Dodaj do ulubionych

Co jest z tym E1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 17:14
Jakie są problemy z wprowadzenia E1 na trase,chyba tę sprawe z podnoszeniem
wozu już rozwiązano??
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Co jest z tym E1 06.02.04, 18:45
      Skoro nie wyjechał, to widocznie jeszcze nie rozwiązano tych problemów.
      • Gość: Locutus E1 i GT6 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.02.04, 04:47
        Lojalnie donoszę, że widziałem dzisiaj skład E1+B1 na Grzegórzeckiej na linii
        22. Widziałem także norymbergi GT6 z nowej dostawy z nowymi trójkolorowymi
        wyświetlaczami bliżej nieokreślonej formy (ale podobno nowy patent R&G)...

...muszę także lojalnie poinformować, że w kilka minut później się obudziłem, a
        wyjazd wiedeńczyka i nowe wielkie kolorowe wyświetlacze okazały się być
        wprawdzie przyjemnym, ale jednak tylko snem :-(

Pzdr.
        LOKI
    • Gość: jojo Re: Co jest z tym E1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:01
      o co chodzi z tym podnoszeniem wozu ??
      • yogy Co jest z tym E1 06.02.04, 20:46
        Gość portalu: jojo napisał(a):

> o co chodzi z tym podnoszeniem wozu ??

o to, że gdyby się wykoleił, to pasażerowie sami stawialiby go na tory.
    • Gość: Clint Re: Co jest z tym E1 IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 06.02.04, 20:03
      Wyjedzie to wyjedzie, juz mnie oslabiaja te teksty o E1...
      • Gość: mouset Re: Co jest z tym E1 IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 06.02.04, 21:25
        po tym co dzisiaj widziałem na ulicach to stawiam ze wyjedzie na 4 lub 13
        • Gość: istredd Re: Co jest z tym E1 IP: *.gw.ip.pl / 195.116.22.* 06.02.04, 21:45
          Ratuj Panie Boze. Gdyby na 4 lub 13 zaczely jezdzic E1 to bylaby masakra stulecia. wystarczylo ze dzis 4-06(albo 02) mial jakies problemy z drzwiami i wypadl jeden kurs 4 a ludzi sie od razu zebrala kupa. Musieliby zrobic chyba sklad E1 + 2 doczepy ;-)
          • Gość: js Re: Co jest z tym E1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 23:42
            Na 4 to i w trójskładzie stopiątek czasami miejsca w szczycie brakuje...... A z
            E1 to zobaczymy co bedzie :)
            • Gość: kermitou Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 00:48
              Co wy sobie tak uroiliście,że na 4 one wyjadą.Pierwsze co potną jak będzie już
              tragedia z kasą to pewnie 13.Oby nie, bo dzisiaj jechałem 13 popołudniu i pod
              Pocztą ledwo się wcisnąłem.
              • yogy Co jest z tym E1 07.02.04, 09:11
                Gość portalu: kermitou napisał(a):

> Co wy sobie tak uroiliście,że na 4 one wyjadą.Pierwsze co potną jak będzie
                już
                > tragedia z kasą to pewnie 13.Oby nie, bo dzisiaj jechałem 13 popołudniu i pod
                > Pocztą ledwo się wcisnąłem.

post wysłałeś 7.2.04, więc jak mogłeś jechać 13 po południu?!?!:-))
                A tak na poważnie, to pewnie wsiadłeś do pierwszego (ew 2) wagonu, podczas
                kiedy w trzecim nie było aż tak źle. Tak przypuszczam.
                • Gość: kermitou Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 11:30
                  Jejku szczegółów się czepiasz.Miałem spóźniony zapłon wczoraj.
                  Jak chodzi już o moją fascynującą podróż to wsiadłem do drugiego wagonu.W
                  trzecim było trochę luźniej ale obserwując tramwaje to ludzi zawsze jest
                  najwięcej na przedzie.
                  • yogy Co jest z tym E1 07.02.04, 15:01
                    Gość portalu: kermitou napisał(a):

