Dodaj do ulubionych

I jest medal

13.02.10, 20:46
Adama Małysza.
A powiem, że nie wierzyłam, a jednak jest to fest mocny sportowiec.
Obserwuj wątek
    • luckystrike Re: I jest medal 13.02.10, 20:49
      no duży szacunek, tyle lat już...
      • rita100 Re: I jest medal 13.02.10, 20:53
        dokładnie, pełne zaskoczeni, że tyle lat potrafi utrzymywać formę.
        To tylko straszny zapaleniec tak może. Chwała.
        • wampir-wampir Re: I jest medal 13.02.10, 21:05
          Szkoda, że nie złoto. Życzyłem mu tego. Ale znów go Simon
          przeskoczył. Wielki sukces i tak.
    • gph zdrowie Adama! 13.02.10, 21:44
      i niech już tak codziennie medal.. :)
      • rita100 Re: zdrowie Adama! 14.02.10, 11:37
        gph napisał:

> i niech już tak codziennie medal.. :)

według życzeń :)

zdrowie Adama i niech nam codziennie skacze
    • al-kochol-8 Re: I jest medal 14.02.10, 03:58
      > a jednak jest to fest mocny sportowiec.

ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak
      Schmitt to by daleko nie zalecial
      • adam.eu Re: I jest medal 14.02.10, 07:43
        al-kochol-8 napisał:

> > a jednak jest to fest mocny sportowiec.
        >
        > ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak
        > Schmitt to by daleko nie zalecial

Niemcy mogą być mocni drużynowo.
        • zgr-edo a jak więcej medali nie będzie ? 14.02.10, 09:21
          to Małysz będzie nadal glorofikowany ? wątpię
          • rita100 Re: a jak więcej medali nie będzie ? 14.02.10, 10:28
            zgr-edo napisał:

> to Małysz będzie nadal glorofikowany ? wątpię

Jeszcze przecie na Kowalczyk stawiamy
      • rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 10:27
        al-kochol-8 napisał:

> > a jednak jest to fest mocny sportowiec.
        >
        > ee tam mocny... mały jest i wiatr go niesie. gdyby byl tak duzy jak
        > Schmitt to by daleko nie zalecial

No nie, chodziło mi o to, że jest fest mocny psychicznie i mocny w wierze.
    • adam.eu Re: I jest medal 14.02.10, 07:42
      rita100 napisała:

> Adama Małysza.
      > A powiem, że nie wierzyłam, a jednak jest to fest mocny sportowiec.

A mnie medal wydawał się całkowicie realny po ostatnim konkursie przed olimpiadą, kiedy to Małysz stanął na podium, a jak później usłyszałem wypowiedź Tajnera, to nawet po cichu na złoto liczyłem jakby mu odpowiednio zawiało ;)

I ten nasz sympatyczny Pudzian chciał go odesłać do domu twierdząc, że Adam swoje 5 minut już miał, wrrrr
      • rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 10:20
        Ho, ho czy dziś tez będzie medal ? Właśnie zaczynają znowu skakać.
        • rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 10:55
          Ale poleciał.... będzie medal
          • rita100 Re: I jest medal 14.02.10, 11:33
            105 metrów i noty i..............prowadzi
            • rita100 Re: Brawo Adam ! 14.02.10, 11:39
              Ale adrenalina.
              Zwątpiłam wcześniej, a dziś jednak widzimy jak nie wolno wcześniej osądzać i
              przerzucać człowieka na boczne tory.
              • bombullo Re: Dzis mial byc kolejny... 15.02.10, 21:52
                ...komentatorce wywietrzal adrenalina od soboty?
                A moze "babska Solidarnosc"(nie kojarzyc ze ZZ z 1980)zablokowala
                neuronki?
                Coz tak to jest w zyciu szeroko pojetym.Raz zle drugi raz dobrze a
                trzeci calkiem do dupy!Dzisiaj bylo zle,w srode bedzie dobrze a
                pozniej juz calkiem dD!
                Swoja droga ciekawa sytuacja wytworzona zostala w wiosce
                Olimpijskiej w naszej ekipie sugeryjac wycofanie sie z biegu.
                Byc moze Justynka sie tak przeleciala zeby tylko leciec w
                podswiadomosci bedac obok trasy?
                Krzychut ty masz jakies doswiadczenie z latania na deskach?
                rita100 podejrzewam lata tak jak i ja czyli tak mni-wiecy i dla-
                tego potrzeba znawcy aby wyluszczykowac to zagadnienie jeszcze przed
                sroda
                W kazdym razie ja czekam na K120 i mecze hokejowe w wykonaniu
                Hombres z NHLu i okolic.

Wisla "ruszyla"?(rzeka ofkors)
                Ta z gwiazda ruszy nie dlugo w kierunq I ligi!ole!
                • peteen chrzanisz, bombullo... 15.02.10, 22:04
                  spodziewalem sie po tobie wiekszej wiedzy sportowej
                  od poczatku trener i justyna mowili, ze to nie jej dystans, styl i trasa -
                  pobiegla na przetarcie, a mimo to byla 5
                  pomysl co bedzie, jak pobiegnie maksa...

ps. aga dalej 9 w wta, a lukasz juz 48, to tak, zeby cie juz calkiem dobic
                  :D
                  • rita100 Re: chrzanisz, bombullo... 15.02.10, 22:56
                    Nie dobijaj Bombullka, bo jeszcze nam zemdleje z wrażenia. Małysz nauczył mnie
                    jednego - że do końca trzeba walczyć i wierzyć.
                    Nasza Kowalczyk też da rady.
                    • bombullo Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 02:15
                      Padne nie padne ale po moim chrzanieniu wam slozy zezowte beda
                      leciec ciurkiem a mnie ze smichu.
                      A jakiz jest ten koronny dystans?Oby tylko w slepa uliczke sie nie
                      wtarabanila jak juz sie jej przytrafilo...moze GPSa podeslac?
                      • zgr-edo więcej medali nie będzie 16.02.10, 06:40
                        w cuda nie wierzę
                        • adam.eu Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 07:10
                          zgr-edo napisał:

> w cuda nie wierzę

Nawet Małysz ma i to duże realne szanse na brąz jeszcze, jak Austriacy spalą się psychicznie, w innym przypadku musi moim zdaniem musiałoby mu dobrze powiać ;), co też nie należy w sporcie wykluczać.
                          • rita100 Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 21:08
                            adam.eu napisał:

> Nawet Małysz ma i to duże realne szanse na brąz jeszcze, jak Austriacy spalą si
                            > ę psychicznie, w innym przypadku musi moim zdaniem musiałoby mu dobrze powiać ;
                            > ), co też nie należy w sporcie wykluczać.

Dobrze Adamie mówisz. Trzymaj kciuki, jeszcze wszystko przed nami
                        • rita100 Re: więcej medali nie będzie 16.02.10, 21:06
                          zgr-edo napisał:

> w cuda nie wierzę

Nie trzeba wierzyć w cuda, sport to praca, twarda i żmudna praca + talent +
                          szczęście. Cudów to nie oczekuj, maleństwo.
                      • adam.eu Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 06:56
                        Dla mnie Justyna bez względu na zdobycie czy nie zdobycie medali i tak będzie wielka, nie pamiętam, aby to ona deklarowała ilość zdobytych medali. Nie mam więc najmniejszego zamiaru akurat nad nią się pastwić.
                      • rita100 Re: Pazywiom,uwidim 16.02.10, 21:05
                        Lepiej Bombullo zacznij jakieś czary stosować, bo mało mamy emocji. Igrzyska coś
                        robią się nudne.
                      • al-kochol-8 Re: Pazywiom,uwidim 17.02.10, 05:17
                        zgadzam sie z toba bombullo, ale zwaz ze 5te miejsce to spory
                        sukces, za komuny nazywali to "punktowane". Medale sa lepsze ofkorz,
                        ale punkty tez sie licza, nii? gdzies
                        • rita100 Re: Pazywiom,uwidim 17.02.10, 21:02
                          al-kochol-8 napisał:

> zgadzam sie z toba bombullo

Zgoda buduje, już to jest piękno w samym sobie
                    • adam.eu Re: chrzanisz, bombullo... 16.02.10, 07:07
                      Rita, pewnie, że nie tylko lata odgrywają rolę. Kiedyś Fortunę między innymi ze względu na młody wiek nie chciano zabrać na olimpiadę.
                      Teraz Małyszowi wypominano wiek. Sport to przede wszystkim wyniki.
                      A Małysz osiągnął dobry wynik tuż przed olimpiadą, fortuna też był najlepszy w swoim czasie z polskich skoczków.

To tak jakby zabraniać ludziom chodzenia, bo żyją ponad 100 lat albo zabraniać dzieciom chodzenia, bo nie skończyły np. 10 miesięcy.

Do ludzi trzeba podchodzić indywidualnie.
                      • rita100 Re: racja sportowa 16.02.10, 21:12
                        Tak Adamie, każdy jest indywidualny i sport jeż jest indywidualny. Nie nam
                        oceniać czy sportowiec ma kończyć karierę czy nie.
                        Czekajmy cierpliwie na występy Justyny. Nie jest łatwo, nikt nie daje nic na
                        zawsze, a sportowcy muszą walczyć do ostatniej sekundy.
                        • bombullo Re: maja walczyc... 17.02.10, 06:53
                          ...do ostatniej kropli krwi!
                          Ale ten "styl" skonczyl sie we wrzesniu 1944.
                          Teraz ywentualnie walcza do ostatniego lyka we flaszce.
                          O tempora!O mores!
                          "Mataiotes mataioten kai panta mataiotes"
                          Niestety!

Nudne sie robia nudne?
                          Jak sie ma takich asow to nudno musi byc.
                          Czekam na wystep panny Kowalczykowny i pana Malysz.Nie powinno byc
                          nudno.
                          Zalezy co kto lubi.Ja ogladam hokej i wcale mi nie jest nudno.
                          • rita100 Re: maja walczyc... 17.02.10, 21:00
                            Bombullo, nie wiem, ale te relacje to takie bez emocji. Choć czy ja wiem, jak
                            się otworzy ta puszka Pandory to nie wesoło bedzie, nie wesoło, bowiem nie
                            wiadomo co ona w sobie kryje w tym wypadku.
    • gph czuję jakiś medal 17.02.10, 09:20
      dzisiaj.. :)
      • krzychut Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:06
        Oby tylko nie sprawdziły się słowa Adasia, który w jednym z wywiadów po zdobyciu
        srebra, albo żartując albo nie znając dokładnie znaczenia owego symbolu,
        stwierdził, że być może otworzył puszkę Pandory;-)
        • peteen Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:13
          tfu, tfu - na psa urok...

jeśli jej nie wywrócą, będzie dobrze!
          • gph Re: czuję jakiś medal 17.02.10, 11:53

peteen napisał:

> tfu, tfu - na psa urok...
            >
            > jeśli jej nie wywrócą, będzie dobrze!

Pandory?
            • bombullo Re: Pandor 17.02.10, 15:52
              krzychucie,nie Pandory a "z Pandorem".Tak kiedys rzekl byl jeden z
              prominentnych "znawcow" mitologii a przy okazji "wybraniec Narodu".
              Nazwisko niestety umklo z mojego twardego dysq jak wszystko o tej
              znamienitej Samoobronie.O zesz!Nazw jeszcze sie nie wymazala.

Czy ta b.Jugoslowianka na literke "M" jest na liscie startowej?

W razie co to mamy jeszcze 30 kilosow do zawiniecia w "zloto".

Justynka kijki moze bedzie miala w ksztalcie ciupasek i ...
              • krzychut Re: Pandor 17.02.10, 16:19
                bombullo napisał:

> krzychucie,nie Pandory a "z Pandorem".

Cytujesz jakiegoś bęcwała z polityki, który zresztą powiedział :"puszka z Pandorą".
                Ja zacytowałem sympatycznego i "etatowego" dostawcę wzruszeń dla milionów
                Polaków, bardzo lubianego także przez rywali - Adama Małysza.
                Na pocieszenie: zgodnie z legendą na dnie puszki Pandory pozostaje nadzieja,
                może to Adaś miał na myśli;-)
                • bombullo Re: Pandora - Majaca wszelkie dary 17.02.10, 19:56
                  Becwal nie becwal ale mimo pomiszania pci cos qmal.
                  O dnie puszki(byla to jednak gliniana beczulka)nie wiedzialem.Moze
                  rzeczywiscie byla tam jakas nadzieja ale przed nia(nadzieja)
                  znajdowaly sie wszelkie nieszczescie i zlo ktore ta kobieta(pierwsza
                  na swiecie-taka grecka EWA) otwierajac czy rozbijajac gliniana
                  beczulke wypuscila na swiat.Z ciekawosci.A byl to prezent od
                  Bogow,slubny zreszta.
                  Musze wpasc na wikipedie i tej nadzieji na dnie poszukac bo
                  rzeczywiscie nie slyszalem.

Jest ten medal?
                  • rita100 Re: Pandora - Majaca wszelkie dary 17.02.10, 21:03
                    Biegnie Justynka , biegnie i będzie dobrze
                    • rita100 Re:Justyna w finale 17.02.10, 22:37
                      Dobrze idzie do przodu.
                      • bombullo Re:Justyna w finale 17.02.10, 22:44
                        Mamy tego "zlociaka" czy trzeba na Malysza czekac?
                        Natentychmiast dawaj cynqs.Ile ich we finale bedzie sie rozpychac?
                        • bombullo Re: "Sreberko" mimo bledu 17.02.10, 23:24
                          Przegapila Justynka ten zakret przy zjezdzie i dala sie "zrobic"
                          Norwezce.Pozniej juz bylo "po ptokach".
                          Widzialem ten final na b.duzym ekranie.
                          Sprawozdawca w porzo,nie tragizowal ale cieszyl sie z sukcesu tak
                          jak i my i Justyna tez.Widzialem!
                          Najbardziej intrygujacy moment po biegu to zamiar wymiany
                          kombinezonu z kims przez Norwezke.Czarna bielizne miala...
                          Mamy jeszcze bieg laczony i tu jest pewniak!!
                          • gph Re: "Sreberko" mimo bledu 18.02.10, 10:15

> Mamy jeszcze bieg laczony i tu jest pewniak!!

no, ostrożny byłbym z takimi koncepcjami... :D
                            • peteen Re: "Sreberko" mimo bledu 18.02.10, 12:01
                              nie tylko łaczony, jest i "30" - może tam justysia zamęczy przeciwniczki?
                              tak czy siak juz mamy największą zdobycz w historii iol...
                      • rita100 Re:Justyna w finale 17.02.10, 22:52
                        No i ruszyły, trzymamy kciuki
                        • rita100 Re:Srebro Justyna 17.02.10, 22:55
                          Brawo, ale była fantastyczna walka. Waleczna ta nasza Justyna
                          • al-kochol-8 przeciez mialo byc zloto 17.02.10, 23:48
                            Wojtek Fortuna wciaz nie doscigniety
                            • rita100 Re: przeciez mialo byc zloto 18.02.10, 20:19
                              al-kochol-8 napisał:

> Wojtek Fortuna wciaz nie doscigniety

Może to dodaje Małyszowi skrzydła ? :)
                              • rita100 Re: przeciez mialo byc zloto 18.02.10, 20:20
                                Tak tylko dopowiem, ze Radwańska już jest w półfinale w Dubaju.

A w walce o medale liczymy się dalej. Wciąż jesteśmy na trasie.
                                • peteen o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 21:14
                                  weronika i agnieszka pięknie powalczyły na 15 w biathlonie - szczęście było
                                  bardzo blisko...
                                  • rita100 Re: o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 22:21
                                    A no była strefa medalowa blisko naszych biatlonistek.
                                    Teraz Tomasz Sikora startuje.
                                    • seven Re: o jeden strzał za daleko... 18.02.10, 23:34
                                      jeszcze nie koniec, ale wyglada, ze podobnie jak pani nowakowska, on tez sie
                                      machnal o jeden strzal. no coz trudno - biathlon w pelnej krasie!!
                                      • al-kochol-8 Re: o jeden strzał za daleko... 19.02.10, 03:35
                                        coz za dziwna nazwa...biathlon...a przeciez tu chodzi o strzelanie
                                        do reniferow sw.mikolaja :(
                                      • peteen to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 15:00
                                        ;c)

ps. nasza ekipa mogłaby być mniej liczna o połowę, bez ligockich, szczurków,
                                        panczenistów i figurowych, byłoby taniej i zdecydowanie skuteczniej
                                        • luckystrike Re: to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 15:54
                                          ale podobno najważniejszy jest udział. no tak mówiom....
                                        • seven Re: to co, będzie dzis złoto? 19.02.10, 16:15
                                          no nie wiem, np przed igrzyskami czytalem wpisy na forach, ze po co nam tam
                                          sztafeta biathlonistek. w koncu kto sie spodziewal, ze trzy znich sie zmieszcza
                                          w 15, a najslabsza bedzie ta najbardziej znana? ogolnie uwazam, ze kazdy kto tam
                                          jedzie cos soba prezentuje, nie wysylaja przeciez ludzi z ulicy. kazdy moze miec
                                          odrobine szczescia i wskoczyc na podium, czy do 10, jakby mieli jechac sami
                                          faworyci, to w takich skokach by wzielo udzial 10 gosci, bo reszta by machnela
                                          reka, ze przeciez w sumie i tak maja male szanse.
                                          jedyne co mnie mierzi, to ta podnieta wokol snowboardzistow, po prostu nie
                                          wierze, ze w tym kraju nie ma lepszych od tych ligockich. jedynie jodko ladnie
                                          jechal w snowcrossie, ale trafil na mocniejszych od siebie, za co trudno go
                                          winic, natomiast reszta deskarzy sama sie wyeliminowala, patrzylem na to z
                                          zazenowaniem, tym bardziej sluchajac jeszcze na tvp komentarza nastepnego
                                          ligockiego i jego wydumanych tlumaczen..
                                          • peteen patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 18:13
                                            Maciej Biega (łyżwiarstwo szybkie) - ostatnie, 38. miejsce w wyścigu na 500 m

Katarzyna Woźniak (łyżwiarstwo szybkie) - ostatnie, 28. miejsce w wyścigu na 3000 m

Mateusz Ligocki (snowboard) - przedostatnie, 38. miejsce w halfpipie

Paulina Ligocka (snowboard) - trzecie od końca, 28. miejsce w halfpipie

Joanna Szulej i Mateusz Chruściński (łyżwiarstwo figurowe) - trzecie od końca,
                                            18. miejsce w rywalizacji par sportowych

Łukasz Szczurek (biatlon) - trzecie od końca, 85. miejsce w sprincie na 10 km

Patrycja Maliszewska (short track) - trzecie od końca, 29. miejsce w wyścigu na
                                            500 m

dodajmy domańskiego - 28 po szorcie, nawet nie wszedł do jazdy dowolnej, dodaj
                                            alpejki, pozostałych panczenistów, a jakie "kwiatki" jeszcze przed nami - ho, ho!
                                            • seven Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 18:36
                                              8/47, juz bez przesady, ze to sa tlumy. jakby sie kierowac szansami medalowymi,
                                              to by tam pojechalo troje polakow, a i jakie wielkie pieniadze bysmy
                                              zaoszczedzili..hoho
                                              • rita100 Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 19:28
                                                Podziwiam znawstwo w startach naszych zawodników. Czekam na dalsze emocje, bo
                                                najpiękniejsze w sporcie to właśnie są emocje. Słyszałam jak wspaniale
                                                dopingował Justynę Kowalczyk komentator sportowy z radia - jak to słyszałam to
                                                mi aż łzy pociekły z oczów, z tego sreberka Justyny.
                                                Bardzo, bardzo dużo zależy też od komentatora sportowego.
                                                • luckystrike Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 22:41
                                                  ale kurde finisz!
                                                  • luckystrike i jest medal!!! 19.02.10, 22:44
                                                    brąz za szpagat :)
                                                  • seven Re: i jest medal!!! 19.02.10, 23:08
                                                    nic tylko pogratulowac, ale dlugo nas przetrzymali z ostatecznym wynikiem, nie
                                                    wiadomo bylo czy sie cieszyc, czy klac:P

ps nie bedzie nigdy zlota, to jakas klatwa rzucona przez fortune - jak kiedys
                                                    przez bonka o pilkarzach..
                                                  • luckystrike Re: i jest medal!!! 19.02.10, 23:15
                                                    będzie złoty na 30. komplet weźmie Justyna.
                                                  • al-kochol-8 medal pozal sie boze!!! 19.02.10, 23:23
                                                    i znowu tropikalna Australia nas wyprzedza. Kangury zdobyly juz 4 ty
                                                    zloty medal na zimowej olimpiadzie, a my mamy wciaz tylko ten jeden
                                                    fuks Fortuny.
                                              • peteen to masz pan kolejne "kwiatuszki"... 22.02.10, 11:11
                                                "Katarzyna Bachleda-Curuś uplasowała się w połowie stawki (15. miejsce), co jest
                                                znaczną poprawą w stosunku do jej startu na 1000 metrów, kiedy to była dopiero
                                                31. Fatalnie wypadły natomiast pozostałe reprezentantki Polski: Luiza Złotkowska
                                                była 34., a Natalia Czerwonka została sklasyfikowana na ostatniej 36. pozycji."
                                                • peteen i kolejne... 23.02.10, 22:19
                                                  Sebastian Druszkiewicz zajął ostatnie miejsce na 10 000 metrów

jesteśmy żenująco słabi - mamy paru świetnych sportowców i otchłań bez dna...
                                                  • seven Re: i kolejne... 23.02.10, 22:39
                                                    ok
                                                  • peteen to może jeszcze to... 24.02.10, 10:13
                                                    "Anna Jurkiewicz za swój występ otrzymała zaledwie 36,10 pkt, co nie wystarczyło
                                                    do wyprzedzenia choćby jednej rywalki."
                                                  • peteen Re: to może jeszcze to... 24.02.10, 22:38
                                                    a w gigancie agnieszka od danieli-gąsieniców wyleciała z trasy już na 3 bramce...

ps. pepiki zdobyły brąz w sztafecie biegaczy, jak przystało na 10 milionowe
                                                    mocarstwo
                                            • krzychut Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 21:33
                                              Trzeba obiektywnie przyznać, że te Ligockie som cholernie mocne snowbordzisty.
                                              W gębie oczywiście.
                                              Bo jak trzeba na tym całym parapecie zjechać z górki lub po rynnie to oni wolą
                                              się wygruzić na śnieg.
                                              Ale co się ten Mateusz chyba, napyskował przed igrzyskami, że mu się wyjazd
                                              należy jak psu buda!
                                              W końcu go wysłali na doczepkie.
                                              • trooly Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 19.02.10, 23:36
                                                Twoje uwagi nie są miłe. Nie wszystko zawsze wychodzi. Krzychucie,
                                                zdarzają się Tobie trudne dni?
                                                • rita100 Re: patrz pan, nawet giewu mi pomogła... 20.02.10, 14:18
                                                  Na emocje wczoraj nie mogliśmy narzekać ale i dumni jesteśmy z brązu Justyny, bo
                                                  kto widział walkę ten sam drgał ze strachu o medal :)

Dziś Małysz, i zaś będzie napięcie :)
                                                • peteen nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 16:20
                                                  www.sport.pl/vancouver2010/1,103449,7583793,Prezes_PKOl__Snowboardzisci_rozczarowali__wystep_bardzo.html
                                                  trooly - same złe dni? no bez przesady...
                                                  • bombullo Re: nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 16:58
                                                    Nurowski chce Igrzyska w Krakowie zrobic!Czytalem w "GK" z zeszlego
                                                    piatka.Wolny ponoc termin 2022.Tyle,ze w tym wypadq doszlo tyz do
                                                    przeklamania jak w sprawie globalnego ocieplenia.W GO o 300 lat
                                                    (chodzi o lodowce) a w naszym przypadq podejrzewam nawet,ze ze 400
                                                    sie machnal.Moze jak Gorale od Myslenic do Zakopanego znikna jak
                                                    dinozaury wtedy i autostrade sie wybuduje i dojedziemy na skoki i
                                                    slalomy z C.K. w ciagu 90 minut.
                                                    Nie napisali co Gowin,Ziobro i Kurtyka w tym temacie.

Co do tych ostatnich miejsc.Ni ma sie co smiac.Nasi sa wielce
                                                    uprzejmi i puszczaja przodem .
                                                    Co do Ligockich to pol polonijno-goralskiego Szikagowa jest
                                                    skoligacone z ta familia i oni wszyscy pojechali do Vancouver aby
                                                    ziomala zobaczyc i oscypki odebrac aby za droge im sie zwrocilo.
                                                    W Megalomanii bijemy wszystkich za to "na pysk"!(czy na leb?)
                                                    Smialo moglo 2 pojechac i mielibysmy w przeliczaniu najlepszy wynik
                                                    ze wszystkich.4 na 2.
                                                    Wiecie ile Kanada przeznaczyla dolarqw,nie istotne,ze swoich,na
                                                    przygotowania zimowych atletow do Igrzysk? 110mln. A my?Moze 3?
                                                    Zreszta chocbysmy na jednego 110 mln przeznaczyli to i tak dupa
                                                    mokra!

• peteen Re: nawet nurowski nas posłuchał... 20.02.10, 17:01
                                                    w 2022 z nurowskiego już będzie zimny trup, to dziś może se gadać, co chce...
                                                  • rita100 Re: Mierzymy po medal 20.02.10, 21:19
                                                    wspaniale skoczył Adam
                                                  • rita100 Re:Medal jak złoto 20.02.10, 22:24
                                                    choć srebrny. Brawo Adam ! Jojojoo, jacyśmy dumni i radośni
                                                  • trooly Re:Medal jak złoto 20.02.10, 23:02
                                                    Duma i mnie rozpiera. Dziękuję pozostałym chłopakom, też byli super,
                                                    dodali nam blasku.
                                                  • bombullo Re:Medal jak złoto 21.02.10, 01:27
                                                    Gdyby nie Ammann,gdyby nie Ammann...ten egzemplarz skoczka musi
                                                    miec kosciec jakiejs wrony albo kawki czyli ptasi,ze nie chce spasc
                                                    na glebe czyli snieg jak normalny ssak.
                                                    Czapki z czerepow trzeba jednak zdjac i uznac klase plemnika
                                                    Wilhelma Tella.
                                                    My mozemy jeszcze ze dwa medale zdobyc.Jeden(zloty)to Justyna na
                                                    30kilosow i srebrny moze byc w druzynowce na skoczni.Po dzisiejszym
                                                    wystepie chopcy nabrali pewnosci siebie.Austriacy poza konqrencja.
                                                    Obawiam sie,ze ten protest tych Wikingow moze byc uznany...

W niedziele 2 wazne mecze hokejowe...Jeden na luncz,taka przekaska
                                                    a drugi na kolacje albo obiad w tutejszym wydaniu czyli Kanada-
                                                    USA.
                                                  • peteen ze skoczków adaś najlepszy... 21.02.10, 03:48
                                                    ale niestety simon był w tym roku znów lotnikiem...

ps. adam dwa razy "zabił" pozostałych, ale jego strata do ammanna była
                                                    kolosalnie większa niż w salt lake city
                                                  • rita100 Re: ze skoczków adaś najlepszy... 21.02.10, 09:04
                                                    Gdyby nie ten Simon, ale przecież wchodzi nowa technika wiązań, to i loty mogą
                                                    być dłuższe. A jakby takie wiązania co Simon miał tez Adaś to może i walka
                                                    byłaby równiejsza.
                                                  • al-kochol-8 ciekawe jest to 21.02.10, 10:34
                                                    ze trener Adama nazywa sie z "szwajcarska" Tajner, a zwyciezca
                                                    nazywa sie z "arabska" Ammann
                                                  • adam.eu Re:Medal jak złoto 21.02.10, 07:54
                                                    Tuż, tuż przed olimpiadą, to przynajmniej jeden medal Adama Małysza wydawał mi bardzo, bardzo realny, ale że dwa i to srebrne i na dodatek zdobyte w przekonywujący sposób? Tej opcji nie przewidziałem :).

Że Polacy mogą mieć realne szanse na medal w skokach drużynowych to nawet do dzisiaj nie pomyślałem.

Więc jak przeczytałem Twój wpis:

bombullo napisał:

> My mozemy jeszcze ze dwa medale zdobyc.Jeden(zloty)to Justyna na
                                                    > 30kilosow i srebrny moze byc w druzynowce na skoczni.Po dzisiejszym
                                                    > wystepie chopcy nabrali pewnosci siebie.Austriacy poza konqrencja.

to pomyślałem, biedny bombullo być może oglądając skoki odleciał z Ammanem i Małyszem i trzeba mu to koniecznie wyperswadować. Ale zastanawiając się, nad miejscami pozostałych Polaków na skoczni poszukałem symulacji i

sport.tvp.pl/vancouver2010/dyscypliny/skoki-narciarskie/aktualnosci/mamy-druzyne-na-podium

symulacja symuluje medal przy dokładnie powtórzonych sobotnich wynikach.
                                                  • rita100 Re:Czapki z głów przed Adamem 21.02.10, 09:08
                                                    Jak wróci Adam z olimpiady trzeba będzie jakiś bankiet wyprawić.
                                                    Jeszcze poczekajmy na drużynowe zawody.
    • al-kochol-8 Rafalskiiii! 22.02.10, 03:58
      bedziemy mieli zloto w hokeju?
      • bombullo Re: Rafalskiiii! 22.02.10, 15:46
        "MY" to znaczy HU(who)?
        Zloto przeznaczone jest dla Kanady i ni moze byc inaczy!
        Wpadka z Jankesami to tak jak terpentyna pod ogonem u kota.
        Mecz sie podobal?
        Kosmiczna szybkosc rozgrywania akcji.Wyszkolenie techniczne.
        Jazda na lyzwach.Tylko ta skutecznosc...
        Bedzie ok.
        Amerykanie wpadli wsamozachwyt,byc moze,i byc moze zajma 4.
        • peteen jak to kto... 22.02.10, 16:00
          australia!
          • luckystrike Re: jak to kto... 22.02.10, 17:34
            no australia ucieka finczykom w klasyfikacji medalowej :)
            • peteen Re: jak to kto... 22.02.10, 17:36
              jak kangur
              nawet my jej odlecieliśmy, wraz z adasiem (są jaja, co?)...
        • al-kochol-8 Re: Rafalskiiii! 22.02.10, 21:24
          mialem na mysli ze Polacy beda mieli wreszcie zloty medal. Kopernik -
          Polak, CurieSklodowska - Polka, to Rafalski tez Polak. Proste?
          • rita100 Re: Rafalskiiii! 23.02.10, 22:46
            Gdybyśmy mieli dobrą hokejową drużynę, typu siatkarzy czy piłkarzy ręcznych
            olimpiada zimowa miałaby inne oblicze emocjonalne.
            • bombullo Re: Gdybysmy... 24.02.10, 02:44
              ...postawili babcie do gory nogami to by byla skarbonka!

Gdybysmy.O to wlasnie biega we wszystkim.
              Gdybysmy byli leqtko madrzejsi...

Kanada Szkopkom juz wstrzelila 4 i jest 4:O w II tercji.
              U Szkopqw tyz jakies polskie nazwisko jezdzi.Ale inaczej jak
              Rafalski.
              Jutro wazny mecz z Rosja.Bedzie uczta wizualna.
              Jankesy jutro ze Szwajcarami sie slizgac beda.
              Ciekawe czy jutro Rafalski bedzie mial "dzien konia"?
              • rita100 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 20:25
                Wiesz Bombullos, kupie sobie dobry telewizor, zainstaluje sportowe kanały i
                wtenczas, wtenczas będziemy równymi widzami, bo tak to będę gdybać. Żałuję, bo
                nie widziałam tańców na lodzie, a bardzo to lubię , no i hokeju,
                najwaleczniejszego sportu zimowego.

Oglądam tylko seriale na dobre i na złe czy M jak milośc, bo żadnego kanału
                sportowego nie posiadam, ale to się musi u mnie zmienic i tyle.
                Dobrze pisze, z nadziejami na przyszłość pisze jak waleczne serce.
                Ha!
                • al-kochol-8 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 22:29
                  ja tez nie mam kanalow sportowych, calkowicie swiadomie z mojego
                  wyboru. Telewizje kablowe daja kanaly sportowe za friko, a za np.
                  kanal History cza placic ekstra. Zazadalem sobie ze wykupie ich
                  serwis, ale pod warunkiem ze bez kanalow sportowych. Nie zgodzili
                  sie, wiec podsumowalem ich kiss my ass goodbye.
                  • rita100 Re: Gdybysmy... 24.02.10, 23:31
                    Ale ja muszę mieć Al 40%, bo bardzo bym chciała oglądać tenis i z tego powodu
                    najbardziej. Nawet nie wiesz jaki mamy w Polsce galimatias z samym płaceniem
                    abonamentu - raz mamy płacić , raz nie, a potem znów płacić, aż mówią , że przez
                    nas telewizja bankrutuje.
                    Oj, Al, politycy nasi potrafią nawet na pustyni zrobić sztorm.
    • kingusia711 Re: I jest medal 23.02.10, 10:20
      Adam to już istna legenda!
      • bombullo Re: Alez mecz!! 25.02.10, 02:27
        kingusia711 niech cieszy sie istna legenda a my patrzmy i
        podziwiajmy legendy hokeja.
        Po pierwszej 4:1 dla "ludzi Kubusia Puchatka".
        Szok na wschod od Bugu.
        Jednakze nie "dzielilbym jeszcze skory na rosyjskim niedzwiedziu".

Amerykanie po ciezkim boju wygrali ze Szwajcarami...2:0

Po meczu Rus-Can 2 inne Finlandia-Czechy,zwyciezca zagra z USA
        w piatek.
        drugi to Swe-Slo i wygrani zagraja ze zwyciezca Can-Rus tez w piatek

Ja od dawna mowie to co wielu innych rito i al-ko "Polska to dziwny
        kraj..."
        Gdybysmy wiec...no wlasnie.Niestety tak moze byc po
        nastepnym "Wielkim BUM!"(2012) za jakies 4 miliardy lat!

Tym optymistycznym,causki wam Emilkowo.
        Czytamy sie za 12 godzin,tak?
        • al-kochol-8 3:7 Kurde Fix Russia 25.02.10, 03:51
          sputniki do domu!
    • gph Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 25.02.10, 21:11
      ale Justyna mocna. Może w końcu złoto w sobotę, po cichu liczę.
      a 6 miejsce nie jest złe
      • al-kochol-8 Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 09:44
        wkrotce wszyscy sportowcy beda astmatykami, coz, choroba zawodowa
      • krzychut Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 14:24
        gph napisał:

> ale Justyna mocna. Może w końcu złoto w sobotę, po cichu liczę.

Raczej bez szans z Bjergen.
        Chyba, że dopadnie ją astma.
        • peteen Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 26.02.10, 14:42
          a może... nadzieja umiera ostatnia, a podkur... justyna może być bardzo groźna
          ----
          Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera
          w wojnie wietnamskiej w Czeczenii!
          • rita100 Re: Panczenistki 26.02.10, 22:40
            cos nie samowitego awansowaly, nie wiem czy to nie sen
            • seven Re: Panczenistki 26.02.10, 22:50
              nie znam sie na tym sporcie w ogole, nie ma w tej druzynie przypadkiem ktorejs z
              dziewczyn, z ktorych sie wyzej peteen smial, ze takie slabe i ciagle na
              ostatnich miejscach przyjezdzaja ?
              • seven Re: Panczenistki 26.02.10, 23:04
                a oto sklad, ktory bedzie walczyl o MEDAL:

Katarzyna Bachleda-Curuś, Katarzyna Woźniak, Luiza Złotkowska

hehe!
                • bombullo Re: Panczenistki hehe 26.02.10, 23:08
                  Co "hehe".
                  Imiona ci nie pasuja?

Szykowac sie na jutro i na niedzielny hokej.O ile Canadole nie
                  wytna jakiegos numeru i z plemnikami Jurko Janosika przerzna!
                  • seven Re: Panczenistki hehe 26.02.10, 23:15
                    sobie poszukaj, co wczesniej w tym watku bylo o nich pisane.
                    ja od poczatku mowilem, ze na olimpiade (poza ligockimi) nie wysylaja frajerow..
                • peteen Re: Panczenistki 27.02.10, 10:13
                  i to sie własnie nazywa "ironia losu"...
                  ;c)
                  ----
                  Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera
                  w wojnie wietnamskiej w Czeczenii!
      • adam.eu Re: Astmatyczki wciąż w akcji.. :) 27.02.10, 08:22
        Mnie ten tytuł postu "astmatyczki..." wydaje się mało elegancki.
        • rita100 Re: Czy będzie kropka nad i 27.02.10, 19:55
          czyli złoty medal ?

A z tymi panczenistkami to nie sen, to wieka szansa na medal, całkiem, całkiem
          nieoczekiwany.

Tu nie ma co dodawać, głos trzeba oszczędzać na bieg Justyny.
          • rita100 Re: Złoty Medal 27.02.10, 22:18
            Pięknie, przepieknie, ale walka fenomenalna i komentator równiez
            Brawo
            • rita100 Re: Brązowy Medal 27.02.10, 23:21
              Katarzyna Bachleda-Curuś, Katarzyna Woźniak, Luiza Złotkowska

No któz by się spodziewał - alez mamy cudowny dzień
              • al-kochol-8 Re: Brązowy Medal 28.02.10, 00:33
                no to Bachledy-Curusie nareszcie wywalczyly medal olimpijski, chyba
                ze Andrzej zdobyl jakis bronz, bo juz nie pamietam
                • rita100 Re: Brązowy Medal 28.02.10, 10:52
                  Chodzi Ci o Andrzeja Bachledę - tak,chyba wywalczył brąz w slalomie.

Tych Bachledów-Curusiów, Byrcynów-Gąsieniców jest u na pod dostatkiem, można się
                  pomylić.
                  • rita100 Warto było otworzyć 02.03.10, 20:09
                    puszkę Pandory w wykonaniu Adama Małysza
                    • bombullo Re: W puszce EPO 11.03.10, 01:52
                      Bylo pieknie a skonczylo sie jak zwykle.
                      Rysa na wizerunq naszych olimpijczyqw.
                      Nie mozna jeszcze przesadzac a intensywnie szykac TEGO kto "po
                      cichutq" dal w zyle 11-tej narciarce na 30 kilosow.
                      "Dziki Kraj",w morde...
                      • rita100 Re: W puszce EPO 11.03.10, 11:25
                        Wyciągną wnioski, naprawią błędy i znów będzie to samo , bo sport to wielka
                        biznesowa potęga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka