rita100 13.02.10, 20:46 Adama Małysza. A powiem, że nie wierzyłam, a jednak jest to fest mocny sportowiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: I jest medal 13.02.10, 20:53 dokładnie, pełne zaskoczeni, że tyle lat potrafi utrzymywać formę. To tylko straszny zapaleniec tak może. Chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: I jest medal 13.02.10, 21:05 Szkoda, że nie złoto. Życzyłem mu tego. Ale znów go Simon przeskoczył. Wielki sukces i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: zdrowie Adama! 14.02.10, 11:37 gph napisał: > i niech już tak codziennie medal.. :) według życzeń :) zdrowie Adama i niech nam codziennie skacze Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: I jest medal 14.02.10, 03:58 > a jednak jest to fest mocny sportowiec. ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak Schmitt to by daleko nie zalecial Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: I jest medal 14.02.10, 07:43 al-kochol-8 napisał: > > a jednak jest to fest mocny sportowiec. > > ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak > Schmitt to by daleko nie zalecial Niemcy mogą być mocni drużynowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo a jak więcej medali nie będzie ? 14.02.10, 09:21 to Małysz będzie nadal glorofikowany ? wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a jak więcej medali nie będzie ? 14.02.10, 10:28 zgr-edo napisał: > to Małysz będzie nadal glorofikowany ? wątpię Jeszcze przecie na Kowalczyk stawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 10:27 al-kochol-8 napisał: > > a jednak jest to fest mocny sportowiec. > > ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak > Schmitt to by daleko nie zalecial No nie, chodziło mi o to, że jest fest mocny psychicznie i mocny w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: I jest medal 14.02.10, 07:42 rita100 napisała: > Adama Małysza. > A powiem, że nie wierzyłam, a jednak jest to fest mocny sportowiec. A mnie medal wydawał się całkowicie realny po ostatnim konkursie przed olimpiadą, kiedy to Małysz stanął na podium, a jak później usłyszałem wypowiedź Tajnera, to nawet po cichu na złoto liczyłem jakby mu odpowiednio zawiało ;) I ten nasz sympatyczny Pudzian chciał go odesłać do domu twierdząc, że Adam swoje 5 minut już miał, wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 10:20 Ho, ho czy dziś tez będzie medal ? Właśnie zaczynają znowu skakać. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 11:33 105 metrów i noty i..............prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brawo Adam ! 14.02.10, 11:39 Ale adrenalina. Zwątpiłam wcześniej, a dziś jednak widzimy jak nie wolno wcześniej osądzać i przerzucać człowieka na boczne tory. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Dzis mial byc kolejny... 15.02.10, 21:52 ...komentatorce wywietrzal adrenalina od soboty? A moze "babska Solidarnosc"(nie kojarzyc ze ZZ z 1980)zablokowala neuronki? Coz tak to jest w zyciu szeroko pojetym.Raz zle drugi raz dobrze a trzeci calkiem do dupy!Dzisiaj bylo zle,w srode bedzie dobrze a pozniej juz calkiem dD! Swoja droga ciekawa sytuacja wytworzona zostala w wiosce Olimpijskiej w naszej ekipie sugeryjac wycofanie sie z biegu. Byc moze Justynka sie tak przeleciala zeby tylko leciec w podswiadomosci bedac obok trasy? Krzychut ty masz jakies doswiadczenie z latania na deskach? rita100 podejrzewam lata tak jak i ja czyli tak mni-wiecy i dla- tego potrzeba znawcy aby wyluszczykowac to zagadnienie jeszcze przed sroda W kazdym razie ja czekam na K120 i mecze hokejowe w wykonaniu Hombres z NHLu i okolic. Wisla "ruszyla"?(rzeka ofkors) Ta z gwiazda ruszy nie dlugo w kierunq I ligi!ole! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen chrzanisz, bombullo... 15.02.10, 22:04 spodziewalem sie po tobie wiekszej wiedzy sportowej od poczatku trener i justyna mowili, ze to nie jej dystans, styl i trasa - pobiegla na przetarcie, a mimo to byla 5 pomysl co bedzie, jak pobiegnie maksa... ps. aga dalej 9 w wta, a lukasz juz 48, to tak, zeby cie juz calkiem dobic :D Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: chrzanisz, bombullo... 15.02.10, 22:56 Nie dobijaj Bombullka, bo jeszcze nam zemdleje z wrażenia. Małysz nauczył mnie jednego - że do końca trzeba walczyć i wierzyć. Nasza Kowalczyk też da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 02:15 Padne nie padne ale po moim chrzanieniu wam slozy zezowte beda leciec ciurkiem a mnie ze smichu. A jakiz jest ten koronny dystans?Oby tylko w slepa uliczke sie nie wtarabanila jak juz sie jej przytrafilo...moze GPSa podeslac? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 07:10 zgr-edo napisał: > w cuda nie wierzę Nawet Małysz ma i to duże realne szanse na brąz jeszcze, jak Austriacy spalą się psychicznie, w innym przypadku musi moim zdaniem musiałoby mu dobrze powiać ;), co też nie należy w sporcie wykluczać. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 21:08 adam.eu napisał: > Nawet Małysz ma i to duże realne szanse na brąz jeszcze, jak Austriacy spalą si > ę psychicznie, w innym przypadku musi moim zdaniem musiałoby mu dobrze powiać ; > ), co też nie należy w sporcie wykluczać. Dobrze Adamie mówisz. Trzymaj kciuki, jeszcze wszystko przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 21:06 zgr-edo napisał: > w cuda nie wierzę Nie trzeba wierzyć w cuda, sport to praca, twarda i żmudna praca + talent + szczęście. Cudów to nie oczekuj, maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 06:56 Dla mnie Justyna bez względu na zdobycie czy nie zdobycie medali i tak będzie wielka, nie pamiętam, aby to ona deklarowała ilość zdobytych medali. Nie mam więc najmniejszego zamiaru akurat nad nią się pastwić. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 21:05 Lepiej Bombullo zacznij jakieś czary stosować, bo mało mamy emocji. Igrzyska coś robią się nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Pazywiom,uwidim 17.02.10, 05:17 zgadzam sie z toba bombullo, ale zwaz ze 5te miejsce to spory sukces, za komuny nazywali to "punktowane". Medale sa lepsze ofkorz, ale punkty tez sie licza, nii? gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pazywiom,uwidim 17.02.10, 21:02 al-kochol-8 napisał: > zgadzam sie z toba bombullo Zgoda buduje, już to jest piękno w samym sobie Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: chrzanisz, bombullo... 16.02.10, 07:07 Rita, pewnie, że nie tylko lata odgrywają rolę. Kiedyś Fortunę między innymi ze względu na młody wiek nie chciano zabrać na olimpiadę. Teraz Małyszowi wypominano wiek. Sport to przede wszystkim wyniki. A Małysz osiągnął dobry wynik tuż przed olimpiadą, fortuna też był najlepszy w swoim czasie z polskich skoczków. To tak jakby zabraniać ludziom chodzenia, bo żyją ponad 100 lat albo zabraniać dzieciom chodzenia, bo nie skończyły np. 10 miesięcy. Do ludzi trzeba podchodzić indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: racja sportowa 16.02.10, 21:12 Tak Adamie, każdy jest indywidualny i sport jeż jest indywidualny. Nie nam oceniać czy sportowiec ma kończyć karierę czy nie. Czekajmy cierpliwie na występy Justyny. Nie jest łatwo, nikt nie daje nic na zawsze, a sportowcy muszą walczyć do ostatniej sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: maja walczyc... 17.02.10, 06:53 ...do ostatniej kropli krwi! Ale ten "styl" skonczyl sie we wrzesniu 1944. Teraz ywentualnie walcza do ostatniego lyka we flaszce. O tempora!O mores! "Mataiotes mataioten kai panta mataiotes" Niestety! Nudne sie robia nudne? Jak sie ma takich asow to nudno musi byc. Czekam na wystep panny Kowalczykowny i pana Malysz.Nie powinno byc nudno. Zalezy co kto lubi.Ja ogladam hokej i wcale mi nie jest nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: maja walczyc... 17.02.10, 21:00 Bombullo, nie wiem, ale te relacje to takie bez emocji. Choć czy ja wiem, jak się otworzy ta puszka Pandory to nie wesoło bedzie, nie wesoło, bowiem nie wiadomo co ona w sobie kryje w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:06 Oby tylko nie sprawdziły się słowa Adasia, który w jednym z wywiadów po zdobyciu srebra, albo żartując albo nie znając dokładnie znaczenia owego symbolu, stwierdził, że być może otworzył puszkę Pandory;-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:13 tfu, tfu - na psa urok... jeśli jej nie wywrócą, będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:53 peteen napisał: > tfu, tfu - na psa urok... > > jeśli jej nie wywrócą, będzie dobrze! Pandory? :D Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Pandor 17.02.10, 15:52 krzychucie,nie Pandory a "z Pandorem".Tak kiedys rzekl byl jeden z prominentnych "znawcow" mitologii a przy okazji "wybraniec Narodu". Nazwisko niestety umklo z mojego twardego dysq jak wszystko o tej znamienitej Samoobronie.O zesz!Nazw jeszcze sie nie wymazala. Czy ta b.Jugoslowianka na literke "M" jest na liscie startowej? W razie co to mamy jeszcze 30 kilosow do zawiniecia w "zloto". Justynka kijki moze bedzie miala w ksztalcie ciupasek i ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Pandor 17.02.10, 16:19 bombullo napisał: > krzychucie,nie Pandory a "z Pandorem". Cytujesz jakiegoś bęcwała z polityki, który zresztą powiedział :"puszka z Pandorą". Ja zacytowałem sympatycznego i "etatowego" dostawcę wzruszeń dla milionów Polaków, bardzo lubianego także przez rywali - Adama Małysza. Na pocieszenie: zgodnie z legendą na dnie puszki Pandory pozostaje nadzieja, może to Adaś miał na myśli;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Pandora - Majaca wszelkie dary 17.02.10, 19:56 Becwal nie becwal ale mimo pomiszania pci cos qmal. O dnie puszki(byla to jednak gliniana beczulka)nie wiedzialem.Moze rzeczywiscie byla tam jakas nadzieja ale przed nia(nadzieja) znajdowaly sie wszelkie nieszczescie i zlo ktore ta kobieta(pierwsza na swiecie-taka grecka EWA) otwierajac czy rozbijajac gliniana beczulke wypuscila na swiat.Z ciekawosci.A byl to prezent od Bogow,slubny zreszta. Musze wpasc na wikipedie i tej nadzieji na dnie poszukac bo rzeczywiscie nie slyszalem. Jest ten medal? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pandora - Majaca wszelkie dary 17.02.10, 21:03 Biegnie Justynka , biegnie i będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re:Justyna w finale 17.02.10, 22:44 Mamy tego "zlociaka" czy trzeba na Malysza czekac? Natentychmiast dawaj cynqs.Ile ich we finale bedzie sie rozpychac? Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: "Sreberko" mimo bledu 17.02.10, 23:24 Przegapila Justynka ten zakret przy zjezdzie i dala sie "zrobic" Norwezce.Pozniej juz bylo "po ptokach". Widzialem ten final na b.duzym ekranie. Sprawozdawca w porzo,nie tragizowal ale cieszyl sie z sukcesu tak jak i my i Justyna tez.Widzialem! Najbardziej intrygujacy moment po biegu to zamiar wymiany kombinezonu z kims przez Norwezke.Czarna bielizne miala... Mamy jeszcze bieg laczony i tu jest pewniak!! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: "Sreberko" mimo bledu 18.02.10, 10:15 > Mamy jeszcze bieg laczony i tu jest pewniak!! no, ostrożny byłbym z takimi koncepcjami... :D Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: "Sreberko" mimo bledu 18.02.10, 12:01 nie tylko łaczony, jest i "30" - może tam justysia zamęczy przeciwniczki? tak czy siak juz mamy największą zdobycz w historii iol... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Srebro Justyna 17.02.10, 22:55 Brawo, ale była fantastyczna walka. Waleczna ta nasza Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 przeciez mialo byc zloto 17.02.10, 23:48 Wojtek Fortuna wciaz nie doscigniety Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: przeciez mialo byc zloto 18.02.10, 20:19 al-kochol-8 napisał: > Wojtek Fortuna wciaz nie doscigniety Może to dodaje Małyszowi skrzydła ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: przeciez mialo byc zloto 18.02.10, 20:20 Tak tylko dopowiem, ze Radwańska już jest w półfinale w Dubaju. A w walce o medale liczymy się dalej. Wciąż jesteśmy na trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 21:14 weronika i agnieszka pięknie powalczyły na 15 w biathlonie - szczęście było bardzo blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 22:21 A no była strefa medalowa blisko naszych biatlonistek. Teraz Tomasz Sikora startuje. Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 23:34 jeszcze nie koniec, ale wyglada, ze podobnie jak pani nowakowska, on tez sie machnal o jeden strzal. no coz trudno - biathlon w pelnej krasie!! Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: o jeden strzał za daleko... 19.02.10, 03:35 coz za dziwna nazwa...biathlon...a przeciez tu chodzi o strzelanie do reniferow sw.mikolaja :( Odpowiedz Link Zgłoś
peteen to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 15:00 ;c) ps. nasza ekipa mogłaby być mniej liczna o połowę, bez ligockich, szczurków, panczenistów i figurowych, byłoby taniej i zdecydowanie skuteczniej Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 15:54 ale podobno najważniejszy jest udział. no tak mówiom.... Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 16:15 no nie wiem, np przed igrzyskami czytalem wpisy na forach, ze po co nam tam sztafeta biathlonistek. w koncu kto sie spodziewal, ze trzy znich sie zmieszcza w 15, a najslabsza bedzie ta najbardziej znana? ogolnie uwazam, ze kazdy kto tam jedzie cos soba prezentuje, nie wysylaja przeciez ludzi z ulicy. kazdy moze miec odrobine szczescia i wskoczyc na podium, czy do 10, jakby mieli jechac sami faworyci, to w takich skokach by wzielo udzial 10 gosci, bo reszta by machnela reka, ze przeciez w sumie i tak maja male szanse. jedyne co mnie mierzi, to ta podnieta wokol snowboardzistow, po prostu nie wierze, ze w tym kraju nie ma lepszych od tych ligockich. jedynie jodko ladnie jechal w snowcrossie, ale trafil na mocniejszych od siebie, za co trudno go winic, natomiast reszta deskarzy sama sie wyeliminowala, patrzylem na to z zazenowaniem, tym bardziej sluchajac jeszcze na tvp komentarza nastepnego ligockiego i jego wydumanych tlumaczen.. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 18:13 Maciej Biega (łyżwiarstwo szybkie) - ostatnie, 38. miejsce w wyścigu na 500 m Katarzyna Woźniak (łyżwiarstwo szybkie) - ostatnie, 28. miejsce w wyścigu na 3000 m Mateusz Ligocki (snowboard) - przedostatnie, 38. miejsce w halfpipie Paulina Ligocka (snowboard) - trzecie od końca, 28. miejsce w halfpipie Joanna Szulej i Mateusz Chruściński (łyżwiarstwo figurowe) - trzecie od końca, 18. miejsce w rywalizacji par sportowych Łukasz Szczurek (biatlon) - trzecie od końca, 85. miejsce w sprincie na 10 km Patrycja Maliszewska (short track) - trzecie od końca, 29. miejsce w wyścigu na 500 m dodajmy domańskiego - 28 po szorcie, nawet nie wszedł do jazdy dowolnej, dodaj alpejki, pozostałych panczenistów, a jakie "kwiatki" jeszcze przed nami - ho, ho! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 18:36 8/47, juz bez przesady, ze to sa tlumy. jakby sie kierowac szansami medalowymi, to by tam pojechalo troje polakow, a i jakie wielkie pieniadze bysmy zaoszczedzili..hoho Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 19:28 Podziwiam znawstwo w startach naszych zawodników. Czekam na dalsze emocje, bo najpiękniejsze w sporcie to właśnie są emocje. Słyszałam jak wspaniale dopingował Justynę Kowalczyk komentator sportowy z radia - jak to słyszałam to mi aż łzy pociekły z oczów, z tego sreberka Justyny. Bardzo, bardzo dużo zależy też od komentatora sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 22:41 ale kurde finisz! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: i jest medal!!! 19.02.10, 23:08 nic tylko pogratulowac, ale dlugo nas przetrzymali z ostatecznym wynikiem, nie wiadomo bylo czy sie cieszyc, czy klac:P ps nie bedzie nigdy zlota, to jakas klatwa rzucona przez fortune - jak kiedys przez bonka o pilkarzach.. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: i jest medal!!! 19.02.10, 23:15 będzie złoty na 30. komplet weźmie Justyna. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 medal pozal sie boze!!! 19.02.10, 23:23 i znowu tropikalna Australia nas wyprzedza. Kangury zdobyly juz 4 ty zloty medal na zimowej olimpiadzie, a my mamy wciaz tylko ten jeden fuks Fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen to masz pan kolejne "kwiatuszki"... 22.02.10, 11:11 "Katarzyna Bachleda-Curuś uplasowała się w połowie stawki (15. miejsce), co jest znaczną poprawą w stosunku do jej startu na 1000 metrów, kiedy to była dopiero 31. Fatalnie wypadły natomiast pozostałe reprezentantki Polski: Luiza Złotkowska była 34., a Natalia Czerwonka została sklasyfikowana na ostatniej 36. pozycji." Odpowiedz Link Zgłoś
peteen i kolejne... 23.02.10, 22:19 Sebastian Druszkiewicz zajął ostatnie miejsce na 10 000 metrów jesteśmy żenująco słabi - mamy paru świetnych sportowców i otchłań bez dna... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen to może jeszcze to... 24.02.10, 10:13 "Anna Jurkiewicz za swój występ otrzymała zaledwie 36,10 pkt, co nie wystarczyło do wyprzedzenia choćby jednej rywalki." Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: to może jeszcze to... 24.02.10, 22:38 a w gigancie agnieszka od danieli-gąsieniców wyleciała z trasy już na 3 bramce... ps. pepiki zdobyły brąz w sztafecie biegaczy, jak przystało na 10 milionowe mocarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 21:33 Trzeba obiektywnie przyznać, że te Ligockie som cholernie mocne snowbordzisty. W gębie oczywiście. Bo jak trzeba na tym całym parapecie zjechać z górki lub po rynnie to oni wolą się wygruzić na śnieg. Ale co się ten Mateusz chyba, napyskował przed igrzyskami, że mu się wyjazd należy jak psu buda! W końcu go wysłali na doczepkie. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 23:36 Twoje uwagi nie są miłe. Nie wszystko zawsze wychodzi. Krzychucie, zdarzają się Tobie trudne dni? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 20.02.10, 14:18 Na emocje wczoraj nie mogliśmy narzekać ale i dumni jesteśmy z brązu Justyny, bo kto widział walkę ten sam drgał ze strachu o medal :) Dziś Małysz, i zaś będzie napięcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 16:20 www.sport.pl/vancouver2010/1,103449,7583793,Prezes_PKOl__Snowboardzisci_rozczarowali__wystep_bardzo.html trooly - same złe dni? no bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 16:58 Nurowski chce Igrzyska w Krakowie zrobic!Czytalem w "GK" z zeszlego piatka.Wolny ponoc termin 2022.Tyle,ze w tym wypadq doszlo tyz do przeklamania jak w sprawie globalnego ocieplenia.W GO o 300 lat (chodzi o lodowce) a w naszym przypadq podejrzewam nawet,ze ze 400 sie machnal.Moze jak Gorale od Myslenic do Zakopanego znikna jak dinozaury wtedy i autostrade sie wybuduje i dojedziemy na skoki i slalomy z C.K. w ciagu 90 minut. Nie napisali co Gowin,Ziobro i Kurtyka w tym temacie. Co do tych ostatnich miejsc.Ni ma sie co smiac.Nasi sa wielce uprzejmi i puszczaja przodem . Co do Ligockich to pol polonijno-goralskiego Szikagowa jest skoligacone z ta familia i oni wszyscy pojechali do Vancouver aby ziomala zobaczyc i oscypki odebrac aby za droge im sie zwrocilo. W Megalomanii bijemy wszystkich za to "na pysk"!(czy na leb?) Smialo moglo 2 pojechac i mielibysmy w przeliczaniu najlepszy wynik ze wszystkich.4 na 2. Wiecie ile Kanada przeznaczyla dolarqw,nie istotne,ze swoich,na przygotowania zimowych atletow do Igrzysk? 110mln. A my?Moze 3? Zreszta chocbysmy na jednego 110 mln przeznaczyli to i tak dupa mokra! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 17:01 w 2022 z nurowskiego już będzie zimny trup, to dziś może se gadać, co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Medal jak złoto 20.02.10, 22:24 choć srebrny. Brawo Adam ! Jojojoo, jacyśmy dumni i radośni Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re:Medal jak złoto 20.02.10, 23:02 Duma i mnie rozpiera. Dziękuję pozostałym chłopakom, też byli super, dodali nam blasku. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re:Medal jak złoto 21.02.10, 01:27 Gdyby nie Ammann,gdyby nie Ammann...ten egzemplarz skoczka musi miec kosciec jakiejs wrony albo kawki czyli ptasi,ze nie chce spasc na glebe czyli snieg jak normalny ssak. Czapki z czerepow trzeba jednak zdjac i uznac klase plemnika Wilhelma Tella. My mozemy jeszcze ze dwa medale zdobyc.Jeden(zloty)to Justyna na 30kilosow i srebrny moze byc w druzynowce na skoczni.Po dzisiejszym wystepie chopcy nabrali pewnosci siebie.Austriacy poza konqrencja. Obawiam sie,ze ten protest tych Wikingow moze byc uznany... W niedziele 2 wazne mecze hokejowe...Jeden na luncz,taka przekaska a drugi na kolacje albo obiad w tutejszym wydaniu czyli Kanada- USA. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen ze skoczków adaś najlepszy... 21.02.10, 03:48 ale niestety simon był w tym roku znów lotnikiem... ps. adam dwa razy "zabił" pozostałych, ale jego strata do ammanna była kolosalnie większa niż w salt lake city Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ze skoczków adaś najlepszy... 21.02.10, 09:04 Gdyby nie ten Simon, ale przecież wchodzi nowa technika wiązań, to i loty mogą być dłuższe. A jakby takie wiązania co Simon miał tez Adaś to może i walka byłaby równiejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 ciekawe jest to 21.02.10, 10:34 ze trener Adama nazywa sie z "szwajcarska" Tajner, a zwyciezca nazywa sie z "arabska" Ammann Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re:Medal jak złoto 21.02.10, 07:54 Tuż, tuż przed olimpiadą, to przynajmniej jeden medal Adama Małysza wydawał mi bardzo, bardzo realny, ale że dwa i to srebrne i na dodatek zdobyte w przekonywujący sposób? Tej opcji nie przewidziałem :). Że Polacy mogą mieć realne szanse na medal w skokach drużynowych to nawet do dzisiaj nie pomyślałem. Więc jak przeczytałem Twój wpis: bombullo napisał: > My mozemy jeszcze ze dwa medale zdobyc.Jeden(zloty)to Justyna na > 30kilosow i srebrny moze byc w druzynowce na skoczni.Po dzisiejszym > wystepie chopcy nabrali pewnosci siebie.Austriacy poza konqrencja. to pomyślałem, biedny bombullo być może oglądając skoki odleciał z Ammanem i Małyszem i trzeba mu to koniecznie wyperswadować. Ale zastanawiając się, nad miejscami pozostałych Polaków na skoczni poszukałem symulacji i sport.tvp.pl/vancouver2010/dyscypliny/skoki-narciarskie/aktualnosci/mamy-druzyne-na-podium symulacja symuluje medal przy dokładnie powtórzonych sobotnich wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Czapki z głów przed Adamem 21.02.10, 09:08 Jak wróci Adam z olimpiady trzeba będzie jakiś bankiet wyprawić. Jeszcze poczekajmy na drużynowe zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Rafalskiiii! 22.02.10, 15:46 "MY" to znaczy HU(who)? Zloto przeznaczone jest dla Kanady i ni moze byc inaczy! Wpadka z Jankesami to tak jak terpentyna pod ogonem u kota. Mecz sie podobal? Kosmiczna szybkosc rozgrywania akcji.Wyszkolenie techniczne. Jazda na lyzwach.Tylko ta skutecznosc... Bedzie ok. Amerykanie wpadli wsamozachwyt,byc moze,i byc moze zajma 4. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: jak to kto... 22.02.10, 17:34 no australia ucieka finczykom w klasyfikacji medalowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: jak to kto... 22.02.10, 17:36 jak kangur nawet my jej odlecieliśmy, wraz z adasiem (są jaja, co?)... Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Rafalskiiii! 22.02.10, 21:24 mialem na mysli ze Polacy beda mieli wreszcie zloty medal. Kopernik - Polak, CurieSklodowska - Polka, to Rafalski tez Polak. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rafalskiiii! 23.02.10, 22:46 Gdybyśmy mieli dobrą hokejową drużynę, typu siatkarzy czy piłkarzy ręcznych olimpiada zimowa miałaby inne oblicze emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Gdybysmy... 24.02.10, 02:44 ...postawili babcie do gory nogami to by byla skarbonka! Gdybysmy.O to wlasnie biega we wszystkim. Gdybysmy byli leqtko madrzejsi... Kanada Szkopkom juz wstrzelila 4 i jest 4:O w II tercji. U Szkopqw tyz jakies polskie nazwisko jezdzi.Ale inaczej jak Rafalski. Jutro wazny mecz z Rosja.Bedzie uczta wizualna. Jankesy jutro ze Szwajcarami sie slizgac beda. Ciekawe czy jutro Rafalski bedzie mial "dzien konia"? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 20:25 Wiesz Bombullos, kupie sobie dobry telewizor, zainstaluje sportowe kanały i wtenczas, wtenczas będziemy równymi widzami, bo tak to będę gdybać. Żałuję, bo nie widziałam tańców na lodzie, a bardzo to lubię , no i hokeju, najwaleczniejszego sportu zimowego. Oglądam tylko seriale na dobre i na złe czy M jak milośc, bo żadnego kanału sportowego nie posiadam, ale to się musi u mnie zmienic i tyle. Dobrze pisze, z nadziejami na przyszłość pisze jak waleczne serce. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 22:29 ja tez nie mam kanalow sportowych, calkowicie swiadomie z mojego wyboru. Telewizje kablowe daja kanaly sportowe za friko, a za np. kanal History cza placic ekstra. Zazadalem sobie ze wykupie ich serwis, ale pod warunkiem ze bez kanalow sportowych. Nie zgodzili sie, wiec podsumowalem ich kiss my ass goodbye. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 23:31 Ale ja muszę mieć Al 40%, bo bardzo bym chciała oglądać tenis i z tego powodu najbardziej. Nawet nie wiesz jaki mamy w Polsce galimatias z samym płaceniem abonamentu - raz mamy płacić , raz nie, a potem znów płacić, aż mówią , że przez nas telewizja bankrutuje. Oj, Al, politycy nasi potrafią nawet na pustyni zrobić sztorm. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Alez mecz!! 25.02.10, 02:27 kingusia711 niech cieszy sie istna legenda a my patrzmy i podziwiajmy legendy hokeja. Po pierwszej 4:1 dla "ludzi Kubusia Puchatka". Szok na wschod od Bugu. Jednakze nie "dzielilbym jeszcze skory na rosyjskim niedzwiedziu". Amerykanie po ciezkim boju wygrali ze Szwajcarami...2:0 Po meczu Rus-Can 2 inne Finlandia-Czechy,zwyciezca zagra z USA w piatek. drugi to Swe-Slo i wygrani zagraja ze zwyciezca Can-Rus tez w piatek Ja od dawna mowie to co wielu innych rito i al-ko "Polska to dziwny kraj..." Gdybysmy wiec...no wlasnie.Niestety tak moze byc po nastepnym "Wielkim BUM!"(2012) za jakies 4 miliardy lat! Tym optymistycznym,causki wam Emilkowo. Czytamy sie za 12 godzin,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 25.02.10, 21:11 ale Justyna mocna. Może w końcu złoto w sobotę, po cichu liczę. a 6 miejsce nie jest złe Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 09:44 wkrotce wszyscy sportowcy beda astmatykami, coz, choroba zawodowa Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 14:24 gph napisał: > ale Justyna mocna. Może w końcu złoto w sobotę, po cichu liczę. Raczej bez szans z Bjergen. Chyba, że dopadnie ją astma. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 14:42 a może... nadzieja umiera ostatnia, a podkur... justyna może być bardzo groźna ---- Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Panczenistki 26.02.10, 22:40 cos nie samowitego awansowaly, nie wiem czy to nie sen Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Panczenistki 26.02.10, 22:50 nie znam sie na tym sporcie w ogole, nie ma w tej druzynie przypadkiem ktorejs z dziewczyn, z ktorych sie wyzej peteen smial, ze takie slabe i ciagle na ostatnich miejscach przyjezdzaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Panczenistki 26.02.10, 23:04 a oto sklad, ktory bedzie walczyl o MEDAL: Katarzyna Bachleda-Curuś, Katarzyna Woźniak, Luiza Złotkowska hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Panczenistki hehe 26.02.10, 23:08 Co "hehe". Imiona ci nie pasuja? Szykowac sie na jutro i na niedzielny hokej.O ile Canadole nie wytna jakiegos numeru i z plemnikami Jurko Janosika przerzna! Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Panczenistki hehe 26.02.10, 23:15 sobie poszukaj, co wczesniej w tym watku bylo o nich pisane. ja od poczatku mowilem, ze na olimpiade (poza ligockimi) nie wysylaja frajerow.. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Panczenistki 27.02.10, 10:13 i to sie własnie nazywa "ironia losu"... ;c) ---- Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 27.02.10, 08:22 Mnie ten tytuł postu "astmatyczki..." wydaje się mało elegancki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Czy będzie kropka nad i 27.02.10, 19:55 czyli złoty medal ? A z tymi panczenistkami to nie sen, to wieka szansa na medal, całkiem, całkiem nieoczekiwany. Tu nie ma co dodawać, głos trzeba oszczędzać na bieg Justyny. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Złoty Medal 27.02.10, 22:18 Pięknie, przepieknie, ale walka fenomenalna i komentator równiez Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brązowy Medal 27.02.10, 23:21 Katarzyna Bachleda-Curuś, Katarzyna Woźniak, Luiza Złotkowska No któz by się spodziewał - alez mamy cudowny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Brązowy Medal 28.02.10, 00:33 no to Bachledy-Curusie nareszcie wywalczyly medal olimpijski, chyba ze Andrzej zdobyl jakis bronz, bo juz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Brązowy Medal 28.02.10, 10:52 Chodzi Ci o Andrzeja Bachledę - tak,chyba wywalczył brąz w slalomie. Tych Bachledów-Curusiów, Byrcynów-Gąsieniców jest u na pod dostatkiem, można się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Warto było otworzyć 02.03.10, 20:09 puszkę Pandory w wykonaniu Adama Małysza Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: W puszce EPO 11.03.10, 01:52 Bylo pieknie a skonczylo sie jak zwykle. Rysa na wizerunq naszych olimpijczyqw. Nie mozna jeszcze przesadzac a intensywnie szykac TEGO kto "po cichutq" dal w zyle 11-tej narciarce na 30 kilosow. "Dziki Kraj",w morde... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: W puszce EPO 11.03.10, 11:25 Wyciągną wnioski, naprawią błędy i znów będzie to samo , bo sport to wielka biznesowa potęga. Odpowiedz Link Zgłoś