mata5 01.12.09, 23:47 czy ktoś może mi polecić dobrą szkołę w okolicy Ruczaju(Szuwarowej) bo zwariuje muszę gdzieś zapisać syna a nie mam pojęcia gdzie do jakiej szkoły proszę może ktoś mi coś doradzić - dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mama Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.autocom.pl 06.12.09, 08:45 Na początek szczerze odradzam SP nr 40 przy ul. Pszczelnej- Ruczaj Przepełnione klasy -32 :( Koszmarny tłum dzieciaków na zbyt małej świetlicy. Brak szatni. Bezgarniturowy Pan dyrektor. Mało fajnych zajęć dla dzieciaków. Może z wyjątkiem tańców i szachów. Na oko słabo to wszystko zorganizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę o info Czy wiecie coś na temat Open Future na Ruczaju? IP: *.ksi-system.net 03.02.14, 23:28 A co powiecie o tej szkole Open Future? Czy jest na forum jakiś rodzic, który ma tam dziecko? Interesuje mnie też przedszkole działające w ramach szkoły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matwiosa Re: Czy wiecie coś na temat Open Future na Ruczaj IP: *.ksi-system.net 15.06.16, 00:58 Nowa, choc dzialajaca juz prawie 3 lata, nowa, choc nadal bardzo slabo zorganizowana. Czesto zmieniaja sie nauczyciele, czasami nagle np w srodku tygodnia, semestru, w ciagu roku szkolnego, co nie czyni to miejscem stabilnym i dajacym poczucie bezpieczenstwa dziecku. Szkola tez nie ma dyrektora. a najslabszym aspektem szkoly jest brak przestrzeni- klasy sa baaardzo male i nie ma boiska, kortow, biezni; a sale gimnastyczne sa w podziemiach; i nic nie wskazuje na to by sie to zmienilo; dolaczajac jeszce brak zdrowej dyscypliny- seria ostrzezen dla 9-latkow zamiast konsekwencji powoduje ze dzieci sa rozkapryszone, niezdyscyplinowane i roszczeniowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPMaster Re: Czy wiecie coś na temat Open Future na Ruczaj IP: *.noc.fibertech.net.pl 04.11.16, 16:24 Próbują dostać certyfikat IBO, dość dużo praktyczego angielskiego. Poza tym słabo. Problemy z kadrą, dyscypliną dzieci, organizacją. Strona internetowa zawiera informacje sprzed 1-2 lat. Drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.36 Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju 12.02.10, 15:09 Moje dziecko chodzi do szkoły XXI wieku, jest niedaleko Ruczaju, wiem ze busik wozi dzieci z szuwarowej . polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymi Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.ghnet.pl 10.03.10, 15:19 Polecam szkołę nr 158 na Strąkowej. Bogata oferta zajęć dodatkowych, osobne skrzydło dla klas 1-3, dzieci młodsze nie "spotykają" gimnazjalistów, świetlica, stołówka, dojazdy na basen. W klasach ok 25 uczniów, w kl integracyjnych mniej dzieci, ale niektórzy twierdzą że jest niższy poziom. Najważniejsze aby dobrze wybrać nauczyciela! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladygrey Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:24 taka sama sytuacja jest na lipińskiego. Osobny segment dla "maluchów". Poziom najwyższy z okolicznych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 19:31 Ja polecam Niepubliczną SP 1 na Norymberskiej. W tym roku rusza, klasy od 6 do 8 osób do tego codziennie angielski. Świetlica od 7.00 do 20.00 Warto zapłacić te 480 zł i wiedzieć, że dziecko będzie mówić w jakimś języku i nikt go nie zgubi na spacerze. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.14, 10:43 Skąd mam niby wiedzieć, że nie zgubią dziecka, skoro szkoła jeszcze nie działa? Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorisKLON Re: Szkoła podstawowa publiczna okolice Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 12:36 ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Szukam opinii o Open Future na Ruczaju IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.14, 14:04 Chciałabym posłać tam córkę, nie wiem, słyszałam różne opinie..., ale to za mało. Czy ktoś z Państwa posłał do nich dziecko? Jak oceniacie szkołę, Kadrę, zajęcia? Jesteście zadowoleni? Szkoła tania nie jest. Do tego próbują otworzyć nowe filie. Czy jest możliwe utrzymanie dobrego poziomu, startując w kilku miejscach na raz...? Jakoś nie jestem przekonana, ale może się mylę. Dlatego czekam na głosy Rodziców, którzy posłali tam dziecko. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
barrin coś słabo szukasz 01.05.14, 14:24 forum.gazeta.pl/forum/w,413,149126218,,open_future_international.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: coś słabo szukasz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.14, 15:02 Czytałam, drogi (-a) barin, ten wątek. To wypowiedzi w sumie trzech osób, w tym Właściciela szkoły (raczej nie będzie obiektywny, jak sądzę). Poza tym cisza. Strona szkoły wygląda nieźle, dzieciaki uczą się angielskiego. Proszę o opinie rodziców którzy mają tam dzieci, a nie osób które wygrzebały coś w necie, bo ten już przetrzepałam dawno. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: coś słabo szukasz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.14, 15:04 W sumie źle zatytułowałam swój wątek. Powinno być: czekam na opinie..., a nie: szukam opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Open Future Re: coś słabo szukasz IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 00:03 Szkoły zdecydowanie nie polecam. Marketing ma świetny, gorzej z realiami. Po pierwsze słaba dyscyplina, po drugie, niski poziom (niedoświadczona Kadra), brak nadzoru nad zajęciami dodatkowymi (też przeważnie ich niski poziom). Co do angielskiego to trudno powiedzieć, ale nie zauważyłem jakiś specjalnych postępów. Tzw. native speakerzy, a więc praktykanci - studenci z różnych krajów nie spełniają poza paroma wyjątkami swoich zadań (nie wiem jak są nadzorowani przez dyrekcję, czego się od nich wymaga). Ogólnie relacja ceny do jakości jest kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Tomczyk - Op Re: coś słabo szukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 22:42 Dzisiaj mieliśmy Dzień Otwarty w Open Future (było 28 dzieci wraz z rodzicami) i kilkoro rodziców powiedziało nam, że na forach są negatywne opinie o nas. No faktycznie są. Może czas się bronić. Chyba czas zatrudnić studentów i zapłacić im za pisanie pochwalnych postów na forach, bo konkurencja chyba sama już nie wie, jak zniechęcić do nas rodziców nowych uczniów i jak widać podszywa się pod rodziców naszych dzieci i :)))). Nieeee, to byłoby raczej żałosne, choć jak widać konkurencji ten poziom odpowiada. Pozostaje zaapelować jeszcze raz: poszukajcie PRAWDZIWYCH rodziców uczniów, którzy chodzą do Open Future i ich zapytajcie, a nie wierzcie w forumowych ekspertów. A wracając do komentowanego postu:niski poziom zajęć dodatkowych? Prowadzonych przez instruktorów na przykład z Krakowskiej Akademii Tańca albo z Państwowej Szkoły Muzycznej z ulicy Józefińskiej? Asystenci: skoro nie wiesz, drogi pseudo-rodzicu, jak sam piszesz, jakie są zadania asystentów, to skąd wiesz, że ich nie spełniają? Jakaś ta Twoja wypowiedź mało logiczna.... Postępy u dziecka zauważysz w angielskim, kiedy je do naszej szkoły zapiszesz. Zapraszamy! Karol Tomczyk - Open Future International School Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera Re: coś słabo szukasz IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.16, 21:47 Odpowiedź p. Tomczyka na ewentualne zarzuty 'pseudo-rodzica' napisana w formie, która .. hmm trochę odrzuca. Mimo wszystko- nawet jeśli zarzuty wyssane z palca odpowiedź osoby reprezentującej szkołę powinna być na innym poziomie. Zastanawiałam się czy nie posłać tam swojego syna i - moze to glupie- ale aż mnie odrzuciło, takie przepychanki słowne, w formie zaczepnej trochę i przedrzeźniającej. A przecież trzeba trzymać fason, a to było dla mnie nieprofesjonalne. Może i treść prawdziwa ale forma jej przekazania ehh I czy właśnie taka jest ta szkoła, jak ta wypowiedź? i gdzie tu szukać w Krakowie dobrej szkoły dwujęzycznej? wydawało by się - takie wielkie, międzynarodowe miasto eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: coś słabo szukasz IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.19, 13:50 Zgadzam się, Estero. Abstrahując od tego, czy zarzuty są bezpodstawne, czy nie, arogancja bijąca z tej "apologetycznej" wypowiedzi aż zniesmacza. Odpowiedz Link Zgłoś