> Jejku szczegółów się czepiasz.Miałem spóźniony zapłon wczoraj.
                    > Jak chodzi już o moją fascynującą podróż to wsiadłem do drugiego wagonu.W
                    > trzecim było trochę luźniej ale obserwując tramwaje to ludzi zawsze jest
                    > najwięcej na przedzie.

bo ludzie nie myślą i kiedy na przystanek podjeżdża UFO pakują się wszyscy do
                    pierwszego i drugiego wagoną klnąc przy okazji na MPK, że taki tłok w tramwaju.
                    • Gość: kermitou Zdolni pasażerowie IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 20:40
                      Ale wyobraź sobie jak czasem stoi ufiasta 4 pod Dworcem i za nią podjeżdża 13
                      też ufiasta to ludziom się nie chce taki kawał ganiać do 3 wagonu trzynastki.A
                      pozatym wiecznie mądrzy kierowcy podjeżdżają przed tramwaje i przemieszczanie
                      się tam jest z deka utrudnione.

Nieraz widzę jak mądrzy pasażerowie głównie pod Dworcem pakują się do
                      pierwszych pojedyńczych drzwi i kolejka sięgająca kilkunastu osób opóźnia
                      odjazd podczas gdy inne drzwi są wolne.
                      • Gość: mouset Re: Zdolni pasażerowie IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 07.02.04, 20:42
                        Jak mawiają motorowi: tramwaj ma tylko jeden wagon - pierwszy, a w nim są tylko
                        jedne drzwi - pierwsze
    • Gość: yabol428 Re: Co jest z tym E1 IP: *.sienna14.enetwork.pl 06.02.04, 23:36
      Dzisiaj widziałem 101 pod Pocztą Gł. jako naukę jazdy. Widocznie motormani nie
      nauczyli się jeszcze tym jeździć, dlatego nie wyjeżdża.
      • Gość: istredd Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 12:02
        Z tego co mowisz wynikaloby ze juz pozbyli sie problemu wstawiania na szyny i
        ze w poniedzialek byc moze puszcza juz kasztana na linie ;-)
        • Gość: krzysiek111 wiedeńczyk już jeździ na 7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 12:36
      • Gość: Piotr Re: Co jest z tym E1 IP: *.net.autocom.pl 07.02.04, 19:30
        A ja go widzialem wczoraj (Piatek) o 21:10 pod bagatela. Ma pomaranczowy
        wyswietlacz z przodu (pisalo Jazda probna chyba). W srodku bylo z 5 osob. Z
        tylu ma juz 2 swiatelka, na dachu zasloniety okragly numer lini jak w wagonach
        4N. Barwy wiedenskie, Szkoda ze aparatu nie mialem :(

BTW: Nie wiecie co z forum na EKK ? Pisze mi ze Error 403, access forbidden ?
        • pavlack Re: Co jest z tym E1 07.02.04, 19:59
          No jeździł wczoraj w nocy jako nauka jazdy, motorowi się szkolili :)
          Foty są tutaj:

ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=36350 i następne :)
        • yabol428 Re: Co jest z tym E1 08.02.04, 09:39
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

>
          > BTW: Nie wiecie co z forum na EKK ? Pisze mi ze Error 403, access forbidden ?
          Wymieniają serwer na nowszy i z tego powodu forum nieczynne. Jest o tym
          napisane na głównej stronie EKK.
          Ale wg zapowiedzi mieli uruchomić forum w sobotę 7.02 w godzinach
          popołudniowych. A jest już 8.02, a forum nadal nie działa :-(
    • Gość: gicek Re:Tak jak chciałem na 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 20:37
      Wczoraj widziany o21.00 na Wybickiego !! A dziś od rana na # 7 i już skończony
      temat kiedy wyjedzie.Natomiast ciekawe na jakiej linii w poniedziałek #5 czy #
      7
      • Gość: mouset Re:Tak jak chciałem na 7 IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 07.02.04, 20:41
        I razczej na 7 zostanie, podejrzewam że 7-01, 02 lub 03
    • yabol428 Re: Co jest z tym E1 08.02.04, 09:35
      Dziś znowu na 7.
      Miałem już okazję 2 razy widzieć go "na żywo" i muszę przyznać, że na pierwszy
      rzut oka ma jedną przewagę nad GT6 - lepszy układ siedzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka