, 23:48
                no ja myślę że przeniesienie do sławetnej "karnej" KB przywróciłoby Go do pionu...

a poważnie - zdziwiłem się trochę czytając to, ja rozumiem że można nie lubić kierownika, ale to nie powód żeby takie coś wypisywać, ja osobiście do kierowników nic nie mam, zreszta tak jak napisał SW - jeżeli jest się w porządku i fair w stosunku do Firmy (i kierowników) to spotyka się ich w przyjaznych okolicznościach... dlatego też mniemam że autor tego postu podpadł... a jeżeli nie wcześniej, to postem napewno :D
                • Gość: ja Re: Do SW IP: 195.205.185.* 10.01.04, 05:25
                  A ja myślę,że mówilibyście inaczej,gdybyście nie
                  byli "pociotkami" "WIELKICH",tylko dostali się do Firmy Tak jak większość z
                  nas.PozdRówci Tatusiów i Wójków!!!!
                  • Gość: SW Re: Do SW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 09:21
                    Tzn jak? Z ogloszenia w autobusie czy tramwaju w okresie kiedy do MPK brali
                    ludzi z ulicy ? Czy tez po kilkunastomiesiecznym czekaniu od zlozenia
                    podania 'na zarzad' ?
                    I jakos nie widze tutaj zwiazku pomiedzy sposobem rekrutacji a podejsciem do
                    pracy.
                    Moze po prostu Ty nie zasmakowales nigdy smaku bezrobocia i dlatego piszesz
                    takie pseudostaropolskie niesmaczne oszczerstwa pod adresem kierownika? I moze
                    chcesz sprobowac jak to jest siedziec w domu bez pracy? Moze wlasnie temu ma
                    sluzyc anonimowy staropolski oszczerczy nibysmieszny zlepek?

pzdr
                    SW
                    • mouset Re: Do SW 10.01.04, 10:45
                      O co w ogóle chodzi?
                      • Gość: Voith Re: Do SW IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 11:20
                        Mouset - wyjaśnię Ci na gg jak się stykniemy...

do "ja" - a co Ty sobie myślisz że każdy kto ma dobre zdanie o MPK i jest jego pracownikiem od razu musiał się dostać po znajomości?
                        od Fassiego:
                        chłopie! zastanów się! pracuję w MPK dobrych 25 lat i jeszcze nie spotkałem się z taką formą rozliczania swoich ale do kierownictwa, a już napewno NIKT nie posądził mnie o to, że dostałem pracę po znajomości. obawiam się że po prostu masz problemy z dostaniem się do pracy bo nie chcesz się podporządkować zasadom, które obowiązują w tego typu zakładach... w MPK nie może być samowolki, to jest zbyt złożony mechanizm, każdy trybik jest ważny i wszystko musi grać...

zdenerwowałem się, bo jak żyję jeszcze nikt mnie nie oskarżył o korzystanie z protekcji przy zdowbywaniu pracy...

zastanów się co piszesz!
                        • mouset Re: Do SW 10.01.04, 11:28
                          Gość portalu: Voith napisał(a):

> Mouset - wyjaśnię Ci na gg jak się stykniemy...

Będę dźwięczny

> od Fassiego:

Eee, gdzie tu jest Fass?
                          • Gość: Voith Re: Do SW IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 16:05
                            Fass tradycyjnie wpadł do mnie na kawę :P
                            • mouset Re: Do SW 11.01.04, 16:06
                              Pozdrów go!
    • Gość: BOBO Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 10:48
      Uważam, że kolego "sympatyczny" przesadziłeś.
      Piszesz na ogólnym forum o sprawach wewnętrznych firmy (niektórzy czytając
      otwierają oczy - co jest grane).
      Żeby kogoś tak krytycznie podsumować trzeba być samemu OK.(sam fakt napisania
      czegoś takiego nie wystawia Ci najlepszego świadectwa - nie sra się we własne
      gniazdo)
      Chciałbym Ci postawić parę pytań;
      1. Uważasz, że młody wiek Kierownika jest wadą?
      2. Wykształcenie, a także ciągłe podnoszenie kwalifikacji jest Jego wadą?
      3. Ambicja - wada?
      4. Dyscyplina jaką wprowadził należy do złych posunięć?
      5. Dbałość o wygląd Zajezdni jest błędem?

Uważasz Przyjacielu, że powinno się tak wyglądać, jak pracownik MPK 30 lat
      temu? Niechlujnie ubrany, brudny, sypiący "łaciną" na prawo i lewo mający w
      dupie pasażera. Niestety ten brzydki stereotyp pokutuje do dzisiaj w naszym
      społeczeństwie pomimo, że zmiany w firmie zaszły przeogromne.
      Czy kwiaty w wazonach przeszkadzają Ci? Czy przeszkadza Ci ubrana świątecznie
      dyspozytornia? Czy nie jest miła namiastka ciepła rodzinnego?

Doskonale się orientujesz, że są ludzie na tej zajezdni, którzy tygodniami nie
      ogłądają swojego Kierownika (czyt. nie mają problemów), a wiesz dlaczego?

Trzeba być w zgodzie z kodeksem pracy oraz wewnętrznym regulaminem MPK, a
      zapewniam Cię, że ŻADEN KIEROWNIK NIE BĘDZIE CI STRASZNYM.
      • Gość: Voith Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 11:26
        Fassi:
        BRAWO BOBO!
        bardzo dobre i trafne podsumowanie, pod którym i ja i kilkoro kierowców z KB, którzy to wszystko przeczytali się podpisujemy!
        • Gość: Voith Re: wybory powszechne w MPK SA-cd IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 11:28
          Fassi:
          chpodzi oczywiście o komentarz Bobo do tego postu, zeby nie było że popieramy pana o pseudonimie "1", szresztą... swoją drogą "1" musi być desperatem, skoro zdecydował się na taki krok... współczuję z całego serca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka