Gość: gicek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 17:14 Jakie są problemy z wprowadzenia E1 na trase,chyba tę sprawe z podnoszeniem wozu już rozwiązano?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavlack Re: Co jest z tym E1 06.02.04, 18:45 Skoro nie wyjechał, to widocznie jeszcze nie rozwiązano tych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus E1 i GT6 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.02.04, 04:47 Lojalnie donoszę, że widziałem dzisiaj skład E1+B1 na Grzegórzeckiej na linii 22. Widziałem także norymbergi GT6 z nowej dostawy z nowymi trójkolorowymi wyświetlaczami bliżej nieokreślonej formy (ale podobno nowy patent R&G)... ...muszę także lojalnie poinformować, że w kilka minut później się obudziłem, a wyjazd wiedeńczyka i nowe wielkie kolorowe wyświetlacze okazały się być wprawdzie przyjemnym, ale jednak tylko snem :-( Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Co jest z tym E1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:01 o co chodzi z tym podnoszeniem wozu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Co jest z tym E1 06.02.04, 20:46 Gość portalu: jojo napisał(a): > o co chodzi z tym podnoszeniem wozu ?? o to, że gdyby się wykoleił, to pasażerowie sami stawialiby go na tory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Co jest z tym E1 IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 06.02.04, 20:03 Wyjedzie to wyjedzie, juz mnie oslabiaja te teksty o E1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Co jest z tym E1 IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 06.02.04, 21:25 po tym co dzisiaj widziałem na ulicach to stawiam ze wyjedzie na 4 lub 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istredd Re: Co jest z tym E1 IP: *.gw.ip.pl / 195.116.22.* 06.02.04, 21:45 Ratuj Panie Boze. Gdyby na 4 lub 13 zaczely jezdzic E1 to bylaby masakra stulecia. wystarczylo ze dzis 4-06(albo 02) mial jakies problemy z drzwiami i wypadl jeden kurs 4 a ludzi sie od razu zebrala kupa. Musieliby zrobic chyba sklad E1 + 2 doczepy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Co jest z tym E1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 23:42 Na 4 to i w trójskładzie stopiątek czasami miejsca w szczycie brakuje...... A z E1 to zobaczymy co bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 00:48 Co wy sobie tak uroiliście,że na 4 one wyjadą.Pierwsze co potną jak będzie już tragedia z kasą to pewnie 13.Oby nie, bo dzisiaj jechałem 13 popołudniu i pod Pocztą ledwo się wcisnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Co jest z tym E1 07.02.04, 09:11 Gość portalu: kermitou napisał(a): > Co wy sobie tak uroiliście,że na 4 one wyjadą.Pierwsze co potną jak będzie już > tragedia z kasą to pewnie 13.Oby nie, bo dzisiaj jechałem 13 popołudniu i pod > Pocztą ledwo się wcisnąłem. post wysłałeś 7.2.04, więc jak mogłeś jechać 13 po południu?!?!:-)) A tak na poważnie, to pewnie wsiadłeś do pierwszego (ew 2) wagonu, podczas kiedy w trzecim nie było aż tak źle. Tak przypuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 11:30 Jejku szczegółów się czepiasz.Miałem spóźniony zapłon wczoraj. Jak chodzi już o moją fascynującą podróż to wsiadłem do drugiego wagonu.W trzecim było trochę luźniej ale obserwując tramwaje to ludzi zawsze jest najwięcej na przedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Co jest z tym E1 07.02.04, 15:01 Gość portalu: kermitou napisał(a): > Jejku szczegółów się czepiasz.Miałem spóźniony zapłon wczoraj. > Jak chodzi już o moją fascynującą podróż to wsiadłem do drugiego wagonu.W > trzecim było trochę luźniej ale obserwując tramwaje to ludzi zawsze jest > najwięcej na przedzie. bo ludzie nie myślą i kiedy na przystanek podjeżdża UFO pakują się wszyscy do pierwszego i drugiego wagoną klnąc przy okazji na MPK, że taki tłok w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Zdolni pasażerowie IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 20:40 Ale wyobraź sobie jak czasem stoi ufiasta 4 pod Dworcem i za nią podjeżdża 13 też ufiasta to ludziom się nie chce taki kawał ganiać do 3 wagonu trzynastki.A pozatym wiecznie mądrzy kierowcy podjeżdżają przed tramwaje i przemieszczanie się tam jest z deka utrudnione. Nieraz widzę jak mądrzy pasażerowie głównie pod Dworcem pakują się do pierwszych pojedyńczych drzwi i kolejka sięgająca kilkunastu osób opóźnia odjazd podczas gdy inne drzwi są wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Zdolni pasażerowie IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 07.02.04, 20:42 Jak mawiają motorowi: tramwaj ma tylko jeden wagon - pierwszy, a w nim są tylko jedne drzwi - pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yabol428 Re: Co jest z tym E1 IP: *.sienna14.enetwork.pl 06.02.04, 23:36 Dzisiaj widziałem 101 pod Pocztą Gł. jako naukę jazdy. Widocznie motormani nie nauczyli się jeszcze tym jeździć, dlatego nie wyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istredd Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 12:02 Z tego co mowisz wynikaloby ze juz pozbyli sie problemu wstawiania na szyny i ze w poniedzialek byc moze puszcza juz kasztana na linie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek111 wiedeńczyk już jeździ na 7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 12:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 19:30 A ja go widzialem wczoraj (Piatek) o 21:10 pod bagatela. Ma pomaranczowy wyswietlacz z przodu (pisalo Jazda probna chyba). W srodku bylo z 5 osob. Z tylu ma juz 2 swiatelka, na dachu zasloniety okragly numer lini jak w wagonach 4N. Barwy wiedenskie, Szkoda ze aparatu nie mialem :( BTW: Nie wiecie co z forum na EKK ? Pisze mi ze Error 403, access forbidden ? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Co jest z tym E1 07.02.04, 19:59 No jeździł wczoraj w nocy jako nauka jazdy, motorowi się szkolili :) Foty są tutaj: ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=36350 i następne :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Co jest z tym E1 08.02.04, 09:39 Gość portalu: Piotr napisał(a): > > BTW: Nie wiecie co z forum na EKK ? Pisze mi ze Error 403, access forbidden ? Wymieniają serwer na nowszy i z tego powodu forum nieczynne. Jest o tym napisane na głównej stronie EKK. Ale wg zapowiedzi mieli uruchomić forum w sobotę 7.02 w godzinach popołudniowych. A jest już 8.02, a forum nadal nie działa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re:Tak jak chciałem na 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 20:37 Wczoraj widziany o21.00 na Wybickiego !! A dziś od rana na # 7 i już skończony temat kiedy wyjedzie.Natomiast ciekawe na jakiej linii w poniedziałek #5 czy # 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re:Tak jak chciałem na 7 IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 07.02.04, 20:41 I razczej na 7 zostanie, podejrzewam że 7-01, 02 lub 03 Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Co jest z tym E1 08.02.04, 09:35 Dziś znowu na 7. Miałem już okazję 2 razy widzieć go "na żywo" i muszę przyznać, że na pierwszy rzut oka ma jedną przewagę nad GT6 - lepszy układ siedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś