Gość: dj marfii IP: *.aster.pl 29.01.04, 21:50 rozpijanie studentów z użyciam najnowszych technologii, ojciec Rydzyk by na to nie pozwolił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ben dżonson wiedziałem że tak się skończy internetyzacja akade IP: *.aster.pl 29.01.04, 21:51 mików - tylko pijanstwa i swawole w głowie tym studencinom, ciekawe skąd mają na to pieniądze - pewnie z moich podatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.um.krakow.pl 30.01.04, 08:58 Jak to skad ? Ze stypendiow. Posdatnicy dopalacaja im do darmowej nauki,do dostepu do Internetu,do biletow MPK, itd... Moze wladze powinny pomyslec o nizszej akcyzie na alkohol dla biednych studentow? Ciekawe co na to wladze uczelni? ps ciekawe czy narkotyki tez beda w 'sklepie', bo dostawa bedzie na 100% darmowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goblin Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.acn.waw.pl 30.01.04, 13:10 jasne, przyczepiajcie sie do studentow, utrudniajcie im zycie, ale potem jak wiekszosc z nich wyjedzie z Polski, zeby dostac normalne pieniadze i zyc, a zostana tu sami gornicy i zwiazkowcy i nikt nie bedzie pracowal na wasze renty i emerytury, to miejcie pretensje do siebie... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniac Re: wiedziałem że tak się skończy (DLUGIE) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:55 ALkochol jest dla ludzi i studenta tez. Student ze stypendium socjalnym ma nie wiele kasy na to zeby zyc nie mowiac juz o piwie czy wodce. Wiec czy to zle ze ktos otrzymuje stypendium ktore umozliwia mu studiowanie? Bo mnie sie nie wydaje. Moze sie przyczepicie do stypendiow nauklowych? Bo te dostaja nie tylko ci biedniejsi ale wszyscy ktorzy wykazuja porzadne wyniki w nauce. Ale to jest wspanialy bodziec ktory sprawia ze zdolny student nie imprezuje caly czas i nie jedzie rowno z minimum programowuym tylko opusci uczelnie jako lepiej wyksztralcony czlowiek zdolny do konklurowania na europejskich rynkach pracy. czy to zle ze jest taki bodziec? Bo ja uwazam ze bardzo dobrze. Chociaz sam ani jednego ani drugiego stypendium nie otrzymuje. Nie mieszkam tez w akademiku bo moi rodzice za duzo zarabiaja. Zeby dostac akademik trzeba sie wykazac dochodem nie wieszym niz 560zl/os (przynajmniej na moim wydziale). Wiec studenci mieszkajacy w akademikach to nie bog wie jacy bogacze tylko soby raczej niezamozne. A ze pare razy w miesiacu ktos pojdzie na piwo czy piwo wypije w akademiku to juz wielkie halo. Inna sprawa ze z mojego doswiadczenia wynika ze imprezuja najwiecej ci z pierwszego roku studiow. Najwiecej ich z tego powodu wylatuje z uczelni. Na wyzszych latach pozostaja juz tylko ci ktorzy i mniej imprezuja oraz i potrafia i chca sie wiecej uczyc. Co do MPK to sa studenci ktorzy maja kasy w ciul ,i sa tacy ktorzy utrzymuja sie ze stypendium i dorywczej pracy. Czasem musza przezyc za 400zl/m-c oplacajac przy tym akademik. Fakt ze ulgi sa adresowane i do biedniejszych studentow i do bogatszych chociaz powinny byc tylko do tej drugij gruupy. Raz ze nie ma jak sprawdzic ktory stdent jaka jkasa dysponuje, dwa aze nierowne traktowanbie bylo by nie fair. w zwizku z tym ulgiu poiwinny byc utrzymane. Co do internetu na miasteczku. To jest on zeczywiscie dla studentow darmowy, no prawie bo placi sie z regoly jakas ssymboliczna oplate na poczatku roku. Ale jest tak tylko dlatego ze studenci kozystaja z sieci NASK'u (siec akademicka ktora nie jest siecia komercyjna ktora jest tak na prawde wlasnoscia wszystkich uczelni) i sami wlasna siecia zarzadzaja nie pobierajac za to zanych oplat od siebie nawzajem (bo i po co). Prawda jest taka ze gdyby nie stypendia socjalne i akademiki dla najbiedniejszych to mieli bysmy rozwarstwienie spoleczne i ostry podzial na biednych i niedouczonych oraz bogatych i wyklrztalconych. Gdyby nie internet w akademikach to w dodatku jeszcze zacofanych. Gdyby nie znizki na srodki transportu (i tak jzu bardzo okrojone) rodzina widzial aby studenta chyba tylko rpzy okazji wiekszych swiat. Gdyby nie stypendia naukowe dla wszystkich zdolnych to mielibysmy slabiej wykrztalcone spoleczenstwo. Co do skelpu to mimo wszystjko uwazam ze to dobry pomysl. Tam gdzie jest zapotrzebowanie tam jest i odpoiedz rynku, ze na miasteczku jest okolo 7000 studentow i powiedzmy ze kazdy z nich w ciagu miesiaca kupi 3 piwa to jest w ciagu miesiaca 21000 sprzedanych piw. w przeliczeniu na studenta to jest 10zl wydane. Czy to jest duzo, raczej nie po prostu na miastezcku jest prawdopodobnie jnajwieksze zageszczenie ludnosci na metr kwadratowy. W 15-o pietrowym akademinku mieszka okolo 750. Dzieje sie tak poniewaz ci studenci mieszkaja w malych pokoikach 2-u i 3 osobowych. W jakim normalnym bloku mieskzlnym jest takie zageszczenie? bo ja sadze ze w zadnym. Tak ze taki pomysl nie powinien nikogo bulwersowac. A jedyne zdziwnie jakie powinno miec miejsce to takie ze stalo sie to tak pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:39 o prosze Pani Marysia z Urzedu Miasta sie odezwala, ladnei to w pracy siedziec sobie w sieci, a petenci za okienkiem stercza, do roboty, a nie pierdolami sie zajmowac, bo kasa idzie z naszych podatkow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.um.krakow.pl 30.01.04, 17:07 Nie kazdy w UM pracuje przy okienku... ... a polgodzinna przerwe kazdy pracownik ma zagwarantowana w kodeksie pracy i moze ja wykorzystac chcby na dlubanie w nosie i czytaniu forum gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 22:17 Gratuluje kreatywności Pani Marysiu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: wiedziałem że tak się skończy internetyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 22:27 i jeszcze jedno, owszem nie mam nic do zarzadzania Pani wolnym czasem, dlubac kazdy moze, nawet urzednik, ale problem polega na tym ,ze na prawde nie rozumiem zarzutow jakie kieruje Pani do studentow, ze co znizek miec nie moga, sklepu pod nosem etc Czy Pani studiowala, mieszkala w akademiku. Przeciez to normalne ze ludzie jedza, pija, a jesli ktos chce w tym im pomoc, przywiezc jedzenie, czy alkohol na impreze, to co w tym zlego??? Nigdy Pani nie imprezowala, badz imprezuje - to juz nie moj problem. Wracaja jednak do znizek, to moze zabierzmy je dzieciom ze szkoly, kombantantow, starym dziadkom, a co niech placa tak jak Pani caly bilet.... ehhh szkoda gadac, milego dlubania...... za nasze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student IV r AGH jaka przerwa? do roboty! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 02.02.04, 04:29 no i wlasnie tym sie rozni student od urzedasa, ze nie pierdzi w stolek, tylko stara sie podniesc swoje kwalifikacje zawodowe poprzez nauke. co do kodeksu: zamiast slodko pierdziec o prohibicji dla studentow stuknij sie w czerep i pomysl, czy kodeks pracy w obecnym ksztalcie jest oka? bo mnie sie wydaje, ze jest do dupy: chroni takich darmozjadow jak ty, a wlasciciela firmy traktuje jak zloczynce. wiec nie powoluj sie (z ta przerwa) na kodeks pracy, bo sie osmieszasz. to moze ja sie powolam na napisy w kiblu? a czytac forum mozna. kazdy moze, ale jak sie juz za komentowanie zabiera, to powiem tak: umiejetnosc czytania ZE ZROZUMIENIEM ma kolosalna przyszlosc. nawet na biurowym, cieplym stolku. zreszta tego ucza juz w podstawowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student IV r. AGH a co na to rodzina? mamuska, nie zalewaj! IP: *.kolornet.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 04:00 doplacaja? darmowa nauka? nie zalewaj! gadasz jakbys miala 10 lat i krecone zeby. w urzedzie pracujesz ale chyba jako sprzataczka. to ciekawe na co ten aparat urzedniczy, w ktorym pracujesz, chcialby przeznaczac te podatki (przeciez rodzice, dziadkowie, wujkowie itd. studentow tez placa)? na coraz to nowe samochody sluzbowe? moze laptopy sluzbowe, ktore po skonczonej kadecji mozna bedzie odkupic za bezcen (bo na papierze juz sie zamortyzowaly)? albo nie: doplacmy do nierentownych kopalni i wegla, ktorego nikt nie potrzebuje! wez sie kobito puknij w glowe. czy ty wogole wiesz jaki jest w polsce system finansowania uczelni publicznych? dostep do internetu na agh jest za friko, bo serwery CYFRONET naleza do agh i ta spolka dzierzawi lacza np. kafejkom internetowym, ktore dalej dystrybuuja, itd. wiec kasa plynie i z niej jest finansowany dla studentow agh dostep do neta. co do mpk - jestem za skasowaniem ulg i doplacaniem w gotowce. ale tylko dlatego, zeby takie pasozyty i uzedasy jak ty nie mogly na tej kasie polozyc rak. bo: spoznie sie z indexem, to na uczelni nie podbija legitki. dostane kare za brak dokumentu uprawniajacego do ulgi, a jak juz legitka bedzie podbita, to uczelnia i tak zaplaci mpk za mnie z tym, ze nie od momentu podbicia, tylko od poczatku semestru. czyli mpk dostanie to, co i tak by dostalo plus kare. kto przepieprzy te dodatkowa kase? jakies glupie urzedasy i biurwy. studenci sa sola tego kraju czy sie to komus podoba, czy nie. i przestan gadac glupio o wladzach uczelni: w d... to maja. studenci to sa dorosli ludzie i maja prawo chlac ile wlezie. zabronione jest natomiast to co zawsze: burdy, zaklocanie porzadku publicznego, niszczenie mienia, itd. agh to uczenia inzynierow a wiec ludzi inteligentnych i myslacych racjonalnie, a nie klasztor pseudo-humanistow. nikt tu nie bedzie matkowal studentom. jak chcesz, to sie zapisz do wolontariatu i plataj po miasteczku jak smrod za wojskiem. moze ci jakis student otworzy (ale chyba w pijanym widzie). p.s. widac, ze jestes zielona i wiedze o zyciu studenckim i narkotykach czerpiesz z brukowcow i tanich sensacyjnych historyjek w tv. kobito: idze do nocnego albo na stacje i zapytaj ich czy maja narkotyki. to ci sie kaza w glowe puknac. co ma nocny z dostawa do domu wspolnego z narkotykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student IV r AGH a kim ty jestes, pierdzielu, ze gadasz jak zgred? IP: *.kolornet.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 02:33 PO PIERWSZE co to za slowo 'internetyzacja' - chyba z polskiego miales pale. PO DRUGIE ciekawe co robi twoje dziecko. bo z moich obserwacji wynika, ze studenci - wbrew powszechnej opinii - pija malo, nie mowiac o narkotykach. programy tvn o tym co to sie zekomo dzieje na miasteczku sa po to, zeby byla duza ogladalnosc i kasa z reklam. cpaja niektorzy, owszem, ale nie ma sie co bac, ze 'tacy beda polscy inzynierowie'. odsieje ich firma podczas rekrutacji, to taki cpun ma pewne cechy charakteru, ktore da sie wylapac. PO TRZECIE pieniadze sie biora z tad, ze: a/ agh jest zajebiscie gospodarna uczelnia (nie to co jakies tam nierentowne kopalnie) i nie wydaje pieniedzy na pierdoly, tylko na nowe sprzety, remonty, STYPENDIA itd. b) wielu studentow pracuje (i to nawet nie wiesz jak ciezko): w dzien nauka, po poludniu praca c) robia rozne prace (w krakowie praktycznie polowa dyplomowek, magisterek i nieraz prac doktorskich z roznych uczelni, to robia wlasnie studenci z agh). PO CZWARTE jak juz ktos trafnie zauwazyl na tym forum: studenci sa przyszloscia. bo kogo niby chcesz zatrudnic na odpowiedzialnych stanowiskach? chlopkow roztropkow oderwanych od pluga (jak pawlak czy kalinowski), aferzystow (jak lepper), zwiazkowcow, ktorzy maja wszystko w dupie (w szczegolnosci prace)? poza nimi to zostaja juz tylko marsjanie i ludzie po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholowy... IP: 157.25.138.* 29.01.04, 21:53 Studenci mają przede wszystkim studiować! ale cwaniaki chcą zarabiać na nich nawet nocą - rozpijając, a więc niszcząc ich na dłuższą metę - liczy się zysk a nich tam studenty piją - im głóbszy naród tym lepiej nimi manipulować Ciekaw jestem co na to "środowisko akademickie".......??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doncu Re: Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 15:44 To zasadniczo dobry pomysł. Rewelacyjny. A co do niszczenia, to statystyczny student ma chyba więcej szrych komórek od statystycznego nie-studenta, ma więc zapas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholowy... IP: 157.25.138.* 29.01.04, 21:55 Studenci mają przede wszystkim studiować! ale cwaniaki chcą zarabiać na nich nawet nocą - rozpijając, a więc niszcząc ich na dłuższą metę - liczy się zysk a nich tam studenty piją - im głupszy naród tym lepiej nimi manipulować Ciekaw jestem co na to "środowisko akademickie".......??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadek Re: Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 13:27 no w koncu ktos pomyslal na zachodzie to normalne ze dostrczaja zakupy do domu , ja tez mieszkam w okolicach miasteczka i prawda jest taka ze jakby nie sklep na krolewskiej albo statoil to mozna w nocy uschnac z pragnienia:), nie jest to moze najblizej ale lepszy rydz niz nic . Więc tylko pogratulowac pomyslu podejrzewam ze bedzie dobrze zarło :)) A my juz nie bedziemy musieli kupowac wodki na zapas tylko jak braknie to zadzwonimy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLO Re: Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 17:49 Wydaje mi sie ze to bardzo dobry pomysl - przeciez bedzie mozna zamowic jedzenie -pieczywo,nabial , wedliny - bedzie to porostu zwykly sklep a to ze przy okazji alkohol to i tak nie ma znaczenia jak ktos bedzie chcial pic to pojdzie sobie na statoila i tak sobie kupi- MI sie wydaje ze to jest super pomysł - LUDZIE - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s za moich czasow jak sie chcialo czytac ksiazki to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 01:46 trzeba bylo je sobie samemu napisac hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ksiazki vs rekopisy IP: *.kolornet.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 04:32 teraz tez sie pisze. i ksiazki, i rekopisy. a do tego jeszcze zostalo otwartych mnostwo punktow kserograficznych, gdzie mozna odbitki porobic. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Re: Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 18:14 KRAKOW NA STOLICE!!! :)))))))) ja studiuje na politechnice w czestochowie i porypany prezydencik objol serce czestochowy strefa bezaklocholowa !!!! i chce odpalic tam swoja dyskoteke skor*** wykozystuje stanowisko dla wlasnych biznesow ale wracajac do tematu wspanialy pomysl My nawet piwa niemozemy kupic!!! co to za studia!!! BLAGAM odpalcie fiie u Nas w czestochowie do prosby dolacza sie bez wahania inni studenci polibudy!!! pozdrawiam i takich pomyslow wiecej zycze:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student IV r AGH prohibicja IP: *.kolornet.pl / *.kra.cdp.pl 02.02.04, 04:35 prohibicja nie wyszla nawet w usa, gdzie przeciez mieli duzo kasy na walke z alkoholem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Do p. Magdaleny Kuli IP: *.ds14.agh.edu.pl 04.02.04, 00:18 Szanowna Pani Magdaleno Z punktu widzenia tzw. "dziennikarskiej rzetelności" Pani "artykuł" można określić tylko w jeden sposób - DNO. Przedstawiam wybrane przykłady perfidnych przeinaczeń i niedomówień mających, jak rozumiem, podnieść "atrakcyjność" "artykułu": Poczynając od nagłówka: "Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholowy dla studentów" - rozumiem, że w statucie sklepu wyraźnie zazanczono, iż klientami mogą być wyłącznie studenci oraz że w innych sklepach internetowych działających na terenie Krakowa studentom pod żadnym pozorem niczego kupować nie wolno (sklep, o którym mowa nie jest nawet na terenie MS - przyp.). "Dodaje, że nie ma żadnych ograniczeń w ilości zamawianych trunków(..)" - to rzeczywiście wyjątkowo zaskakujące biorąc pod uwagę fakt, że przecież prawie w każdym sklepie SPOŻYWCZO-alkoholowym (w tym tych internetowych) występuje ograniczenie do co najwyżej 2 piw lub 0,25 l wódki przy jednym zamówieniu, doprawdy nie rozumiem, jak właściciel śmie łamać te zasady... "Choć zgodnie z regulaminem do akademika nie wolno wnosić alkoholu(..)" - droga Pani, szczerze dość mam już propagowanej przez ludzi Pani podobnych wizji Miasteczka jako obozu koncentracyjnego. To takim, jak Pani "życzliwym" Miasteczko zawdzięcza m.in. kraty w oknach i brak dostępu do balkonów, tylko patrzeć, jak pojawią się kamery w pokojach...(ubolewam nad konformizmem Zarządu MS). Chciałbym zwrócić Pani i innych uwagę, że pokój w akademiku to w zasadzie nic innego, jak rodzaj wynajmowanego mieszkania z opłatami (biorąć pod uwagę powierzchnię i standard) identycznymi jak w przypadku wynajmu od właściciela prywatnego. Czy wyobraża sobie Pani sytuację, gdy właściciel wynajmowanego przez Panią mieszkania zabrania Pani wnoszenia do niego piwa ? A jeśli nawet, to czy nie wniesie go Pani ? Czy piwo to naprawdę trucizna ? Czy student to jakiś rodzaj wroga publicznego ? I czy to aby nie "martwy" przepis ? "Niby możemy wpuszczać tylko dostawców z pizzą" - oczywiście, natomiast dostawców pieczywa, przesyłek, klocków Lego itp nie wolno wpuszczać pod żadnym pozorem, pozostaje konspiracja i wciąganie tych rzeczy na sznurku przez okno. <W tym miejscu pomysł dla właściciela sklepu - proponuję zorganizować swoim dostawcom gustowne kurteczki z napisem "PIZZA" (tudzież "pIssA" - nikt nie zauważy)> "A my nie jesteśmy od kontrolowania, tylko od pomagania" - i to (uprzedzam, że Panią zaskoczę) jest zdrowe podejście człowieka, który wie dlaczego i dla kogo pracuje (polecam pod rozwagę). "O stoisku monopolowym w tutejszym supermarkecie mówi się, że to najbardziej oblegane miejsce w miasteczku." - "mówi się" też, że tacy Marsjanie to są zieloni i mają czółki...szanowna Pani, ile godzin spędziła Pani na obserwacji tego stoiska w rzeczonym (super?)markecie ? Gdzie są zdjęcia ? Była Pani w nim przynajmniej, lub chociaż wie, gdzie się znajduje ? Nie wie Pani. Coż by to była za rewelacja z tym śmiesznym internetowym sklepikiem, gdyby Pani i kilka innych osób raczyło łaskawie zauważyć, że od conajmniej 10 lat W SERCU MIASTECZKA ZNAJDUJE SIĘ JUŻ SKLEP ALKOHOLOWY czynny od 07:00 do 22:00, w którym to sklepie SPRZEDAJE SIE ALKOHOL głównie STUDENTOM (uwaga, uwaga...) BEZ OGRANICZEŃ ILOŚCIOWYCH (naprawdę, można kupić 3 butelki a nawet 5, 7 też można a i z 12-ma nie będzie problemu). Podsumowanie: bardzo Panią (jako "żałosnego, szukającego sensacji pismaka, któremu na domiar złego się nie chce") proszę o zmianę barw redakcyjnych na coś w stylu "Życie na gorąco" itp, abym nie musiał już Pani czytać, nawet przypadkiem, pod markami gazet, które do tej pory uważałem za poważne. A będąc na miejscu właściciela opisanego sklepu kategorycznie żądał bym przeprosin i sprostowania, nawet tylko w celu jego(sklepu) dalszej reklamy. Pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike www.issa.net.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 10:43 to chyba ten adres ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: www.issa.net.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 15:15 Nie jest to żadna nowośc. Od ponad roku działają Internetowe Delikatesy firmy ziko. www.ziko.pl Obsługują nie tylko studentów, ale cały Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Powstaje internetowy sklep spożywczo-alkoholo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 03:56 a jakis adres do tego sklepu???albo numer kom???pisze o sklepie a dzisiaj chcialem zkorzystac, i lipa niemoglem znalesc!!sa w necie jeszcze sklepy internetowe,ale tam sie czeka dwie godziny,a jak sie chce do 60 min miec zakupy to kosztuje drozej.mam nadzieje ze tutaj niebedzie jakas kosmiczna cena za dowoz,no i ze niebedzie trzeba czekac tak dlugo.bo na miasteczku czekac na piwo dwie godziny to jest nie do przyjecia,pozdro all,szczegulnie AGH!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś