stasieczek5 20.10.09, 07:39 HISTORIA,JAK IDIOTKA, POWTARZA SIĘ MECHANICZNIE..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qq Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 08:24 KSIĄŻKA: dla jednego niebo, dla drugiego piekło. A jest ona tylko czyśćcem. BEZBŁĘDNY jest tylko ten, kto nic nie robi. Lub robi tak wiele, że nikt nie ma odwagi wytykać mu błędów. PIENIĄDZ to nie wszystko, niestety. Ale za pieniądze da się kupić wszystko, niestety albo stety. PIENIĄDZ mówi – ale czy śpiewa? To zależy od tego, jak mu się zagra. I na czym. I za ile... WNIOSKOWANIE kobiece: skoro można jeść sery z dziurkami, to można i sery bez dziurek; a z tych przesłanek wynika, że jadalne są również dziurki bez serów. TOLERANCJA jest dobra na wszystko – i dla wszystkich. Jedni chcą być tolerancyjni dla innych, inni – dla siebie. HALUCYNACJE nie stanowią dowodu na istnienie prawdy. Ani – nieprawdy. DEMONY – będąc w dobrej formie – deformują nawet logikę formalną. FORMA jest istotna... formalnie – jej istota formuje treść (nie zawsze treściwie). ZIELNIK – biały – na styczniowej szybie... styka się z nadzieją czarnej tęczy (a zegar tyka... na czas). UCZ SIĘ zapomnienia... na pamięć... Konfabulacje zapominają się zapamiętale. wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kti Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.tktelekom.pl 20.10.09, 08:39 co to za bzudry o tym sklepie? sklep juz byl od dawien dawna. ulice dalej stoi Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 20.10.09, 15:37 Gość portalu: kti napisał(a): > co to za bzudry o tym sklepie? sklep juz byl od dawien dawna. ulice dalej stoi Może chodzi o ten nowo otwarty sklep zaraz przy szlabanie? (chyba lewiatan). Został otwarty niedawno-może maksymalnie z miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubdiduch Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 20.10.09, 09:02 cóż ten Konserwator gada? początkującemu pracownikowi biura nieruchomości skatalogowanie właścicieli ponad połowy tych działek i zbadanie ogólnodostępnych ksiąg wieczystych zajęłoby 2 dni. więc jaki problem? tyłka się ruszyć nie chciało? trzeba było do drzwi chałup zapukać, o właścicieli popytać z mapą ewidencyjną w ręku, księgi zbadać i działać. a jakby się mieszkańcy dowiedzieli, że o ochronę ich interesów chodzi, to by się sami zmobilizowali i pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hkr Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: 188.33.162.* 20.10.09, 13:14 Myślisz, że to takie proste? To powodzenia ;) W księdze wieczystej sporo właścicieli to zimni i sztywni od lat denaci, postępowania spadkowe w toku. W księdze nie ma też adresów, a ludzie mieszkają do Australii przez Izrael, UK po Kanadę i USA. W grę wchodzi kilkaset osób do ustalenia z imienia, nazwiska i adresu. Jeżeli jedna tylko z tych kilkuset osób nie dostałaby na czas pisma w postępowaniu, mogłaby zaskarżyć sprawę do NSA i doprowadzić do uchylenia decyzji itd. itp. A w urzędzie konserwatorskim moze się zająć tym jedna osoba, która zarabia 1400 na rękę i ma prócz tego 30 innych spraw. Proponuję, żebyś zajął się tym w ramach wolontariatu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubdiduch Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 20.10.09, 16:07 wolontariat w tej branży jest passe ;). ale za 3 procent wartości czemu nie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ey,k cóż mamy kapitalizm z PRLowską administracją IP: *.chello.pl 20.10.09, 10:11 chyba najgorsza kombinacja z możliwych, deblile i ignoranci decydują o tym co widzimy za oknem. To musiało się tak skończyć (chociaż nie wiem czy to jeszcze koniec). Nie rozumiem tylko jednego - dlaczego dziennikarze zachowują się jak dzieci wczoraj urodzone - tłumaczą co to plan zagospodarowania, że to dobre jest, cytują jakiś bełkot konserwatora który tymi cytatami wręcz potwierdza że jest umoczony, a komentarza i niewygodnych pytań do niego brak... a należałoby nasłać na tą mafię urzędniczą, której nawet uszkodzenie Sukiennic nie zaszkodziło, wszystkie dywizje CBA, ABW i oddział agentów Tomków, a następnie zesłać do jakiejś nowej Berezy Kartuskiej. No ale nie, tak przecież nie można, już lepiej poświęcić Kraków, bo co to tam takie miasteczko w porównaniu z największym naszym dorobkiem - nieskrępowaną wolnością skorumpowanego urzędnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciez wiem Przeciez mieszkancy Bronowic Małych, sami sobie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:32 szkodza. Jak by nie sprzedawali swoich działek, to by teraz nie narzekali, a tak kasę biorę i larum pod niebiosy, ze wies zabudowuja, ot chciwosc bronowicka nie zna granic, a co!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przeciez mieszkancy Bronowic Małych, sami sob 20.10.09, 15:38 Gość portalu: Przeciez wiem napisał(a): > szkodza. Jak by nie sprzedawali swoich działek, to by teraz nie narzekali, a ta > k kasę biorę i larum pod niebiosy, ze wies zabudowuja, ot chciwosc bronowicka n > ie zna granic, a co!! Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:33 Zwracam się z prośba do dziennikarzy by weryfikowali nie tylko teksty ale i opisy zdjęć. Pierwsze z nich (3 biale bloczki i kremowy w tle) nie należą do inwestycji Złota Podkowa. Te 3 biale bloczki powstały podkoniec lat 90 na zasadach współdzielni nauczycielskiej, natomiast ten kremowy w tle to jeszcze inna inwestycja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Stós Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 10:39 Na fotografii jest budynek przy ul.gen.B.Wieniawy-Długoszowskiego 10, który nie ma nic wspólnego z osiedlem Złota Podkowa. Nota bene zdjęcie było robione z tej ulicy, a fotograf stał przy rogu ogrodzenia osiedla Złota Podkowa. Ilustrując artykuł wypada sprawdzić choćby tabliczkę na ogrodzeniu posesji. Budynek ten nie ma żadnego połączenia z osiedlem będącym przedmiotem artykułu i nie ma też połączenia z ulicą Tetmajera, z której jest jedyny wjazd na osiedle Złota Podkowa. Pozdrawiam, Anmdrzej Stós, mieszkaniec ul.gen.B.Wieniawy-Długoszowskiego 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.chello.pl 20.10.09, 10:47 Po co chronić Bronowice? Przecież to już nie jest wieś, ale miasto. Widzieliście kiedyś w Paryżu, albo Berlinie kurne chaty? Bronowice były wsią jak wiele innych, np. Czyżyny, Mistrzejowice, Dłubnia czy Nowa Wieś (okolice Królewskiej), wszystkie zostały włączone do Krakowa i na szczęscie straciły charakter wiejski, problem jest tylko z jednymi Bronowicami, bo akurat tam mieszkał Ridel opisany w Weselu. Niech by sobie tam mieszkał niewiadomo kto, ale miasto jest miastem i nie powinno być wsią.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Ruczaj II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.09, 12:07 Wiesz co "wiem" siedź se na tym swoim blokowisku i się nim napawaj, a innym daj żyć tak jak chcą, ok? Na głupotę nie ma rady. To nieuleczalne - a w połaczeniu z arogancją staje się mieszanka zabójczą. Trudno - dzięki urzędasom, politykom i deweloperom będziemy mieć w Bornowicach drugi Ruczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciez wiem Słuchaj kmieciu, nie jestem z Ruczaja :) Takie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:01 sa fakty, ze sami sobie szkodzicie, chyba nie zaprzeczysz, pazernosci na kase was zgubila, pozniej juz bylo za pozno na zmiany, juz obudziliscie sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciez wiem Fotograf ma placone od zdjecia, wiec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:02 bierze zlecenie od GW Kraków w lapke, idzie robi zdjecie a pozniej to juz nie jego sprawa, gdzie zdjecie umieszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ruczaj II 20.10.09, 15:39 Drugiego Ruczaju (inaczej betonowej dżungli) nikomu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Ruczaj II IP: *.chello.pl 20.10.09, 22:22 A kto mówi o 2 Ruczaju? Przecież można zbudować ładne nowoczesne, wielkomiejskie osiedle, wystarczy przygotować dobry plan zagospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Ruczaj II IP: 82.177.125.* 20.10.09, 22:41 Bardzo śmieszne! szczególnie to: "ładne, nowoczesne, wielkomiejskie" gdzieśmy kurska są? w latach 70-tych ub wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Zaścianek-Krakówek IP: *.152.141.112.dsl.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 13:20 Wpsiujmy wszystko do rejestru, budujmy same chałupy z bali drewnianych, będziemy dalej zaściankowym Krakówkiem, taką wioską, do której turyści będą przyjeżdżać jak do skansenu. Czy taki jest plan rozwoju miasta? Bo jak tak to ja się wyprowadzam. Kraków powinien być metropolią, z pięknymi wieżowcami po 100 pięter, a nie wioską z czasów rozbiorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Zaścianek-Krakówek IP: 82.177.125.* 20.10.09, 16:07 powinien być metropolią bo ty tak mówisz? Faktycznie - zasługujesz na bilet w jedną stornę, nie do Warszawy nawet, do Tychów. Nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jak chcecie wsi zbudujcie się poza miastem IP: *.multi-play.net.pl 20.10.09, 14:18 ale nie róbcie z miasta wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Szlabany IP: *.chello.pl 20.10.09, 15:40 Skoro chcą odgradzać się szlabanami, to powinno się zrobić akcję uniemożliwienia im wyjścia. Co to za wywyższanie? Skąd wiedzą że akurat sąsiad nie jest tym złym? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Szlabany 20.10.09, 16:56 Szlaban jest po to żeby samochody nie wjeżdżały (szczupły pieszy przejdzie swobodnie OBOK tego szlabanu). Czy Ty byś chciał aby inni wjeżdżali non stop samochodami na Twoje podwórko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.ghnet.pl 24.10.09, 15:47 Bez sensu artykuł. To właściwa okolica na tego typu zabudowę. Kraków się rozwija, napływa nowa ludność i gdzieś tych ludzi trzeba "upchać". Komunikacja owszem tam kiepska i ogólnie okolica nieciekawa, no ale od czegoś trzeba zacząć, z czasem powinno być lepiej. A miejsce na wiejskie chatynki jest za miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 24.10.09, 18:37 Dlaczego nieciekawa okolica? Zielono,spokojnie,brak dresiarstwa. A komunikacja? Pięć minut na nogach do pętli tramwajowej na Bronowicach i przystanku autobusowego.Jest nawet autobus nocny. To jest zła komunikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.ghnet.pl 24.10.09, 20:25 Dresiarstwo faktycznie koncentruje się głównie na pobliskich Azorach (klimaty nowohuckie), ale ogólnie to okolica brzydka i zaniedbana. Do pętli w Bronowicach w 5 minut to chyba samolotem. Wszędzie daleko, tam nawet w okolicy chyba żadnego kina nie ma. Ale w końcu to rubieże Krakowa i wraca się tam tylko na noc, więc to nie jest taka znowu wada dla ludzi kupujących w tego typu lokalizacjach mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 24.10.09, 21:00 Czy Ty w ogóle wiesz o jaką okolicę chodzi? Bo wydaje mi się,że nie wiesz. Często bywam w tamtej okolicy i na pętlę w Bronowicach Małych nie idę dłużej niż 5-7 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.ghnet.pl 24.10.09, 21:17 Ta okolica ma to do siebie, że jeżeli tam się nie mieszka to nie ma powodu tam bywać (chyba że przejazdem), ale tak się składa, że zastanawiałem się nad zakupem mieszkania w inwestycji wspomnianej w komentowanym artykule, więc wnikliwe się zorientowałem w "urokach" tego rejonu. Nawiasem mówiąc nazywanie tego apartamentowcami to drastyczne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 24.10.09, 21:27 Apartamenty to zdecydowanie nie są-zgadza się.Po prostu nowe bloczki. Ale na przystanek faktycznie idzie się nie więcej niż 5-7 minut. Bywam często w tej okolicy (mieszka tam ktoś z rodziny). Nie wiem dlaczego uważasz,że jest tam zła komunikacja skoro na pętlę tramwajową i przystanek autobusowy jest naprawdę nie więcej niż 5-7 minut pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błazen Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 12:17 Jeśli idziesz z bloków przy Tetmajera na tramwaj 5-7 min to powinnaś rozważyć start w chodziarstwie klasycznym. Odległość od nowobudowanych bloków do pętli to ok 1,5-2 km, a to pieszo najmniej 15-20 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokals Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.centertel.pl 25.10.09, 13:11 1,5 km??? to chyba na ojcowską, bo nie z tetmajera na pętlę tramwajową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błazen Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 17:19 weź kiedyś wsiądź na rower z licznikiem i się przejedź to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 25.10.09, 17:41 Gość portalu: lokals napisał(a): > 1,5 km??? to chyba na ojcowską, bo nie z tetmajera na pętlę > tramwajową... Dokładnie. Dla niedowiarków wpiszcie w Zumi lokalizację Tetmajera 9 (mniej więcej na tej wysokości znajdują się nowe osiedla-niestety ich nazwy Zumi jeszcze nie ma w bazie) oraz Balicka 16 (tam znajduje się pętla na Bronowicach). Mnie wyszło 10 minut (a ponieważ siostra mieszka w blokach tych bardziej z tyłu,więc mam jeszcze bliżej). 10 minut na nogach a niektórzy wypisują bzdury o samolocie. Nie byliście tam i nie wiecie gdzie to jest nie udzielajcie się i nie wprowadzajcie fałszywych informacji. Ja tam bywam,więc dokładnie wiem jaka jest odległość od pętli i nie jest to bynajmniej 1,5 km jak piszą co niektórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bronowice: Rydlówka wśród nowych bloków 25.10.09, 17:26 Gość portalu: błazen napisał(a): > Jeśli idziesz z bloków przy Tetmajera na tramwaj 5-7 min to powinnaś rozważyć > start w chodziarstwie klasycznym. Odległość od nowobudowanych bloków do pętli t Dokładnie tyle idę (chodzi konkretnie o osiedle Złotej Podkowy przy Tetmajera-chyba,że chodzi Ci o inną lokalizację)- spokojnym krokiem najwyżej 7 minut. Odpowiedz Link Zgłoś